Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ogrzewanie na olej opalowy

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.10.02, 17:36
    interesuja mnie koszty instalacji i eksploatacji tego systemu ogrzewania domu.
    bardzo prosze osoby ktore ogrzewaja sie olejem opalowym o info.
    aha no i wnioski czy to sie oplaci bardziej niz gaz wegiel czy elektrycznosc
    Obserwuj wątek
      • Gość: YaroS Re: ogrzewanie na olej opalowy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 22:25
        Gość portalu: okęciak napisał(a):

> interesuja mnie koszty instalacji i eksploatacji tego systemu ogrzewania domu.
        > bardzo prosze osoby ktore ogrzewaja sie olejem opalowym o info.
        > aha no i wnioski czy to sie oplaci bardziej niz gaz wegiel czy elektrycznosc
        Ogrzewanie olejem jest droższe niż gaz, ale tańsze niż elektryczne.
        pozdr
        • Gość: YaroS Re: ogrzewanie na olej opalowy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 22:31
          Gość portalu: YaroS napisał(a):

> Ogrzewanie olejem jest droższe niż gaz, ale tańsze niż elektryczne.
          > pozdr
          Jakieś wnioski: olejowe ogrzewanie wymaga dodatkowego pomieszczenia na
          usytuowanie kotła z palnikiem (w kotłach gazowych mniejszej mocy stosuje się
          zazwyczaj palniki bez wentylatora) oraz zbiornika na olej (kocioł gazowy można
          powiesić w kuchni obok szafek kuchennych). Oczywiście jeśli pisałem o gazie to
          miałem na myśli gaz ziemny a nie gaz płynny.
          pozdr
          • Gość: okęciak Re: ogrzewanie na olej opalowy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.10.02, 17:19
            pomieszczenie na piec posiadam i zbiornik rowniez a za to mam klopoty z gazem
            ziemnym dlatego jestem zainteresowany olejem opalowym i chcialbym poznac
            orientacyjne koszty
            • Gość: bella Re: ogrzewanie na olej opalowy IP: *.bridge.com 23.10.02, 09:52
              robie ta instalacje teraz na wiosne, dom ma 270m koszt wykonania 27tys z piecem
              a koszty eksploatacyjne zaleza glownie od domu, temp jaka chcesz ale z tego co
              wiem to gdzies od 4000-6000 na rok. ja na swoj licze 4500.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka