Gość: mn81 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 09:21 orientuje sie moze ktos gdzie dobrze i dosyc w przystepnych cenach montuja systemy alarmowe do domow?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: minime Re: Założenie alarmu IP: *.pl.corp.leroymerlin.com / 62.29.248.* 04.04.06, 17:05 to dosc oczywisty temat ale raz jeszcze: - najlepiej brac agencje ktora bedzie monitorowala obiekt (brak pozniejszych problemow 'to nie my' - a zawsze beda jakies klopoty). - firma ochroniarska najlepsza jest ta ktora monitoruje okoliczne domy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaelgam nie do końca się zgodzę IP: 62.29.165.* 05.04.06, 08:17 nam firma ochroniarska, z którą podpisywaliśmy umowę o ochronę, zaproponowała założenie systemu za ok 2000zł, w skład którego wchodziły 3 czujki ruchu, centralka i jakieś niezbędnę drobiazgi. Od początku mówiłam, że w domu są duże psy, więc czujki chyba nie bardzo mogą być, ale firma tylko takie rozwiązanie miała. Mąż zwrócił się do profesjonalnej firmy sprzedającej alarmy i tam doradzono nam co zrobić. Wszystko kupiliśmy u nich, mamy alarm indywidualnie dostosowany do naszych potrzeb, chroniący więcej stref niż 3 czujki w piętrowym domu a kosztował taniej niż to co proponowała agencja. System pracuje od roku, nie było żadnych problemów. W międzyczasie (gdy jeszcze trwały prace wykończeniowe) mieliśmy próbę włamania. Piszę próbę bo złodzieje po sforsowaniu drzwi nie weszli dalej niż na metr do domu. Alarm uruchomił sie od razu, a ekipa była po 2 min. Od tamtej pory nic się nie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minime Re: nie do końca się zgodzę IP: *.pl.corp.leroymerlin.com / 62.29.248.* 05.04.06, 15:42 Masz racje - firmy monitorujace bardzo czesto chca zbyt duzo. Niestety, trzeba sie znac na wielu rzeczach w kontaktach z 'fachowcami'. Ja tez mam alarm ktory zrobila firma inna niz firma monitorujaca (wlasnie chcieli zbyt duzo). Jednak mozna porownac przed instalacja, prawda? Jesli ceny beda podobne to najlepiej brac firme ktora bedzie obslugiwala monitoring. Temat centrali jest dosc prosty i latwo sie w tym zorientowac. Nie jest prawda ze alarm raz zainstalowany pozostaje wieki. Jak kazde urzadzenie sie psuje. Wtedy bedzie problem bo tutaj zaczyna sie przepychanka; 'nasz nadajnik jest OK, to oni', 'centrala jest OK, to nadajnik', 'zrobimy ale musimy miec w tym samym czasie tych od alarmu'. Trudniejsze sa przypadki 'samoczynnego' zalaczania sie systemu. Tutaj potrzeba troche doswiadczenia by wiedziec ze np czujki DSP sprawdzaja sie tylko w katalogach, ze szpara w drzawiach moze byc zinterpretowana jako otwarcie drzwi. itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Założenie alarmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 13:08 Gość portalu: minime napisał(a): > - najlepiej brac agencje ktora bedzie monitorowala obiekt To nieprawda,to tylko najczęściej wygodne i zależy od klienta.Ja montuję alarmy i mógłbym to zrobić za darmo,ale nie mam czasu ;-) .Jeśli chodzi o alarm od strony technicznej,to często bardzo tanie dodatkowe składniki zabezpieczają pewniej,ale nikomu się tego nie chce montować.Dobry alarm,to taki,który nie załączy się nigdy bez potrzeby przez kilka lat sam,i zawsze załączy się przy pierwszej próbie wejścia na teren czy do chronionego pomieszczenia.Sam też miałem problemy z alarmami,jeżeli w nocy chce się przejść po obiekcie i nie uruchomić alarmu,a co dopiero,gdy ktoś jest zaspany czy nie jest fachowcem. Odpowiedz Link Zgłoś
angelius Re: Założenie alarmu 07.04.06, 18:48 Mogla bym prosic o namiry tel. na osoe profesjonanie zajmujaca sie zakladaniem alarmow slicznie dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo Re: Założenie alarmu IP: 212.144.231.* 05.04.06, 15:56 to zalezy w jakim regionie Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
krakra11 Re: Założenie alarmu 11.04.06, 00:35 Ja poproszę namiary na firmy z oklicy Krakowa, a dokładniej dom w okolicy Krzeszowic, Tenczynka, Rudna ... Może ktoś ma sprawdzoną firmę monitorującą i zna koszty założenia, monitorinu ? Odpowiedz Link Zgłoś
effect2 Re: Założenie alarmu 11.04.06, 19:46 Ja przyjmuje zamówienia na założenie alarmu na terenie Warszawy i okolic.Profesjonalnie i taniej niż robią to inne agencje ochrony.Później wystarczy tylko podpisać umowę z którąś z agencji na monitoring.Wiadomości proszę kierować na maila gazetowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Założenie alarmu IP: *.resetnet.pl 12.04.06, 18:39 Ja powiem tylko tyle, że najlepsze zabezpieczenie to dobre ubezpieczenie. Zamiast ładować kasę w alarmy i płatny monitoring lepiej jest dobrze ubezpieczyć mienie i cała filozofię alarmów, monitoringów poprostu olać. Odpowiedz Link Zgłoś
margeritta80 Re: Założenie alarmu 01.04.17, 04:37 Nie wiem skąd jesteś, ja posiadam system alarmowy Gorzow z Impulsu. Dodatkowo mój dom jest przez nich cały czas monitowany poprzez zamontowane kamerki. Jak do tej pory wszystko dobrze działa, sygnały do ochrony docierają. Poleciła mi ich przyjaciółka, która sama ma jakiś alarm od nich. Odpowiedz Link Zgłoś
quardimon Re: Założenie alarmu 18.04.17, 13:13 Własny monitoring to jeszcze w miarę sensowne rozwiązanie, ale czy ja dobrze rozumiem że Ty masz dodatkowo ochronę? To muszą być wyjątkowo duże koszty Odpowiedz Link Zgłoś