Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Który projekt?

22.08.11, 13:43
    Witam, chcę wybudować domek parterowy z poddaszem użytkowym na terenie mojej działki, jestem już zdecydowany na jeden z dwóch projektów: Skrzat Tekst linka lub Bajka Tekst linka.
    Niestety nie mogę się do końca zdecydować, który z nich jest lepszy, dlatego chciałbym poprosić o konstruktywne opinie na temat obydwu projektów.

Pozdrawiam, Jakub
    Obserwuj wątek
      • Gość: Wybieramy Re: Który projekt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.11, 10:39
        GL 277 BAJKA - większa powierzchnia, kubatura - okna połaciowe = wyższa cena realizacji obiektu. Plusy - to różnice, które zostały wymienionej wyżej. 35m a 45m + okna w połaci dachu, decyzja powinna być raczej uzależniona od Twojego stanu konta.

Wiaty serwis informacji na temat wiat i budowli ogrodowych
      • kasiak37 Re: Który projekt? 24.08.11, 16:27
        zaden z nich.Co to za pomysl zeby z kuchni wchodzic do lazienki?Po co Ci na dole lazienka skoro nie masz tam dodatkowej sypialni/pokoju goscinnego?Wystarczy WC z umywalka.Kuchnia o powierzchni 4m2 to jakis zart,tym bardziej ze pokoj dzienny tez malutki bo 14m2 wiec gdzie tu miejsce na jadalnie?
        Pokoje na gorze rzedu 6m2 to pomylka,nawet gdy nie liczysz tam skosow.Lazienka przy sypialniach 3m2 to tez nie do przyjecia.
        To tak na szybko.
        • jacob_arannia Re: Który projekt? 25.08.11, 16:09
          W takim wypadku projekt Bogota powinien być o wiele lepszy, uważam iż ten będzie pasował.
          • kasiak37 Re: Który projekt? 25.08.11, 21:57
            nie jest lepszy.Pokoj 8m2?Tam w zyciu nie wejda te dwa lozeczka,ktore ktos sobie namalowal.Okno w lazience chcesz myc wlazac do wanny?Pokoj dzienny 21m2...tylko ze razem z kuchia i jadalnia wiec zaden szal.Do tego malo okien wiec bedzie ciemnica.
            Okresl na czym ci zalezy,kto tam ma mieszkac,ile osob.
          • Gość: kowalska Re: Który projekt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 08:07
            Nawet jak na letniskowy dom dla max.2 osób, to jest ciasny. Sypialnia 8m2 to klitka. Pokój z kuchnią i jadalnią ma metraż pokoju dziennego w bloku. Jakie planujesz ogrzewanie? Kominkiem? Pytanie jak wyżej: "Okresl na czym ci zalezy,kto tam ma mieszkac,ile osob".
            • jacob_arannia Re: Który projekt? 26.08.11, 14:46
              Poszukuję projektu małego (do 60m2) oraz zgrabnego parterowego domku całorocznego (ale z poddaszem użytkowym), który mógłbym postawić na działce. Mieszkałaby w nim tylko dwie osoby, ja oraz moja lepsza połówka ;). Najchętniej ogrzewałbym go kominkiem, dlatego podaję projekty o małej powierzchni, aby kominek dał radę względnie ogrzać domek w zimę. Co do reszty nie mam szczególnych preferencji.

Chyba znalazłem to, czego poszukiwałem, moim zdaniem projekt Paulinka wersja szkieletowa jest bardzo sensowny - duży pokój dzienny oraz łazienka i sypialnia o rozmiarach, które da się przeżyć.
              • kasiak37 Re: Który projekt? 26.08.11, 16:29
                juz ten faktycznie ma najlepszy parter.Pietro nadal do bani.Podnies sciane kolankowa wyzej i zrob dach o mniejszym nachyleniu.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka