Gość: mm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 15:34 muszę kupic nową kuchenke gazowo- elektryczną jakiej firmy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mif Re: pomóżcie wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 17:42 Amica Wronki K/Warszawy. Miałem gazową na płycie ceramiczne, teraz mam elektryczną płytę ceramiczną. Sprawdzają się w użytkowaniu. www.amica.com.pl/produkty/ Dlaczego gazowo-elektryczna? Czy chodzi o palniki gazowe i piekarnik elektryczny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: pomóżcie wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 19:46 tak wlaśnie - góra gazowa a piekarnik elektryczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: pomóżcie wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 22:44 Ja miałem osobno piekarnik, osobno płytę ceramiczną z palnikami gazowymi do zabudowy. mogłem manewrować: inny producent płyty, inny piekarnika. Wybrałem Amicę w obu przypadkach, choć piekarnik chyba nie jest za bardzo udany. Żona się skarży, że nierówno piecze (z jednej strony bardziej). Albo wina egzemplarza, albo brak doświadczenia żony. W każdym razie placki są równo upieczone...... Przy wyborze kuchenki ważniejszy jest piekarnik, bo rurki gazowe nie są szczytem technologii. Ważne, czy równo piecze, czy ma grzałkę dolną, górną i dopiekacz górny (czasami się przydaje zrumienić pianę na cieście, lub skórkę na pieczonym mięsie). Rożen obrotowy uważam za zbędny wynalazek po kilkugodzinnym myciu piekarnika z tłuszczu i tym co zostało po obrotowym pieczeniu. Ważne przy płycie gazowej, żeby gniazda palników były możliwie "szczelne" (podniesione, zabudowane) tak, aby coś, co wykipi z garnka nie wlało się pod blat kuchni. Ruszt nad palnikami gładki, okrągły, lakierowany - łatwy w myciu z tłuszczów i osadów. Szerokość kuchni jest 50 i 60 cm. 60-siątka jest lepsza, bo ma szerzeej rozstawione palniki. Producent wydaje mi się obojętny, byle spełniał powyższe uwagi, ze wskazaniem na polskiego producenta i na Amicę ze względu na ruszty gazowe. Trzeba przejść się po sklepach i popatrzeć jak wygląda w naturze, a potem sprawdzić jeszcze na stronach producenta parametry. Sprzedawca nie jest w stanie znać się na wszystkim, a poza tym będzie sugerował sprzęt, na którym najwięcej zarabia, albo którego chce się najszybciej pozbyć. Od tego są promocje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: pomóżcie wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 17:31 dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś