Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Podłogówka a dzieci?

13.05.13, 07:08
    Jesteśmy kolejną rodzinką, która chce mieć podłogówkę w całym domu. Jednak pomimo zapewnień, że jest to bezpieczne dla zdrowia ,nie jestem do końca o tym przekonana. Podłogówka jest w miarę nowym wynalazkiem i myślę,że niestety nie będą jeszcze znane skutki zdrowotne u ludzi.
    Bardzo mi się ten system podoba, ale jak sobie pomyślę, że cały dom od dołu i góry mam na wodzie, to trochę mi mina rzednie.
    Tak się szuka nieraz sposobów na żyły wodne, bo problemy zdrowotne są itd. a tu sama na własne życzenie śpię na wodzie, syn w swoim pokoju siedzi na podłodze i bawi się klockami na wodzie, kurcze sama nie wiem,przecież cały czas mam pod sobą wodę, raz ogrzaną, kiedy podłączę to ogrzewanie, a latem zimną. Jak myślicie jest jakaś różnica między żyłami wodnymi i innymi, a tą podłogówką?
    Obserwuj wątek
      • rockix Re: Podłogówka a dzieci? 14.05.13, 16:09
        Nie masz się czego obawiać. Przy normalnym ogrzewaniu skutki negatywne praktycznie nie występują. Jedyne o czym musisz pamiętać to dbanie o właściwą wilgotność powietrza :-)
        • iit2 Re: Podłogówka a dzieci? 14.05.13, 20:17
          A te ewentualne negatywne skutki to jakie? I jak w prawidłowy sposób zadbać o wilgotność?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka