Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

dom z bali

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 12:39
    Szukam namiarów na firmę budującą takie domy. Mam dużą ładną działkę 2500m2 i
    marzy mi sie dom ok 100-150m2 z bali. Macie może jakieś dosiwadczenia przy
    budowie takiego domu, a moze możecie jakąś firmę polecić?
    Beata
    Obserwuj wątek
      • gb_29 Re: dom z bali 29.09.05, 11:32

Podaje kilka namiarów:

www.domydrewniane.org
        www.taxlas.com.pl
        www.unibud.com.pl
        Sama jestem zainteresowana tematem bo przymierzamy sie do budowy domu z
        elementów gotowych.Jeśli ktoś korzystał z takiej oferty i ma taki dom i mógłby
        sie podzielić doświadczeniami byłabym wdzięczna.
        Pozdrawiam

• Gość: kz Re: dom z bali IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.09.05, 14:36
          www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=504&start=0
          • Gość: q Re: dom z bali IP: *.acn.waw.pl 29.09.05, 14:42
            www.honka.pl

nie reklamuje sie, duzo bym dala aby taki miec..
      • Gość: Ika Re: dom z bali IP: 87.207.129.* 23.10.05, 17:10
        Najlepsi są górale. Solidni i uczciwi. Bal (półokrąglak) musi mieć średnicę nie
        mniejszą jak 22 cm, wtedy nie potrzeba dodatkowego ocieplenia. Ceny "pod klucz"
        oscylują w przedziale 14 - 15 tys./m2. Drzewa z gór nie trzeba impregnować w
        odróżnieniu od materiału z innych rejonów kraju.Przejedź się w okolice
        Zakopanego, np. Murzasichle, a tam firma na firmie. Też będę budować i
        wycieczkę juz zaliczyłam. Powodzenia........
        • wojtek33 Re: dom z bali 24.10.05, 09:14
          Gość portalu: Ika napisał(a):

> Najlepsi są górale. Solidni i uczciwi. Bal (półokrąglak) musi mieć średnicę nie
          >
          > mniejszą jak 22 cm, wtedy nie potrzeba dodatkowego ocieplenia. Ceny "pod klucz"
          >
          > oscylują w przedziale 14 - 15 tys./m2.

1,5 mln za 100m dom???
      • nnike Jest dużo firm :) 23.10.05, 20:09
        www.wasco.pl/
        www.zodan.com.pl/
        www.domzbali.pl/
        www.stollux.com/
        www.wakodomy.pl/wnetrza.htm
        www.domy-z-drewna.pl/
        dom-z-bala.fm.interia.pl/
        www.mazurskiedomy.com.pl/
        www.logpol.com.pl/index.php
        www.domzbieszczad.5m.pl/
        • Gość: dero Re: Jest dużo firm :) IP: *.era.pl 26.10.05, 23:48
          Jakie są zalety takiego domu w porównaniu z murowanym? Jakie wady? Jak to
          wygląda cenowo? Proszę o pomoc - może ktoś przeszedł już przez wszystkie
          pytania, które ja zadaję sobie teraz.
          • Gość: będący A może ktoś z Białorusi IP: 194.158.194.* 28.10.05, 11:24
            U nas jedna osoba wzięła ekipę z Białorusi z ich balami - przywieźli tirem -
            jak na budowę przyjechał gościu z jednej z podanych przez was firm co to budują
            u nas domy z bala to powiedział że on z takiego bala to 3 domy by postawił -
            więc widzicie ja niektóre nasze firmy OSZCZĘDNIE budują.
            • maluj Wszystko o domach z bali 08.12.05, 18:41
              Tu warto poczytać o daomach z bali - szkielet.com.pl/bale.php?show=index
              • utalia Re: Wszystko o domach z bali 08.12.05, 23:05
                Domy z bali bardzo fajnie to brzmi. Znajoma obok mojego domu buduje taki domek
                ok. 80 metrow kw. Wlasnie z Wasco....Pamilujcie! Nie sa tani z pewnoscia. To
                co stawiaja w ramach swojej glownej oferty handlowej to jest doslownie
                skorupa , bez podlogi, bez wewnwtrznych scianek dzialowych i wogole
                wewnetrznych scianek domu. Dach pokryty papa. Nawet latem nie ma mowy aby w nim
                zamieszkac. Z ta firma naprawde nikomu nie zycze, nawet wrogowi. Niesolidna,
                wykanczaja ten maly domek juz chyba 3 miesiac a konca nie widac.
                Co do samych domow to chcialabym taki miec, bal, drewno kojarzy sie z ekologia,
                czyms zdrowym ,stylowym. Ale jak popatrzylam, ze do tego drewna ma sie
                niewielki "dostep" poniewaz pomiedzy drewnem w srodku domu jest ekofiber, welna
                itp. ale z jednej i drugiej strony oblozone folia plastikowa (oczywiscie sa to
                bardzo fachowe folie jedna anty potliwa, druga antywiatrowa). Pisze ktos, ze
                jak goral zrobi z porzadnego bala to ocieplac nie trzeba???? Nie za bardzo chce
                mi sie wierzyc. Bo byc moze pozniej na ogrzewanie wydam majatek. Moi znajomi
                wybudowali w technologii szwedzkiej (nie z bala) ale troche sprawe ocieplenia
                puscili na zywiol. I po 2 latach ogrzewania dworu, bo cieplo uciekalo mozliwymi
                dziurami jakby ten dom na nowo buduja, ogacaja....bardzo smutne sie napracowac
                przy budowie a pozniej...tez nikomu nie zycze. Bardzo bym chciala aby jednak
                okazalo sie, ze porzadnego bala nie trzeba izolowac i faktycznie ma sie chalupe
                marzenie.
                • maluj Re: Wszystko o domach z bali 10.12.05, 18:06
                  Nie ma co narzekac na technologię. Taką sobie sąsiedzi wybrali. A że są różne
                  technologie budowy domów z bali to poczytaj tutaj -
                  szkielet.com.pl/bale.php?show=2 i następne.

Każdy wybiera to co lubi.
        • Gość: anka Re: Jest dużo firm :) IP: 195.245.213.* 10.12.05, 12:45
          sama budowałam dom z bali 18 centymetrow. Nie ma nic piuekniejszego na swicie i
          cieplejszego w skali domow jak ten
          • Gość: jack A może z Białorusi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 19:57
            Czy ma ktoś namiary na ta firme z Białorusi lub osobe ktora sobie ten dom
            wybudowala?
          • Gość: ala Re: Jest dużo firm :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 19:58
            z jaka firma budowalas?
          • bism Re: Jest dużo firm :) 13.12.05, 10:40
            18cm to spełnienie wymagań. Czy to dom całoroczny?
            Też jestem zainteresownaym namieram na wykonawcę.
            • attache1974 dla chętnych mam zdjątka tego domu z białorusi 13.12.05, 12:53
              Tamten bal to miał tak na oko jakieś 30 ileś cm. a na pewno nie 18
              dom postawili pod wawką
              • Gość: jack Re: dla chętnych mam zdjątka tego domu z białorus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 21:17
                poprosze o te zdjecia na m_sobota@poczta.onet.pl
                moze tez namiary na firme lub inwestora domu?
                • Gość: attache1974 Już wiem bale miały coś koło 35 cm IP: 194.158.194.* 14.12.05, 07:54
                  A gostek z jednej z polskich firm powiedział ze on takie ciacha na pół i ma dwa
                  domy w cenie jednego - plus oczywiście docieplenie i np elewacja z klinkieru.
                  Niestety tutaj inwestor nie życzył sobie aby podawać o nim jakiekolwiek
                  szczegóły - przywiózł sobie domek tirem jako mienie przesiedleńcze - zero opłat
                  i innych ceł - więc cały dom - nie licząc podmurówki - wyniósł go nie więcej
                  jak jakieś 20 000 usd bez konieczności docieplania, a zdjątka umieszczę na
                  stronce każdy będzie sobie mógł je pobrać nie będę wysyłać do każdego z osobna,
                  za jakąś godzinkę podłoże linki do stronki.
                  • Gość: attache1974 Tu macie linki IP: 194.158.194.* 14.12.05, 08:10
                    Ale nic więcej nie wiem nic więcej nie powiem - mogę popytać się o namiary na
                    tą firmę - ale dzwońcie sami - oczywiście po rosyjsku :).

www.republika.pl/attache/images/dom1.JPG
                    www.republika.pl/attache/images/dom2.JPG
                    www.republika.pl/attache/images/dom3.JPG
                    • maluj Izolować czy nie izolować 14.12.05, 19:01
                      Ocieplać czy nie ocieplać, a jeżeli ocieplać to ile - tu znajdziesz informacje -
                      szkielet.com.pl/bale.php?show=2
                      • okawangoo Adres internetowy 29.12.05, 15:08
                        Adres internetowy takiej firmy z Białorusi - podobno robią dobrze:
                        www.agash-stroy.ru/
                        • maluj Re: Adres internetowy 05.01.06, 22:54
                          Masz jakieś doświadczenia z tą firmą? A znają ją na Forum -
                          www.szkielet.com.pl ? Tam wydają opinie o firmach budujących domy z
                          drewna.
      • pyszka15 Re: dom z bali- odpowiedz, 30.01.06, 14:08
        Zetknąłem się z taką ofertą z bala syberyjskiego średnicy 38cm . Cena była
        około 600zł/m2 wraz z montażem. Nie wiem jak to jest na dzis ,
        www.bbnieruchomosci.pl ,
        • motocykl1 Re: dom z bali- odpowiedz 31.01.06, 21:34
          Czy masz jakies namiary na ta firme?
          • maluj Re: dom z bali- odpowiedz 01.02.06, 23:13
            Pytaj na Forum Budownictwo Drewniane - www.szkielet.com.pl
            Z tym że Oni nie tylko zajmują się domami szkieletowymi. Również tymi z bali.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka