Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

czy nie przeplace?

IP: *.pro-internet.pl 14.05.05, 11:38
    poprosze o rade: mam w planie zakup mieszkania od znajomych: 46 m2+ 40 m2
    taras, w centrum, mieszkanie urzadzone z wyposazeniem, 3 letnie. chca za
    calosc 170000 zl. czy to za duzo?doradca expandera, z ktorym rozmawialam
    delikatnie mi to sugerowal.
    z gory dziekuje za rady.
    pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • zegmarek Re: czy nie przeplace? 14.05.05, 11:50
        w jakiej miejscowości
        • Gość: Gosia Re: czy nie przeplace? IP: *.pro-internet.pl 14.05.05, 11:58
          w Gdańsku
          • Gość: asia Re: czy nie przeplace? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 12:46
          • Gość: asia Re: czy nie przeplace? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 12:47
            A gdzie konkretnie w centrum ? Długa tylko gdzie tam nowe budynki. Dopiero się
            budują.
      • annb Re: czy nie przeplace? 14.05.05, 18:22
        Gość portalu: Gosia napisał(a):

> poprosze o rade: mam w planie zakup mieszkania od znajomych: 46 m2+ 40 m2
        > taras, w centrum, mieszkanie urzadzone z wyposazeniem, 3 letnie. chca za
        > calosc 170000 zl. czy to za duzo?doradca expandera, z ktorym rozmawialam
        > delikatnie mi to sugerowal.
        > z gory dziekuje za rady.
        > pozdrawiam

170 000 dzielone przez 46 -mamy 3695,65 za metr

weź gazetę prześledz ogłoszenia deweloperów budujących w tym regionie
        dorzuć do tego koszty wykończenia mieszkania
        i wtedy się zdecyduj

• Gość: kixx Re: czy nie przeplace? IP: *.acn.waw.pl 14.05.05, 19:40
          w wielu miastach nowe mieszkanie w centrum w tej cenie byloby niesamowita okazja
          wydaje mi sie ze nawet jak przeplacisz 5,czy 10 % (a jest jeszcze taras prawda)
          to w ciagu roku cena realna tego mieszkania powinna wzrosnac do tego poziomu
          ja na Twoim miejscu,jesli odpowiadalaby by mi lokalizacja i uklad mieszkania
          bralbym
          ale decyzja nalezy do Ciebie,tego nie da sie ukryc:)
          • Gość: Gosia Re: czy nie przeplace? IP: *.pro-internet.pl 15.05.05, 10:28
            dziekuje.
      • Gość: podatek Rzecz względna. IP: *.imp.gda.pl 15.05.05, 13:15
        Napewno znajomi na tym nie tracą . Bo za mieszkanie 3 lata temu płacili po około
        2300-2400 za metr , nie wiem ile za ten ogromniasty taras - to jest intrygujace.
        Nie wiadomo tez na ile szacujesz wyposażenie tego mieszkania.
        SPRAWA WYGLADA TAK takie mieszkanie na dzień dzisiejszy może tyle kosztować -
        to kwestia lokalizacji. Z DRUGIEJ STRONY
        • Gość: podatek Re: Rzecz względna. IP: *.imp.gda.pl 15.05.05, 13:19
          Napewno znajomi na tym nie tracą . Bo za mieszkanie 3 lata temu płacili po okoł
          > o
          > 2300-2400 za metr , nie wiem ile za ten ogromniasty taras - to jest intrygujace
          > .
          > Nie wiadomo tez na ile szacujesz wyposażenie tego mieszkania.
          > SPRAWA WYGLADA TAK takie mieszkanie na dzień dzisiejszy może tyle kosztować -
          to kwestia lokalizacji. Z DRUGIEJ STRONY za 170 tys w gdańsku możesz kupić
          mieszkanie około 70 metrów w budynku 4 piętrowym w spółdzielniach starszego typu
          typu Żabianka Zaspa , Morena Chełm, a w wieżowcach to wogóle za 130 tys w
          zalezności od stopnia zaplucia klatki schodowej.
          Ty musisz wiedzieć czego chcesz i ile kasy na to przeznaczasz.
      • spad_ukp Re: czy nie przeplace? 15.05.05, 20:42
        Jak się bardzo zastanawiasz, to zamów wycenę nieruchomości. Kosztuje to ok.
        500zł ale będziesz znałą jego realną wartość. A jak się zdecydujsz to już oerat
        będziesz miała, który i tak będzie potrzebny np. do kredytu.
        A z drugiej strony każde mieszkanie ma swoją cenę. Jeżeli uważasz, że tyle
        możesz za nie dać to bierz.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka