Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Osiedle Dębina

IP: 195.136.95.* 20.05.02, 13:51
    Poszukuję informacji o osiedlu Dębina, na ul. Rosoła.
    Obserwuj wątek
      • Gość: uf Re: Osiedle Dębina IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.02, 14:14
        Rosoła jest długa - napisz dokładnie w którym miejscu ma byc to osiedle.

uf
        • Gość: Anka Re: Osiedle Dębina IP: 195.136.95.* 20.05.02, 14:19
          Osiedle przy Lasku Natolińskim, zamknięte, strzeżone, wydaje mi się że 3-
          piętrowe domki/bloki. Zastanawiam się nad ceną, czy jest ona warta tego miejsca.
          Dzięki za odpowiedź,
          • Gość: uf Re: Osiedle Dębina IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.02, 14:31
            Teraz juz kojarzę. Jesli się zdecydujesz - będziesz miła za sąsiada Leszka
            Millera. Nie wiem czy to dobrze.
            A domki z zewnątrz wyglądają zwyczajnie. Plusem jest bezpośrednia bliskość
            Rezerwatu Natolińskiego (osiedle oddziela od niego brukowana ślepa uliczka).

uf
      • Gość: Anka Re: Osiedle Dębina IP: 195.136.95.* 20.05.02, 14:38
        Dzięki za odpowiedź. Czekam na dalsze informacje. To chyba jedno z niewielu
        miejsc w Warszawie, które mi się naprawde podoba.
        • mrudy Re: Osiedle Dębina 20.05.02, 17:14
          Mieszkam na tym osiedlu, chociaz sam nie jestem premierem :-)

Jestem bardzo zadowolony. Spokoj, cisza a sasiedztwo premiera i jego sldowskiej
          swity (Tober, Jaskiernia, Wagner, Rydlewski) nawet sobie chwale (bezpieczniej
          chyba no i jak tylko cos sie zepsuje, to zaraz jest naprawiane ;-)

Nie wiem jak z cenami, ja kupowalem tu mieszkanie na wtornym rynku w stanie
          surowym, prawie 2 lata temu. Cena byla OK.

Michal
          • Gość: Anka Re: Osiedle Dębina IP: 195.136.95.* 22.05.02, 10:50
            Co masz na myśli pisząc, że "cena była OK 2 lata temu"? Dzis cena wynosi ok 5
            tys USD za m2. Bardzo mi się tam podoba, ale zapłacenie takiej ceny jest
            życiową decyzją i nie chcę popełnić błędu. Pozdrawiam.
            • Gość: uf Re: Osiedle Dębina IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.02, 10:58
              Chyba się pomyliłaś - 20 000 zł za metr kwadratowy? Niemożliwe, nawet z dopłatą
              za sąsiedztwo Millera i jego świty.

uf
              • Gość: Anka Re: Osiedle Dębina IP: 195.136.95.* 22.05.02, 11:02
                Niestety nie. Nie mam pojęcia skąd się biora takie ceny?! Zresztą to nie
                pierwsza lokalizacja w Warszawie, ktora tyle kosztuje. Dlatego interesuje mnie
                ile te mieszkania kosztowały 2 lata temu. Jesli chodzi o sąsiedztwo, to akurat
                jest mi to obojętne. Niemniej jednak podoba mi się bardzo okolica.
                • Gość: qwer Re: Osiedle Dębina IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 27.05.02, 09:15
                  Jeśli cena którą podajesz nie jest wynikiem jakiegoś "przejęzyczenia" to jakos
                  wyjątkowo drogo wyszła ta inwestycja;). Przypominam, że jest to chyba
                  Spółdzielnia!!!! Szkoda, że miły człowiek który juz tam mieszka nie podał jaka
                  to cena była 2 lata temu taka ok? ciekaw jestem sam mam mieszkanie na ursynowie
                  więc może przepłaciłem i mogłem mieszkać w tak znakomitym towarzystwie ;)
                  A w uzupełnieniu link : republika.pl/przekret_sld/index2.htm
      • Gość: Anka Re: Osiedle Dębina IP: 195.136.95.* 27.05.02, 12:31
        Chyba faktycznie się pomyliłam. Chodziło mi o PLN, tzn. około 5 tys. PLN za m2.
        Co oczywiście nie zmienia faktu, ze jest to ogromnie dużo. Poza tym czytałam o
        przekręcie i innych niepokojących sprawach, stąd mój zapał do tego miejsca
        opadł. Okolica jest fajna, ale chyba trochę się boje płacić za coś niepewnego i
        niestety powiązanego politycznie. Nie pozostaje mi zatem nic innego, jak zacząć
        poszukiwania mieszkania od nowa. A propos, czy znacie jakieś fajne miejsca w
        Warszawie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka