Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Trybunał Konstytucyjny poskromił apetyty zabużan

IP: *.media4.pl 15.12.04, 20:00
    Nader ciekawe wydaje mi się rozwiązanie kwestii zabużan tylko dlaczego ja mam ponosić koszty odszkodowań? To nasi przyjaciele w Jałcie zaprzedali nas Stalinowi więc niech płacą. Nas w Jałcie nie było.
    Obserwuj wątek
      • Gość: BOLIGLOWA NALEZY MADRZE I PERSPEKTYWICZNIE POSTEPOWAC IP: *.sympatico.ca 15.12.04, 20:11
        Te problemy winny byc rozwiazane docelowo w kategoriach prognoz krotko-,
        srednio- i dlugoterminowych. Trzeba przyjac zasade PELNEJ REKOMPESATY bez
        sztucznych ograniczen i gdybania. Teoretycznie rekompensata winna byc ustalona
        na poziomie rzeczywistym. Druga sprawa jest mozliwosc panstwa wyplaty
        odszkodowac. To mozna realizowac progowo, lub w inny sposob. Tego spodziewaja
        sie nasi rodacy przesiedleni z Wschodnich Kresow Rzeczypospolitej. Maja do tego
        niezbywalne prawa. To jest tez POLSKA RACJA STANU.
        • Gość: Jagnieszka Jak "GW" wyrok Trybunału objaśniała. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 22:20
          Co na taką interpretację sam Trybunał?
      • Gość: Ja Trybunał = wały IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 20:43
        Ale jeśli dzięki temu orzeczeniu nie będzie też reprywatyzacji, to niech tam.
        Ze swojego dorzucę!
      • Gość: Ja Ty RJK koszty? Przeciez ty jesteś niewypłacalny? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 20:45
        Ile podatku rocznie płacisz?
      • Gość: Zadowolony Nareszcie dobra wiadomość! IP: *.bksystemes.fr / *.w193-253.abo.wanadoo.fr 15.12.04, 21:07
        Nareszcie dobra wiadomość z Trybunału.

"Będziemy szukali sprawiedliwości w trybunałach międzynarodowych - zapowiedział Korzeniowski".
        Panie Korzeniowski, nie sra się do własnego gniazda.
        I nie zaskarża własnego kraju dla osobistej prywaty.
      • Gość: irek Re:To powinno rozwiązać się następująco: IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.04, 21:13
        Zabużanie korzystali z majątków w Polsce przez prawie 50 lat. Często to były
        duże majątki wielokrotnie przekraczające ich pozostawione mienie.
        Zabużanie powinni zapłacić do budżetu pieniądze za dzierżawę wyżej wspomnianych
        majątków wraz z odestkami. Jako rekompensatę za utracone mienie powinni
        otrzymać 20 % różnicę pomiędzy wartością pozostawionego majątku a kwotą należną.
        Dlaczego państwo nie chce rozwiązać problemu rekompensaty za wojenne straty
        materialne polaków mieszkających tu w Polsce?. Jest to niesprawiedliwe
        uwzględniać rozczenia tylko jednej grupy poszkodowanych.
        Wątpliwości budzi niezwykle korupcyjny przepis , że wystarczą tylko zeznania
        świadków o wielkości pozostawionych majątków. Przecież takie zeznania można
        sobie kupić i wykiwać skarb państwa.
      • Gość: ANTEK Re: MAM POMYSL IP: 216.223.64.* 15.12.04, 21:52
        WIEKSZOSC MIENIA ZABUZAN JEST NA TERENACH DZISIEJSZEJ UKRAINY. RZECZPOSPOLITA
        LOZY NA PRZEPCHANIE JUSCZENKI NA STOLEK PREZYDENTA I TU MAM UWAGE-POMYSL.
        ZWOLENNICY PANA JUSZCZENKI POCHODZA Z ZACHODNIEJ UKRAINY,ZACHODNIA UKRAINA
        JEST "POMARANCZOWA"I NA ZACHODNIEJ UKRAINIE JEST WIEKSZOSC ZABUZANSKIEGO
        MIENIA. DAJMY JESZCZE TROCHE KASY JUSZCZENKOWCOM NIECH WYGRAJA WYBORY A W
        ZAMIAN ONI ODDADZA ZABUZANOM ICH MAJATKI.TYM SPOSOBEM UPADNA WSZELKIE PROCESY,
        WSZYSCY ZABUZANIE WROCA DO SWOICH ZAMKOW, PALACOW, POSIADLOSCI,... (Z RZADAN
        WYNIKA ZE WSZYSCY POSZKODOWANI BYLI MAGNATAMI), POLSKI PODATNIK BEDZIE MIAL
        PROBLEM Z GLOWY, ZABUZANIE POCZUJA SIE SZCZESLIWI (COZ PIEKNIEJSZEGO NIZ POWROT
        DO KRAJU DZIECINSTWA, CZYLI NA SWOJE), UKRAINCY (ZACHODNI) DOSTANA CO CHCA I NA
        CO ZASLUZYLI, CYLI JUSZCZENKE.TEN POMYSL JEST TAK IDEALNY JAK PERPETUM
        MOBILE.DO DZIELA.

P.S.TYLKO NIE PLUC NA MNIE EPITETOW BO TEZ MAM PAPIEY NA MIENIE ZABUZANSKIE.
        • Gość: Jacek Re: MAM POMYSL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 22:17
          Zacznij się leczyć.
        • Gość: jww Re: MAM POMYSL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 02:10
          edukacja na poziomie podstawowym, pomogła by ANTKOWI w
          zrozumieniu "czegokolwiek" i uwolniła innych - od czytania takich bzdetów i
          psotek-głupotek.

jww

p.s. zbieram fundusze dla ANTKA, zainteresowanych proszę o kontakt:
          jw@wolodzko.com
      • Gość: Jacek Re: Trybunał Konstytucyjny poskromił apetyty zabu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 22:15
        Ciekaw jestem dlaczego obywatele w tym kraju mieliby przestrzegać prawa skoro
        kolejny raz Trybunał Konstytucyjny udowodnił, że sam ma prawo w
        pogardzie. "Sejm powinien uwzględnić możliwości finansowe państwa." Pragnę
        przypomnieć, że w zeszłym roku rząd utopił w państwowych przedsiębiorstwach 26
        mld zł - roszczenia zabużan to 3 mld zł. Więc chyba stać państwo żeby spłacić
        zaciągnięte kiedyś długi.
        • Gość: lokalny7 Re: Trybunał Konstytucyjny poskromił apetyty zabu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 22:55
          3 miliardy na początek -jeśli dobrze zrozumiałem,bo w kolejce czeka 83 tysiące
          pozwów(patrząc pesymistycznie)
          A poza tym to Panowie Szlachta -w gębie Bóg,Honor i Ojczyzna!?
      • Gość: józek Co oni sobie myślą, że Polskę będą okradać ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 22:20
      • Gość: Oleszko a to cwaniaczki IP: *.dip.t-dialin.net 16.12.04, 01:03
        dzis zabluzanie, jutro wypedzeni Niemcy, pojutrze rodziny pomordowanych w Iraku,
        ciagle musi Polska placic za swoje bledy.
        Swoja drogo to te zabluzany to dobre cwaniaki, nie dosc ze korzystaja z majatku
        niemieckiego, to jeszcze biora kas za to co za Bugiem. Ale jedno co dobre , ze
        przecieraja drogi prawne dla innych poszkodowanych w Europie, to sie im chwali
        inni zaoszczedza na adwokatach.
      • Gość: Jerzy W. Wołodźko DRUGIE POKOLENIE W MIEŚCIE i pierwsze w sieci. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 01:10
        Opinie Sz. Internałtów są bardzo interesujące, ale jedynie z powodów
        socjologicznych. Poziom raczej kiepski, żeby nie powiedzieć - do dupy. Proszę
        wydbaczyć, ale próbuję się dostosować do poziomu... buziaczki:)

JWW
        • Gość: JWW 2/ DRUGIE POKOLENIE W MIEŚCIE i pierwsze w sieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 01:24
          "proszę wybaczyć" - to był jedynie zwrot retoryczny... ale popełniłem
          niewybaczalną literówkę i muszę sprostować, że jest to tyko literówka, a nie
          jak u niektórych - zwykłe chamstwo, lub jak mówiła moja babcia - pospólstwo.

jww
          • Gość: berjaII Re: 2/ DRUGIE POKOLENIE W MIEŚCIE i pierwsze w si IP: *.dip.t-dialin.net 16.12.04, 01:30
            ciag sie bokiem ty kasiarzu lwowski, przez was tyle zlodziejstwa w Polsce, tak
            mowila moja bacia i widac to na codzien waszej ukrainskiej SLD-mafi.
            • Gość: jww Re: 2/ DRUGIE POKOLENIE W MIEŚCIE i pierwsze w si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 01:44
              "pospólstwo" to za mało, zeby opisać i przeczytać niektóre opinie...

jww
            • Gość: mmi /jww Re: 2/ DRUGIE POKOLENIE W MIEŚCIE i pierwsze w si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 01:48
              jakaś taka, dziwna maniera tu panuje, że nikt nie podpisuje się swoim
              nazwiskiem?

Misio Pysio I.
      • Gość: zabużanin Panie Marku niech Pan nie pisze aż tak źle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 02:17
        Tak naprawdę nasz TK uciekł od problemu wyznaczenia pułapu procentowego
        (zanegował przecież cały artykuł ustawy ograniczający kwotę rónież procentowo),
        tak naprawdę przerzucając go na rząd. Rząd zaś teraz będzie związany decyzją
        jaką podejmie Trybunał w Strasburgu, kiedy zostanie określone odszkodowanie dla
        P. Broniowskiego, czyli tak naprawde jest to przerzucenie decyzji
        na "Strasburg", a nie jak Pan napisał danie wolnej ręki rządowi, a przynajmniej
        nie całkowicie.
        • Gość: jww Psu W Budę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 02:43
          "Trybunał Konstytucyjny" ignorował całą sprawę przez rok, od uchwalenia w.wym.
          Ustawy... (termin wokandy, został ogłoszony kilka dni temu)...W tym czasie
          Agencja Mienia Wojskowego i inne skorumpowane instytucje - sprzedawały co się
          da, jedynie swoim znajomym. Wypada jednak powiedzieć, że znajomi są z jednego
          tzw. pnia, czyli - dawni wojskowi, chołota z PSL i lobbysci związani z obiema
          formacjami. Teraz zostaje jedynie podgrzewanie "społeczeństwa" przeciw jakimś,
          takim głupawym zabużanom, którzy chcą uszczuplić majątek Skarbu Państwa, o
          jakieś takie wielkie sumy, które idą co roku psu w dupę, bez żadnej kontroli.
          • Gość: szwadron jawna kpina z prawa i wlasnosci IP: 5.5R2D* / *.pg.com 16.12.04, 08:22
            Kazdy z nas moze sie znalezc w sytuacji gdy panstwo mu cos zabierze. niech
            kazdy sie zastanowi czy 15% rekompensaty za zrujnowanie dorobku zycia a
            niekiedy paru pokolen jest sprawiedliwe?
            trzeba pamietac ze rekompensaty nie odbywaja sie kosztem pozostalych obywateli.
            nikt nikomu nie zabiera by dac innym. nie wolno akceptowac zlodziejstwa ze
            strony panstwa.
        • Gość: krotki Re: Panie Marku niech Pan nie pisze aż tak źle IP: *.torun.mm.pl 16.12.04, 09:50
          zadziwiła mnie niekompetencja piszących tu oraz komentatora GW ( to mniej bo z
          nimi tak zawsze) przecież wyrok TK stwierdza tylko niezgodnośc tych
          konkretnych przepisów a rady dawane przez TK to tak jak w przypadku najmu są
          dla sejmu g..... warte. Zatem gra sie zaczyna od nowa i w sumie o to chodziło,
          a co piszacy oczekiwali ze TK powie jak ma byc - przecież nie może!!. Zatem
          słusznie ktos zauważył, że teraz może Strasburg cos wyznaczyć ale co?? może też
          poczkac na koleją nowelizacje wszak do 30 kwuetnia musi byc opublikowane czyli
          w sejmie max do kocna lutego - czyli raptem 2-3 misiaće - moim zdaniem
          poczekają!
          Pozdrowienia
          • Gość: zabużanin do Krotkiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 15:19
            Ciekawe, czy rzeczywiście teraz Strasburg schowa się za prasol wyroku TK, czy
            też jednak zrobi niespodziankę i zdenerwowany podejmie decyzję defacto
            określającą co to znaczy "godziwe zadośćuczynienie" i tym samym wyznaczy
            automatycznie próg procenowy dla wszystkich innych, takich jak P. Broniowski.
            Jakby zrobił niespodziankę, to bym się zdrowo uśmiał!
            • Gość: Roman Re: IP: 80.121.231.* 16.12.04, 16:09
              Towarzysze radzieccy mieli nam wyplacic odszkodowania po wojnie, tak ustalili
              panowie w Jalcie.
              I co? Wyplacili, czesc w naturze, dostalismy m in. 5 mln
              tomow klasykow komunizmu. Drukowane na ladnym papierze.
              Czy sa podstawy prawne aby zwrocic sie do Rosji o
              uczciwsze rozliczenie tej sprawy? (na calkiem uczciwe nie licze).
            • Gość: Roman Re: . IP: 80.121.231.* 16.12.04, 16:11
              panowie w Jalcie.
            • Gość: Roman Re: co robic? IP: 80.121.231.* 16.12.04, 16:12
              panowie w Jalcie.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka