Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Mieszkanie w Otwocku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 17:57
    Chce kupic mieszkanie 2 pokojowe i jak przegladam ceny w Warszawie to mi sie
    wlos jezy, dlatego zastanawiam sie nad kupnem mieszkania w Otwocku. W
    Warszawie za kawalerke trzeba zaplacic tyle co w Otwocku mozna kupic 2
    pokojowe i okolica tez chyba fajna, zielono i dojazd do Warszawy nie
    najgorszy. Powiedzcie co myslicie o Otwocku, moze ktos mieszka tam ?-jakie sa
    plusy i minusy??
    Z góry dziekuje za opinie
    Obserwuj wątek
      • caromio Re: Mieszkanie w Otwocku 02.06.05, 14:48
        Też myślałem o mieszkaniu w otwocku - ostatecznie nic z tego nie wyszło, ale
        jeśli chcesz informacji to zajrzyj na forum otwockie (to jedno z forów
        prywatnych - regionalne). najlepiej tam zadaj to pytanie. Z tego co ja sie
        zorientowałem po tym co piszą tam ludzie i z wywiadu wsrod znajomych - to że
        jak zwykle ważne jest miejsce i Otwock otwockowi nierówny. Ludzie skarżyli sie
        głownie na to, że Otwock jest "zadupiem", czyli nic sie nie dzieje. Nie ma
        filmów, przedstawien, koncertów etc. Nie ma fajnych knajp tylko pijalnie piwa,
        nie ma fajnych sklepow - tylko podstawowe rzeczy do zycia w blokowiskach - bywa
        roznie jak wszezie zreszta. Śpiewy do białego rana etc. . Z plusow - czyste
        powietrze, piekna przyroda, mieszka się jak na wsi jest tez kolej do Warszawy.
        Ja tam byłóem parę razy w zimioe wiec moge dodac, ze niektore drogi sa
        absolutnie nieprzejezdne :) chyba ze traktorem. Widziałem tam zakątki naprawdę
        śliczne i uroczo bajkowe, a widziałem i jakies walace sie budy i podejrzany
        element.
        Zreszat zalezy czego szukasz - czy bedziesz tam tylko spac a pracowac w
        warszwie, czy zyc. Czy masz dzieci czy nie, czy masz samochod i robisz zakupy
        raz na tydzien w supermarkecie czy jestes zdana na lokalny sklepik. Itd
        • kulka85 Re: Mieszkanie w Otwocku 02.06.05, 16:14
          Witam
          Nie mieszkam w Otwocku,ale często tam jeżdzę od 20 lat : piękna okolica,
          mozliwość aktywnego wypoczynku zimą i latem, zdrowy mikroklimat. Oczywiście są
          miejsca lepsze i gorsze jak wszędzie,ale jest troche starych ładnych osiedli i
          budują sie nowe. Dojazd-autobusy prywatne do Warszawy co kilka minut(jak jest w
          Warszawie korek to stoisz jak wszyscy), pociągi, samochodem lepiej się jeżdzi
          od czasu poszerzenia częsci trasy wzdłuz wału miedzeszynskiego. Na pewno są
          dobre szkoły ,tak przynajmniej twierdzą moi znajomi tam mieszkajacy. A jeśli
          chodzi o rozrywki no cóz do kina, teatru czy na zakupy lepszych sklepach trzeba
          jechać do "miasta".
          Pozdrawiam
          Kulka
          • Gość: mini Re: Mieszkanie w Otwocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 16:51
            ja co prawda nie mieszkam w Otwocku, ale niedaleko bo w Józefowie, a
            przeprowadziłam się tu z Wawy. Powiem jedno: jest super, fajna szkoła
            podstawowa i jeszcze fajniejsze gimnazjum, mnóstwo tras rowerowych,
            rzeczywiście kultura trochę kuleje, ale wawa przecież obok. Mąż pracuje w
            Warszawie i dojeżdża autobusami - nie narzeka, chociaż trwa to trochę - nie
            powiem. Ogólnie jestem bardzo zadowolona ze zmiany, mimo tego że mieszkam w
            bloku w ogóle się tego nie czuje, działka pod blokiem jest ogromna, a bloki
            stoją w lesie... Otwock znam bardzo dobrze i jak ktoś słusznie zauważył tam są
            miejsca fajniejsze i mniej fajne, ale powiem szczerze że Otwocka nie lubię za
            bardzo. Jeśli ktoś powie, że w Józefowie dzieje się mało, to w Otwocku po
            prostu nic!!!
      • Gość: kokon Re: Mieszkanie w Otwocku IP: *.zreo.compaq.com 04.06.05, 17:04
        To kup od razy w Suwałkach, będziesz miała jeszcze taniej, pewnie 4 pokoje.
        • Gość: vonpierrugh Re: Mieszkanie w Otwocku IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.06.05, 16:33
          A co radzisz? Przeniesc sie do Palacu Kultury?
      • kajmann Re: Mieszkanie w Otwocku 10.06.05, 21:56
        Nie zamieszkałbym w Otwocku. Jestem z poza Wawy i jak narazie dojeżdzam
        samochodem kilkadziesiąt km do pracy. Rozglądam się za lokum na obrzeżach
        aglomeracji i wybrałbym Pruszków. Ceny mieszkań naprawdę niskie a dojazd do
        centrum bez porównania lepszy niż z Otwocka (korki i wąsko !!!). Poza tym
        mieszkania kupuje się na zachodnich krańcach miast.
        • foczka85 Re: Mieszkanie w Otwocku 07.07.05, 14:34
          a kto ci to powiedział ze na zachodnich sie kupuje? ty wiesz jakie sa korki z
          pruszkowa do wawy? jak bedziesz jechał 2 godziny do pracy to gratuluje. Po tym
          jak poszerzyli wał miedzeszyński tak naprawde stoi sie z Otwocka w korku tylko
          tawałek do wału jakies 20 min a potem 10 min i jestes w centrum... poza tym nie
          zawsze sa korki... Otwock to Otwock a Pruszków juz sama nazwa za siebie mówi...
          • kajmann Re: Mieszkanie w Otwocku 18.08.05, 22:59
            Ano dlatego na zachodnich krańcach się kupuje bo w Polsce jest przewaga wiatrów
            zachodnich. Albo będziesz oddychać powietrzem znad miasta albo świeżym.
      • wojtow Re: Mieszkanie w Otwocku 19.08.05, 10:36
        +

Dobra komunikacja.
        Dużo sklepów.
        Dobre miejsce wypadowe na wycieczki i spacery.

-

Hm... małomiasteczkowość - niby miasto, ale jednak różnica jest.
        Poza Warszawą, musisz wstać wcześniej i dojechać.
        Uroki komunikacji ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka