Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jaka zmywarke

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 13:43
    chyba jestem gotow kupic zmywarke do naczyn

jestem przeciwnikiem kupowania polsrodkow - np 6 zestawow

jakie parametry wziac pod uwage?

- glosnosc - DB
    - czas mycia
    - dodatkowe programy

jaki jest cykl zycia takiego urzadzonka?

mysle o AEG - 12 zestawow
    czy sprzet 9 zestawow wystarczy dla rodziny 4 osobowej?

na co zwrocic uwage???

dzieki za info i dyskusje?
    Obserwuj wątek
      • ada16 Re: jaka zmywarke 17.06.02, 11:46
        Zdecydowanie 12 zestawów.Przy 4 os. rodzinie nastawiasz 1 raz dziennie.
        Ilość programów- te kilkanaście , o których mówią producenci - to mit.
        Ja korzystam z trzech.
        • marina2 Re: jaka zmywarke 17.06.02, 12:26
          Fakt z niektorych programow skorzystalam eksperymentalnie.Natomiast przy
          zakupie bralam pod uwage glosnosc i awaryjnosc.Np Candy -slyszalam ja u
          kolezanki dosc glosna.Szosty zmysl Whirpoola zepsul sie znajomym tuz po
          gwarancji.Bosch jest dosc cichy i nieawaryjny.Gdybym kupowala nastepna zmywarke
          to zdecydowanie tansza wersje ,prostsza.M
      • kolja Re: jaka zmywarke 17.06.02, 15:02
        Prosze o opinie nt. zmywarek Aristona. Kusi mnie dosyc niska cena. Dzieki.
        Pozdrawiam.
        • Gość: maciek Re: jaka zmywarke IP: *.gpw.com.pl 18.06.02, 10:41
          kolja napisał(a):

> Prosze o opinie nt. zmywarek Aristona. Kusi mnie dosyc niska cena.

mam zmywarke indesit - to ta sama firma co ariston (merloni) - cena - ok 1600 zl -
          mam ja od roku i bardzo sie ciesze ze wykupilem dodatkowa gwarancje na 3 lata -
          bo jak na razie ten zlom zepsul sie "tylko" 6 razy - goraco nie polecam
      • Gość: gosc AEG - favorit triathlon ma ktos? IP: *.sap.com / 10.31.180.* 17.06.02, 16:50
        wlasnie, bylem w hurtowni w okolicy
        targuje sie i sa 2 modele AEG

favorit triathlon za 1999 (moze ze 100 wytarguje)
        i jakas z super dry i mozliwoscia nastawu czasu za 3200 PLN
        ta ostatnia to pomylka - to model 80800 - sensorlogic

ale AEG za 2 kola
        z podgrzewaczem przeplywowym a nie grzalka to moze byc dobry wybor
        czy macie te zmywarki w zabudowie???

prosze o info!

czy ktos ma favorit

Gość portalu: gosc napisał(a):

> chyba jestem gotow kupic zmywarke do naczyn
        >
        > jestem przeciwnikiem kupowania polsrodkow - np 6 zestawow
        >
        > jakie parametry wziac pod uwage?
        >
        > - glosnosc - DB
        > - czas mycia
        > - dodatkowe programy
        >
        > jaki jest cykl zycia takiego urzadzonka?
        >
        > mysle o AEG - 12 zestawow
        > czy sprzet 9 zestawow wystarczy dla rodziny 4 osobowej?
        >
        > na co zwrocic uwage???
        >
        > dzieki za info i dyskusje?

• Gość: przegosc Zmywarka? W zyciu! snobizm, glupota.... IP: *.wes.citynet.pl / 217.98.98.* 17.06.02, 16:54
        ...lepiej kase przeznaczyc na np. lepsze stereo. Pusty smiech mnie ogarnial,
        jak widzialem znajoma, ktora pred wlozeniem naczyn do zmywarki (chyba Zanussi)
        przemywala je lekko pod goraca, biezaca woda...
        • Gość: aga Re: Zmywarka? W zyciu! snobizm, glupota.... IP: *.ipartners.pl / 157.25.126.* 17.06.02, 17:10
          podejrzewam, że mówisz tak, ponieważ sam nie kalasz swoich raczek zmywaniem...
          jeśli ktoś ma w domu "żywą zmywarkę" to może rzeczywiście uważa, że to sprzęt
          niepotrzebny - spytaj swojej żony / matki, czy również wolałaby kupić nowy
          sprzęt audio zamiat zmywarki
          • Gość: gosc Re: Zmywarka? W zyciu! snobizm, glupota.... IP: *.sap.com / 10.31.180.* 17.06.02, 17:17
            mi nie chodzi o snobizm

ja to nawet nie mam zcasu dobrze sie zorientowac co kupic itd...

to brak czasu, wygoda tez zreszta

Gość portalu: aga napisał(a):

> podejrzewam, że mówisz tak, ponieważ sam nie kalasz swoich raczek zmywaniem...
            > jeśli ktoś ma w domu "żywą zmywarkę" to może rzeczywiście uważa, że to sprzęt
            > niepotrzebny - spytaj swojej żony / matki, czy również wolałaby kupić nowy
            > sprzęt audio zamiat zmywarki

• Gość: przegosc Re: Zmywarka? IP: *.wes.citynet.pl / 217.98.98.* 17.06.02, 17:20
            Pudlo! Akurat sam zmywam naczynia czesto i jako facet wcale sie tego nie
            wstydze. Audio podalem jako przyklad, rownie dobrze mogloby byc wodne lozko.
            Nota bene: zdarzylo mi sie robic "to" na takim lozu, rewelka!
            • Gość: aga Re: Zmywarka? IP: *.ipartners.pl / 157.25.126.* 17.06.02, 17:28
              w takim razie wyrazy mojego uznania - jestes chyba jedynym "zmywającym"
              facetem, którego znam i jedynym człowiekiem który lubi to robić, a przynajmniej
              nie widzi w tym problemu ;)
              Ja w każdym razie wiem jedno - moje życie stało się prostsze i szczęśliwsze w
              dniu, kiedy w moim domu pojawiła sie zmywarka
              To nie ma nic wspólnego ze snobizmem - to po prostu ułatwienie sobie życia
              • Gość: przegosc Re: Zmywarka? IP: *.wes.citynet.pl / 217.98.98.* 17.06.02, 17:47
                no wiec wlasnie patrzac na wysilki znajomej pluczacej brudne gary przed
                wlozeniem do zmywarki - chyba utrudnienie, ale moze miala jakis stary typ?
                Zmywania uczylem sie juz od malego, nauczycielem byl moj Tata, wiec juz znasz
                dwoch facetow lubiacych zmywac...
                pozdr
                • Gość: MaciejK Re: Zmywarka? IP: *.radiomerkury.pl 18.06.02, 09:06
                  To wspólczuje Twojej znajomej, albo kupila kiepska zmywarkę, albo nie
                  przeczytała instrukcji. Do zmywarki wraz z naczyniami nie wklada się tylko
                  resztek jedzenia, do zlewu zreszta też. Reszte robi maszyna.
                  Ja mam zmywarkę dopiero od paru miesięcy więc jeszcze pamiętam jak to było bez
                  niej, mówiac krótko szkoda czasu na takie "przyjemnosci" jak zmywanie
                  szczególnie gdy nie ma się go zbyt wiele...
                  PZDR
                  • Gość: Zmywak Do Przegoscia IP: 157.25.84.* 18.06.02, 12:55
                    A ja mam i zmywarkę (od roku) i stereo (od 10 lat) i w życiu bym już ze zmywaka
                    nie zrezygnował a ze stereo szybciej, powód:
                    - nie muszę mieć dużego zlewu
                    - nie muszę mieć szafki ociekaczowej
                    - nigdy w życiu nie domyjesz tak szkła jak zrobi to zmywak
                    - oszczędzam czas (zmywak zmywa w nocy albo jak nas nie ma w domu)
                    - oszczędzam energię i wodę (jeśli umyjesz tak dokładnie jak zmywak tyle naczyń
                    w 17 litrach wody to oddam ci mój za darmo)
                    To jest sprzęt ułatwiający życie (używasz chyba odkurzaca i pralki zamiast
                    trzepaczki i tary), fakt że moja teściowa twierdzi że ona w życiu nie chce
                    zmywaka czyli jest was więcej.
                    Po drugie od kiedy mamy zmywak w przypadku imprezy nie ma czegoś takiego jak
                    góra talerzy w zlewozmywaku (a mamy salon z aneksem czyli nie byłoby to zbyt
                    estetyczne) po jej zakończeniu - teraz naciskamy guzik i po 1,5 h wyjmujemy
                    wszystko suche i czyste.
                    Proponuje spróbować poużywać przez jakiś czas zmywaka, nie wiem czy będziesz
                    wtedy chciał wrócić do czasów ręcznego zmywania.

Pozdrówka
          • Gość: facet Re: Zmywarka? W zyciu! snobizm, glupota.... IP: 192.85.16.* 19.06.02, 10:38
            Gość portalu: aga napisał(a):

> podejrzewam, że mówisz tak, ponieważ sam nie kalasz swoich raczek zmywaniem...
            > jeśli ktoś ma w domu "żywą zmywarkę" to może rzeczywiście uważa, że to sprzęt
            > niepotrzebny - spytaj swojej żony / matki, czy również wolałaby kupić nowy
            > sprzęt audio zamiat zmywarki

zmywarke akurat sobie na nowe mieszkanie kupie ale z moich doswiadczen wynika ze
            to wlasnie faceci stoja zazwyczaj przy zlewie bo dbaja zeby ich kobiety mialy
            ladne dlonie, tez mam ten nawyk po ojcu i naprawde sporadycznie sie zdaza zeby
            moja kobieta musiala zmywac. a lepsze stereo tez by mi sie przydalo:)
        • mea25 Re: Zmywarka? W zyciu! snobizm, glupota.... 18.06.02, 16:06
          Nieprawda, że snobizm i głupota!
          Gdy nie miałam zmywarki mój obiad wyglądał tak:
          1.25min przygotowanie obiadu 2.10min jedzenie 3.25min sprzątanie
          Odkąd mam zmywarkę ostatni punkt trwa 5min.
          A więc nie jest to głupota. Snobizm? Nie sądzę. Coś co ułatwia życie
          niekoniecznie musi być snobizmem.
          A naczyń nie trzeba płukać przed zmywaniem, tylko usunąć resztki jedzenia, żeby
          nie "przytkało" zmywarki albo nie zaschło (jak nie zmywasz od razu naczyń w
          zlewie, też je namaczasz, prawda?)
      • Gość: przegosc no, dobra, wygraliscie... IP: *.wes.citynet.pl / 217.98.98.* 18.06.02, 17:08
        ...jesli juz mialbym kupowac to taka z suszeniem i z bajerami
        • Gość: Zmywak Suszenie to ma chyba każda bo jak nie to... IP: 157.25.84.* 19.06.02, 09:56
          Darowałbym sobie kupno takiej która nie suszy (czyli pozostawia zacieki)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka