Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wanna akrylowa czy metalowa?

30.09.02, 09:26
    Musimy sie zdecydowac na zakup wanny.
    Ktos nas nastraszyl, ze na akrylowej powstaja trudne do usuniecia
    przebarwienia od wody i brudu, choc z materialow reklamowych wynika, ze jest
    to produkt doskonaly.
    Jakie sa Wasze doswiadczenia z wannami akrylowymi? jesli sie zdecydujemy, to
    na KOLO.

Pozdrowienia w ten pochmurny poniedzialek,

Koralik
    Obserwuj wątek
      • agus7 Re: wanna akrylowa czy metalowa? 30.09.02, 09:49
        Hej Koralik!
        My zdecydowaliśmy się na akrylową, uznając ją po prostu za nowocześniejszy
        produkt od żeliwnych. Wanna jest lekka (a kupiliśmy dużą, narożna,
        asymetryczną). Moja mama kupiła żeliwną i wiesz co Jej sie stało? Na
        zakończenie remontu fachowcowi upadł do niej młotek... odprysnęło :(((
        Ostrzegam jednak ze na akrylowej od samego początku użytkowanie robią się
        ryski, które nie sa praktycznie widoczne gołym okiem, ale można je wyczuć w
        dotyku. Nie wiem jak sprawuje sie akryl przy dłuższym użytkowaniu.

A Ty mi powiedz (nawiązując do ktoregos ze starszych wątków) którą kuchenke
        Amica wybraliście i jak sie sprawuje?
        Pozdrawiam, Agus.
        • koralik27 Re: wanna akrylowa czy metalowa? 30.09.02, 10:04
          no tak, akrylowe maja rozne ksztalty i sa takie wlasnie nowoczesne :-)))
          ale u nas, tak czy inaczej, bedzie to wanna prostokatna - takiej naroznikowej
          nijak sie w lazience nie da ustawic

co do kuchenki, to zdecydowalismy sie na Amice bez ramki z tradycyjnymi
          pokretlami - ale niestety, jak na razie jestesmy szczesliwymi posiadaczami
          pustego mieszkania bez kuchni i wanny :-)))
          mam nadzieje, ze wszystko sie zmieni w najbliszych tygodniach, przynajmniej z
          wynajmowanej kawalerki wyprowadzamy sie 2 listopada

Koralik

PS. swoja droga ciekawe, co by sie stalo, gdyby majster upuscil mlotek na wanne
          akrylowa ;-) dziura na wylot?
          • Gość: eldo Re: wanna akrylowa czy metalowa? IP: *.pl 30.09.02, 17:16
            Te przebarwienia na akrylowej wannie nie jest trudno usunąć. Ich wcale nie
            można usunąć.W żadnym razie nie pierz w niej kolorowych rzeczy, nic nie
            namaczaj!! I choć nie wiem, jak będziesz o nią dbać to robią się rysy. Jak
            wejdzie dziecko "w ubłoconych nogach"-koniec-paprze się to, no to bierzesz za
            mocniejsze środki-robią się rysy. Błędne koło? Nie wiem, jak KOŁO...;)
      • Gość: k\ Re: a brodzik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.02, 10:05
        A z jakiego materiału kupujecie brodziki? Ostatnio polecono mi kupić brodzik
        porcelanowy? Czy jest on tańszy czy droższy od akrylu?
        PZDR
        • Gość: mac1 Re: a brodzik? IP: 213.77.125.* 01.10.02, 10:17
          Ja kupiłem brodzik emaliowany z Kaldenwai 90x90, a wanne akrylową Koło Pasja do
          nowego mieszkanka. Obecnie na starym mam wannę emaliowaną z Kaldenwai.
          Po 5 latach pojawiło sie pełno rys na dnie. Myslę że na akrylu tez będzie ten
          problem. Nie ma rzeczy niezniszczalnych. Zakup wanny czy brodzika to jedynie
          rzecz gustu i ceny. Pzdr.
          • orl Re: a brodzik? 02.10.02, 15:43
            z tymi rysami na akrylu to chyba lekka przesada. Mam
            wanne Ravak'a juz od dwoch lat i jedyna rysa to w miejscu
            gdzie upadl mi dosc ciezki srubokret jakis rok temu i
            zrobil sie malutki odprysk, ktorego praktycznie nie
            widac. Mozna do tego kupic paste, ktora maskuje takie
            rzeczy, ale nie przeszkadza mi to. Co do przebarwien to
            jak na razie zadnych nei zauwazylem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka