Gość: FRED IP: 212.127.72.* 17.09.02, 09:16 dwa dni temu kupiłem lodówkę Boscha i stwierdziłem, że chodzi głośniej niż stara polarowska.W serwisie powiedzieli, że tak może być przez ok.3 tygodnie. Czy u Was lodówka też głośno chodziła po załączeniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m. Re: lodówka IP: *.u.mcnet.pl 17.09.02, 13:04 moi rodzice rok temu kupili amice. tez miala chodzic glosno przez 2-3 tyg. a tak naprawde halas sie tylko nasilil. teraz trzaski i jakby stukanie sa naprawde uciazliwe, ale w serwisie nie uznaja tego jako powod do reklamacji. bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sky Re: lodówka IP: *.citicorp.com 17.09.02, 13:17 Gość portalu: FRED napisał(a): > dwa dni temu kupiłem lodówkę Boscha i stwierdziłem, że chodzi głośniej niż > stara polarowska.W serwisie powiedzieli, że tak może być przez ok.3 tygodnie. > Czy u Was lodówka też głośno chodziła po załączeniu? A ja mam Siemensa, ale to sie od Boscha chyba tylko naklejkami rozni. Mam taka z dwoma agregatami i jest cicha, przynajmniej nie warczy. Z odglosow to to co dochodzi do ucha to odglos przelewajacego sie plynu gdy wlacza sie agregat od zamrazarki. Moim zdaniem to jesli w instrukcji nie jest napisane, ze przez 2-3 tygodnie lodowka sie dociera i moze z tego tytulu halasowac to ja bym sie upieral przy serwisie lub ich oswiadczeniu na pismie, ze wszystko jest ok. W innym przypadku za trzy tygodnie sprzet ci sie rozleci a oni powiedza, ze nigdy tego nie zglaszales wiec jestes sam sobie winien, ot Polska rzeczywistosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer Re: lodówka IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 17.09.02, 16:20 heheehhehehehe kochani bez jaj - głośniejsza praca lodówki zaraz po podłączeniu to typowe objawy - chodzi o to co by się czynnik chłodzący ustabilizował - najlepiej jest żeby sobie postała kilka godzin w docelowym iejscu - zresztą pisza o tym w instrukcji. CO do tzrasków i stuków to są na litośc boska zastanówcie sie czy to spężarka tak pracuje o kurcze to co tam tak trzaska??????? zaraz coś wybuchnie - radzę się przyjżeć czy przypadkiem nie ma tam funcji automatycznego odszraniania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Re: lodówka IP: 212.127.72.* 18.09.02, 07:52 lodówka stała przed podłączeniem i to nawet z 24 godziny a mija już trzecia doba od podłączenia i agregat zamrażarki dalej chodzi głośno, natomiast agregat lodówki jest cichutki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pegaz_ Re: lodówka IP: spc:* / 126.17.59.* 28.11.02, 15:31 > lodówka stała przed podłączeniem i to nawet z 24 godziny > a mija już trzecia doba od podłączenia i agregat zamrażarki dalej chodzi > głośno, natomiast agregat lodówki jest cichutki Minęło sporo czasu - czy coś się zmieniło? Mam taki sam problem z Mastercookiem - serwis był i powiedział, że się poprawi - za jakieś dwa trzy miesiące będzie OK (tak mówił miesiąc temu), a ja ją już mam od sierpnia!!!! pegaz_ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Re: lodówka IP: 212.127.72.* 02.12.02, 13:27 na szczęście serwis Boscha lepiej pracuje, niż ich lodówki. Wymienili agregat na Danfossa (podobno najcichszy ze wszystkich)i jest OK. A że przy okazji coś potrącił i wylał się czynnik chłodzący, co spowodowało że przez weekend mroziłem produkty na balkonie, to już pestka. Serwisant przyjechał w poniedziałek i przepraszał za uszkodzenie, no i oczywiście naprawił. Odpowiedz Link Zgłoś