Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Deweloperzy kuszą studentów

IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 21.09.11, 19:18
    ciekawe czym, za co taki student ma sobie mieszkanie kupic, jak ja z calkiem niezlymi zarobkami nie moge sie z bankiem dogadac
    Obserwuj wątek
      • Gość: Mirek Re: Deweloperzy kuszą studentów IP: *.internetia.net.pl 22.09.11, 18:03
        Z kredytami nie jest wcale tak źle tylko trzeba się troche naszukac najlepiej chyba odwiedzic doradcę finansowego i załatwić wszystko w jednym miejscu, przynajmniej ja tak zrobiłem korzystajac z pomocy Opena!
        • Gość: mrufka buhahaha IP: 114.48.204.* 23.09.11, 11:36
          Buhahaha :D

Badziewne lokale w badziewnych lokalizacjach - nie chca ich Warszawiacy, wiec warto wcisnac je ubogim przybyszom i pseudo-studentom.

Sorry, ale kazdy etap zycia ma jakies swoje prawa i przywileje...

Student i jego czas - to mobilnosc, swoboda, rozwoj intelektualny, etap ukladania swoich spraw, wchodzenia w doroslosc, dojrzewanie. To czas na nauke, romanse, zabawe i podroze.

Studenci! Nie dajcie sie omotac! Zwiazujac sie z bankiem juz teraz, wezmiecie na siebie brzemie tej doroslosci, na ktora jeszcze macie czas!

Nie znam zadnego innego kraju, w ktorym studenci mieliby parcie na kupno nieruchomosci!!!
          Po to sie ma rodzine, by moc odwiedzac rodzinny dom, rodzicow czy dziadkow.

Na Bialolece i Targowku te mieszkania fatalnie sie sprzedaja.
          JW Construction nie bez powodu dostal przydomek JW Destruction.
          Buduja badziewnie, tna na materialach i kosztach.
          Nie dajcie sie omotac wizja wlasnego M. Na to macie czas, i zapewniam, ze beda inne, lepsze inwestycje i miejsca do zamieszkania. To Wam nie ucieknie. Dajcie sobie czas na wolnosc i swobode. Wynajem w danej dziupli szybko sie konczy, jest tez mobilnosc miejsca i ceny. Kredyt w banku i owa okazyjna "dziupla" nie.

Jesli nie chcecie utknac w beznadziejnej klitce, ktora po 5 latach zacznie sie sypac, a kredyt bedzie trwal i trwal.. - wybierzcie wynajem! Bo wszystko ma swoje miejsce, i swoj czas. Nie przyspieszajcie tego, do czego dopiero dojrzewacie.

JW C i Dom Development - ale sobie samoboja strzeliliscie. Oto jak kompletnie mozna utracic twarz i wiarygodnosc.
          Firmy te oto pokazuja, niczym zdesperowana 45 latka, szukajaca meza, otwarta na wszystko.

Zenada, zenada Panie i Panowie... :D

• hadare Re: buhahaha 24.09.11, 10:16
            dokładnie....

Za 5 lat cena mieszkań spadnie. W Wawie jest drożej niż w Berlinie.

Budowlańcy pokupywali ziemie na górce i teraz muszą szybko sprzedać mieszkania, bo popyt spadł, państwo mniej dopłaca w programie rodzina na swoim (a jak przestanie, to już w ogólne cenny spadną).

• Gość: sonya RACJA! Nie stryczkom na szyję IP: *.aster.pl 24.09.11, 10:43
              Zgadzam się z oboma przedmówcami w 100%. Studenci- na zakładanie stryczka na szyję i kupowanie na kredyt przeszacowanych bubli zawsze będziecie mieli czas! Korzystajcie z życia i młodości na kłopoty zawsze będzie pora. A już pewnie jak tylko w 2013 skończy się "Deweloper na swoim" nastąpi korekta, czego Wam życzę!
              • rydzyk_fizyk Re: RACJA! Nie stryczkom na szyję 24.09.11, 14:50
                Kupić jako student w JW Destrakszyn to jak zaliczyć wpadkę przy pierwszym razie.

Niby zdarza się ale czy warto? :P
                • Gość: im idzie krach w budownictwie IP: 82.113.99.* 24.09.11, 15:02
                  ceny powoli idą sobie w dół, ale zjazd na miekszaniach dopiero się zacznie. będzie max. średnia płaca netto w danej miejscowości za metr kwadratowy albo i mniej, skoro deweloperzy muszą szukać klientów wśród studentów (w dodatku to są rzekomo świetne lokalizacje, a z artykułu wynika że chętnych brak) :). nie dajcie się studenci, to nie czas na kredyt !!! po Euro skończy się popyt ma materiały budowlane i ich cena również poleci na pysk.
        • Gość: ostatni naiwny Re: Deweloperzy kuszą studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.11, 10:05
          Już jesteś tu naganiaczu z Ołpena?
      • anna_borkowska20 Kusić mogą 23.09.11, 14:45
        Jasne kusić mogą, tylko za co taki żak miałby kupić mieszkanie bo przecież nie za te wysokie stypendia naukowe ups teraz rektorskie.
        Większość Polaków i tak zaciąga kredyt tylko do 200 tys. bo tylko na tyle mogą. To na ile zaciągnąłby żak? na 2000 zł czy 20000 zł?
        • Gość: cminusminus Re: Kusić mogą IP: *.toya.net.pl 24.09.11, 12:35
          Przestać pie...ć, bo jeszcze rodzinę powiększysz.
          Cały ten kraj to jedna wielka szara strefa. Niby nikt pieniędzy nie ma, ale jak dziewucha zaciąży i trzeba szukać mieszkania, to nagle rodzinka znikąd wyciąga 100k :)
      • Gość: aa Deweloperzy kuszą studentów IP: *.home.aster.pl 24.09.11, 11:47
        szczeoglnie ten komentarz o dobrych lokalizacjach mnie rozbawil,
        wiekszosc uczelni jest w centrum miasta, a tu targowek, bialoleka, moze zaraz dorzuca jeszcze ursus :)?
        • franz.joseph Re: Deweloperzy kuszą studentów 24.09.11, 12:34
          Od Ursusa to mi się proszę odtentego. Dojazd stamtąd pociągiem do Centrum albo na Ochotę jest niezły. Jeden kolega zresztą bardzo sobie pod względem czasów dojazdu chwalił Pruszków po przeprowadzce z Białołęki.
      • Gość: satyron Re: do jasnej cholery.... IP: *.play-internet.pl 24.09.11, 12:08
        wynajem takiego mieszkania (ku...kie 37 m² wg projektu typowo polskiego) kosztuje pomiedzy 1.500 PLN i 3.000 PLN....jak sie nazywa ta wyspa na ktorej zyjemy? nie PISzcie mi ze to moze wina PO ....to po prostu tak jest ta polsko-katolicka rasa....
      • Gość: diplodok Deweloperzy kuszą studentów IP: *.2a.pl 24.09.11, 12:12
        Dewele gimnastykują się jak mogą aby gdzieś upchnąć te swoje apartamenta, teraz wymyślili studentów a niedługo swoją ofertę będą kierować do noworodków. W sumie przy kredycie na 30-40 lat to wcale nie taki zły pomysł. Nie mogą zrozumieć że cokolwiek by nie robili to Polaków po prostu nie stać na te ich luksusowe 30-metrowe apartamenty. Ja nadal wynajmuje mieszkanie choć mnie stać sfinalizować 2/3 nowego ale nie mam zamiaru płacić 40-50% marży.
        • Gość: m Re: Deweloperzy kuszą studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.11, 12:51
          kredyt na tyle lat to całkowite przegięcie. Ostatnio z żoną chcieliśmy wziąć kredyt na 350 tys. i co się okazało:
          po 30 latach przy racie ok. 2000 zł spłaca się łącznie ponad 700 000 zł!
          po 15 latach przy racie ok. 3000 zł spłaca się łącznie ponad 450 000 zł!

Ja pier*** nie stać mnie na wyciągnięcie z kieszeni 350 tys., a przez 30 lat życia wyciągnąłbym 2 razy tyle na spłatę kredytu! To ja poczekam te parę latek jeszcze na wynajmie aż ceny spadną abym nie musiał brać aż tak dużego kredytu. Niech żyje wkład własny! ;-)

Pozdrawiam szukających własnego m!
      • Gość: faken Studenci, nie dajcie się nabrać IP: *.static.tvk.wroc.pl 24.09.11, 12:48
        To nie jest czas na ładowanie się w takie zobowiązania. Szczególnie teraz, kiedy sytuacja w kraju jest bardzo niepewna.

Jeśli wygra PO i utworzy koalicję nastąpi całkowity krach gospodarki w przeciągu 2-4 lat. Wtedy nie zarobicie na te kredyty a jedynym rozsądnym posunięciem będzie wyjazd z kraju na stałe.
      • Gość: ewa Deweloperzy kuszą studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.11, 13:18
        krach to nastąpi jak pis dorwie się do władzy i wtedy na pewno młodzi wyjadą
        • Gość: Marcin PiS już był u władzy IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.09.11, 14:01
          Kolego, PiS już był u władzy i wtedy nie było takich cudów jak benzyna po 5, 50 zł czy cukier po 5 zł, a i Polska nie była zadłużona na miliardy!
          • Gość: Mt Re: PiS już był u władzy IP: *.75.85.26-ip-modem.mg.aster.pl 24.09.11, 15:14
            Benzyna w zbliżonej (a właściwie ciut wyższej cenie) jest w całej UE, nie tylko w bogatych Niemczech, ale też w zbliżonych poziomem życia Czechach, Słowacji i na Węgrzech, a także w dużo biedniejszych Rumunii i Bułgarii.

Jeśli sądzisz, że rządy Tuska z tym wiele wspólnego i że PiS dokona tu zmiany, to przykro mi stwierdzić, ale dałeś się oszukać propagandzie wyborczej Kaczyńskiego.

Bo Kaczyński nie dokona raczej inwazji na jakieś państwo arabskie, ani nie zdecyduje się na wyjście z UE, a nawet jeśli, to pytanie, czy warto, skoro na takiej Ukrainie cena paliwa wskoczyła już też powżyej 4 zł, zaś np. na Litwie jest nawet wyższa niż w Polsce.

Po ew. wygranej PiSu jedynie gwarancję polityki żyjącej przeszłością - z jednej strony Smoleńsk, z drugiej: "nic nie możemy zrobić, bo PO zrujnowało kraj" (tylko skoro nic nie będą mogli zrobić, to po co się pchają do władzy?)
          • Gość: Paweł Re: PiS już był u władzy IP: *.finemedia.pl 24.09.11, 15:22
            Ta, dokładnie jak piszesz, dodam, że nawet sytuacja na świecie była lepsza no i banki nie bankrutowały. Plony na mojej działce bardziej się udawały i nie było tylu kradzieży w okolicy (pytanie tylko, czy złodzieje siedzieli wtedy w więzieniach, czy może na intratnych stołkach załatwionych przez kolegów...)

PO, PiS, SLD to w gospodarce prawie, że jeden diabeł. Pierwsi nie chcą się nikomu narazić, dlatego pilnie potrzebne reformy rozplanowali na najbliższe 20 lat (przeprowadzą je tylko wtedy, gdy nikt nie zaprotestuje). Drudzy jak to zawsze przed wyborami troszczą się o "biednych" - zwłaszcza emerytów i rencistów, którzy starali się jak mogli by nie skalać się uczciwą pracą.(tacy z reguły mają bardzo niskie emerytury) oraz obiecują ufundować nam prezenty za nasze własne pieniądze.

• Gość: kapitan kloss ci pisowscy opluwacze IP: 195.226.207.* 24.09.11, 16:36
            wszędzie się wcisną swoją propagandą ,myślą że ludzie są głupi i nie pamiętają szalonych pomysłów jarkacza i jego policyjnej IV RP z szeryfem ziobro i macierewiczem . są myślący ludzie w Polsce i wiedzą ,że cena benzyny nie zależy od tuska czy kaczora tylko od koniunktury na rynku ,kursu dolara . w latach 2005-07 był świetna koniunktura , nie było wojny na bliskim wschodzie, teraz jest kryzys ( od 2008 ) światowy i cału bliski wschód jest niespokojny. jeżeli wmawiasz ludziom ,że to wina tuska to jesteś megalomanem . za kaczora też benzyna była droga , próbował ją nieudolnie obniżyć prze obniżkę akcyzy , cena nie spadła ,zarobiły tylko koncerny paliwowe.
            • Gość: faken Tłuczku, nie bredź jak nie masz POjęcia IP: *.static.tvk.wroc.pl 24.09.11, 18:02
              >> wszędzie się wcisną swoją propagandą ,myślą że ludzie są głupi i nie pamiętają
              >> szalonych pomysłów jarkacza i jego policyjnej IV RP z szeryfem ziobro i macierewiczem

Nic takiego nie miało miejsca. I akurat to, że bali się ci z SBeckimi koneksjami, to bardzo dobrze. Mam nadzieje, że za parę tygodni wróci się do tego i taki Kulczyk znowu będzie musiał spieprzać do Londynu.

Boją się tylko umoczeni i ci ogłupienie propagandą. Cała reszta ma dość peowskiej korupcji.
      • Gość: spider Co oni pier....lą? IP: *.multimo.pl 24.09.11, 16:54
        Ludzie po studiach nie mogą roboty znaleźć, a te głąby chcą żeby studenciak dostał kredyt "rodzina na swoim" w banku? na ładne oczy rozdają? Skąd taki człowiek miałby dość pokaźny jak na te ceny dochód umożliwiający otrzymanie kredytu?
        Prawda jest taka że deweloperzy srają po gaciach, bo na rynku jest totalna bryndza, nie ma chętnych (ludzi po prostu nie stać) na to dziadostwo co go nabudowali. Coraz głupsze pomysły im pomysły do głowy przychodzą. Jak zmądrzeją to obniżą ceny do akceptowalnych poziomów. Pożyjemy, zobaczymy.
      • Gość: Krzysztof K. Deweloperzy kuszą studentów IP: *.fema.krakow.pl 24.09.11, 17:47
        Lokalizacja jest, z tego co wiem fatalna. A po drugie - zbadajcie to dokładnie - niektórzy deweloperzy nie są przesadnie uczciwi. Oczywiście nie mówię o wymienionych w tym tekście, ale ogólnie.
      • Gość: kjo Re: Deweloperzy kuszą studentów IP: *.play-internet.pl 24.09.11, 19:19
        Na rynku brakuje ciekawej oferty mieszkań dla studentów zainteresowanych wynajmem w pełni wyposażonego lokalu, w rozsądnej cenie i w dobrej lokalizacji.

a dalej:
        Z kolei J.W. Construction przygotował dla studentów pulę mieszkań na osiedlu Lewandów Park II w Białołęce.

nie jestem z Wawy i chyba źle zapamiętałam. może ktoś poratuje - czy Białołęka to jest dobra lokalizacja???
        • Gość: szechter 40 lat kredytowania?? ktoś ocipiał.... IP: *.210.25.42.intelkom.eu 24.09.11, 19:31
          tym developerom już całkowice poryło beret.

Kredyt na 40 lat???? Przeciez do spłaty będzie 3 razy tyle.

Zresztą trzeba mieć najpierw zdolnośc na kredyt - zwłaszcza student.
          Debil się za to zabrał.
        • Gość: Mariusz Re: Deweloperzy kuszą studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.11, 21:00
          Jak pracujesz w Wołominie to nawet niezła:)
        • morane Re: Deweloperzy kuszą studentów 04.01.12, 20:23
          > nie jestem z Wawy i chyba źle zapamiętałam. może ktoś poratuje - czy Białołęka
          > to jest dobra lokalizacja???

Zależy do czego. Mieszkania tam ładne, bloki nowe, tylko że to już w zasadzie jest osobne miasto :-) . Dojechac na 8 rano do pracy w Warszawie a także wrócić jest ciężko, zarówno samochodem jak autobusem. Kolega, który tam mieszkał tracił na dojazdy ponad 2 godziny dziennie.
      • Gość: zbanowany Deweloperzy kuszą studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.11, 22:47
        Kazdego "studenta" ktory sie da na to zlapac nalezy odrazu wyrzucic z uczelni ........ bo oznacza ze jest debilem a na egzaminach albo sciaga albo nauczyl sie na pamiec ale nie bardzo rozumie czego sie nauczyl.
        Wynajmujac mieszkanie na okres studiow haracz placi sie 3 do 5 lat i potem jest sie juz "wolnym" tu chca mlodego odrazu na starcie wpakowac w 40 letnie placenie haraczu na rzecz banku. A kto zagwarantuje ze po skonczonych studiach student znajdzie prace w stolicy?
        Zawsze myslalem ze takie debilne oferty wymslaja debile ale okazuje sie ze wymyslaja je madrzy (czytaj chciwi) ludzie z mysla o debilach .......... najgorsze ze takich znajduja.
      • Gość: elo Zlodziejom deweloperom dedykuje powyzsze wpisy IP: *.cableplus.com.cn 25.09.11, 07:30
        na forum.

Nie ma juz gruntu na ktorym mogloby wzejsc wasze klamliwe ziarno. Czas bankrutowac gnoje!
      • Gość: sylwia Re: Deweloperzy kuszą studentów IP: *.ip.netia.com.pl 27.09.11, 14:59
        no ze zdolnoscia kredytowa nie jest lekko takie nastaly czasy ale slyszalam ze po zmianach rns jest teraz korzystniej kredyt dla singli wiec czemu by sie nie skusic
      • deccoarts Kusić mogą i co z tego 05.01.12, 14:48
        Kusić mogą i co z tego, najważniejsza jest zdolność kredytowa.
        Są oczywiście tacy z zasobnymi "rodzicami" ale większość studentów to nie Solorz-Żak czy inna finansiera, aby kupować mieszkania czy domy.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka