Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nie wolno na bruk

IP: 82.177.81.* 13.01.05, 09:02
    To jak to w końcu będzie Czy te przepiśy będą się tyczyły najmu
    okazjonalnego i czy będą miały zastosowanie do umów podpisanych np. rok trmu
    Obserwuj wątek
      • Gość: marta Re: Nie wolno na bruk IP: *.compromis.pl 16.01.05, 21:40
        Te przepisy całkowicie zdemoralizują społeczeństwo .Kogo oni chcą chronić???W
        moim bloku 40% ludzi nie opłaca czynszu i nikt ich nie wyrzuci bo ustawa ich
        chroni.Dzieci tych ludzi demolują blok ,niszczą wszystko co napotkają na swej
        drodze i to ma być wporządku do tych ,którzy co miesiąc uczciwie opłacają swoje
        rachunki??Ja chyba też przestanę płacić czynsz .
      • Gość: misza Re: Nie wolno na bruk IP: *.tarnow.sdi.tpnet.pl 07.02.05, 08:52
        Mam lokatora który nie płaci czynszu ponad rok. Czy procedura składania pozwu
        do Sądu o eksmisję jest w dalszym ciągu aktualna? Proszę o pomoc.
        • ecium Re: Nie wolno na bruk 10.02.05, 09:51
          Gość portalu: misza napisał(a):

> Mam lokatora który nie płaci czynszu ponad rok. Czy procedura składania pozwu
          > do Sądu o eksmisję jest w dalszym ciągu aktualna? Proszę o pomoc.

dlaczego nie płaci ??
          Może pracodawca mu nie płaci pensji za wykonana pracę ??
          Przeciez to są już w Polsce codzienne sytuacje.
          Proponuję najpierw nieuczciwych pracodawców wypierniczyć na bruk a nie ich
          ofiary - zagłodzonych pracowników
          • jml13060 Re: Nie wolno na bruk 10.02.05, 15:40
            Ch.. mnie obchodzą prywatne sprawy lokatora: czy ma pracę, z kim śpi, gdzie się
            modli, ... ? Co to ? Czy to mój dzidziuś, żebym go za rączkę prowadził przez
            życie ? Czas skończyć z komuną i niech każdy poczuje się panem swego losu.

Dom to kapitał. Przeciętne mieszkanie kosztuje teraz kilkaset tysięcy złotych.
            Jakby rzucić na przykład 300 000 PLN na lokatę albo obligacje, to miałbym
            bezpiecznie:

300 000 x (minimum 5% rocznie) = 15 000 PLN/rok = 1250 PLN/miesięcznie.

1250 PLN miesięcznie BEZ KIWANIA PALCEM W ... BUCIE. BEZPIECZNIE. REGULARNIE I
            ELEGANCKO NA KONTO BANKOWE. BEZ OPÓŹNIEŃ. BEZ KOSZTÓW OBSŁUGI POSESJI,
            AMORTYZACJI, PAPIERKOLOGII. LUŹNO.

Pozdrawiam.
            • bugenvila Re: Nie wolno na bruk 11.02.05, 08:25
              jml13060 napisał:

> >
              > modli, ... ? Co to ? Czy to mój dzidziuś, żebym go za rączkę prowadził przez
              > życie ? Czas skończyć z komuną i niech każdy poczuje się panem swego losu.
              >
              > Dom to kapitał. Przeciętne mieszkanie kosztuje teraz kilkaset tysięcy
              złotych.
              > Jakby rzucić na przykład 300 000 PLN na lokatę albo obligacje, to miałbym
              > bezpiecznie:
              >
              > 300 000 x (minimum 5% rocznie) = 15 000 PLN/rok = 1250 PLN/miesięcznie.
              >
              > 1250 PLN miesięcznie BEZ KIWANIA PALCEM W ... BUCIE. BEZPIECZNIE. REGULARNIE
              I
              > ELEGANCKO NA KONTO BANKOWE. BEZ OPÓŹNIEŃ. BEZ KOSZTÓW OBSŁUGI POSESJI,
              > AMORTYZACJI, PAPIERKOLOGII. LUŹNO.
              >
              > Pozdrawiam.

to ty też musisz być kowalem swego losu i niestey wziąć się do "kiwania palcem
              w bucie" czyli do solidnej roboty.

>>Ch.. mnie obchodzą prywatne sprawy lokatora: czy ma pracę, z kim śpi, gdzie
              się...
              no i innych ch... obchodzi, że jesteś cwanym leniem i nie chce ci się pracować.
              Trzeba było nie kupowac domu z lokatorami, nikt ci nie kazał. Ci lokatorzy też
              cię nie musza prowadzić za rączkę, bo nie jesteś ich dzidziusiem.
              Te fortuny na zakup kamienic to jakby nie było to w większości macie za to, że
              nie płacicie pensji ludziom, czyli jesteście złodziejami

pozdrawiam najserdeczniej na świecie :)))
              • Gość: ajax Na bruk IP: *.ite.waw.pl 11.02.05, 09:32
                Z taką filozofią nadajesz się dzidziusiu na Białoruś, do Korei (oczywiście tej
                Północnej), na Kubę, no i ... może gdzieś do byłych azjatyckich republik
                radzieckich. Coraz mniej krajów, w których utrzymuje się chora, komunistyczna
                satrapia. Tam ludzie mają pracę (raczej regulowaną pensję za odbicie karty
                zegarowej), regulowane ceny, deputaty, kartki na towary, wczasy zakładowe,
                darmową służbę zdrowia, darmową naukę, darmowe żłobki, ... . Dostają od państwa
                mieszkania o niskich czynszach i opłatach za media. Europa chyba nie dla
                Ciebie ;-)

Przedstawiłem wyliczenie czystego zysku z kapitału. To jest MATEMATYKA, królowa
                nauk, której nie da się oszukać. Dawniej próbowano zaprzeczać jej prawom
                tworząc 'ekonomię polityczną socjalizmu'. Wynik był bolesny.

Źródłem mojego kapitału jestem ja i moi przodkowie, nasza pracowitość,
                zaradność, oszczędność, zdolność do nauki i ciężkiej, efektywnej pracy. Ja nie
                chodziłem na wagary żeby wypić wino w chłodzie cienia gdzieś nad rzeczką, tylko
                uczyłem się. Teraz ja mam pracę, kapitał i nie boję się bezrobocia, a nygusy i
                lenie ... a co mnie oni obchodzą ?

Po to, żeby w tym kraju były budowane mieszkania z przeznaczeniem na wynajem
                musi się to opłacać. Jeżeli stopa zysku z obligacji (z agresywnego inwestowania
                w akcje można wyciągnąć znacznie więcej) jest wyższa od zysku z najmu, jeżeli
                ryzyko inwestycji w obligacje jest mniejsze niż w budownictwo czynszowe, to jak
                myślisz, gdzie będzie inwestowany kapitał ? W takim układzie to ja wolę pójść
                do kasyna i tam pograć sobie w black-jacka, niż tracić pieniądze na zapewnienie
                mieszkań obcym mi ludziom i późniejsze walki z nimi.

Nikogo nie powinno obchodzić to, w jaki sposób doszedłem do swojego majątku,
                jeżeli tylko uczyniłem to legalnie. Również nikogo nie powinno obchodzić to, w
                jaki sposób dysponuję swoim majątkiem.

I uprzedzając fakty ... rewolucją socjalistyczną mnie nie strasz. Nie te czasy.
              • Gość: kolanko nr6 bugenvila - sam jestes cwanym leniem i złodziejem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 09:36
              • Gość: krotki z betonem cięzko IP: *.torun.mm.pl 11.02.05, 14:59
                Odpowiadasz na :
                bugenvila napisała
                no i innych ch... obchodzi, że jesteś cwanym leniem i nie chce ci się pracować.
                >
                > Trzeba było nie kupowac domu z lokatorami, nikt ci nie kazał. Ci lokatorzy
                też
                > cię nie musza prowadzić za rączkę, bo nie jesteś ich dzidziusiem.
                > Te fortuny na zakup kamienic to jakby nie było to w większości macie za to,
                że > nie płacicie pensji ludziom, czyli jesteście złodziejami
                > > pozdrawiam najserdeczniej na świecie :)))

Obrażasz zupłnie bezpodstawnie ajxa przy tym robisz kilka błedów myśłowych -
                nie moge odpowoiadac za alaxa ale że mam prawie identyczne jak on poglądy to
                ten post tyczy sie też i mnie!! Ty jak wiekszośc adwersarzy kamieniczników z
                góry zakladasz, że kamienice dostały sie w nasze ręce nielegalnie - najpewniej
                są ukradzione!! Sądzisz, że jak tupniesz nużkz to winny sie przestraszy. A
                otowóż "figa z makiem". Ponad 80% kamienic w polsce NIGDY nie bylo nawet w
                zarzadzie państwowym (tylko w przymusowych zrzeszeniach!! ) zatem NIGDY nie
                przestawły byc czyjąś własnościa!!. Najzabawniejsze dla mnie było to jak
                czasami kupowałem jakąs kamienice śledzenie jej obrotu po wojnie - i informuję
                wszem i wobec , właściwie każda kamienica zmienila choc raz właściciela w
                latach 45- 90!!! Niewiarygodne ale ludzie jakos to wyceniali i w jakomś celu,
                ktos to kupował!!! Podziwiam dalekowzrocznośc tych ludzi - gdybym ją miał w
                latach 70 tych miałbym dzis nieraz po pół miasta!!!. Ale nie miałem. Wowczas
                kupowało sie dla siebie i tak czyniłem i moja rodzina. W latach 80 szczególnie
                po 1987 roku sprawy wyglądałay inaczej, i ja juz byłem obecny. Kupowałem,
                sprzedawalem wynajmowalem i kupowałem coś następnego. Ostatnia kamienice
                kupiłem ponad 10 lat temu a ostatnia nieruchomosc sprzedałem 7 lat temu.
                Zakończyłem trwajacą 25 lat restrukturyzację. Acha wiedz!! nigdy nie bylem
                pracodawcą !!! Nie miałem firmy. Jestem pracownikiem budżetówki ( tyle że
                dobrze zarabiajacym ale wynika to z moich kwalifikacji - myśle że podobnych jak
                ma ajax, a w moim zawodzie nieźle sie zarabia! ;). Zatem wykrzykiwanie, że
                kupiłem kamienice za niepacenie pensji albo z ukradzine rozśmiesza mnie. To co
                dokupilem do rodzinnych nieruchomości, to kupiłem za cięzko zarobione
                pieniądze. Pamietam jak w 80 latch znajomi sie w głowe pukali na 1 maja
                chodzili z flagami - teraz lataja na procesję - ci sami!!!. A ja stukałem
                pieniązki - ogromnym nakładem czasu i zdrowia i..... kariery zawodowej (
                opóźnilem ją o kilka lat , bo zarabiałem wowczas nie w zawodzie a poprzez de
                facto hobby!!). Przejąłem po rodzicach 4 nieruchomości jedna z nich sprzedalem
                a stan powiekrzyłem w efekcie o 4 sztuku tak, że dziś to 7 sztuk razem. Biorę
                czynsz od lokatorów ok 4-5 zl za metr - jak mam coś wolnego chętni walą do mie
                drzwiami i oknami - bo wiedza, że nie bedę chciał wyrzuic i nie szaleję z
                czynszem. Prawda jest taka, że żyje z pracy a to co zyskam z kamienic to ładuje
                w chałpy!
                Znam wielu kamieniczników - do mie podobnych jest zdecydowana większośc!!!
                jakieś opsywane w gazetach sytuacje kradzieży kamienic itp to patologia.

Pozdrawiam
                • Gość: Piotr Re: z betonem cięzko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 20:55
                  Moze i robi bledy myślowe, ale ty jako biznesmen robisz duzo bledow
                  ortograficznych i wydaje mi sie ze z ciebie taki dobry kamienicznik jak z
                  koziej dupy trąba. Kupiliscie te kamienice za bezcen, bo gmina chciala sie
                  pozbyc problemow i opieki nad budynkami. Zero z waszej strony w sprawie
                  remontow itd. I wlasnie gdyby bylo tu jak na KUBIE to tylko po tobie by zostal
                  smrod i czapka.
                  • krotki z dwojga złego~~ 18.03.05, 23:33
                    Wolę robić błędy ortograficzne niż myślowe!, bo te drugie świadczą o tępocie a
                    te pierwsze można prosto - przynajmniej u mnie - wyjasnic -
                    1/ nauczyłem sie pisac na komputerze mając pewnie dwa razy tyle lat ile Ty masz
                    teraz!
                    / 2 mam ciągle walniętą klawiaturę ale jakos się mi nie chce jej zmieniać - nie
                    pisze mi "w" i "b"
                    3/ no i wreszcie może jestem dysgrafem???
                    Ale widzisz nie przeszkodziło mi to zarobić sporo na kamienicach, no i dziwnym
                    przypadkiem zdobyć kwalifikacje zawodowe dajace co najmniej doskonałą pensje i
                    to w budżetówce - czego pewnie nie zrozumiesz. A to z prostgo względu, że
                    niewiele rozumiesz a dowodzi to co piszesz:

Kupiliscie te kamienice za bezcen, bo gmina chciala sie
                    > pozbyc problemow i opieki nad budynkami

A ja wyraźnie pisałem, że kupowałem ostatnią kamienice przed 10 laty gdybys
                    wiedział o czym piszesz to bys wiedział że wówczas mogłem kupic tylko od osób
                    fizycznych.
                    A co do Kuby moge szczerze ci współczuć i radzić skoro jest tam tak dobrze to
                    czemu tu siedzisz????? jedź nie zatrzymuję
                    hahahahaha

Pozdrawiam

Przemawia przez ciebie zwykła zawiść!!

Pozdrawiam
              • Gość: gość Re: Nie wolno na bruk IP: *.plast / *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.05, 00:15
                Wyczytałam gdzieś, że mamy jeszcze ok 600 000 kamienic wybudowanych przed II
                wojną. A budowali je prywatni ludzie w biednym kraju, w okresie tylko 20 lat-
                dlaczego? Pytanie retoryczne - bo był to dobry i pewny interes. Zasady były
                proste: płacisz - mieszkasz, nie płacisz - nie mieszkasz i radż sobie sam.
                Sytuacja obecna, że najemcy którzy nie płacą, mogą sobie w najlepsze dalej
                mieszkać i to latami na koszt własciciela była niewyobrażalna.
                A co mamy dzisiaj, po 15 latach III RP - złe prawo czysto komusze, najem
                obciążony dużym ryzykiem, nowe drogie mieszkania dla bogatych i lokale
                socjalne, których nie ma i nie będzię.

bugenvila ma rację dziś lepiej jest lokować kapitał w banku, w obligacjach, czy
                na giełdzie niż podjąć ryzyko budowy kamienicy.
          • Gość: agulha Re: Nie wolno na bruk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.02.05, 00:48
            Kto widział w Polsce w roku 2005 czy 2004 zagłodzonego człowieka [pomijając
            osoby z nowotworami]? I to jeszcze _pracownika_? Proponuję obejrzeć jakiś
            archiwalny film z Auschwitz albo getta, zanim zacznie się pleść, co ślina na
            język przyniesie.
            • bugenvila Re: Nie wolno na bruk 16.02.05, 15:50
              Gość portalu: agulha napisał(a):

> Kto widział w Polsce w roku 2005 czy 2004 zagłodzonego człowieka [pomijając
              > osoby z nowotworami]? I to jeszcze _pracownika_? Proponuję obejrzeć jakiś
              > archiwalny film z Auschwitz albo getta, zanim zacznie się pleść, co ślina na
              > język przyniesie.

ja widziałam, niedaleko od Warszawy, na moim osiedlu nowo budowanym też
              zresztą. Ludzie pracuja i nie dostaja pensji. Na jednej, drugiej, trzeciej
              budowie czy w innych miejscach. Długi narastają. Ale jak ktos buja w obłokach,
              to udaje, ze problemu nie ma, albo że każdy lokator to cwaniak, co to śpi na
              forsie ino nie chce płacić.
              Poczytac sobie sprawozdania odpowiednich instytucji jak jest z płaceniem za
              pracę. Nie bez powodu sejm chce zaostrzyc kary za niewyplacanie pensji. Co, tak
              sobie z nudow ten problem podnoszą ??
              No i przestańcie pleść co ślina na język przyniesie
          • Gość: ggg Re: Nie wolno na bruk IP: *.plast / *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 19:08
            > Gość portalu: misza napisał(a):
            Może pracodawca mu nie płaci pensji za wykonana pracę ??
            > Przeciez to są już w Polsce codzienne sytuacje.
            > Proponuję najpierw nieuczciwych pracodawców wypierniczyć na bruk a nie ich
            > ofiary - zagłodzonych pracowników

A może nie pracuje, bo mu się nie chce. Po co ma pracować, gdy sejm funduje mu
            darmowe mieszkanie na koszt właściciela.Komornik też nic z niego nie ściągnie,
            bo przecież facet nie ma pracy.Ba, dostanie jeszcze zasiłek z pomocy
            społecznej, bo napłodził dzieci. To wszystko jest chore.
            • Gość: AXN Re: Nie wolno na bruk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 20:57
              On moze naplodzi bo tobie to pozostaje tylko wlasna rączka.
              • zegmarek Re: I tak znowu zrobiło się polskie piekiełko 16.03.05, 07:55

A przecież temat był " czy wolno wyrzucać na bruk "
                A tu nagle mamy dwie strony barykady. A przecież interes tak naprawdę jest
                wspólny. Wolny rynek mieszkań to konkurencja. Konkurencja to spadek cen ,
                lepszy standard. Od razu zaznaczę ,że nie mam żadnej kamienicy.
                Czy wolno eksmitować na bruk. Tak jeżeli nie płacenie jest spowodowane
                cwaniactwem. Nie jeżeli u podłoża leżą prawdziwe przyczyny ekonomiczne. Dlatego
                sąd przyznając mieszkanie socjalne powinien wyznaczyć gminie termin np. 1
                miesiąca na wykonanie postanowienia sądu. Po tym terminie gmina powinna mieć
                obowiązek płacenia czynszu za osobę eksmitowaną do czasu przeniesienia jej do
                mieszkania socjalnego. To przecież gmina ma ustawowy obowiązek zabezpieczenia
                potrzeb mieszkaniowych. A zrzucanie tego obowiązku na właściciela kamienicy
                jest zwykłym złodziejstwem. Natomiast czy część kamieniczników jest uczciwa czy
                nie ? To już temat z innej bajki.

• Gość: zniechęcony Re: I tak znowu zrobiło się polskie piekiełko IP: *.plast / *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 23:50
                  zegmarek napisał:
                  >To przecież gmina ma ustawowy obowiązek zabezpieczenia
                  potrzeb mieszkaniowych
                  Tak to ustawowy obowiązek gminy, ale jest dziwacznie interpretowany jako
                  budowanie mieszkań socjalnych. dla swoich mieszkańców.
                  Wg mnie ten obowiązek powinien oznaczać jedynie stworzenie warunków
                  zachęcających do budowy mieszkań na wynajem na danym terenie, a nie ich budowę
                  przez gminę.
                  Pomoc gminy dla szukających mieszkania powinna być jedynie finansowa, a ten co
                  potrzebuje mieszkania sam powinien go znależć.I nie musiało by to mieszkanie
                  być w tej samej Gminie, bo może tu nie ma pracy, a jest ona 100km dalej.
                  Obecne prawo jest takie, że zachęca do kurczowego trzymania się obecnego
                  miejsca zamieszkania . Np. zakaz eksmisji na bruk, obowiązek Gminy w
                  dostarczeniu lokalu socjalnego " w tej samej, lub pobliskiej miejscowości".
                  Dlaczego np gmina centrum w warszawie ma dać lokal socjalny młodemu facetowi,
                  któremu się nie chce pracować i płacić czynsz i dlatego ma wyrok eksmisyjny.
                  Czynsze w warszawie są dwa razy wyższe niż w innych rejonach kraju, a w centrum
                  najwyższe.Ja dałbym takiemu zasiłek na jakiś czas,powiedzmy pół roku, żeby
                  przeżył i znalazł sobie pracę, a nie fundował mu mieszkanie socjalne, gdzie też
                  nie będzie płacił i z którego już się go nie usunie, bo bruk jest niepopularny.
                  A prawdę mówiąc to wywalił bym go na zbity pysk i nie dał ani grosza, bo to są
                  przecież nasze podatki.A eksmisja to nie zdarzenie nagłe, zanim do niej dojdzie
                  mijają lata i lokator dobrze wie co go czeka i ma dużo czasu na jakieś
                  działania.Skoro ktoś nie ma ma pracy to niech przynajmniej mieszka tam gdzie
                  czynsz jest niski, albo tam gdzie ta praca jest.
                  Podobno mamy demokrację i wolny rynek, ale w najmie czystą komunę i same
                  absurdy. Mamy takie prawo jakich polityków - im zależy jedynie na dorwaniu się
                  do żłoba, a nie dobrym prawie, a obszar najmu to dobra kiełbasa wyborcza,
                  chociaż w efekcie stracą wszyscy zarówno właściciele jak i najemcy, zyskają
                  jedynie cyniczni gracze z SLD i PiS-u.
                  • bugenvila Re: I tak znowu zrobiło się polskie piekiełko 24.03.05, 10:29
                    Gość portalu: zniechęcony napisał(a):

..............

Podobno mamy demokrację i wolny rynek, ale w najmie czystą komunę i same
                    > absurdy. Mamy takie prawo jakich polityków - im zależy jedynie na dorwaniu
                    się
                    > do żłoba, a nie dobrym prawie, a obszar najmu to dobra kiełbasa wyborcza,
                    > chociaż w efekcie stracą wszyscy zarówno właściciele jak i najemcy, zyskają
                    > jedynie cyniczni gracze z SLD i PiS-u.

mamy też bardzo wysokie bezrobocie. Łatwo powiedzieć : niech sobie znajdzie
                    pracę"
                    Za komuny ludzie udawali chorych zeby sobie poleniuchować.
                    Teraz ludzie udają zdrowych, aby nie brać zwolnien, bo moga wylecieć z pracy.
                    Znam takich co nawet w nieskończoność odkładaja konieczną operację.
                    A tu teksty o leniwych i cwanych lokatorach. Takich cwanych to nie ruszacie, bo
                    dadza łapówke i już spokój. Wszystko się skupia na tych są uczciwi a mają
                    kłopoty.
                    Ale wam widze wszystko jedno.
                    To dla mnie wszystko jedno skad macie kamienice.
                    A w Wawie (zniszczonej w wojne w 90%) kamienice odbudowano ze społecznych
                    pieniędzy, więc tak się nie wymadrzajcie.
                    p.s.
                    Ja mieszkam w mieszkaniu własnościowym i płacę regularnie. Nie wiem dlaczego
                    mówicie, że ja jestem złodziejskim cwaniakiem.
                    Prawda was w oczy kole ??
                    • krotki Re: I tak znowu zrobiło się polskie piekiełko 24.03.05, 11:17
                      Niestety na odpowieź na mój merytoryczny post nie bylo Ciebie stać - to o
                      betonie. A teraz znowu piszesz ckliwe historyjki - ja też znam wiele róznych
                      przypadkow indywidualnych a tu chodzi o zasady ogolne. Piszesz o braku pracy i
                      operacjach - lecz nie masz najwyraźniej pojęcia o prawdziwej biedzie, ta jest
                      honorowa . Jak którys z Normalnych !!! lokatorow traci prace zaraz uruchamiamy
                      rózne procedury MOPSY - prace przy domu, ja sam szukam pracy dla nich. Nie brak
                      pracy jest poodem niepłacenia i eksmisji - to wrecz sie nie zdarza a prawdzie
                      przyczyny to patologie, alkohol prostytucja dgenaracja. jak ktos szuka pracy to
                      predzej czy później ja znajdzie. A ja poczekam z czynszem - ot przykład
                      pierwszy z brzegu ludzie płaca mi 310 zł czynszu mają dodatek 198 pozostałe 112
                      nie płacą - tu trzeba troche ekwlibrystki bo przepisy ... zakazuja takim wyplat
                      dodatków!!!Ale mają dodtek cały czas i wówczas 112 zł narasta do 3 krotnego
                      czynszu po 9 misiacach w tym czasie znalźli jakąs doryczą prace i placa co 2-3
                      misiace po 100 zł widzę chęci ale maja brak możliwości i co robię NIC !!!!! ale
                      mieszkają oni z prostytutka, ta ma identczna sytuacj ale dodatku nie berze bo
                      przecież nie ona by go dostała a resztę ma w d....... co ma robic - eksmituje
                      ją - ku radości reszty lokatorów . Chcesz ją bronic ok zacznij mi za nia z 00
                      zl płacic a nie pisz ckliwych bajek to narkomanka matka kilkorga dzieci -
                      Policaj to stały gośc w domu.Teoria w zdrerzniu z prakyyka to dwie rózne sprawy

> To dla mnie wszystko jedno skad macie kamienice.
                      > A w Wawie (zniszczonej w wojne w 90%) kamienice odbudowano ze społecznych
                      > pieniędzy, więc tak się nie wymadrzajcie.

tu znowu bredzisz kamienie poza warzwa przetrala świetnym stanie dopiero je
                      komuna wykończyła!! naloty dywanowe to zero przy czynszu urzędowym!!

> p.s.
                      > Ja mieszkam w mieszkaniu własnościowym i płacę regularnie. Nie wiem dlaczego
                      > mówicie, że ja jestem złodziejskim cwaniakiem.
                      > Prawda was w oczy kole ??

nie wiem jaka to niby ta prawda?? masz swoje płacisz o co ma chodzić?????

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka