Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    IP: 212.127.72.* 17.09.02, 09:16
    dwa dni temu kupiłem lodówkę Boscha i stwierdziłem, że chodzi głośniej niż
    stara polarowska.W serwisie powiedzieli, że tak może być przez ok.3 tygodnie.
    Czy u Was lodówka też głośno chodziła po załączeniu?
    Obserwuj wątek
      • Gość: m. Re: lodówka IP: *.u.mcnet.pl 17.09.02, 13:04
        moi rodzice rok temu kupili amice. tez miala chodzic glosno przez 2-3 tyg. a
        tak naprawde halas sie tylko nasilil. teraz trzaski i jakby stukanie sa
        naprawde uciazliwe, ale w serwisie nie uznaja tego jako powod do reklamacji.
        bez komentarza.
      • Gość: sky Re: lodówka IP: *.citicorp.com 17.09.02, 13:17
        Gość portalu: FRED napisał(a):

> dwa dni temu kupiłem lodówkę Boscha i stwierdziłem, że chodzi głośniej niż
        > stara polarowska.W serwisie powiedzieli, że tak może być przez ok.3 tygodnie.
        > Czy u Was lodówka też głośno chodziła po załączeniu?

A ja mam Siemensa, ale to sie od Boscha chyba tylko naklejkami rozni. Mam taka z dwoma agregatami i jest cicha,
        przynajmniej nie warczy. Z odglosow to to co dochodzi do ucha to odglos przelewajacego sie plynu gdy wlacza sie
        agregat od zamrazarki.
        Moim zdaniem to jesli w instrukcji nie jest napisane, ze przez 2-3 tygodnie lodowka sie dociera i moze z tego tytulu
        halasowac to ja bym sie upieral przy serwisie lub ich oswiadczeniu na pismie, ze wszystko jest ok. W innym
        przypadku za trzy tygodnie sprzet ci sie rozleci a oni powiedza, ze nigdy tego nie zglaszales wiec jestes sam sobie
        winien, ot Polska rzeczywistosc.
        • Gość: qwer Re: lodówka IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 17.09.02, 16:20
          heheehhehehehe kochani bez jaj - głośniejsza praca lodówki zaraz po podłączeniu
          to typowe objawy - chodzi o to co by się czynnik chłodzący ustabilizował -
          najlepiej jest żeby sobie postała kilka godzin w docelowym iejscu - zresztą
          pisza o tym w instrukcji. CO do tzrasków i stuków to są na litośc boska
          zastanówcie sie czy to spężarka tak pracuje o kurcze to co tam tak
          trzaska??????? zaraz coś wybuchnie - radzę się przyjżeć czy przypadkiem nie ma
          tam funcji automatycznego odszraniania ;)
          • Gość: fred Re: lodówka IP: 212.127.72.* 18.09.02, 07:52
            lodówka stała przed podłączeniem i to nawet z 24 godziny
            a mija już trzecia doba od podłączenia i agregat zamrażarki dalej chodzi
            głośno, natomiast agregat lodówki jest cichutki
            • Gość: pegaz_ Re: lodówka IP: spc:* / 126.17.59.* 28.11.02, 15:31
              > lodówka stała przed podłączeniem i to nawet z 24 godziny
              > a mija już trzecia doba od podłączenia i agregat zamrażarki dalej chodzi
              > głośno, natomiast agregat lodówki jest cichutki

Minęło sporo czasu - czy coś się zmieniło? Mam taki sam problem z
              Mastercookiem - serwis był i powiedział, że się poprawi - za jakieś dwa trzy
              miesiące będzie OK (tak mówił miesiąc temu), a ja ją już mam od sierpnia!!!!

pegaz_
              • Gość: fred Re: lodówka IP: 212.127.72.* 02.12.02, 13:27
                na szczęście serwis Boscha lepiej pracuje, niż ich lodówki. Wymienili agregat
                na Danfossa (podobno najcichszy ze wszystkich)i jest OK. A że przy okazji coś
                potrącił i wylał się czynnik chłodzący, co spowodowało że przez weekend
                mroziłem produkty na balkonie, to już pestka. Serwisant przyjechał w
                poniedziałek i przepraszał za uszkodzenie, no i oczywiście naprawił.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka