Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

sasiedzi - terrorysci!!!

02.12.02, 15:52
    Sasiedzi mnie terroryzuja. Slucham muzyki - przychodza ze za glosno. Zaprosze
    znajomych (paru - zadna impreza) - 22.15 przychodzi policja. Ostatnio strasza
    mnie wnioskiem do sadu o "notoryczne zaklocanie ciszy nocnej" czyli np.
    kapiel po 22. Co gorsza sa to mlodzi ludzie (ok. 30). czy ktos z Was mial
    kiedys do czynienia z podobnym przypadkiem? Rozumiem ze komus moze
    przeszkadzac glosne sluchanie muzyki czy wieczne imprezy ale ja tego nie
    robie!!! Po 10 latach wynajmowania wreszcie kupilam sobie mieszkanie i chce
    sie czuc w nim swobodnie a nie chodzic na paluszkach!!!!

p.s.
    czy ktos z Was mial moze kiedys sprawe o "zaklocanie ciszy nocnej" jak to sie
    odbywa?
    czekam na wiadomosci
    Obserwuj wątek
      • marina2 Re: sasiedzi - terrorysci!!! 03.12.02, 15:02
        Jesli kupilas mieszkanie z drugiej reki zapytaj sie poprzednich lokatorow jakie
        byl z nimi uklady.Dawno temu mieszkalam sobie sama z psem.Balang nie robilam ,
        ale sasiadce przeszkadzaly nocne faktycznie odbwajace sie rozmowy.Pies jej
        przeszkadzal np wtedy kiedybyl u moich rodzicow-szcztem bylo jego szczekanie
        miesiac po jego zejsciu.Sasiadka straszla mnie kolegium za zaklocanie ciszy
        nocnej.Olalam ja.Spokoj nastapil w dniu mojego zamazpojscia .Duz usmiechniety
        facet w drzwiach wytracil jej fochy z reki.Po jakims czasie przyszla do nas z
        propozycja odkupienia mieszkania .Nie dogadalismy sie co do ceny.Po
        przeprowadzce nastepna lokatorka dzwonila do mnie dwa-trzy razy w roku z
        ptaniem o co tej kobiecie chodzi?Tez policja jak u ciebie tez straszenie
        kolegium.I co ?Inni sasiedzi niczego nie slyszeli nic im nie przeszkadzalo wiec
        pani zostala pouczona ,zeby ludziom glowy nie zawracac.Pani , ktora odkupila
        ode mnie mieszkanie byla osoba samotna .Moze tu jest/byl klucz do historii?No i
        fakt , ze nie udalo sie jej powiekszyc mieszkania.Kobieta byla sklocona z
        rodzina.Pamietaj , ze musi ci cokolwiek udowodnic , miec swiadkow.M
        • Gość: buba Re: sasiedzi - terrorysci!!! IP: *.chello.pl 03.12.02, 16:01
          czy przypadkiem nie mieszkasz na Stryjeńskich
          • jedza1 Re: sasiedzi - terrorysci!!! 03.12.02, 16:12
            przypadkiem nie. A Ty jestes terrorysta czy terroryzowanym ;))?
            • Gość: Wacek Re: sasiedzi - terrorysci!!! IP: 195.205.132.* 03.12.02, 16:23
              W dniu kiedy wprowadziłem się do nowowynajętego mieszkania zastałem w drzwiach
              kartkę, że "jak się nie uspokoicie to wezwę policję. Poza tym po mieszkaniu
              należy chodzić w kapciach i nie kąpać się po godzinie 22". Zignorowałem ten
              fakt i zrzuciłem na poprzedniego lokatora. Potem było jeszcze kilka podobnyh
              kartek w drzwiach. Gdy po jakimś czasie zadzwonił telefon i pani z dołu zaczęła
              mi wymyślać, że słucham za głośno muzyki (miałem włączone radio i to wcale nie
              głośno) podkręciłem regulator na maxa i zostawiłem tak przez jakiś czas. Od
              tego czasu spokój.

Wacek
              • Gość: kobo Re: sasiedzi - terrorysci!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.02, 02:31
                Wacusiu ja bym cie po prostu obił.Potrafie to robić skutecznie. Problem
                hałasu to w wielu przypadkach tandetne budownictwo, nie przestrzegajace
                dosć ostrych norm.Rzadko kupujący zaracaja na to uwaę nie wiedząc że
                mogą uzyskać znaczne upusty cenowe. Inny powód to puste mieszkania. Towarzystwo
                wydało wszystkie pieniądze na chatę i dorabie sie przez kilka lat na meble.
                Wczesniej musza kupić samochód , bo jak zajechac do starycg w jakimś Moragu
                i nie zaszpanować. I wreszcie są Wacusie podgatunek cwok pospolity.
                To nalezy tępić osobiście lub poprzez osoby lub instytucje wynajęte.
                Potem taki piżdzielec cichcem przemyka sie pod ścianami i jest spokój.
                Czasami taki polski Wacus zamieszka w cywilizowanym kraju i przyzwoitym
                osiedlu np. w południowych Niemczech, Austrii czy Szwajcarii. kRÓTKO
                rozsławia nasz kraj. Policja szybko nauczy Wacusia.
                • Gość: mikolaj Re: sasiedzi - terrorysci!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.02, 08:41
                  ze co?
                  sam doswiadczylem niezrownowazonej sasiadki z dolu
                  to wiem ze tu nie chodzi o halas ale o nerwice na roznym tle.

Gość portalu: kobo napisał(a):

> Wacusiu ja bym cie po prostu obił.Potrafie to robić
                  skutecznie. Problem
                  > hałasu to w wielu przypadkach tandetne budownictwo, nie
                  przestrzegajace
                  > dosć ostrych norm.Rzadko kupujący zaracaja na to uwaę
                  nie wiedząc że
                  > mogą uzyskać znaczne upusty cenowe. Inny powód to puste
                  mieszkania. Towarzystwo
                  > wydało wszystkie pieniądze na chatę i dorabie sie przez
                  kilka lat na meble.
                  > Wczesniej musza kupić samochód , bo jak zajechac do
                  starycg w jakimś Moragu
                  > i nie zaszpanować. I wreszcie są Wacusie podgatunek
                  cwok pospolity.
                  > To nalezy tępić osobiście lub poprzez osoby lub
                  instytucje wynajęte.
                  > Potem taki piżdzielec cichcem przemyka sie pod ścianami
                  i jest spokój.
                  > Czasami taki polski Wacus zamieszka w cywilizowanym
                  kraju i przyzwoitym
                  > osiedlu np. w południowych Niemczech, Austrii czy
                  Szwajcarii. kRÓTKO
                  > rozsławia nasz kraj. Policja szybko nauczy Wacusia.
                • Gość: Wacek Re: sasiedzi - terrorysci!!! IP: 195.205.132.* 05.12.02, 10:07
                  Rozumiem, że Twoje kompleksy pozwoliły Ci się wyżyć na tym forum i ta piękna
                  charakterystyka odnosi się do Twojej osoby. Potwierdza to rynsztokowy język,
                  którym się posługujesz oraz umiejętność rozwiązywania konfliktów drogą siłową.

Wyobraź sobie, że zdarzyło mi się mieszkać rok we Francji i tam żadnych
                  problemów w sąsiadami nie miałem. Radia też słuchałem.

Poza tym od wielu pokoleń moja rodzina mieszka w dużym mieście i w
                  przeciwieństwie do Ciebie nigdy nie musiałem nikomu szpanować.

Wacek
                • Gość: Jarek Re: sasiedzi - terrorysci!!! IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 05.12.02, 12:03
                  Gość portalu: kobo napisał(a):

> Wacusiu ja bym cie po prostu obił.Potrafie to robić skutecznie.

Szkoda ze tu wizji nie ma, bo jak nic piszac te slowa zapodalbys jeszcze
                  charakterystyczny gest bebnienia sie piesciami po klacie. Gratuluje poziomu
                  dyskusji.
                  Argumentow rodem z przedszkolnych klotni (jestem wiekszy i mam silniejszego
                  brata!) tez gratuluje ;-)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka