Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ekspres do kawy

15.04.12, 22:05
    W końcu muszę mieć! Plan jestaki, żeby wygrać go w konkursie historieprzykawie.pl/ , ale takie moje plany nie zawsze jednak dochodziły do skutku, więc jak nie wyjdzie to będzie trzeba kupic :)
    Mam w związku z tym pytanie, na jaki koszt nastawić się, aby zakup miał sens - nie chcę przyoszczędzić, ani przepłacić, a kompletnie nie znam się na tego typu urządzeniach. Czy ktoś z Was wie w którym miejscu jest ten magiczny punkt, w którym cena i jakoś przyzwoicie idą w parze?
    Dzięki z góry!
    Obserwuj wątek
      • Gość: Gosia Re: Ekspres do kawy IP: 91.221.144.* 16.04.12, 08:56
        Witam,
        mam ekspres Tchibo. Jestem z niego bardzo zadowolona - nie kosztował dużo (są dni, kiedy kosztuje 250zł). 10 kapsułek kosztuje 10 zł, jest dość duży wybór. Ekspres ma 3 opcje: espresso, kawa ciśnieniowa, kawa przelewowa. Każda opcja ma swój kolor przycisku i kapsułek. Nie wiem, jaki masz dostęp do sklepów Tchibo - to może być jedyny problem. Można też zbierać pieczątki, 11 opakowanie jest gratis. Jest kompletnie bezobsługowy, wygodny do czyszczenia, kawa smakuje pysznie.
        Piłam też kawę z wypasionego ekspresu Nespresso - takiego, przy którym jest zbiornik na mleko, który można schować do lodówki. Fajna to rzecz i bardzo wygodna, ale sam ekspres jest chyba dość drogi i nie wiem, ile kosztują kapsułki. Miłych zakupów!
        • Gość: ed Re: Ekspres do kawy IP: *.180.70.186.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.04.12, 07:24
          Jeśli mogę doradzić. Mam ekspres do kawy od 7 lat, taki co robi kawę z prawdziwej kawy (nie kapsułek) i mleka. Odradzam kapsułki - fajny bajer, ale czy to mleko tam, to mleko? Kawa smakuje zupełnie inaczej, a poza tym jego eksploatacja jest droższa.
          www.ekspertbudowlany.pl
          • majowadusza Re: Ekspres do kawy 17.04.12, 09:22
            To zależy jak b. lubisz kawę - czy rozrózniasz smaki, jakoś kawy ? piijesz dużo ? wolisz mocną czy takie " cacao" ?

Ja piję dużo kawy więc jakość ma dla mnie duże znaczenie. Przeszłam już przez wypasione ekspresy z pełną elektroniką, z młynakmi, spieniaczami, itp. Kawa w takich eskpresów mnei nei satysfakcjonowała. A poza tym nie lubiłam tego odkamieniania, chodzienia z maszyną do serwisów, itp.
            Wg. mnie najlepsza kawa jest z maszyny na kolbę, tzw. łychę. POdpatrz, iż tylko takie maszyny są w profesjonalnych kawiarniach.
            Ja zajeżdżam juz drugiego Krupsa, takiego samego mam w biurze.
          • Gość: Gosia Re: Ekspres do kawy IP: 91.221.144.* 17.04.12, 11:02
            Ależ w kapsułkach o których mówię, nie ma żadnego mleka! w Tchibo mleko dolewa się samemu, a w tym droższym do pojemnika wlewa się mleko jakie się chce. Sztuczne mieszanki są w Dolce Gusto - piłam też, smakuje jak kawa z automatu za złotówkę.
          • imperiumkawy Re: Ekspres do kawy 28.09.12, 08:43
            polecamy sprzęt saeco, linii profesjonalnej, raczej nie domowej... stalowe młynki, sprzęt który robi świetną kawę i spokojnie przetrwa 30-40 tys. porcji. Jeżeli dla kogoś popularny Royal professional jest za duży, można skoncentrowac się na vienna plus - dobry stosunek jakości do ceny i robi świetną kawę. wstawiliśmy tych maszyn kilkadziesiąt, do małych biur głównie. Koszt około 1200 zł brutto, www.ekspres-saeco.com/. Różnica taka, że vienna posiada tylko 1 grzałkę i po spienieniu i podgrzaniu mleka trzeba ją schłodzić odrobiną wody, kwestia 2-3 sekund puszczenia z dyszy (zapowietrza się czasem, ale to nie jest żadna wielka wada). oczywiście młynek jest wbudowany.
            • odpowiemtak Re: Ekspres do kawy 18.11.12, 16:38
              Mam zamiar kupić sobie taki ekspres do kawy z automatycznym płukaniem po każdym użyciu, poza tym ma funkcje spieniania mleka i podgrzewania filiżanek
      • jeepwdyzlu Re: Ekspres do kawy 17.04.12, 13:14
        Przyjrzyj się systemowi SENSEO
        Ekspresy Philipsa po 300-500 zł
        a kapsułki są po 40-60 groszy
        Kawę w tych kapsułkach robią znakomite firmy:
        Lavazza, Tschibo, Douve Egberts i 10 innych. W sieci są setki miejsc gdzie można je kupić w wielu konfiguracjach - mocne, słabe mieszanki, do espresso, bezkofeinowe, mild itd
        Nie mają mleka, ale są automaty systemowe które to robią (cena rosnie do 1000 zł)
        Polecam
        jeep
      • mirszy Re: Ekspres do kawy 17.04.12, 18:21
        Mam PHILIPS Saeco Xsmall. Jak dla mnie rewelacja. Taka wersja dla mało wymagających. Jest spieniacz do mleka (prawdziwego), młynek i robi 2 rodzaje kaw - jak sobie ustawisz - małą (espressso) i normalną. Jestem bardzo zadowolona. Moja siostra ma wypasione De Longhi, ale wolę mój , jest łatwiejszy w obsłudze.
      • forum.master Re: Ekspres do kawy 30.09.12, 19:29
        ja kupilem bardzo okazyjnie ekspres firmy DeLonghi tzw. kombi, czyli z 2 opcjami parzenia - ciśnieniowo i przelewowo. bardzo fajna sprawa, koszt ok. 500 zł. kawa wychodzi pierwsza klasa. natomiast wiem, ze znajomi kupują w sklepie okazyjniedodomu.pl, jest taniej, bo poekspozycyjne towary.
      • Gość: eeeeewka Re: Ekspres do kawy IP: *.alfanet24.pl 01.10.12, 18:21
        ja mam saeco incanto de lux - kawa super. Mój experes od kilku lat działa bez zarzutu , daje świetną kawę i się nie psuje. Generalnie expresy saeco /teraz zdaje się philips saeco/ są doskonałe. Oczywiście bez łyżki. Naprawdę dobry expres to wydatek ok.2000zł lub więcej. Te tanie to zabawki i kawa z nich kiepska
      • Gość: lavazza Re: Ekspres do kawy IP: *.fundacja.org.pl 13.10.12, 14:53
        Polecam ekspres do ekskluzywnej kawy Lavazza Top Selection - najlepszej Lavazzy na rynku.

Na stronie www.cafelavazza.pl można zamówić bezpłatną degustację tejże kawy i samemu przekonać się o jej walorach.

Strona na facebook:

www.facebook.com/pages/Cafe-Lavazza-Top-Selection/162439880558530
      • zuza_m_zuza_m Re: Ekspres do kawy 13.10.12, 15:31
        Mam de Longhi. W szafce. Wyciągany przy gościach. Szkoda czasu na "zabawę" z ekspresem. Dla lepszego smaku i mocniejszego kopa wystarczy kupowanie kawy w ziarnach i mielenie młynkiem z prlu. Od babci. Zero złotych.
        • elka2712 Re: Ekspres do kawy 13.10.12, 20:48
          i co ? plujka parzona ? to minęło wraz z prl
      • roza_2012 Re: Ekspres do kawy 29.10.12, 15:08
        Bardzo fajny, praktyczny i w przystępnej cenie ekspres do kawy oferuje marka Morphy Richards
      • black.joanna Re: Ekspres do kawy 29.10.12, 17:58
        Polecam ekspresy Jura. Jeśli idzie o ekspresy kapsułkowe, to pomyślcie o ekologii - te kapsułki nie nadają się do recyklingu, poczytajcie o nich.
      • potwor_z_piccadilly Re: Ekspres do kawy 18.11.12, 20:48
        bright_witch napisała:

> W końcu muszę mieć!

Weź z pięć tysiaków, kup sobie wypasiony automat i nie zawracaj ludziom d... spamami.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka