Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ranking kredytowy

IP: 62.29.138.* 15.09.04, 14:21
    MultiBank nie jest taki wspaniały. Wszystko jest zależne od tego kto będzie
    oceniał wniosek - są osoby wychodzące w strone klienta ale są też analitycy
    szukający przysłowiowej dziury w całym i traktujący klienta jak potencjalnego
    złodzieja.
    Obserwuj wątek
      • Gość: miki PKO BP jest dla mnie najlepszy IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 15.09.04, 15:10
        spłacam kredyt mieszkaniowy w PKO BP i jestem bardzo zadowolony z tej
        współpracy... porównałem kilka ofert teraz po podwyżce oprocentowania ( ach
        te "stopy" Rady)i nadal PKO BP ma najniższe RZECZYWISTE oprocentowanie...
        POLECAM INNYM ... gdyby inne oprocentowanie miał LUKAS BANK to wybrałbym jego..
        • Gość: mic Re: PKO BP jest dla mnie najlepszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.04, 18:09
          PKO BP SA jest największą porażką rynku finansowego z jaką się z życiu
          spotkałem. Mastodonty, dinozaury - jednym słowem muzeum rynku finansowego. Zero
          elestyczności. Zero podejścia do wyniku, zero pojęcia o sprzedaży. Kolejki -
          nie do przebrnięcia. I wszyscy rozkładają ręce. I nie dziwię się. Jeśli
          sprzedanie dobrego kredytu nie wpływa na zarobki - to lepiej wszystko udupić,
          niż brać odpowiedzialność za najdrobniejszą decyzję. A wszystko przez drobiazg:
          CitiBank wrzucił mnie do BIK za 38 zł - przeprosili na piśmie i zweryfikowali
          wpis w bazie sprawe szybciutko (sam byłem zaskoczony), jako błąd swojego
          pracownika - PKO BP mimo oczyszczenia mnie z rzekomej windykacji na tak
          śmieszną kwotę, nie chciał w ogole rozmawiac ze mną. Troche sie nad nimi teraz
          znęcam - poprosiłem o wydanie odmowy udzielenia hipotecznego na piśmie. A jeśli
          chodzi o zabezpieczenia to udzielenie kredytu ładnie obwarowali: weksel,
          hipoteka, cesja z polisy na życie, ubezpieczenie kredytu i
          jeszcze ...poręczenie osoby trzeciej. Hahaha... z takimi zabezpieczeniami to
          startowałbym na bańkę, a nie 140tys..! Nigdy więcej tej instytucji.
      • Gość: lala Re: Ranking kredytowy IP: *.dfdstransport.com 15.09.04, 15:59
        Zgadzam się z opinią, że millenium nie jest tak wspaniałym bankiem. Mam tam
        rachunek od 5 lat i w ubiegłym roku chciałam zaciągnąć kredyt konsumpcyjny w
        wysokości 20 000 pln na 36 miesięcy. Nie jestem mężatką, nie mam dzieci, nie
        miałam zaciągniętych innych kredytów więc nie mam zobowiązań, mieszkam z
        rodzicami. Przy zarobkach rzędu 2300 pln netto miesięcznie wydawało mi się, że
        nie będę miała najmniejszego problemu z otrzymaniem kredytu. Jakież było moje
        zdziwienie gdy po dwóch tygodniach od momentu złożenia wniosku otrzymałam
        informację, że owszem, kredyt został mi przyznany ale nie w wysokości 20 000
        PLN. Moja zdolność kredytowa została przez analityków oceniona na - uwaga - 2
        000 pln (słownie: dwa tysiące złotych) rozłożone na - uwaga - 36 rat!!!!!!!!!!!
        Roześmiałam się pani w słuchawkę, podziękowałam za zaangażowanie i załatwiłam
        sobie kredyt w ciągu tygodnia w BOŚ, bez potrzeby otwierania rachunku i bez
        problemów.
        • Gość: mmm Re: Ranking kredytowy IP: *.kontel.pl 10.02.05, 10:51
          Ban MIllennium to najgorszy bank z jakim się spotkałam. Rozpartzenie wniosku
          trwa miesiąć a resztę formalności kolejny -chybna że o czymś sobie przypomną to
          wtedy po przyznaniu kredytu mogą się jeszcze rozmyśleć. To co obiecują na
          wstępie to bajki - jeśli chcecie stracić dużo czasu i pieniędzy to polecam ten
          bank. Jeśli chcecie mieć święty spokój to radzę wybrać inny normalny. W
          millennium pracownicy są niedouczeni, po złożeniu wniosku ignorują klienta
      • Gość: fiordilligi Re: Ranking kredytowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 16:21
        Ja mam kredyt mieszkaniowy w mBanku. Nie narzekam specjalnie. Niemniej
        załatwienie kredytu było uciążliwe. Mamy z mężem dochód średni około 6.500 tys
        netto miesięcznie. Zależało nam na kredycie w wysokości 32.000 - moim zdaniem
        przy tym dochodzie to niedużo.Jesteśmy rzetelnymi klientami , wtedy bez innych
        zadłużeń. Przez internet przyznali nam zdolność, zaproponowali kredyt na 5 lat
        odsetki 3,5 % w "szwajcarach", tzw ich mPlan. Spodobało nam się.
        Najpierw zaczęli robić zdjęcia lokalu, co ubawiło poprzednich wlaścicieli za
        pierwszym razem, ale potem za każdym kolejnym "koniecznym" ( nie wiadomo po co)
        denerwowało i ich i nas.
        Dzwonili do zakładow pracy, pomimo że wypełniono ich własne wzory zaświadczeń z
        wszelkimi możliwymi informacjami i pieczęciami. Na odpowiedź kierowników
        działów kadr że jest taka specjalna ustawa i wystarcza im oficjalne
        zaświadczenie zareagowali w ten sposob, że zarządali historii rachunku z mojego
        poprzedniego banku za poprzedni rok.Historia z konta online nie wystarczyła,
        musiałabyć z banku z oryginalną pieczątkę. Cały tydzień szlag trafił.Potem
        okazało się że mPlan nie obejmuje kredytów w obcych walutach. O czym innym
        zapewniali nas stale pracownicy.
        Wreszcie dostaliśmy umowę do ręki po uzgodnieniu warunków. I co to? Wpisano nie
        3,5 % tylko 3,6% i nie na 5 lat tylko na 6 lat.Wbrew wszystkim uzgodnieniom. A
        tu już w toku transakcja i my z nożykiem na gardełkach. Odebrałam to jak typowe
        świństwo i brak profesjonalizmu.
        A potem pobrali za wysoką prowizję i długo oddawali.
        A na koniec nie mogliśmy się doczekać zwrotu z ubezpieczenia opłaconego na
        rok , ponieważ bardzo szybko uzyskaliśmy odpis z księgi wieczystej.
        Generalnie raty dobrze mi się spłaca, ale jak będę zaciągała następny kredyt
        odwiedzę inne banki.
      • Gość: qba Re: Ranking kredytowy IP: 194.205.123.* 16.09.04, 11:42
        Mnie właśnie próbuje wydmuchać Pekao SA. Pewnie mu się uda, ale może ktoś miał
        podobny przypadek i dał sobie radę z tymi "współczesnymi lichwiarzami", jak ich
        określa Samoobrona na swojej stronie internetowej.

Otóż, gdy rok temu dawali mi kredyt, obiecali, że przedterminowe spłaty nie
        będą obłożone prowizją. W umowie dałem sobie jednak wpisać prowizję
        według "Tabeli prowizji i opłat" i kiedy przyszło co do czego, okazało się, że
        zeszłoroczne 0% prowizji to była promocja (o czym nikt się wówczas słowem nie
        zająknął!), a teraz jest 2.5% (dowiedziałem się przypadkiem od znajomego - Bank
        zamierzał mnie najwyraźniej skasować post factum i bez wcześniejszej
        informacji!).

Pytanie, czy mogę coś zrobić? Dla ułatwienia dodam, że wyskrobałem już nawet
        pieniądze na spłatę całego kredytu, więc gdyby np. wypowiedzenie umowy coś
        dało, jestem gotów to zrobić.

Pomożecie?
        • Gość: klient PeKaO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 12:09
          Też mnie to interesuje, bo do całkowitego wyniesienia się z PeKeO S.A. został mi
          tylko "hipoteczny" z podobnym zakrętasem (tzn. zerowa prowizja zmieniona na
          2,5%). Ale obawiam się że frycowe będę musiał zapłacić ...
        • Gość: Roman Re: Ranking kredytowy IP: *.net / *.net 20.09.04, 16:16
          Polecam GE Bank Mieszkaniowy
        • Gość: uciekinier Re: Ranking kredytowy IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 25.09.04, 22:43
          Uciekajcie jak najszybciej. Ja uciekłem w zeszłym roku z Żubra do mBanku z linią
          w rachunku. Przyjeli mnie z otwartymi rękami. Oprocentowanie bylo DWA razy
          mniejsze. Myślę, że podobnie może być i z innymi kredytami. Jezli nawet
          zapłacisz te 2,5%, to sądzę, że w mBanku lub MultiBanku zyskasz na mniejszym
          oprocentowaniu. Mają np. kredyt na refinansowanie kredytu hipotecznego, czyli na
          spłatę takowego w innym banku.
      • Gość: Leoś PKO BP - przestrzegam wszystkich... IP: 157.25.91.* 16.09.04, 12:39
      • Gość: mordal Re: Ranking kredytowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 14:15
        "Najlepszy kredyt na budowę domu ma PKO BP. Przynajmniej w ocenie doradców
        Expandera. Bank ten nie wymaga dokumentowania wydatków fakturami - wystarczy mu
        inspekcja pracownika banku na miejscu budowy (50 zł). "
        Śmiać mi się chce,ale gorzko! też mi udogodnienie!Mojemu bratu taki za
        przeproszeniem "fagas" z banku wstrzymał wypłatę ostatniej transzy kredytu, a
        jego inspekcja na budowie polegała na tym,że przejechał obok samochodem!
        Dodam,że on wstrzymał wypłatę,a bank obiążył brata karą za niewypłacenie
        transzy w terminie! Paranoja jakaś! Fagas czekał na łapówę po prostu,ale jej
        nie dostał!
        acha otyczy to PKO BP zaznaczam!
        • Gość: krakow31 Re: Ranking kredytowy IP: *.fortisbank.com.pl 16.09.04, 14:38
          Tez mam kredyt w transzach w tym banku i jestem jeszcze przed ostatnia rata.
          Czy mozesz mi napisac czym uzasadnil wstrzymanie? To nie bank, a Klient
          decyduje o wyplacie transzy.Przynajmniej tak mnie zapewnili.
      • Gość: k Re: Ranking kredytowy IP: 217.153.152.* 16.09.04, 15:46
        PKO BP moze i wypada dosc dobrze w rankingach "cyferkowych" jednak potrafi
        zaskakiwac klienta (po 2 miesiacach rozmow i dogrywania szczegulow) takim
        drobiazgiem, jak poreczyciel - dla mnie bank spalony
      • Gość: Gość Kraków Re: Ranking kredytowy IP: *.net.autocom.pl 16.09.04, 15:58
        Brałem kredytu w Invest Banku w Krakowie na 50000,- po ustaleniu jakie dokumenty
        są potrzebne z pracownikiem i po ich dostarczeniu zadzwonili do mnie po 2 dniach
        i zapytali kiedy moge podpisac umowe kredytowa. Wiec jak czytam o waszych
        problemach to sie zastanawiam gdzie wy znajdujecie te banki ?????
      • Gość: guestks Re: Ranking kredytowy IP: *.incenti.pl 21.09.04, 11:51
        GE Bank Mieszkaniowy to największa porażka, z jaką się w życiu spotkałem. Od
        momentu uzyskania kredytu z klienta stajesz się petentem. Jakiekolwiek
        załatwienie sprawy odbywa się przez BOK, który wysłucha i tyle. Próżno szukać
        pomocy w załatwieniu sprawy u osoby, z którą podpisaliśmy umowę kredytową, bo
        tak naprawdę nic nie może (albo też nie chce),służy wyłącznie za naganiacza.
        Naprawdę odradzam i polecam Bank Nordea, PKO BP.

Pozdrawiam
        „Klient” GE Bank Mieszkaniowy
        • cywia Re: Ranking kredytowy 24.09.04, 13:20
          Rzeczywiscie, jak juz zostaniesz klientem GE ciezko sie z bankiem dogadac, ale
          mozna. Na prawde wazny jest czynnik ludzki. Kiedy bralismy kredyt, doradca
          (przepraszam, ale po prostu pierdola saska i niedouk) stopniowal trudnosci z
          dnia na dzien, takze wkrotce sie okazalo ze oferuje nam cos o co nam nigdy nie
          chodzilo. Chlopak por prostu nic nie wiedzial. Za namowa dewelopera
          skontaktowalismy sie z innym doradca i poszlo jak po masle. Ostatnio znowu
          mielismy problem z jakas chamska panienka, ktora grozila nam nie wiem czym i
          madrzyla sie nawet nie raczywszy zapoznac sie z nasza umowa. Kiedy jednak klka
          dni pozniej ponownie zjawilismy sie w banku, panienki juz nie bylo. Pojawila
          sie kolezanka, z ktora w piec minut, bez stresu i sympatycznie rozwiazalismy
          problem. Bank bankiem, trzeba pop prostu trafic na czlowieka co ma rowno pod
          sufitem i zna sie na tym co robi.
        • Gość: arek Re: Ranking kredytowy IP: *.net / *.net 01.11.04, 12:58
          Zgadzm sie GE Bank Mie.ma w nosie tych ktorzy sa ich wierzycielami-beznadziejna
          obsluga jest tak w Bydgoszczy.pozdrawiam i ostrzegam przed GE.
      • Gość: Jolka Re: Ranking kredytowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 22:17
        Nie powinno sie wydawać ocen, ktorych nie można poprzeć faktami. MultiBank jest
        Bankiem, który cieszy się wśród pracowników opinią bardzo dobrze rozwiniętej
        współpracy na polu sprzedaż - ryzyko. Ryzyko banku oceniane jest na podstawie
        jednolitych zasad, a ewentualne niewiadome można rozwiać w bezpośredniej
        rozmowie z analitykiem. Poza tym MultiBank ma unikalne produkty i tworzy
        przyjazny świat dla Klientó.
        • Gość: LOL Re: Ranking kredytowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 13:24
          Jolka jak Ty piszesz na poważnie lepiej idź do psychiatry.
          Za dużo szkoleń zrobiło Ci wodę z mózgu.
      • Gość: Łukasz szukam dobrego banku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 23:57
        potrzebuje ok 80 tys, ale w jakim banku??
        • Gość: fear77 Re: szukam dobrego banku IP: 213.25.159.* 24.09.04, 20:24
          ja w podobnej sprawie. Czy ktoś z was ma doświadczenia z kredytem w mBanku?
          • pucka69 polecam BPH 25.09.04, 00:16
            • Gość: ojuta Re: polecam BPH IP: 213.77.38.* 29.12.04, 12:55
              a ja nie polecam kategorycznie, sa bardzo drodzy wbrew pozorom, znacznie
              droższi niż inne banki, które to rzekomo są droższe, wyliczcie i porównajcie!
            • Gość: ojuta PTF IP: 213.77.38.* 29.12.04, 12:57
              PTF, sprawdzcie, na CHF są bardzo korzystni i wychdzą całkiem przyzwoite raty a
              do tego nie ma wilekich ograniczeń jak sie pracuje na zlecenie, az dziw ze
              postepuja jak ludzie
          • Gość: uciekinier Re: szukam dobrego banku IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 25.09.04, 22:50
            mBank linię kredytową w rachunku przejął z PKOSA prędziutko i bez problemów, ale
            hipoteczny to chyba wezmę w Multi, prawie te same produkty, ale chyba lekko
            korzystniejsze. I super obsługa (w Olsztynie).
        • Gość: Majkel Re: szukam dobrego banku IP: *.chello.pl 29.09.04, 08:27
          Polecam BPH naprawdę super tanio i miło. Kraków Rynek Głowny
      • Gość: Zadowolony Re: Ranking kredytowy IP: *.chello.pl 29.09.04, 08:22
        BPH w tym banku mam kredyt we frankach szwajcarskich i to niezle
        oprocentowanie 2,85% - trafiłem na promocję w zeszłym roku dzięki uprzejmości
        pani z BPH. Wszystkie sprawy załatwiałem i dalej załatwiam w krakowskim odziale
        na Rynku Głównym 57 bardzo miłe Panie tam pracują. Naprawdę polecam.
        Zadowolony.
        • Gość: pszczolka a ja mam w Multibanku IP: 192.168.1.* / *.cza.warszawa.supermedia.pl 21.10.04, 08:42
          i jestem zadowolona, jak na moją sytuację oferował mi najniższe oprocentowanie
          i brak opłat przy wcześniejszej spłacie:) a PKO BP!- oni powiedzieli ze nawet
          nie mam zdolności kredytowej, PKO SA oferowało mi o 1,25pp większą marżę,
          polecam Multibank, można negocjować, obsługa super (pani wypełniła za mnie
          wszystkie niezbędne papierki -łącznie z PCC1, wnioskiem do banku o hipotekę)
        • agaw Re: Ranking kredytowy 16.12.04, 23:43
          a ja BPH nie polecam panienki niedouczone np. policzyły mi prowizję 500 a nie
          300. Oczywiscie gdybym się sama nie zorientowała to tyle bym im dała w
          prezencie. Poza tym juz drugiej karty nie mogę odebrać bo jest w banku ale
          wirtualnie..żenada
      • Gość: ppiotr Re: Ranking kredytowy IP: *.uz.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 26.10.04, 10:56
        Te dane są już nieaktualne. Gdzie BGŻ i PTF? Ten pierwszy ma promocje dobre dla
        posiadających 50% wkładu własnego a PTF (obecnie już Bank PTF) jest silnym
        konkurentem - ma też ciekawe propozycje. Ponadto w ostatnich promocjach np. PKO
        BP ma dobrą ofertę jeśli chodzi o dodatkowe wszelkie koszty (wiele z nich to 0%)
        w PLN a mBank najlepszą na rynku w CHF dla młodych małżeństw:P Expander jest
        TENDENCYJNY
      • adasha Re: Ranking kredytowy 10.11.04, 11:04
        DZIAŁKA SIEDLISKOWA. NIE MA KREDYTU. Okazuje się ,że nie można w żadnym banku
        hipotecznym dostać kredytu na zakup działki siedliskowej.Chciałem kupić w w
        Zakroczymiu działkę rolną z pozwoleniem na budowę za 25 000zł. Zaden bank nie
        chciał mi pożyczyć na hipotekę tych pieniędzy.Tylko na zakup działki budowlanej
        lub rekreacyjnej(chociaż są one dużo droższe). Bzdura.Na budowę domu na działce
        siedliskowej są przyznawane kredyty. Z budową domu na działce siedliskowej nie
        ma problemu ale ja chciałem powiększyć pulę kredytową.Działka jest o niebo
        tańsza to dlaczego te problemy? Eliminuję się z rynku cała masę ludzi którzy
        stawiają domy, gospodarstwa pod Warszawą.Tam nie ma planów wystarcza 1 hektar.A
        po tej strasznej zmianie przepisów w KRUS-ie są obecnie zamykane sklepy na wsi.
        Jeszcze trochę i nie będzie można kupić chleba na wsi.Zamykane są także
        wszelkie usługi.Proszę spojrzeć na statystyki gus-U.W 3 kwartale 2004r w Polsce
        na wsi zamknięto co drugą działalność gospodarczą prowadzoną przez rolników.
        Bardzo zwiększyło się bezrobocie.Firmy budowlane na wsi podnoszą ceny za budowę
        domów może to być o 60 procent.
      • Gość: B Re: Ranking kredytowy - Xelion IP: 212.189.1.* 25.11.04, 19:08
        Mysle, ze teraz calkiem niezle jest wziac kredyt w Xelionie. Bardzo agresywnie
        szukaja klientow i sa w stanie pojsc na dosc duze ustepstwa. Udalo mi sie zbic
        prowizje i oprocentowanie do bardzo niskiego poziomu (co prawda mialem spory
        wklad wlasny, ale i tak lepiej dawalo tylko PKO BP). Jedyny mankament to 2,5%
        prowizji od wczesniejszej splaty, ale przez 5 pierwszych rat. Marne szanse,
        zebym zaczal myslec o wczesniejszej splacie przed uplywem 3 lat - wiec mozna
        sie 2 natepne pomeczyc :). Generalnie trafilem na calkiem milego doradce, ktory
        szybko nadrabial braki w wiedzy i co wazne byl dostepny do poznego wieczora.
      • Gość: Michał Jak Expander może być nie zależnym doradcą jeśli IP: 62.233.169.* 14.12.04, 23:29
        należy do GE. Przyznaje to sam na swoich stronach www:
        "Właścicielem Expandera jest grupa General Electric. GE to jedna z największych
        firm na świecie. W roku 2003 osiągnęła przychody na poziomie 134,2 mld dolarów
        i zysk netto 15,6 mld USD. Firma od sześciu lat zdobywa pierwszą pozycję w
        rankingu Financial Times na najbardziej szanowane przedsiębiorstwo. Expander
        Niezależny Doradca Finansowy jest trzecią, po GE Banku Mieszkaniowym i GE
        Capital Banku, inwestycją GE w polskie finanse detaliczne i działa zupełnie
        niezależnie od pozostałych spółek koncernu."

www.expander.pl/expander/index.jsp?place=Lead8&layout=9&page=text&news_cat_id=-1&news_id=1093
        • Gość: Vesna Re: Jak Expander może być nie zależnym doradcą je IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.04, 23:33
          jasne, że nie jest niezależny, bo po pierwsze współpracuje tylko z niektórymi
          bankami, po drugie (jak napisałeś) jest własnością GE, a po trzecie - bierze
          kaskę od konkretnego banku za to, że wziąłeś w tym banku kredyt za ich
          pośrednictwem. Byłam w Expanderze i panienka sprawdziła mi tylko trzy banki-
          BPH, PKO BP, mBank wychodząc z założenia, że przy moich dochodach (nie
          oszukujmy się-nie najwyższych) tylko te trzy banki mają dla mnie ofertę.
          Tymczasem zrobiłam prywatne rozpoznanie w bankach i wniosek jest taki, że
          czasami zdolność kredytowa może się różnić nawet według obliczeń tego samego
          banku, ale innych oddziałów, poza tym Expander prowadzi działalność "hurtową" -
          zadaje standardowe pytania i liczy za pomocą kalkulatorków, które są na stronie
          banków. Pomijam fakt, że pani z Expandera powiedziała - "skontaktuję się z
          panią za mniej więcej tydzień" - było to w październiku, a ja wciąż
          czekam;))))) Wydaje mi się więc, że Expander poluje na ludzi, którzy biorą duże
          kredyty (a więc Expander dostaje większą prowizje od banku).
          pozdrawiam
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka