redakcja_wrw 03.06.02, 17:51 Komisje egzaminacyjne zostaną ukarane za podpowiadanie gimnazjalistom Szczegóły: wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=861767&dzial=wrw010100 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: STrup To żadna nowość... IP: *.chem.uni.wroc.pl 04.06.02, 08:37 redakcja_wrw napisał(a): > Komisje egzaminacyjne zostaną ukarane za podpowiadanie gimnazjalistom > Szczegóły: > <a href="wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=861767&dzial=wrw010100"t > arget="_blank">wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=861767&dzial=wrw010100</a > > ... ale ciekawe, że się upubliczniło... Wiem skądinąd (tzw. źródła dobrze poinformowane), że dobre wyniki w testach zarówno dla absolwentów szkół podstawowych jak i gimnazjów niepublicznych (płatnych, prywatnych inaczej mówiąc) to był jeden wielki przekręt - właśnie totalne podpowiadanie. Przyczyna? Oczywiście marketing. Czy ktoś wyśle dziecko do szkoły o słabych wynikach i jeszcze będzie za to płacił ciężki szmal? Odpowiedz Link Zgłoś
nelka Re: Kara? 04.06.02, 08:44 i słusznie, dobrze, że wreszcie się ktoś za to wziął. To jest takie tanie cwaniactwo i oszustwo. Moja córka zdaje ten egzamin za rok, i mam nadzieję, że poradzi sobie sama, ja nie mam zamiaru świrowac z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Kara? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 16:17 Nauczyciele ukarani a co z uczniami ?Zdobędą większą ilość punktów i dostaną się do dobrego liceum.A ci którzy byli w porządku zostaną na lodzie .Jest tu sprawiedliwość??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magician Re: Kara? i to dla kogo! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.02, 19:19 Gość portalu: ewa napisał(a): > Nauczyciele ukarani a co z uczniami ?Zdobędą większą ilość punktów i dostaną > się do dobrego liceum.A ci którzy byli w porządku zostaną na lodzie .Jest tu > sprawiedliwość??? Zgadzam się. Mam wiadomości niejako z pierwszej ręki, bo ja właśnie zdawałam niedawno ten egzamin. Nie rozumiem, dlaczego nauczyciele będą karani a uczniowie nie. Czy ktoś pomyślał o tym jak się czujemy my którzy przez te 4h (dwa egzaminy) ciężko pracowliśmy i staraliśmy się dać z siebie wszystko żeby było jak najlepiej (a łatwo nie było...)??? Jestem zła to fakt (chociaż ja na swo wynik akurat narzekać nie mogę), ale jak mam reagować kiedy słyszę uczniów słabych chwalących się przed nami, że mają maximum punktów i że każda szkola ich przyjmie?! Liczę tylko na rozsądek szkół, które zastanowią zanim przyjmą ucznia z maxymalnym wynikiem z egzaminu i samymi dwójami i trójami na świadectwie... mag. P.S Jakby ktoś nie wiedział do czego dochodziło w szkołach to powiem: nauczyciele szybko rozwiązali cały egzamin tak jak powinien zapisać uczeń aby zadanie zostało zaliczone, poszli do biblioteki skserować wyniki i rozdawali uczniom!!! Nie mówię już o przypadkach że Pani od chemii czy innego przedmiotu ścisłego np. chodzi po sali i pokazuje palcem prawidłową odpowiedź... nic dodać, nic ująć... Odpowiedz Link Zgłoś