Gość: karolina1
IP: *.adsl.inetia.pl
04.01.12, 20:21
Miesiąc temu zachęcona otrzymywanymi broszurami informacyjnymi zmieniłam taryfę gazową na taką, w której sama co miesiąc ostatniego dni podaje odczyt licznika. I tu spotkała mnie przykra niespodzianka, bo oto okazało się, że za to, że wyjdę na dwór co miesiąc, odczytam sama stan licznika i podam do oddziału zapłacę drożej abonament gazowy o 4,19 zł brutto. Najpierw myślałam , że to jakaś żart. Zadzwoniłam na infolinię, gdzie Pani poinformowała mnie, że to niestety nie żart i jest to spowodowane większą ilością faktur (bo teraz przecież co miesiąc mi się zachciało). Do tej pory otrzymywałam 9 faktur rocznie. Prosty rachunek 12 x 4,19 zł= 50, 28 zł brutto więcej rocznie za dodatkowe trzy faktury i niemożność zmiany taryfy przez rok. Nieźle prawda? Od kiedy pytam klient płaci za fakturę? i to jeszcze ile? 4,19 zł brutto co miesiąc dodatkowo za to , że sama idiotka wyjdę do licznika i podam im na tacy. PRZESTRZEGAM! Uważajcie wszyscy, którzy chcą podobnie , jak ja mieć bieżące rozliczenia co miesiąc. W Polsce można jawnie okradać, trzeba tylko być tak dużą instytucją jak PGNiG.