6agulka6 14.06.10, 13:00 Ogrzewanie podlogowe w calym domu ( parter, pietro, poddasze) czy tylko na parterze i w lazience na pietrze? Stoimy przed takim wyborem. Co jest lepsze? Czyli bardziej praktyczne i wygodne w codziennym uzytkowaniu :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jar.os Re: Ogrzewanie podlogowe. 14.06.10, 18:33 mieszkamy od dwóch lat na swoim i nie mamy w domu żadnego grzejnika jeśli chodzi podłogówkę to ten kto ją wymyślił powinien dostać nobla na dworze 28 mrozu a dzieciaki tylko w slipkach na podłodze a na termometrze w domu 24 stopnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rubinowa Re: Ogrzewanie podlogowe. IP: 150.254.245.* 15.06.10, 13:05 Również przyznałabym Nobla dla wynalazcy podłogówek; mieszkamy od września ub.r. w domu bez kaloryferów (maty elektryczne), jest super, a nawet lepiej, bo spodziewałam się większych rachunków. Odpowiedz Link Zgłoś
dudi999 Re: Ogrzewanie podlogowe. 23.06.10, 18:01 jak powierzchnia domu i jakie sa rzeczywiste koszty ogrzewania elektr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 6agulka6 Re: Ogrzewanie podlogowe. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.06.10, 20:25 Juz niemal zdecydowalismy sie na ogrzewanie podlogowe w calym domu. Zaznacze, ze w naszym przypadku jest to ogrzewanie wodne. (Dom energooszczedny). Odpowiedz Link Zgłoś
jar.os Re: Ogrzewanie podlogowe. 25.06.10, 21:50 wyobraż sobie że nie masz problemu z tym jak ustawić meble bo tu kaloryfer i tam też .Ja pisząc tego posta siedzę przy biurku które jest częściowo postawione przy oknie ,gdybym miał tu kaloryfer to komp musiałby stać w drugim kącie i nie widziałbym jak komary tną tyłek mojemu pierworodnemu w ogrodzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rubinowa Re: Ogrzewanie podlogowe. IP: 150.254.245.* 28.06.10, 08:56 pow. grzewcza 127 mKw (wszystko na prąd, czyli:kuchenka ceramiczna, dwa podgrzewacze wody Siemensa), XII/I-1300zł(w tym dogrzewaliśmy nocą dodatkowo garaż grzejnikiem elektr.), II/III-641 zł, IV/V (kawałek maja na "pół gwizdka" ogrzewaliśmy)-432 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Ogrzewanie podlogowe. IP: 85.222.87.* 30.06.10, 16:17 U nas takie ogrzewanie sie sprawdza,ale mamy pompę ciepła,wiec inaczej to troszke wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś