Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ALARM - jaka firma???

23.11.04, 08:57
    w okolicach lub samej warszwie - ma byc tanio:)
    dzięki za sprawdzone namiary:)
    Obserwuj wątek
      • Gość: Rychu Re: ALARM - jaka firma??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 10:26
        Z mojego doświadczenia JUVENTUS, - umówieni przyjechali na czas sprawnie
        zainstalowali system, dali dobrą ofertę (negocjacje cen jak najbardziej)- dośc
        konkurencyjną by zdynstansować konkurentów. Na securitas czekałem 3 dni az
        łaskawie oddzwonia w celu umówienia sie na spotkanie. Przedstawiciel ył na tyle
        pewny siebie że przekroczył dwukrotnie propozycje konkurencji. Inne firmy z
        którymi rozmawiałem wyśrodkowały swoje oferty.
        W Juventusie reagują dośc szybko, a panowie którzy przyjeżdzają pomimo
        swojego "słusznego" wyglądu sa bardzo mili i uczynni.

Rozmawiając z która kolwiek z firm weź pod uwagę gdzie maja stanowisko postoju
        i lie obiektów obsluguje jednen patrol. Zerknij jakie tabliczki są w
        sąsiedztwie.
      • Gość: lisa Re: ALARM - jaka firma??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 23:19
        witam, juwentus ok, ale jeszcze trzeba założyć ten alarm. U mnie zrobił to
        facet, który ma własna firme i para się tym na codzień. Całkowicie do
        polecenia. Dokładnie pzredstawił projekt, możliwość negocjacji ceny oraz
        calkowita bezstronniczośc jeśli chodzi o polecenie firmy ochraniającej,którą
        możemy chcieć zmienić.
        • Gość: ` Re: ALARM - jaka firma??? IP: *.centertel.pl 31.01.05, 21:13
          Juventus zakłada również instalacje alarmowe w róznych konfiguracjach. Patrole
          interwencyjne i stała ochrona obiektów to nie wszystko czym sie zajmują.
          Poczytaj: www.juwentus.com.pl/
      • Gość: loop Nie sluchaj tych rad IP: 62.29.248.* 01.02.05, 11:19
        Przepraszam, ale nie sa to dobre rady.
        Firma? Kazda ktora dziala w tym rejonie. Moze byc to firma 'misio'. Zobacz co
        maja sasiedzi, zapytaj ich o doswiadczenia. Czesto te opinie beda glupawe ale
        sam/a dokonaj analizy.
        Co do alarmu to lepiej by zrobila to firma u ktorej bedzie monitoring.
        Dlaczego? Bo pozniej nie bedzie problemu po czyjej stronie cos szwankuje. A
        alarm ma to do siebie ze ZAWSZE jest cos co moze szwankowac.
        Co do czujek to lepiej miec ich mniej ale niech beda to czujki dobrej jakosci
        (dwu-zakresowe).
        Absolutnie odradzam czujki DSP (dzialajace na stluczenie szkla). Praktycznie
        kazdy halas o odpowiednim natezeniu spowoduje ze czujka zadziala.
        • mk55 Re: Nie sluchaj tych rad 01.02.05, 16:35
          juwentus jest najdroższą z firm, a do tego oferują gorszą opieke ze sie tak
          wyraże, mianowicie np w "soldzie" masz 2 nieuzasadnione wezwania w miesiącu za
          które nie musisz płacic, w juwentusie 1, to raz, cennik juwentusu to ok. 150/m-
          c, solid: 85/mc, ubezpieczenie dokładnie takie samo w obu firmach, ale działaj
          tez i tansze, tyle ze chyba lepiej jest mieć taką firmę która mają inni
          sasiedzi i wyrażają się o niej dobrze.powodzenia w szukaniu, odradzam jednak
          juwentus
          • Gość: Kasia Re: Nie sluchaj tych rad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 16:05
            A ja odradzam Solid. Nie wiem jakie masz warunki ochrony, ale u nas miesieczna
            ochrona domu wynosi 244 zł.
          • zielony_listek ceny monitoringu 07.02.05, 10:46
            Solid ma kilka opcji + opcja niestandardowa.
            Niecały rok temu rozmawiałam z Juventusem, Solidem i Securitasem - opłata za
            monitoring przy porównywalnych warunkach taka sama, 100 zł + VAT.
            Warto faktycznie porównać ile nieuzasadnionych przyjazdów jest bezpłatnych, ile
            kosztuje godzina pilnowania, ile pilnują bezpłatnie (np. zanim właściciel nie
            przyjedzie w przypadku braku kontaktu albo jeśli sobie tego życzy), ile
            kosztuje serwis (pierwszy rok bodajże bezpłatny, ale potem nie warto rezygnować
            z serwisu, bo jak coś bedzie nie tak ze sprzętem to klops) itp.
            Wybrałam Juventus i przez kota w pierwszym miesiącu miałam ze 4 fałszywe
            alarmy. Nie policzyli za żaden (ustawienie czujki zbicia szkła na za dużą
            czułość).
            Pozdrawiam
            zielony_listek
            • mk55 Re: ceny monitoringu 07.02.05, 17:06
              ja życzę jak najlepszego wyboru, niezależnie czy to będzie juwentus cz inna
              super ochrona, ja mam info za żródła czyli z juwentusu bo tam pracuje mój
              kolega, dlatego też nie polecam tej ochrony, to też zależy na jakiego opiekuna
              obiektu się trafi, człwiek człowiekowi nie równy, pozdrawiam i życzę powodzenia
              w wyborze
      • Gość: horus Re: ALARM - jaka firma??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 16:43
        Witam

A ja zrezygnowałem z ochrony na rzecz alarmu, którego mogę wysterować (poprzez
        linię telefoniczną - uzbroić, rozbroić, podsłuchać co się dzieje w domu , a
        nawet pogonić ewentualnych włamywaczy interkomem ) , na dodatek o każdym
        zdarzeniu centrala powiadamia mnie głosowo, dzięki temu nie muszę nawet do niej
        podchodzić. Wiem, że nie jest to samo co ochrona z agencji, ale miesięcznie mam
        w kieszeni 100 pln więcej.

pozdrawiam
      • Gość: wit Re: ALARM - jaka firma??? IP: 217.41.242.* 11.03.05, 17:53
        czesc ja osobiście odradzam ci wszystkie te firmy o których była tu mowa.
        pracowałem w solidzie i juwentusie (jak studjowałem)i osobiście nie mam
        zaufania do tych firm . z tego co sie teraz orjętuje to jedną z lepszych firm
        jest "ESOM".
        pozdrawiam
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka