Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

pomóżcie wybrać

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 15:34
    muszę kupic nową kuchenke gazowo- elektryczną jakiej firmy?
    Obserwuj wątek
      • Gość: mif Re: pomóżcie wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 17:42
        Amica Wronki K/Warszawy. Miałem gazową na płycie ceramiczne, teraz mam
        elektryczną płytę ceramiczną. Sprawdzają się w użytkowaniu.
        www.amica.com.pl/produkty/
        Dlaczego gazowo-elektryczna? Czy chodzi o palniki gazowe i piekarnik elektryczny?
        • Gość: mm Re: pomóżcie wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 19:46
          tak wlaśnie - góra gazowa a piekarnik elektryczny.
          • Gość: mif Re: pomóżcie wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 22:44
            Ja miałem osobno piekarnik, osobno płytę ceramiczną z palnikami gazowymi do
            zabudowy. mogłem manewrować: inny producent płyty, inny piekarnika. Wybrałem
            Amicę w obu przypadkach, choć piekarnik chyba nie jest za bardzo udany. Żona się
            skarży, że nierówno piecze (z jednej strony bardziej). Albo wina egzemplarza,
            albo brak doświadczenia żony. W każdym razie placki są równo upieczone......
            Przy wyborze kuchenki ważniejszy jest piekarnik, bo rurki gazowe nie są szczytem
            technologii. Ważne, czy równo piecze, czy ma grzałkę dolną, górną i dopiekacz
            górny (czasami się przydaje zrumienić pianę na cieście, lub skórkę na pieczonym
            mięsie). Rożen obrotowy uważam za zbędny wynalazek po kilkugodzinnym myciu
            piekarnika z tłuszczu i tym co zostało po obrotowym pieczeniu.
            Ważne przy płycie gazowej, żeby gniazda palników były możliwie "szczelne"
            (podniesione, zabudowane) tak, aby coś, co wykipi z garnka nie wlało się pod
            blat kuchni. Ruszt nad palnikami gładki, okrągły, lakierowany - łatwy w myciu z
            tłuszczów i osadów.
            Szerokość kuchni jest 50 i 60 cm. 60-siątka jest lepsza, bo ma szerzeej
            rozstawione palniki.
            Producent wydaje mi się obojętny, byle spełniał powyższe uwagi, ze wskazaniem na
            polskiego producenta i na Amicę ze względu na ruszty gazowe. Trzeba przejść się
            po sklepach i popatrzeć jak wygląda w naturze, a potem sprawdzić jeszcze na
            stronach producenta parametry. Sprzedawca nie jest w stanie znać się na
            wszystkim, a poza tym będzie sugerował sprzęt, na którym najwięcej zarabia,
            albo którego chce się najszybciej pozbyć. Od tego są promocje.
            Pozdrawiam
            • Gość: mm Re: pomóżcie wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 17:31
              dziękuję :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka