bender_ag 19.09.06, 12:48 czy to plotka, że pan W. nie ma możliwości dokonania zakupu stulecia. Podobno Olczyk wchodzi w rachubę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
accerino Re: ratunek dla STOLBUDU 19.09.06, 14:19 A chyba logiczne, branża Stolbudu bliższa profilowy Olczyka niż Wypychewicza. Przemysł drzewny i wyrobów drewnianych i tartacznictwo. A mówiłem, że razem w golfa grają. Odpowiedz Link
eufrozynka Re: ratunek dla STOLBUDU 23.09.06, 15:23 ciekawe dlaczego Ciesek nie wzial udzialu w tym wyscigu??? Jemu ta branza jest jeszcze blizsza. On ze Stolbudem przeciez robil interesy od lat. Odpowiedz Link
alteranatura Re: ratunek dla STOLBUDU 23.09.06, 15:56 Z tego co słyszałem ciesek nie wział udziału w "wyscigu" bo buduje jakas druga fabryke w gdansku, i finansowo jest tam bardzo zaangazowany. A z jakich to niby powodów W. nie mogłby kupic stolarki? A co do Cieska to wydaje mi sie ze on nie jest takim manageram który potrafiłby wyciagnac zaklad na prosta, bo co innego jest budowac firme lata krok po kroku a co innego zrestrukturyzowac istniejaca firme, do tego trzeba byc naprawde dobrym managerem. poza tym jesli patrzec prez pryzmat skali Zpue jest warte ok 180 mln moze troche wiecej wiec te 12 mln które mia zaplacic Wypych to niewiele , a ile jest wart olczyka biznes? Pozdrawiam Odpowiedz Link
eufrozynka Re: ratunek dla STOLBUDU 23.09.06, 19:01 ja skolei slyszalam, ze ciesek mial jakies udzialy w Stolbudzie. Zrezszta nawet w Echu byla informacja, ze mial niby uczestniczyc ze strony stolarki w negocjacjach z potencjalnymi inwestorami. O nowej firmie w gdansku nie slyszalam. slyszalam tylko, ze zaklad w kielcach stal sie osobna firma i ma nowego prezesa. Odpowiedz Link
vector11 Re: ratunek dla STOLBUDU 23.09.06, 21:44 Nie zaprosili, bo po co jest potrzebny facet który by usunoł Prezesa i resztę rozrabiaków. Poza tym, Prezes Stolbudu sprzedał kilka firm. Z jednej go usunięto. Odpowiedz Link
vector11 Re: ratunek dla STOLBUDU 23.09.06, 21:48 A skoro Ciesek ma udziały w Stolbudzie, to pewnie nie jest Mu obojetny los Firymy. Ratunek k.... dla kogo, dla tego uśmiechniętego kartofla. Odpowiedz Link
eufrozynka Re: ratunek dla STOLBUDU 24.09.06, 14:45 Pan W faktycznie jako jeden ze 100 najbogatszych Polakow nie powinien miec trudnosci finansowych z zakupem udzialow w Stolarce. ZPUE jest jednak firma gieldowa i moze z uwagi na to moze miec trudnosci z zakupem Stolarki. Produkcja okien to inna zupelnie branza i ciekawe czy pan W. poradzi sobie. Firm produkujacych okna jest cala masa i tu na prawde trzeba byc niezle zorientowanym w rynku, żeby sie za to brac. Moze Ciesek dzialajac w branzy i znajac sytuacje po prostu nie chcial sie za to brac? Bo faktycznie do uzdrowienia firmy ttzeba naprawde dobrego managera, a przede wszystkim pomyslu i dobrej znajomosci branzy. Ale coz to za problem dla I Dan'a ;-). A tak z ciekawosci to ile moze byc wart biznes Olczyka? A biznes Cieska? Odpowiedz Link
accerino Re: ratunek dla STOLBUDU 24.09.06, 20:13 Biznes Olczyka i jakie ma aktywa ? Oj, niemałe, by nie powiedzieć całkiem pokaźne. Zresztą, dzięki samozatrudnieniu wszystkich pracowników [za wyjątkami] unika płacenia składek. Myślę, że jego aktywa to też miliony. Odpowiedz Link
alteranatura Re: ratunek dla STOLBUDU 25.09.06, 00:34 Ciezko jest oszacowac i cieska i olczyka bo nie sa to spolki gieldowe i nie musza upubliczniac swoich danych finansowych, aczkolwiek jakby sie ktos upierał to mozna by to policzyc pod warunkiem posiadania kilka prostych danych jak np. zatrudnienie itd.. Wydaje mi sie ze stolarka zostanie przejeta przez pana Bogusława wypychewicza, a nie przez zpue, wiec nie bedzie mial obowiazku tego faktu ujawniac na gieldzie. Odpowiedz Link
eufrozynka Re: ratunek dla STOLBUDU 02.10.06, 19:24 I czy w koncu cos sie juz wyjasnilo??? Kto kupuje Stolbud Wypo\ychewicz czy Olczyk??? Odpowiedz Link