Gość: mlody IP: *.ds14.agh.edu.pl 30.11.02, 18:14 I po co to wszystko. Budżet tylko więcej kasy z nas ściąga. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: Jak się zameldować? IP: *.ipartners.pl / *.pl 10.12.02, 11:32 no dobrze, a jak musze sprzedac mieszkanie, czyli sie z niego wymeldowac z cala rodzina, a nie mam gdzie sie zameldowac na stale, to co , gmina mnie gdzies zamelduje? kto przy wynajmie zamelduje mnie na stale wraz z cala rodzina ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajax Re: Jak się zameldować? IP: *.ite.waw.pl 10.12.02, 12:41 Chyba nikt ? Takie prawo, niestety. A odpowiedź na to, jak się zameldować, znajduje się w ustawie o ewidencji ludności. Urzędnicy też podpowiedzą, jak się ich o to poprosi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielony Re: Jak się zameldować? IP: 194.9.223.* 10.12.02, 12:59 Gość portalu: mlody napisał(a): > I po co to wszystko. Budżet tylko więcej kasy z nas ściąga. ??? Ja za wymeldowanie i zameldowanie się w innym miejscu nie zapłaciłem ani jednej złotówki ... pozdrawiam Zielony osiedle-floriana.w.interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikita Re: Jak się zameldować? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.02, 18:47 A za nowy dowód to chyba trzeba zapłacić, a te dowody zmienia się na nowe przy każdej zmianie meldunku... PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Jak się zameldować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.02, 15:21 A mnie nie chcą zameldowac tam gdzie mieszkam !!! I gdzie ten obowiązek meldunkowy ...... mam wszelkie dokumenty upoważniające mnie do meldunku, a jednak urząd już ponad miesiąc rozpatruje wniosek o meldunek i nic .... poprostu kwaterunek !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAgoda Re: Jak się zameldować? IP: *.crowley.pl 30.01.03, 16:33 Polak mieszkający w Polsce do lipca 2002 roku mógł mieszkać "nigdzie", tzn. nie być zameldowanym, nawet dziecko. "Przepisy" - tzn. urzędnik nie pozwalały meldować nawet dziecka co 2 miesiące czasowo mimo iż mieszkał od urodzenia i .. 14 lat. Nie wiem czy są bardziej bzdurne przepisy, czy urzędnicy nie stosują tzw. przepsiów zasad wółzycia społecznego. Bez problemu meldowani są ludzie, którzy wchodząc w układy z zarządca nieruchomości uzyskiwali zgody na zameldowanie i potem dostawali mieszkanie inne, bo ... . Natomiast biedni nie mogli się meldować nawet czasowo, bo to kosztowało około 20 zł co mc, za zaświadczenie o zameldowaniu (gdy sprawa była w NSA). Jakie z tego ludzie mieli kłopoty - brak możliwości założenia konta, brak możliwości uzyskania pracy, pożyczki, zakupów na raty, psychiczne nie do odrobienia. To wołało o pomstę do nieba, żeby ciągle wykłucać się o meldunek czasowy - jakby się chodzio żebrać, a nie spełnić swój obowiązek. Ale chodzi w Polsce oto, żeby ludzi gnębić i żeby ... rezygnował ... z uzyskania meldunku. We wszystkich urzędach meldunkowych powinien wisieć wyrok Trybunału Konstytucyjnego, żeby ludzie wiedzieli o tym, że w końcu mogą się zameldować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Kol Re: Jak się zameldować? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.05.03, 02:30 Minelo duzo czsu od chwili kiedy kazdy obywatel ma w domu paszpor i dowod osobisty, jednak nikt nie moze rozwiazac sprawy meldunku i czas jaki to pochlania oraz koszty dla pracodawcy. Pracownik sie zwalnia zeby kogos zameldowac, wyrobic nowy dowod osobisty oraz zmienic prawojazdy na nowe lub paszport, ktos za to musi zaplacic w jakis spsob, dlatego my w kraju zyjemy w systemie ktory nie jest ulepszany ale pogorszany. Dlaczego Polska nie uczy sie od USA albo Kanady nikt sie tam nie melduje ale jak potrzeba to znajda kazdego i co roczne rozliczenia podatkowe kazdy jest w obowiazku zrobic a to jest najwazniejsze dla kazdego panstwa - podatki zaplacone przez obywateli. Meldowanie to jest system tylko po to zeby kontrolowac kazdego i nie pozwalac obywatelom na przemieszcznia sie za praca bo co bedzie z meldunkiem ktos mnie wymelduje z wlasnego mieszkania jesli wyjedzie nawet za praca do innego miasta czy panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgorzata Re: Jak się zameldować? IP: *.toya.net.pl / 10.0.224.* 11.08.03, 06:26 Zapłaciłam developerowi całą rządaną przez firmę kwotę za nowe mieszkanie, i otrzymałam klucze oraz ustną zgodę na urządzanie lokalu - oddanego w tzw. stanie surowym.Po tym fakcie podpisałam umowę przedwstępną na sprzedaż mojego dotychczasowego mieszkania. Muszę się oczywiście z niego wymeldować. Developer nie chce zameldować mnie do faktycznie nabytego przeze mnie obiektu twierdząc, że nie ma takiego obowiązku przed podpisaniem aktu notarialnego, co właśnie opóźnia się w ramach zastrzeżonej przez niego w umowie zwłoki mogącej wynosić 3 m-ce ponad termin ustalony w umowie. Skazana jestem w takim razie na brak adresu zameldowania???!!!! Odpowiedz Link Zgłoś