zojka25 23.11.04, 08:57 w okolicach lub samej warszwie - ma byc tanio:) dzięki za sprawdzone namiary:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rychu Re: ALARM - jaka firma??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 10:26 Z mojego doświadczenia JUVENTUS, - umówieni przyjechali na czas sprawnie zainstalowali system, dali dobrą ofertę (negocjacje cen jak najbardziej)- dośc konkurencyjną by zdynstansować konkurentów. Na securitas czekałem 3 dni az łaskawie oddzwonia w celu umówienia sie na spotkanie. Przedstawiciel ył na tyle pewny siebie że przekroczył dwukrotnie propozycje konkurencji. Inne firmy z którymi rozmawiałem wyśrodkowały swoje oferty. W Juventusie reagują dośc szybko, a panowie którzy przyjeżdzają pomimo swojego "słusznego" wyglądu sa bardzo mili i uczynni. Rozmawiając z która kolwiek z firm weź pod uwagę gdzie maja stanowisko postoju i lie obiektów obsluguje jednen patrol. Zerknij jakie tabliczki są w sąsiedztwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisa Re: ALARM - jaka firma??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 23:19 witam, juwentus ok, ale jeszcze trzeba założyć ten alarm. U mnie zrobił to facet, który ma własna firme i para się tym na codzień. Całkowicie do polecenia. Dokładnie pzredstawił projekt, możliwość negocjacji ceny oraz calkowita bezstronniczośc jeśli chodzi o polecenie firmy ochraniającej,którą możemy chcieć zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ` Re: ALARM - jaka firma??? IP: *.centertel.pl 31.01.05, 21:13 Juventus zakłada również instalacje alarmowe w róznych konfiguracjach. Patrole interwencyjne i stała ochrona obiektów to nie wszystko czym sie zajmują. Poczytaj: www.juwentus.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loop Nie sluchaj tych rad IP: 62.29.248.* 01.02.05, 11:19 Przepraszam, ale nie sa to dobre rady. Firma? Kazda ktora dziala w tym rejonie. Moze byc to firma 'misio'. Zobacz co maja sasiedzi, zapytaj ich o doswiadczenia. Czesto te opinie beda glupawe ale sam/a dokonaj analizy. Co do alarmu to lepiej by zrobila to firma u ktorej bedzie monitoring. Dlaczego? Bo pozniej nie bedzie problemu po czyjej stronie cos szwankuje. A alarm ma to do siebie ze ZAWSZE jest cos co moze szwankowac. Co do czujek to lepiej miec ich mniej ale niech beda to czujki dobrej jakosci (dwu-zakresowe). Absolutnie odradzam czujki DSP (dzialajace na stluczenie szkla). Praktycznie kazdy halas o odpowiednim natezeniu spowoduje ze czujka zadziala. Odpowiedz Link Zgłoś
mk55 Re: Nie sluchaj tych rad 01.02.05, 16:35 juwentus jest najdroższą z firm, a do tego oferują gorszą opieke ze sie tak wyraże, mianowicie np w "soldzie" masz 2 nieuzasadnione wezwania w miesiącu za które nie musisz płacic, w juwentusie 1, to raz, cennik juwentusu to ok. 150/m- c, solid: 85/mc, ubezpieczenie dokładnie takie samo w obu firmach, ale działaj tez i tansze, tyle ze chyba lepiej jest mieć taką firmę która mają inni sasiedzi i wyrażają się o niej dobrze.powodzenia w szukaniu, odradzam jednak juwentus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Nie sluchaj tych rad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 16:05 A ja odradzam Solid. Nie wiem jakie masz warunki ochrony, ale u nas miesieczna ochrona domu wynosi 244 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_listek ceny monitoringu 07.02.05, 10:46 Solid ma kilka opcji + opcja niestandardowa. Niecały rok temu rozmawiałam z Juventusem, Solidem i Securitasem - opłata za monitoring przy porównywalnych warunkach taka sama, 100 zł + VAT. Warto faktycznie porównać ile nieuzasadnionych przyjazdów jest bezpłatnych, ile kosztuje godzina pilnowania, ile pilnują bezpłatnie (np. zanim właściciel nie przyjedzie w przypadku braku kontaktu albo jeśli sobie tego życzy), ile kosztuje serwis (pierwszy rok bodajże bezpłatny, ale potem nie warto rezygnować z serwisu, bo jak coś bedzie nie tak ze sprzętem to klops) itp. Wybrałam Juventus i przez kota w pierwszym miesiącu miałam ze 4 fałszywe alarmy. Nie policzyli za żaden (ustawienie czujki zbicia szkła na za dużą czułość). Pozdrawiam zielony_listek Odpowiedz Link Zgłoś
mk55 Re: ceny monitoringu 07.02.05, 17:06 ja życzę jak najlepszego wyboru, niezależnie czy to będzie juwentus cz inna super ochrona, ja mam info za żródła czyli z juwentusu bo tam pracuje mój kolega, dlatego też nie polecam tej ochrony, to też zależy na jakiego opiekuna obiektu się trafi, człwiek człowiekowi nie równy, pozdrawiam i życzę powodzenia w wyborze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: horus Re: ALARM - jaka firma??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 16:43 Witam A ja zrezygnowałem z ochrony na rzecz alarmu, którego mogę wysterować (poprzez linię telefoniczną - uzbroić, rozbroić, podsłuchać co się dzieje w domu , a nawet pogonić ewentualnych włamywaczy interkomem ) , na dodatek o każdym zdarzeniu centrala powiadamia mnie głosowo, dzięki temu nie muszę nawet do niej podchodzić. Wiem, że nie jest to samo co ochrona z agencji, ale miesięcznie mam w kieszeni 100 pln więcej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wit Re: ALARM - jaka firma??? IP: 217.41.242.* 11.03.05, 17:53 czesc ja osobiście odradzam ci wszystkie te firmy o których była tu mowa. pracowałem w solidzie i juwentusie (jak studjowałem)i osobiście nie mam zaufania do tych firm . z tego co sie teraz orjętuje to jedną z lepszych firm jest "ESOM". pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś