Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

KREDYT HIPOTECZNY....

30.07.02, 12:09
    Powstała w Częstochowie nowa Agencja GE Bank Mieszkaniowy!
    Jest to najwiekszy bank hipoteczny w kraju, oferujący bardzo atrakcyjne
    warunki: 0% prowizji, brak opłat za rozpatrzenie wniosku! dodatkowo bank
    ponosi za Ciebie koszt ustanowienia hipoteki!
    Bardzo chętnie odpowiemy na wszystkie pytania i poznamy wasze opinie:
    Czestochowa ul. Dabrowskiego 11 tel.368-05-33
    602-450-362, 602-581-338
    Obserwuj wątek
      • Gość: And Re: KREDYT HIPOTECZNY.... IP: 217.96.47.* 30.07.02, 14:58
        edyta.jedrasik napisała:

> Powstała w Częstochowie nowa Agencja GE Bank Mieszkaniowy!
        > Jest to najwiekszy bank hipoteczny w kraju, oferujący bardzo atrakcyjne
        > warunki: 0% prowizji, brak opłat za rozpatrzenie wniosku! dodatkowo bank
        > ponosi za Ciebie koszt ustanowienia hipoteki!
        > Bardzo chętnie odpowiemy na wszystkie pytania i poznamy wasze opinie:
        > Czestochowa ul. Dabrowskiego 11 tel.368-05-33
        > 602-450-362, 602-581-338

No cóż wszystkich dotykają nieszczęścia - Bardzo mi przykro :))
        • edyta.jedrasik Re: KREDYT HIPOTECZNY.... 31.07.02, 11:45
          to mnie jest przykro że jest to dla ciebie nieszczescie:)))))
          wierz mi zdazaja sie w życiu gorsze rzeczy!
          • Gość: And Re: KREDYT HIPOTECZNY.... IP: 217.96.47.* 31.07.02, 12:14
            edyta.jedrasik napisała:

> to mnie jest przykro że jest to dla ciebie nieszczescie:)))))
            > wierz mi zdazaja sie w życiu gorsze rzeczy!

niech Was Matka Boska Częstochowska ma w swojej opiece:))
          • konya98 Re: KREDYT HIPOTECZNY.... 05.08.02, 14:58
            edyta.jedrasik napisała:

> to mnie jest przykro że jest to dla ciebie nieszczescie:)))))
            > wierz mi zdazaja sie w życiu gorsze rzeczy!

Ma Pani rację - zdarzają sie bardzo złe rzeczy - od wizyty w agencji
            Waszego "banku" gorsza była tylko druga tam wizyta. No może jeszcze telefon do
            Warsiawki. Aha i jeszcze "uzasadnienia" decyzji Waszych "analityków". Te to
            dopiero były... Teraz wydają mi się śmieszne ale wtedy - nie bardzo. Ale
            poradziłem sobie bez Was. Więc dziekuje za ofertę. Jestem zajęty. Buduję :).

Maciek
            mam nadzieję że najgorsze za mną
      • Gość: tomek Re: KREDYT HIPOTECZNY.... IP: *.radiozet.com.pl / 10.10.12.* 31.07.02, 12:38
        proste pytanie - dlaczego macie wyzsze oprocentowanie kredytow w walucie niz
        inne banki?
        • edyta.jedrasik Re: KREDYT HIPOTECZNY.... 31.07.02, 13:33
          Z tym oprocentowaniem nie jest do konca tak! GE jako jeden z nieliczych banków
          udzielajacy kredyty hipoteczne stosuje jeden kurs walut, (sredni NBP) jednakowo
          do wypłaty środków i do naliczania rat. Pozostałe banki stosuja kursy kupna i
          sprzedaży co moze juz na poczatku dawac ok 2% róznice pomiedzy wartoscia
          wypłacanego kredytu a wartoscią spłacanego kapitału. Dlatego niektóre banki
          pozwalaja sobie na nizsze oprocentowanie... choc w sumie i tak osiagaja
          zamierzony zysk.

• Gość: tomek Re: KREDYT HIPOTECZNY.... IP: *.radiozet.com.pl / 10.10.12.* 31.07.02, 16:21
            nie ma sprawy, daj takie oprocentowanie jak inne banki ( nizsze ) przy jednym
            kursie walutowym, (sredni NBP) jednakowo do wypłaty środków i do naliczania rat
            a bede pierwszym klientem.
            • Gość: And Re: KREDYT HIPOTECZNY.... IP: 217.96.47.* 31.07.02, 16:45
              Gość portalu: tomek napisał(a):

> nie ma sprawy, daj takie oprocentowanie jak inne banki ( nizsze ) przy
              jednym
              > kursie walutowym, (sredni NBP) jednakowo do wypłaty środków i do naliczania
              rat
              >
              > a bede pierwszym klientem.

A jakie chciałbyś oprocentowanie???
              • Gość: tomek Re: KREDYT HIPOTECZNY.... IP: *.radiozet.com.pl / 10.10.12.* 31.07.02, 17:18
                czy 4% we frankach szwajcarskich to duzo?
                • Gość: And Re: KREDYT HIPOTECZNY.... IP: 217.96.47.* 31.07.02, 17:38

> czy 4% we frankach szwajcarskich to duzo?

4% da ci Millennium albo BPH to jest promocja kredytówale szczególnie nie
                  polecam w Euro nie ma tak niskiego oprocentowania ponieważ libor dla euro
                  wynosi ponad 3 % a zarobić zawsze trzeba :((
                  • Gość: tomek Re: KREDYT HIPOTECZNY.... IP: *.radiozet.com.pl / 10.10.12.* 31.07.02, 17:42
                    ja to wiem, sek w tym ze mnie interesuje kredyt na 95% wartosci nieruchomoci a
                    to jzu dla wielu bankow jest spory problem. Ja wlasnie biore taki kredyt w WBK,
                    4,5% w CHF. swoja droga od momentu zlozenia do podpisanai calosc trwala -
                    uwaga 3 miesiace, juz mam dosc:) ale czego sie nie robi ze miec wlasne M.
                    • Gość: And Re: KREDYT HIPOTECZNY.... IP: 217.96.47.* 31.07.02, 17:44

> ja to wiem, sek w tym ze mnie interesuje kredyt na 95% wartosci nieruchomoci
                      a
                      > to jzu dla wielu bankow jest spory problem. Ja wlasnie biore taki kredyt w
                      WBK,
                      >
                      > 4,5% w CHF. swoja droga od momentu zlozenia do podpisanai calosc trwala -
                      > uwaga 3 miesiace, juz mam dosc:) ale czego sie nie robi ze miec wlasne M.

Musisz opisać sprawe troche dokładniej
                      • Gość: tomek Re: KREDYT HIPOTECZNY.... IP: *.radiozet.com.pl / 10.10.12.* 31.07.02, 17:46
                        ale co opisac dokladniej, moja sytuacje czy ten kredyt ktory walsnie biore, a
                        moze pewne klopoty w WBK? kazdy to temat rzeka:)
                        • Gość: And Re: KREDYT HIPOTECZNY.... IP: 217.96.47.* 31.07.02, 17:48

> ale co opisac dokladniej, moja sytuacje czy ten kredyt ktory walsnie biore,
                          a
                          > moze pewne klopoty w WBK? kazdy to temat rzeka:)
                          twoje kłopoty i kredyt
                          • Gość: tomek Re: KREDYT HIPOTECZNY.... IP: *.radiozet.com.pl / 10.10.12.* 31.07.02, 17:55
                            najpierw moze kredyt - WBK ma taki program jak mlodzi niezalezni, bez zbednych
                            szcegolow chodzi o to ze moga skredytowac nawet 100% nieruchomosci, przy nie
                            wygorowanych zabezpieczeniach. ja nie mam polisy na zycie wiec stanelo na 95%.
                            oprocentowanie 4,5% w CHF, na 15 lat. co wiecej, reszta podobna jak w innych
                            kredytach. generalnie z wielu ofert wybralem te, bo w mojej sytuacji byla
                            najbarzdiej pasujaca. a co do klopotow to chodzilo o klopoty ostatnie z waluta,
                            bank zaproponowal mi czesc kredytu w zlotowkach a wiadomo jak to sie obecnie
                            oplaca i nieco sie z nimi przepychalem, poza tym w oddziale obslugiwaly mnie
                            dwie panie, jedna to chodzacaantyreklama tej firmy, wiecznie nie zorientowana,
                            narzekajaca i zwalajaca na innych pewne niedociagniecia. za to druga fachowa i
                            terminowa. jak masz jakies pytania to wal:)
                            • Gość: And Re: KREDYT HIPOTECZNY.... IP: 217.96.47.* 31.07.02, 18:00
                              który oddział
                              nowe czy z wtórnego
                              czy jużpodpisałeś umoę
                              • Gość: tomek Re: KREDYT HIPOTECZNY.... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.02, 23:03
                                oddzial na kasiazkowej ( Tarchomin), mieszkanier na rynku pierwotnym od
                                developera a umowe podpisuje w czwartek. tak nawiasem mowiac mialem ja podpisac
                                tydzien wczesniej ale ta bardziej zdolna z pan w oddziale narobial tyle
                                literowek ze umowa nie nadawala sie nawet do WC. np pomylila Jozefoslaw z
                                Jozefowem:) bez komentarza.
                                • Gość: And Re: KREDYT HIPOTECZNY.... IP: 217.96.47.* 01.08.02, 09:31

> oddzial na kasiazkowej ( Tarchomin), mieszkanier na rynku pierwotnym od
                                  > developera a umowe podpisuje w czwartek. tak nawiasem mowiac mialem ja
                                  podpisac
                                  >
                                  > tydzien wczesniej ale ta bardziej zdolna z pan w oddziale narobial tyle
                                  > literowek ze umowa nie nadawala sie nawet do WC. np pomylila Jozefoslaw z
                                  > Jozefowem:) bez komentarza.

No to jesteś już po wszstkim, a teraz jest odpowiedni moment na podpisanie
                                  umowy (duży kurs), a oddzia na ksiązkowej no cóż:(( . gratulacje.
                                  Mam tylko pytanie co do wszystkich kosztów jakie poniosłeś?
                                  Pozdr.
                                  • Gość: tomek Re: KREDYT HIPOTECZNY.... IP: *.radiozet.com.pl / 10.10.12.* 01.08.02, 11:59
                                    koszty - no coz na razie jakies 3300 w ramach roznych oplat itp a z kwoty
                                    kredytu odejma jakies 2tys w ramach prowizji, bo prowizja jest dosc nizka 0,75%
                                    kwoty kredytu.
                                    wybralem ten oddzial bo teraz nie daleko mieszkam.
                                    • Gość: And Re: KREDYT HIPOTECZNY.... IP: 217.96.47.* 01.08.02, 13:57

> koszty - no coz na razie jakies 3300 w ramach roznych oplat itp a z kwoty
                                      > kredytu odejma jakies 2tys w ramach prowizji, bo prowizja jest dosc nizka
                                      0,75%
                                      >
                                      > kwoty kredytu.
                                      > wybralem ten oddzial bo teraz nie daleko mieszkam.

No dobra, a teraz inne wyjścia

1. PKO BP - kredyt do 100 % wartości - dodatkowy koszt (ubezpieczenie na 5 lat)
                                      bodajże 3,5 %
                                      2.BOŚ - do 90 % wartości - jadyny problem to poręczyciele nie bardzo chcą
                                      ubezpieczać w Compensie bo mają taką umowę.
                                      3. GE - dosyć duże oprocentowanie ale brak dodatkowych opłat prowizja, ble,ble,
                                      można dobrać sobie na wykończenie mieszkania, wybrani partnerzy mają
                                      zmniejszone oprocentowanie.
                                      4. LG Petro - kredyt do 100% jednakże takie podobne opłaty jak w WBK IPKO BP,
                                      • Gość: tomek Re: KREDYT HIPOTECZNY.... IP: *.radiozet.com.pl / 10.10.12.* 01.08.02, 14:16
                                        musisz sie dowiedziec o wszystkich zabezpieczeniach, wspominalem o cesji z
                                        polisy na zycie, wiele bankow wlasnie przy kredycie na 100% zada tego, jak nie
                                        masz polisy to musisz kupic no i masz kolejny calkiem spory koszt.
                                        co do kwot na wykonczenie to jesli Twoje mozliwosci sa wystarczajace to w WBK
                                        tez mozesz wziac wiecej nzi warta jest nieruchomosc, ja tak zrobilem.
                                        • Gość: And Re: KREDYT HIPOTECZNY.... IP: 217.96.47.* 01.08.02, 15:51
                                          Z tego co wiem od 1 lipca podnieśli oprocentowanie dla CHF o 1,5 % czy
                                          składałeś wniosek przed tym terminem, czy też z innych względów dostałeś stweke
                                          promocyjną:))
                                          Pozdr.
                                          • Gość: tomek Re: KREDYT HIPOTECZNY.... IP: *.radiozet.com.pl / 10.10.12.* 01.08.02, 16:12
                                            ja wniosek zlozylem do konca maja a ma 4,5% ale ze to oproc. zmienne to
                                            wszystko sie moze zdarzyc.
                                            • Gość: And Re: KREDYT HIPOTECZNY.... IP: 217.96.47.* 01.08.02, 16:27

> ja wniosek zlozylem do konca maja a ma 4,5% ale ze to oproc. zmienne to
                                              > wszystko sie moze zdarzyc.

Noo, a z tego co wiem og 1 lipcea podnieśli marże własną z 3% na 4,5 % więc
                                              dowiedz sięjakie wstawią ci oprocentoanie bo toróżno bywa
                                              • Gość: tomek Re: KREDYT HIPOTECZNY.... IP: *.radiozet.com.pl / 10.10.12.* 01.08.02, 16:31
                                                a jesli chodzi o marze to mam 3% i jest stala , prawdopodobnie chodzi o moment
                                                zlozenia wniosku, koniec maja , wtedy byla 3%. no to mi sie udalo:)
                                                • Gość: And Re: KREDYT HIPOTECZNY.... IP: 217.96.47.* 01.08.02, 16:39

> a jesli chodzi o marze to mam 3% i jest stala , prawdopodobnie chodzi o
                                                  moment
                                                  > zlozenia wniosku, koniec maja , wtedy byla 3%. no to mi sie udalo:)

Ale przeczytaj umowe bo może być inaczej i postawią cie przed faktem
                                                  • Gość: tomek Re: KREDYT HIPOTECZNY.... IP: *.radiozet.com.pl / 10.10.12.* 01.08.02, 16:43
                                                    spoko spoko, pytalem o to w czasie podpisywania:) dzieki
                                                    • Gość: kama Re: KREDYT HIPOTECZNY.... IP: 213.216.82.* 02.08.02, 13:16
                                                      Mnie dopiero czeka kredyt hipoteczny. Mam nadzieję, że uda mi się dostać jakieś
                                                      50-70% wartości nieruchomości na rynku wtórnym. Czy ktoś ma już za sobą etap
                                                      analizowania ofert wszystkich banków i mógłby podzielić się wnioskami: gdzie
                                                      suma wszystkich opłat będzie najkorzystniejsza w stosunku do oprocentowania itd.
                                                      Drugi problem to to, że mój mąż prowadzi działalność. Zależy nam na banku,
                                                      który rzuca jak najmniej kłód pod nogi "prywaciarzom" :-) Ważne są także:
                                                      możliwość przewalutowania i możliwość spłat kilku rat na raz bez ponoszenia
                                                      dodatkowych kosztów.
                                                      Bardzo proszę o podzielenie się przemyśleniami- jeśli już ktoś ma za sobą tę
                                                      drogę przez mękę.
                                                      Dzięki
                                                      kama
                                                    • Gość: And Re: KREDYT HIPOTECZNY.... IP: 217.96.47.* 02.08.02, 13:27
                                                      Gość portalu: kama napisał(a):

> Mnie dopiero czeka kredyt hipoteczny. Mam nadzieję, że uda mi się dostać
                                                      jakieś
                                                      >
                                                      > 50-70% wartości nieruchomości na rynku wtórnym. Czy ktoś ma już za sobą etap
                                                      > analizowania ofert wszystkich banków i mógłby podzielić się wnioskami: gdzie
                                                      > suma wszystkich opłat będzie najkorzystniejsza w stosunku do oprocentowania
                                                      itd
                                                      > .
                                                      > Drugi problem to to, że mój mąż prowadzi działalność. Zależy nam na banku,
                                                      > który rzuca jak najmniej kłód pod nogi "prywaciarzom" :-) Ważne są także:
                                                      > możliwość przewalutowania i możliwość spłat kilku rat na raz bez ponoszenia
                                                      > dodatkowych kosztów.
                                                      > Bardzo proszę o podzielenie się przemyśleniami- jeśli już ktoś ma za sobą tę
                                                      > drogę przez mękę.
                                                      > Dzięki
                                                      > kama

Musisz poczytać wszystkie posty na ten temat a zapewniam cie jest ich dużo
                                                    • Gość: AniaSK Re: KREDYT HIPOTECZNY....-,do Kamy IP: *.katowice.agora.pl / *.kato.gazeta.pl 02.08.02, 16:37
                                                      No właśnie miałam ten sam problem tzn. kredyt, który ewentualnie będę spłacać
                                                      wcześniej (bez kary!) a mąż ma własną firmę.
                                                      Powiem Ci, o ile interesuje Cię kredyt złotówkowy - bo ja tylko o taki pytałam.
                                                      1. możesz skorzystać z GE Mieszkaniowy - oproc. 12% (przy dużych kwotach
                                                      11,5%), nie ma żadnej prowizji, szybko załatwia się dokumenty, ale... jeśli w
                                                      ciągu 3 najbliższych lat spłacisz więcej niż 10% to "karą" jest ustalenie
                                                      prowizji w wys. 2% - po 3 latach tego nie ma, ale jako potwierdzenie
                                                      wydatkowania wystarczą im zdjęcia, nie "wizytują" budowy - a to kosztuje
                                                      2. PKO BP - chcą spoooro dokumentów (w tym jako jedyny bank chcą wyciąg z ks.
                                                      wiecz. ważny TYLKO 1 m-c - inne banki 3 m-ce), poza tym ostatnio oprocentowanie
                                                      10.44 i prowizja 1,2-2% (uzależniony od dyrektora banku - właśnie dziś w tej
                                                      kwestii dostałam pismo)
                                                      3. Kredyt Bank 10,60, prowizja 1-1,3% (możesz spłacać wcześniej bez "kary",
                                                      możesz poprosić o nowy harmonogram spłat za 5zł, po każdej transzy "wizytują"
                                                      budowę - ok.50-100zł)
                                                      To z tego, co pamiętam
                                                    • Gość: AniaSK Re: KREDYT HIPOTECZNY....-,do Kamy IP: *.katowice.agora.pl / *.kato.gazeta.pl 02.08.02, 16:41
                                                      a, dodam jeszcze, że każdy z wymienionych przeze mnie banków w przypadku firmy
                                                      żądał zaś. z US o niezaleganiu z podatkami, z ZUS-u o niezaleganiu ze
                                                      składkami, aktualny PIT-5, pit za zeszły rok, wpis do działalności, regon, NIP -
                                                      wszędzie ten sam standard
                                                    • Gość: grono Re: KREDYT HIPOTECZNY....-,do Kamy IP: *.datastar.pl 03.08.02, 18:41
                                                      Cześć Ania. Ja osobiście bardzo Ci sie dziwię, ze interesuje Cie kredtyt
                                                      złotówkowy. On jest strasznie drogi. Kredyt walutowy jest połowe tańszy nic
                                                      złótówkowy. Wiem powiesz że np. Euro idzie do góry i co z tego zapłacisz jedną
                                                      rate wiecej mopze dwie, moze 10, potem wszystko się wyrównuje. Nawet kiedu Euro
                                                      skoczy na 5 PLN to i tak bedziesz na plusie w porównaniu ze złotówka albowie po
                                                      dwóch latach koszty kredytu złotówkowego przewyzszy skok euro
                                                    • Gość: AniaSK Re: KREDYT HIPOTECZNY- do Grono IP: *.katowice.agora.pl / *.kato.gazeta.pl 05.08.02, 14:22
                                                      Hej, witam, a wiesz, co mnie przekonało?
                                                      to:
                                                      www.forum.murator.com.pl/viewtopic.php?topic=1746&forum=42
                                                      - są więc plusy i minusy każdego z kredytów.
                                                    • jedrek Re: KREDYT HIPOTECZNY....-,do Kamy 07.08.02, 15:02
                                                      <<Cześć Ania. Ja osobiście bardzo Ci sie dziwię, ze interesuje Cie kredtyt
                                                      złotówkowy. On jest strasznie drogi. Kredyt walutowy jest połowe tańszy nic
                                                      złótówkowy. >>

Nie kazdy.

Ogladalem ostatnio umowe pewnych ludzi z Bankiem GE.
                                                      Podpisana +/- rok temu, oprocentowanie zmienne.
                                                      Kredyt na 100.000 EUR, oprocentowanie (czerwiec '02) - 9,40%. W EUR!!!

GE to wielka porazka. CALA umowa drobnym maczkiem, nie doszukalem sie
                                                      odniesienia do liboru / euroliboru (plus marza).
                                                      "...Oprocentowanie jest ustalane na bazie wskaznika: Wskaznik Oprocentowania
                                                      Kredytow Mieszkaniowych GE Banku CostamCostam..."

Bankowcy, Opanujcie sie!
                                                    • Gość: And Re: KREDYT HIPOTECZNY....-,do Kamy IP: 217.96.47.* 07.08.02, 16:33
                                                      jedrek napisał:

> <<Cześć Ania. Ja osobiście bardzo Ci sie dziwię, ze interesuje Cie kredty
                                                      > t
                                                      > złotówkowy. On jest strasznie drogi. Kredyt walutowy jest połowe tańszy nic
                                                      > złótówkowy. >>
                                                      >
                                                      > Nie kazdy.
                                                      >
                                                      > Ogladalem ostatnio umowe pewnych ludzi z Bankiem GE.
                                                      > Podpisana +/- rok temu, oprocentowanie zmienne.
                                                      > Kredyt na 100.000 EUR, oprocentowanie (czerwiec '02) - 9,40%. W EUR!!!
                                                      >
                                                      > GE to wielka porazka. CALA umowa drobnym maczkiem, nie doszukalem sie
                                                      > odniesienia do liboru / euroliboru (plus marza).
                                                      > "...Oprocentowanie jest ustalane na bazie wskaznika: Wskaznik Oprocentowania
                                                      > Kredytow Mieszkaniowych GE Banku CostamCostam..."
                                                      >
                                                      > Bankowcy, Opanujcie sie!
                                                      >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka