Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

kawalerka do wynajecia/wawa

21.07.04, 14:04
    Mam do wynajecia kawalerke (25m2) w samym centrum Warszawy (Marszalkowska ale
    okna "wychodza" na troche spokojniejsza ulice, 5min od metra centrum). Bede
    chciala ja wynajac, w mieszkaniu zostaje wlasciwie cale wyposazenie - pralka,
    lodowka, kuchenka, szafy, biurko, polki itp.
    Jak myslicie - jaka kwote moge zaproponowac potencjalnym wynajemcom?
    Obserwuj wątek
      • Gość: kmjz Re: kawalerka do wynajecia/wawa IP: *.broker.com.pl 27.07.04, 15:32
        Witam,
        Byłabym zainteresowana czyms takim jśli opłaty (razem z czynszem) nie
        przekroczą 750 zł.
        kmjz@vp.pl moj adres:)
        • Gość: Z Re: kawalerka do wynajecia/wawa IP: 5.3.1R* / 195.75.14.* 27.07.04, 15:34
          niezłe koleżanka ma poczucie humoru :)))
          Cantrum Warszawy za 750 z opłatami? , dla pewności sprawdzę czy nie jestem na
          Forum Humoru.
          Pozdrawiam
        • dc22 Re: kawalerka do wynajecia/wawa 27.07.04, 15:41
          hm.. no coz.. kwota faktycznie wydaje sie.. hm.. mala:)
          pytanie wynika z tego ze czynszem chce splacac rate kredytu mieszkaniowego wiec
          dobrze byloby wiedziec jak taki cznsz moze wygladac... zdziwilam sie gdy
          uslyszalam ze w gre wchodzi 1500 zl. ceny w wawie sa niemozebnie wysrubowane...
          • Gość: jędrek Re: kawalerka do wynajecia/wawa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.07.04, 21:42
            mój kumpel wynajmuje 35 m2 na wilczej, ladne, ciche i umeblowane za 1050 +
            liczniki (prąd, gaz, telefon, internet).
            • dc22 Re: kawalerka do wynajecia/wawa 28.07.04, 08:13
              dzieki! to juz jest jakas informacja. nie chcialabym "przestrzelic" ani w jedna
              ani w druga strone:)

Pozdrowionka
      • Gość: maja Re: kawalerka do wynajecia/wawa IP: *.devs.futuro.pl 28.07.04, 10:23
        ja wynajmuje 45 m2 2 pokoje, nowe, jestesmy pierwszymi lokatorami za 1100 zl +liczniki (w tej
        cenie mam tez miejsce parkingowe) mieszkanie na osiedlu strzezonym, w bardzo bliskiej
        okolicy centrum, wiec mozna znalsc dobra oferte, ale i kogos kto przeplaci
        • dc22 Re: kawalerka do wynajecia/wawa 28.07.04, 10:46
          oj, brzmi bardzo atrakcyjnie..mialas duzo szczescia:)

Pytanie do wynajmujacych:
          W jaki sposob szukacie mieszkan? Gdzie szperacie za ofertami? Gdzie sie oglosic
          zeby zostac dostrezonym (oczywiscie oprocz rozsylania wici wsrod znajomkow)?
          • Gość: baba Re: kawalerka do wynajecia/wawa IP: *.acn.waw.pl 28.07.04, 12:05

Ja wynajelam niedawno (komus) 39 m2 dwa pokoje na Rakowcu umeblowane z Agd za
            1000.
            Po remoncie, nowe wyposazenie kuchni, woda ryczalt.
            Dzieki agencji, ktora nic za to nie wziela.To nie jest bardzo tanio, ale
            zdzierstwo tez nie jest.
            Jesli chodzi o rozlepianie to nie polecam tej metody.Albo ktos zlosliwie
            zrywa, albo ludzie nie maja zaufania do tej formy.Rozlepilam sporo, nie
            zadzwonil NIKT.Szkoda czasu.
            Pozdrawiam
            • dc22 Re: kawalerka do wynajecia/wawa 28.07.04, 12:15
              baba - moze podeslij namiar na agencje jesli mozesz. co prawda nie mam
              zaufania do nich (vide watek w obronie agencji) ale moze dam sie "nawrocic" :))
            • Gość: armandal Re: kawalerka do wynajecia/wawa IP: 193.0.117.* 28.07.04, 14:51
              A ja wynajęłem komuś mieszkanie właśnie z ulicznego ogłoszenia, chociaż
              najpierw próbowałem przez ogłoszenia internetowe. Większe było zainteresowanie
              i pytań z tych internetowych, ale ogłoszenie uliczne okazało się skuteczniejsze.

Sam wynajmuje kawalerkę na Ochocie za 700zł, średnio z opłatami to jest około
              800zł, ale to dlatego, że najemcy zrezygnowali z kablówki i telefonu.
              Średnia cena za twoje 25m2 w Centrum to około 800-900zł.
              Przy wyborze najemców radzę dobrze im się przyglądać, ci, którym wcześniej
              wynajmowałem mieszkanie zostawili mi niezapłacone rachunki tak na 1000zł i
              wynieśli się gdzieś pod Warszawę (Ząbki, Zielonka, Kobyłka, Radzymin - sam nie
              wiem dokładnie gdzie), a była to taka spokojna para z półrocznym dzieckiem...
              Pozdrawiam

• dc22 Re: kawalerka do wynajecia/wawa 28.07.04, 14:57
                no tak, przygladanie sie podejrzliwym okiem niestety wskazane.. trzeba bedzie
                upchnac zyczliwosc i wiare w dobrych ludzki gdzies gleboko po kieszeniach:)

Gazetowe to rozumiem ze pewnie Wyborcza?
      • Gość: awatar Re: kawalerka do wynajecia/wawa IP: 217.153.179.* 28.07.04, 17:14
        wynajem ''szedł''dobrze do 2000 roku. w latach 1996-2000 za 25 m2 [puste,bez
        mebli] można było wziąć 200 dolarów +czynsz+liczniki.czyli 700-800 zł na
        czysto.potem rynek załamał się.2002-2003;tu już dobrze,gdy trafiał się lokator
        za 700-800 zł[ wtym czynsz]+liczniki. ludzie przestali chyba tak ściągać do W-
        wy za pracą.zaczeli też brać taniejące kredyty i kupować swoje mieszkania.No i
        od 2001 mamy ustawę o ochronie lokatorów[ Lenin zmartwychstał!] .ten bubel
        uniemożliwi Ci wyrzucenie na bruk niepłacącego lokatora jeśli ma dzieci ,jest w
        ciąży,straci pracę, zachoruje itd.lepiej nie wynajmuj rodzinom!
      • Gość: awatar Re: kawalerka do wynajecia/wawa IP: *.man.polbox.pl 28.07.04, 17:26
        najbezpieczniej w centrum wanając na biuro[wskazany internet-stałę łącze].
        unikaj rodzin z dziećmi[ustawa!]i ekip robotników[demolka lokalu pewna].można
        spróbować cudzoziemcowi[i bezpiecznie i opłacalnie]
        • Gość: eryk Re: kawalerka do wynajecia/wawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 10:31
          mi 4 lata temu udalo ise wynajac bardzo fajny pokoj u strszej pani na mokotowie
          za 400 zl. bardzo bylem zadowolony. pozniej zamieszkalem z dziewczyna ...az do
          wczoraj. rozstalismy sie i do 15 wrzesnia musze sie wyprowadzic. jestem
          studentem 5 roku prawa,pracuje w kancelari. Jesli ktos ma do wynajecia ciekawy
          pokoj w atrakcyjnej cenie lub mieszkanie ( z kims odpowiedizalnym na spolke -
          bo to podobna cena) bardzo prosze o pomoc i kontakt. bede bardzo wdzieczny i
          mapewno sie zrewanzuje!!! bogdaseryk@poczta.onet.pl ps smutno mi.
          • Gość: ggg Re: kawalerka do wynajecia/wawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 14:20
            Ja mam do wynajęcia mieszkanie dwupokojowe z widną kuchnią, łącznie 41 m2, w
            Ursusie. Mieszkanie jest kompletnie wyposażone. Cena: 1050,00 zł/m-c + opłaty
            licznikowe. Czy to jest dużo??
            Kontakt: 501 192 509
            • Gość: ja Re: kawalerka do wynajecia/wawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 21:58
              na ursusie to drogo
              na mokotowie tanio ;-)
          • jana07 Re: kawalerka do wynajecia/wawa 04.08.04, 17:40
            nie martw sie eryku,
            na pewno jakas mila kobietke poznasz :-), a mieszkanek tez jest w wawie sporo
            do wynajecia. sprobuj podzwonic pod numery (bez posrednictwa agencji) z GW na
            przyklad.
            j.
            ps. nie ma to jak wlasne mieszkanie ...
      • katka16 Re: kawalerka do wynajecia/wawa 05.08.04, 11:44
        Ja podobną kawalerkę w centrum odnajmuje za 1100 zł. Ogłosić się najlepiej w
        necie, np. usenet warszawa.ogłoszenia, można też do gazety bezpłatnych
        ogłoszeń "oferta" (w kioskach pon. śr. piątek).

pozdr
        • dc22 Do: Katka16 05.08.04, 13:06
          dzieki za info, czy te 1100 zl obejmuja juz rachunki?
          fajnie byloby gdyby mi sie udalo wynajac za taki koszt, to prawie rata nowego
          mieszkania wiec moze tak bym nie odczula zamiany...

Pozdrowionka
          • Gość: ewa Re: Do: Katka16 IP: 195.164.30.* 06.08.04, 16:02
            wcale nie uwazam ze 750 zl to niska cena. sama wynajmuje dokladnie za ta kwote
            kawalerke w samym centrum, obok ronda ONZ i wiem ze jest to kwota normalna i
            jesli ktos poszuka to znajdzie calkiem mile mieszkanko za ta kwote.
            • Gość: gosia Re: Do: Katka16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 23:48
              co placisz jeszcze poza tymi 750 zl? czynsz jest w to wliczony czy nie?

wlasnie ze to bardzo malo i moze mialas szczescie znaleźc a moze tez standard
              mieszkania jest niski
              nikt normalny nie wynajmie mieszkania w centrum z wliczonymi oplatami za 750 zl
          • katka76 Re: Do: Katka16 09.08.04, 11:23
            Ja płacę czynsz a moja lokatorka resztę rachunków czyli prad, gaz, telefon,
            wodę, kablówkę.
            Powodzenia :-)
            • katka76 Re: Do: Katka16 09.08.04, 11:24
              Chwilowo zmieniłam konto z katka16 na katka76.
      • Gość: dddd Re: kawalerka do wynajecia/wawa IP: *.inetia.pl 09.08.04, 14:11
        A ja mam do wynajecia 24m na ochocie przy grójeckiej okolice dickensa i
        korotyńskiego.Mieszkanie z meblami,agd,telefon,nowe okna i drzwi wejściowe,widna
        kuchnia,woda w ryczałcie, p.4/4 i chciałbym za to ok 850zł+liczniki.Czy to
        odpowiednia cena?????
        • Gość: iwona Re: kawalerka do wynajecia/wawa IP: 217.8.186.* 09.08.04, 15:37
          Do eryka - mam do wynajęcia od września 2 pokojowe mieszkanie na Mokotowie,
          blisko merta Racławicka, ciche i w spokojnej okolicy. Jesteśmy w trakcie
          odnawiania. cena 1200 plus liczniki z wodą w czynszu i ciepłem w czynszu
          • Gość: ja Re: kawalerka do wynajecia/wawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 19:11
            1200? ale drogo...
            rata kredytu 200000 wyniesie 1332.75
            chyba wynajem sie juz nie oplaca...
            • Gość: tak Re: kawalerka do wynajecia/wawa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.08.04, 19:56
              masz racje,rata juz wynosi 800 zl.
          • nitko Do Iwony 10.08.04, 11:41
            Proszę o kontakt - byłbym zainteresowany.
          • Gość: XXX Re: kawalerka do wynajecia/wawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.04, 14:40
            Jestem zainteresowany wynajęciem proszę o telefon 0692 461 651 lub e-mail
            p_ciechanski@o2pl.
      • norah75 Re: kawalerka do wynajecia/wawa 10.08.04, 14:23
        prosze bardzo - mail na priva
        • Gość: dddd Re: kawalerka do wynajecia/wawa IP: *.inetia.pl 12.08.04, 11:12
          Ale o które mieszkanie chodzi?????Tutaj jest kilka ofert, napisz o którego
          chodzi autora
      • Gość: ela_hut@wp.pl Re: kawalerka do wynajecia/wawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.04, 10:46
        Witam!
        Byłabym zainteresowana wynajęciem kawalerki.jesli ogłoszenie jest jeszcze
        aktualne,to byłabym wdzięczna za kontakt na skrzynke. ela_hut@wp.pl z podaniem
        nr kontaktowego.
        Pozdrawiam i zycze milego dnia
        • dc22 Re: kawalerka do wynajecia/wawa 20.08.04, 11:14
          wyslalam mailka:)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka