Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nowoczesny dom - propozycje

IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.12, 14:54
    Marzy mi się taki nowoczesny dom: najlepiej przestronny, z przeszkleniami i z płaskim dachem. Stąd: www.mgprojekt.com.pl/projekty-domow-nowoczesnych najbardziej mi się podobają projekty Vertigo i Villa Nova. Możecie mi polecić jeszcze coś w podobnym stylu?
    Obserwuj wątek
      • feliksjulian Re: Nowoczesny dom - propozycje 20.07.12, 11:52
        Bardzo ciekawe projekty mają Lipińscy - architektura energooszczędna
      • faq Re: Nowoczesny dom - propozycje 28.07.12, 23:12
        zobacz też tu:
        www.archipelag.pl/projekty-domow/lista/?TypeCategory=3
      • Gość: Janek Dzbanek Re: Nowoczesny dom - propozycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.12, 00:08
        Nowoczesny nie znaczy zimny, chłodny i mało przytulny. Co, jak co, ale trzeba ze wszystkim mieć umiar. Ja np. zainwestowałem w nowoczesne, ale eleganckie dodatki i niektóre meble (np. takie krzesła www.ergoexpert.pl/pl/p3010-beetle_niskie_oparcie.html#z i do tego czerwona kanapa), a całą resztę ociepliłem ciemnym drewnem. Fajnie to teraz wygląda...i na dodatek - nowocześnie
        • Gość: krzysiek456 Re: Nowoczesny dom - propozycje IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.09.13, 23:09
          Mam stamtąd takie wysokie krzesła barowe, które stoją w kuchni - fajny design. Teraz zmieniałem wystrój biura i kupiłem tam minimalistyczne biurko i fotel - również polecam.
      • kuliguli5 Re: Nowoczesny dom - propozycje 14.12.12, 22:44
        A jak wam się podoba połączenie toalety z umywalką, uważam że jest to bardzo innowacyjne rozwiązanie zobaczcie roca.pl
      • Gość: thomasss Re: Nowoczesny dom - propozycje IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.12, 21:36
        sprawdź sobie projekty domów drewnianych, są to trwałe i bardzo popularne ostatnio konstrukcje, koszty postawienia takiego domu też są przyjaźniejsze. Mitem są historie o tym, że te domy są zimne albo że się rozwalają po kilku latach, mogę polecić firmę Majhaus (domy-majhas.pl). zadzwoń i się wszystkiego dopytaj. Metraż domu i działki jest istotny.
        • Gość: Marjano Re: Nowoczesny dom - propozycje IP: *.enterpol.pl 06.01.13, 12:37
          Jestem posiadaczem domu w systemie kanadyjskim. Z początku miałem wielkie opory, ale teraz mogę powiedzieć, że jestem mile zaskoczony. Zależało mi na czasie i mam dom postawiony w krótkim czasie tańszym kosztem, który jest nowoczesny i energooszczędny przy pomocy firmy MAJHAUS. Zasadą tej firmy jest wykonać pracę na wysokim poziomie i ja jestem z nich bardzo zadowolony.
          • 44marcin Re: Nowoczesny dom - propozycje 07.01.13, 11:49
            Zanim wybudujesz pomyśl o zabezpieczeniu się przed nieuczciwym wykonawcą podpisując dobrą umowę o roboty budowlane.umowa-bud.pl
          • art-tu Re: Nowoczesny dom - propozycje 08.01.13, 15:56
            Odradzam domy w systemie szkieletowym (tzw kanadyjczyki). Polacy nie potrafią ich budować a sprzedaż takiego domu graniczy z cudem.
            Miałam taki dom, był naprawdę ładny i starannie zbudowany - po publikacji ogłoszenia ze 'sprzedam dom drewniany" miałam telefony w rodzaju:czy to czasami, nie daj Boże kanadyjczyk?
            A dom był świetnie zlokalizowany..
            Kupił pan, który latami zył w USA- nie bał się. Ale takich klientów ze świecą szukać.
            ODRADZAM z całego serca.
            • zoombi75 Re: Nowoczesny dom - propozycje 10.01.13, 08:24
              Jeśli ktoś buduje dom z drewna tylko po to aby go sprzedać (jeszcze może z zyskiem), to gratuluję podejścia! Ja wybudowałem taki dla siebie i mojej rodziny. Pomogła mi firma Majhaus z Rzepina, która zna się na rzeczy. Dbają o zadowolenie klienta więc budują na najwyższym poziomie. Cieszę się takim domem już ponad rok i jak na razie nie mam zastrzeżeń. Wiem, rok to może za mało aby mieć obiektywną opinię o systemie, ale myślę, że gdyby było coś nie halo już by to wychodziło na jaw! Ja polecam!
              • art-tu Re: Nowoczesny dom - propozycje 10.01.13, 09:43
                Budowałam dla siebie, mieszkałam 6 lat i mi sie plany życiowe zmieniły.
            • ofertybezposrednie.pl Re: Nowoczesny dom - propozycje 10.01.13, 09:34
              klienci chyba coraz częściej szukają domów drewnianych, w tym kanadyjczyków - a jak ktoś chce sprzedać taki dom to zapraszam na kanadyjczyk.pl - tu wchodzi sporo potencjalnych kupców
              • ofertybezposrednie.pl Re: Nowoczesny dom - propozycje 10.01.13, 09:36
                ofertybezposrednie.pl napisał(a):

> klienci chyba coraz częściej szukają domów drewnianych, w tym kanadyjczyków - a
                > jak ktoś chce sprzedać taki dom to zapraszam na
                > kanadyjczyk.pl
                - tu wchodzi sporo potencjalnych kupców
                miało być www.kanadyjczyk.pl
          • Gość: smajurek Re: Nowoczesny dom - propozycje IP: *.system-net.pl 05.02.13, 22:45
            Budowaliśmy z mężem dom we współpracy z firmą MAJHAUS. Żona miała wiele wątpliwości odnośnie izolacji i ciepłoty, jednak dzisiaj (2 lata od budowy) wiemy, że odpowiednio ocieplony budynek służy przez cały rok. Domy tego typu wznosi się z drewna a materiał ten ma bardzo dobre właściwości termiczne. Dla nas największym atutem jest łatwość modernizacji i przebudowy (powiększa nam się rodzina ;)). Jeśli chodzi o wykonawców to polecam gorąco!!! Świetni fachowcy, którzy doskonale znają temat "kanadyjczyków". Firma solidna.
            • Gość: olus22 Re: Nowoczesny dom - propozycje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.13, 11:17
              My z mężem zaczynamy budowę domu Villa Nova
            • Gość: Kristof Re: Nowoczesny dom - propozycje IP: *.system-net.pl 13.02.13, 22:37
              Ja z kolei jestem już niespełna 5 lat od zakończenia budowy. Również polecam tą firmę. Na każdym etapie budowy byli terminowi i słuchali tego co się do nich mówi. Wybrałem projekt ich firmy. Z naszą "ŁUCJĄ" jest wszystko w najlepszym porządku. Izolacja i przewodzenie ciepła idealne. Polecam MAJHAUS.
      • Gość: Martin Re: Nowoczesny dom - propozycje IP: *.res.pl 13.02.13, 13:31
        Gdzieś widziałam ze największą bazę projektów ma www.dobry-dom.pl/ więc tam na pewno coś znajdziesz. Zresztą moja siostra niedawno zamawiała u nich projekt to jeszcze jakieś gratisy dostała
      • clika2 Re: Nowoczesny dom - propozycje 17.02.13, 11:05
        Nowoczesność kojarzy mi się z produktami eco, gdybym urządzała teraz mieszkanie na pewno w mojej łazience znalazłaby się taka umywalka zintegrowana z miską wc
      • laska350 Re: Nowoczesny dom - propozycje 21.02.13, 11:31
        ak ja polecam naszpieknydom.pl czyli fajne dodatki w stylu vintage
      • Gość: Alohomora Re: Nowoczesny dom - propozycje IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.13, 17:50
        Ja do nowoczesnego domu polecam bardzo nowoczesną baterię Oras Eterna: www.oraseterna.com/pl. Bateryjka jest ekstra. Można powiedzieć, że to mały komputer w łazience :))) Najbardziej podoba mi się funkcja odmierzająca czas kąpieli :D
      • pomyslnik4 Re: Nowoczesny dom - propozycje 07.03.13, 18:32
        Jeśli chcemy by mieszkanie miało nowoczesny charakter to nie zapomnijmy o nowoczesnych bateriach łazienkowych
        • Gość: kirakl Re: Nowoczesny dom - propozycje IP: *.ip.netia.com.pl 09.03.13, 11:43
          Tez z mezem zastanawialismy sie o wyborze produktow do naszego nowoczesnego mieszkania w Warszawie.
          Wybralismy piekny grzejnik do salony w stylu modern
          Jest jak lustro piekny
          www.tanie-grzanie.net/product/Perla-1770-500-chrom-szybka-dostawa-24h/?id=3370
        • Gość: Anna Re: Nowoczesny dom - propozycje IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 21.05.13, 12:18
          Nowoczesny dom to również meble do łazienek, które są bardzo funkcjonalne i eleganckie. Możemy zakupić szafki pod umywalkę, regały z szufladami lub koszami, szafki z lustrami, szafki wiszące lub stojące itd. Wszystko uzależnione jest od naszych potrzeb.
      • luskamaro Re: Nowoczesny dom - propozycje 10.03.13, 14:22
        projekty-domow-maserbud.pl/projekt-265
      • Gość: łukasz Re: Nowoczesny dom - propozycje IP: *.net.brewet.pl 28.03.13, 23:28
        A w żadnym wątku na forum dom nie może zabraknąć naganiaczy spamerów, prawda?
      • Gość: Ewelina Re: Nowoczesny dom - propozycje IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.13, 22:44
        Do nowoczesnego domu idealnie nadaje się bateria Oras Eterna :) Mam ją od kilku miesięcy i przyznam... jestem zakochana! Piękny design, świetne wykonanie i wyjątkowe funkcje: www.oraseterna.com/pl - sprawdźcie sami :) Kąpiel z nią to prawdziwa przyjemność, która daje satysfakcję :)) Odrobina luksusu po pracy jest teraz dla każdego a oprócz tego można zadbać o ekologię i oszczędzić na rachunkach :)
      • oferty112211 Re: Nowoczesny dom - propozycje 31.03.13, 21:27
        Sprawdź na www.jakszybkozarobic.pl
      • Gość: cromwell Re: Nowoczesny dom - propozycje IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.13, 16:07
        ja mogę polecić wszytsko zajrzyj do mnie zapytaj, kocham ludzi zajmujących sie budową , i siebie kocham bo mam zdanie na tematy o których nie którym się nie śniło, porady Cromwella cromwell.blog.pl/
      • Gość: architekt Re: Nowoczesny dom - propozycje IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.13, 22:26
        Zapraszam www.architekt-4u.com
      • bromba11 Re: Nowoczesny dom - propozycje 21.08.13, 09:07
        w tym natłoku naganiaczy - spamerów można się utopić. uważam że fajna jest pracownia z500.pl zwłaszcza projekty zx100 i zx101.
      • Gość: Marek Re: Nowoczesny dom - propozycje IP: *.147.137.136.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.10.13, 16:34
        Witam,

Ja również przymierzam sie do budowy domu w nowoczesnej stylistyce. Mam działkę na przedmieściach Warszawy wokół same słabe kremowe katalogowce. Boję się tylko jak mój nowoczesny będzie wyglądał w takim otoczeniu...

Sam wybrałem projekt z oferty pracowani Domea. www.domea.pl
        Zamierzam wybudować projekt o nazwie Bilbao.
        Też z płaskim dachem ale parterowy: www.domea.pl/PL/projekty/pokaz/120

Może Ciebie zainteresować ich piętrówka, nieco bardziej rozrzeźbiona niż te z załączonych linków ale myślę że równie jeżeli nie bardziej interesująca: www.domea.pl/PL/projekty/pokaz/138

Pozdrawiam,
        Marek
      • Gość: Gość Re: Nowoczesny dom - propozycje IP: *.25.199.109.static.rdi.pl 27.10.13, 12:09
        Do nowoczesnego domu polecam meble ze sklepu internetowego domartstyl.eu , gorąco polecam
      • meble_kuchenne_vena_opinie Re: Nowoczesny dom - propozycje 17.06.14, 15:05
        Warto zwrócić uwagę na ilość przeszkleń pod kątem ogrzewania. Przeszklone domy są bardzo efektowne, ale trudniejsze do ogrzania.
        Forum Vena
      • mrowka0408 Re: Nowoczesny dom - propozycje 24.10.14, 07:57
        Mi się bardzo podobaja aranżacje na stronie Ciekawe aranżacje wnętrz
      • marekkowal781 Re: Nowoczesny dom - propozycje 25.10.14, 11:05
        Te są całkiem ok ;) Nie ma sensu szukac dalej ;)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka