Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

SPrzet ARISTONA

IP: 195.94.193.* 12.10.01, 12:52
    Czy ktos ma jakies dluzsze doswiadczenia ze sprzetem Aristona - pralka,
    lodowka, kuchnia ?
    Obserwuj wątek
      • Gość: I Re: SPrzet ARISTONA IP: 193.0.117.* 12.10.01, 16:06
        zamierzam kupić kuchnię Ariston, bo jest wyjatkowo dobrze zaprojektowana, a ja
        lubie patrzeć na ładne rzeczy i tylko takimi się otaczam.
      • Gość: Nick Re: SPrzet ARISTONA IP: *.sap-ag.de 16.10.01, 11:23
        Mam pralkę 1,5 roku. Zadnych problemów. Gwarancja 5 lat. To jest to!
        • Gość: k Re: SPrzet ARISTONA IP: 212.160.211.* 17.10.01, 13:52
          Posiadam pralke Aristona, działa bez zarzuty (5 lat gwaracji). Raz miałem
          drobny problem z pralką, który powstał z mojej winy (wpadła firzbina do środka
          bębna). Ale dzięki miłej pomocy Pani z serwisu aristona udało mi się ją usunąć.
          • Gość: Pawel Re: SPrzet ARISTONA IP: *.bbnplanet.com 17.10.01, 15:59
            tez mam pralke ponad 2 lata, zadnych problemow. Polecam
      • Gość: iks Re: SPrzet ARISTONA IP: *.pl 05.11.01, 22:40
        Ariston i Indesit to dwie marki Merloni, czyli powinny miec podobna jakosc;
        faktycznie pralka jest O.K. od wielu lat, podobnie piekarnik i plyta; wyciag do
        kompletu zupelnie nie pasowal do reszty chociaz mial "inox" w nazwie (kupowane
        w ciemno); najgorzej ze zmywarka - naprawa na gwarancji wymagala wydlubania z
        zabudowy i byla zle wykonana, co sie okazalo po wielu miesiacach (zle
        dawkowanie i w zlym momencie proszku, soli i nablyszczacza, co niszczylo
        naczynia); poniewaz jest po gwarancji to uzywamy tabletek 3-in-1 i dziala
        • Gość: Kasia Re: SPrzet ARISTONA IP: 195.187.84.* 06.11.01, 11:51
          Od dwóch lat mam pralkę Aristona - Margheritę 2000, gwarancja 5 lat. Po
          miesiącu od zakupu ( ok.6 prań), sympatyczny pan z serwisu musiał co prawda
          wymienić w niej cały silnik, ale od tamtej pory działa bez zarzutu. Przy
          zakupie zwracajcie uwagę na obroty: im więcj - tym głośniejsza.
        • Gość: marcia Re: SPrzet ARISTONA IP: 157.25.69.* 08.11.01, 10:46
          Nie powinny być tej samej jakości, bo z założenia Ariston jest o klasę wyżej
          niż Indesit. Podobnie klasa Electrolux > klasa Zanussi, a też ta sama firma.
          To jest normalne, że jeden koncern produkuje sprzęt różnej jakości, bo dociera
          do szerszego grona odbiorców ( o różnej zawartości portfela).

Ja mam piekarnik, płytę gazową i okap (wszystko w wersji do zabudowy) Aristona
          i jestem bardzo zadowolona. Nawet jeżeli coś dzieje to serwis jest błyskawiczny.
          Na razie miałam tylko regulowaną szybkę w piekarniku, bo była za luźna i
          hałasowała przy większej temperaturze.
          Pozdrawiam i miłych zakupów
          Marcia
      • Gość: an Re: SPrzet ARISTONA IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.01, 19:37
        Gość portalu: LIO napisał(a):

> Czy ktos ma jakies dluzsze doswiadczenia ze sprzetem Aristona - pralka,
        > lodowka, kuchnia ?

mam lodówkę ariston coś tam cośtam- inox, jest b. głośna, nie polecam
        • Gość: wanda Re: SPrzet ARISTONA IP: 192.168.103.* 08.11.01, 08:05
          My mamy gazowy podgrzewacz wody ("bojler" 100litrów pojemności).
          Od 3 lat działa bez przerwy i dobrze się sprawuje. Na początku byłam trochę
          nieufna (był tani) ale teraz widzę, że to chyba solidna firma.
      • jelsa Re: SPrzet ARISTONA 08.11.01, 12:23
        mam pralkę AD10 Aristona od ponad dwóch lat i nie mam żadnych zastrzeżeń,
        podobnie jak do płyty ceramicznej (symbolu nie pamiętam)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka