Gość: megi IP: *.setup.com.pl 07.01.03, 15:02 Czy moglibyscie mi doradzić czy warto kupić taką wannę.Ja chciałabym taką wannę z tych tańszych do 3.500 zł.Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Koneser Re: Wanna z hydromasażem IP: proxy / 157.25.84.* 07.01.03, 15:22 Za 3500 nie warto, dobry sprzęt jest niestety drogi - poniżej 10000 nic nie kupuj. Generalnie fajna zabawa, szczególnie dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AHA Re: Wanna z hydromasażem IP: 195.187.253.* 07.01.03, 16:24 Slyszalem podobna opinie od fachowca, ze trzeba wybierac wsrod tych drozszych. Ponadto nie wiem, czy wiesz, ale wanny z hydromasazem sluza TYLKO do hydromasazu. Kapac sie w nich, w tradycyjnym tego slowa znaczeniu, nie da, poniewaz takie wanny nie toleruja srodkow myjacych, szampon, mydlo, itd. Ponadto sa one bardzo glosne, zwlaszcza te tansze. Biorac to wszystko pod uwage, nie wiem czy skorka warta jest wyprawki. Chyba ze kupisz sobie wanne z hydromasazem, ktora "chodzi" w trybie zwyklej wanny i w trybie hydromasazu. Widzialem taka firmy Whirlpool za 16,000 PLN w promocji. Normalnie kosztuje 22,000. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krotki Re: Wanna z hydromasażem 07.01.03, 19:04 Gość portalu: AHA napisał(a): > Slyszalem podobna opinie od fachowca, ze trzeba wybierac wsrod tych drozszych. > Ponadto nie wiem, czy wiesz, ale wanny z hydromasazem sluza TYLKO do > hydromasazu. Kapac sie w nich, w tradycyjnym tego slowa znaczeniu, nie da, > poniewaz takie wanny nie toleruja srodkow myjacych, szampon, mydlo, itd. Dziwne od 4 lat uzywam Pool-Spa system 10 i nic takiego nie zaobserwowałem i nic takiego nie pisza w instrukcji dziwne!!!!!!!!! - jedyne co to nalezy wanne odkażac co 1 miesiąc specjalnym środkiem to wszystko > Ponadto sa one bardzo glosne, zwlaszcza te tansze. Biorac to wszystko pod > uwage, nie wiem czy skorka warta jest wyprawki. Chyba ze kupisz sobie wanne z > hydromasazem, ktora "chodzi" w trybie zwyklej wanny i w trybie hydromasazu. > Widzialem taka firmy Whirlpool za 16,000 PLN w promocji. Normalnie kosztuje > 22,000. > radziłbym nie kupowac z "bajerami" wanny radze kupić wręcz najtańszy system ale z masażem wodnym , i powierznym!!!! i wibrującym (sporo dysz) ale bez elektroniki i na pewno bez podgrzewacza i paru innych bajerów mam wszystko co wówczas było 10 to najwyższy wowczas system - nie używnam niczego tylko proghram wlącz wyłącz - może jnestem mało wybredny ale moja wanna uzywana jest jak komputer w kiku procentach - szkoda było pieniędzy - acha klega kupił teraz fakt niewielka - moja 170x 170 cm - zapłacił ok 6 tys - mógł chyba 4 bez niektórych bajerów ale zona chciała to kupił taką Pozdrawiam > pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aguś Re: Wanna z hydromasażem IP: 1.5.* / 192.168.2.* 07.01.03, 20:04 Całkowicie zgadzam się z Krotkim. Wanny z hydromasażem polskiej firmy Poolspa są bardzo dobre. Zresztą nie jest to całkowicie polski wyrób - akryl, z którego wykonana jest wanna oraz podzespoły są zachodnie. Za 3 500 tys. mozna kupić wannę z hydromasażem wodnym (bez powietrznego) oraz z najprostrzymi funkcjami: włącz/wyłącz oraz zmiana natężenia hydromasażu. W standardzie będą dysze po bokach wanny (od 4 do 6), dysze na plecy oraz dysze rotacyjne na stopy (w mniejszych wannach narożnych dysze na stopy nie występują). Funkcję leczniczo masującą pełni hydromasaż wodny, nie powietrzny. Jednak hydromasaż powietrzny znacznie uprzyjemnia całą zabawę (przez małe otwory w dnie wanny wydostaje się pod ciśnieniem powietrze). Nieprawdą jest, że w takiej wannie nie można brać kąpieli z mydłem. Jak najbardziej, byleby po użyciu np. płynu do kąpieli nie włączać hydromasażu (piana w całej łazience). Każdą taką wannę trzeba co jakiś czas dezynfekować. Napełnia się wannę wodą, wlewa płyn do dezynfekcji i spuszcza wodę. Dobrze jest, gdy wanna ma funkcję tzw. osuszania kanałów. Zasadniczo dezynfekcja to najważniejsza rzecz, inaczej po pół roku wanna zaczyna śmierdzieć... Osobiście uważam, że nie warto kupować małej wanny z hydromasażem. Za hydromasaż powietrzny trzeba dopłacić dodatkowo około 1500 zł (Poolspa). Nie warto kupować wanny ze sterowaniem elektronicznym - te tańsze modele rzeczywiście lubią się psuć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Wanna z hydromasażem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.03, 12:27 Nie zgadzam sie z opinia, ze wanny z hydrom. nie sluza do kapieli. My nalewmy wody, "masujemy sie" jakis czas i dopiero pozniej uzywamy mydla i innych srodkow myjacych. Zreszta w takiej wannie i tak nie da sie uzywac plynu do kapieli bo zatopiloby sie pol mieszkania w pianie. No, moze troche przesadzilam - 1/4 mieszkania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Wanna z hydromasażem IP: 195.136.95.* 08.01.03, 08:31 Osobiscie jestem na podobnym etapie co ty - tzn szukam. Z mojego rozenania w tej cenie najlepiej prezentuje sie Sanplast (polskie wanny) oraz riho (holendersko-czeskie) na te ostatnie byla promocja cenowa. Co do jakosci wykonania to chyba w ostatnim czasie duzo sie poprawilo (jesli mowa o polskim sprzecie), jestem zdania ze te gadanie ze jezeli hydromasaz to za 20 tys to sciema. Wanny z hydromasazami za 10-20 tys maja duzo bajerow (podgrzewanie, swiatlo, ozonowanie, kolorowy panel i inne) jedyne co jest w nich ciekawe to system samooczyszczania. Co do usterkowosci to wiadomo ze im wiecej bajerow tym wieksze ryzyko ze cos "padnie". Osobiscie chyba postawie na sytem powietrzny - jest delkatniejszy, cichszy, latwiej go osuszyc. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Wanna z hydromasażem IP: *.setup.com.pl 08.01.03, 13:10 Dzięki za iformacje, dowiedziałam sie rzeczy o których nie miałam zielonego pojecia.Powiedzcie jeszcze coś o firmie Sanplast/nie wiem czy dobrze zapamiętałam, to ta firma z poprzednich wątków/ czy te wanny głośno chodzą? Gdzie można pójść po fachową porade i zobaczyc co nieco? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aguś Re: Wanna z hydromasażem IP: 1.5.* / 192.168.2.* 08.01.03, 14:12 Sanplast ostatnio wzbogacił swoją ofertę hydromasażu, ale oferta ta dotyczy głównie wyglądu panelu sterującego i tym podobnej kosmetyki. W wannach tej firmy jest o wiele więcej dysz do hydromasażu niż np. w Kole czy Poolspie, mają one jednak mniejszy rozmiar - wychodzi więc mniej eięcej na to samo. Cena i hałas porównywalne. Przy polskiej wannie z hydromasażem radziłabym się kierować samym kształtem wanny, ponieważ pod względem jakości w zasadzie niczym się nie różnią. Koło produkuje wanny płytkie, Sanplast głębokie, a Poolspa ma największy wybór kształtów. Mnie osobiście najbardziej podoba się wanna asymetryczna z Sanplastu - jest głęboka i ma stosunkowo prosty kształt (bez zbędnych profilowań we wnętrzu wanny). Poolspa produkuje fajną wannę o nazwie Nimfa - ma wymiary 160x90 i jest jedyną polską wanną o tych wymiarach. Jest też podobna do tej z Sanplastu. Wszystkie te firmy mają swoje strony internetowe (www.nazwa.pl), gdzie zamieszczone są zdjęcia oraz cenniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luppo Re: Wanna z hydromasażem IP: 213.158.197.* 08.01.03, 14:45 Kupiłem sanplast asymetryczną 170x110 z masażem wodnym - sterowanie pneumatyczne. Jest Ok , naprawdę wielka dzieciaki mają uciechę w bąblach. Z obudową było trochę problemów , bo nie chciałem kupować tego panela plastykowego więc obudowałem ją zdejmowaną giętą płytą k-g i nakleiłem na to okleinę w kolorze posadzki merbau. Wygląda ( przynajmniej dla mnie ) fajnie. Jak chcesz zdjęcie to napisz na priv luppo@gazeta .pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Wanna z hydromasażem IP: w3cache:* / 10.48.1.* 08.01.03, 15:43 polecam wannę firmy Victory Spa (chyba odłam firmy Pool Spa). jakość ta sama, cena troche niższa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Wanna z hydromasażem IP: *.telkab.pl / 10.0.4.* 11.02.03, 21:39 Czy ktoś użytkuje wannę Saniform (www.saniform.com.pl)? Wydaje się, że ceny tch systemów są atrakcyjne. Ciekawe jak sprawują się praktycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fafik Re: Wanna z hydromasażem IP: 213.25.91.* 12.02.03, 09:58 Zamiast wanny z hydromasażem można już kupić osobne aparaty do hydromasażu i wtedy normalnie korzystasz z wanny i nie niszczysz aparatury mydlinami i innymi kosmetykami. Była reklama firmy Italnet w jakiejś gazecie. Ich strona: www.italnet.pl Tam są różne aparaty wraz z akcesoriami i cenami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Aparat do hydromasażu IP: *.crowley.pl 14.02.03, 14:56 Czy ktoś używał takiego aparatu? Jakie wrażenia? M. Gość portalu: Fafik napisał(a): > Zamiast wanny z hydromasażem można już kupić osobne aparaty do hydromasażu i > wtedy normalnie korzystasz z wanny i nie niszczysz aparatury mydlinami i innymi > > kosmetykami. > Była reklama firmy Italnet w jakiejś gazecie. Ich strona: www.italnet.pl > Tam są różne aparaty wraz z akcesoriami i cenami Odpowiedz Link Zgłoś
feliks86 Re: Wanna z hydromasażem 09.11.21, 09:48 Ceny wanien wielofunkcyjnych jest rzeczywiście drogi. Ale myślę, że warto. Są też takie minibaseny, które są zbliżone do wanien ergonomicznych. Jak chcesz to sprawdź na totalspa.pl/cena-minibasenow-sundance-spas/ . Może zdecydujesz się na jakiś. Odpowiedz Link Zgłoś