primula.alpicola 19.07.25, 22:03 Czy jeśli poleżę przez godzinę w wannie z dużą ilością piany, to mogę się oplukać i uznać że jestem oczyszczona? Czy muszę wykonywać dodatkowe czynności, np. pocieranie? Nie mam siły na dodatkowe czynności Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikams75 Re: Pilne pytanie 19.07.25, 22:14 Możesz. I tak wytrzesz się ręcznikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
lajtova Re: Pilne pytanie 19.07.25, 22:16 Nie opukuj się. Będziesz jak Afrodyta wychodząca na cypryjską plażę. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Pilne pytanie 19.07.25, 22:25 I co, ta cała CHEMIA ma zostać na skórze?! Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: Pilne pytanie 19.07.25, 22:27 Woda to też chemia. Nie uciekniesz od tego. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Pilne pytanie 19.07.25, 22:24 Niech Cię ktoś wymasuje po tej kąpieli. Piana będzie w tym doskonała. Odpowiedz Link Zgłoś
dekoderka Re: Pilne pytanie 19.07.25, 22:49 hell-raiser1 Re: Pogaduchy u Hukersa... 08.02.24, 22:13 Lubię takie damy co ciągną do robola bez matury. Do szorstkiej ręki robotnika. Niejedna traciła cnotę, a wykształcona i z dobrego domu. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Pilne pytanie 19.07.25, 22:53 Ty masz problem dekoderek na tym forum. Ciebie nikt nie lubi trollku. Jak można ciągle udawać kobietę Marek. Odpowiedz Link Zgłoś
grazyny Re: Pilne pytanie 19.07.25, 23:14 My go lubimy, kiedy nabija się z ciebie lub zjebalca. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: Pilne pytanie 19.07.25, 22:56 Czy wedlug ciebie brudny garnek staje się czysty tylko dlatego, że przez godzinę był zalany woda z płynem? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Pilne pytanie 19.07.25, 23:01 Skóra to nie brudny garnek. Pot rozpuszcza się znakomicie w wodzie, a żadna kobieta, które codziennie się myje, nie jest aż tak brudna, że zarośnie glonami, gdy raz się nie wyszoruje. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: Pilne pytanie 19.07.25, 23:21 Owszem jesteśmy takim brudnym garnkiem. W trakcie mycia zmywamy nie tylko pot ale rowniez kurz ,brud , martwy naskórek oraz łoj. Odpowiedz Link Zgłoś
magdulecp Re: Pilne pytanie 20.07.25, 13:43 I barierę ochronna skóry też. Akurat w powiedzeniu częste mycie skraca życie jest sporo prawdy 😛 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Pilne pytanie 20.07.25, 14:57 magdulecp napisała: > I barierę ochronna skóry też. Akurat w powiedzeniu częste mycie skraca życie je > st sporo prawdy 😛 Zdrowa skóra poradzi sobie z codziennym myciem. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Pilne pytanie 20.07.25, 14:21 makurokurosek napisała: > W trakcie mycia zmywamy nie tylko pot ale rowniez kurz ,brud , martwy naskórek > oraz łoj. > Tak. I jak raz się nie wyszorujesz, to zrobi się z tego skorupa uniemożliwiająca oddychanie. Szczególnie z tego martwego naskórka. I kilka centymetrowego brudu. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: Pilne pytanie 20.07.25, 17:52 Nie, nie zrobi się z tego skorupa, ale nadal będziemy chociażby brzydko pachnieć. Wbrew temu co piszesz mieszanina łoju, potu i brudu nie zmywa się od samego wejścia do wody, tak więc smrodek pod pachami nadal zostaje, tak samo jak smrodek z innych części ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Pilne pytanie 20.07.25, 18:17 makurokurosek napisała: > Nie, nie zrobi się z tego skorupa, ale nadal będziemy chociażby brzydko pachnie > ć. > Wbrew temu co piszesz mieszanina łoju, potu i brudu nie zmywa się od samego wej > ścia do wody, tak więc smrodek pod pachami nadal zostaje, tak samo jak smrodek > z innych części ciała. zdrowy człowiek nie będzie tak samo jak człowiek który zdrowo się odżywia i unika pewnych produktów ( zawierających allicynę) robiłam eksperyment-tzn niechcący-że to eksperyment pomyślałam sobie po kilku latach w jakimś wątku na ematce mianowicie podczas pewnego wakacyjnego intensywnego pobytu w bieszczadach nie myłam się detergentami przez 10 dni. Za to codziennie-nieraz kilka razy dziennie spłukiwałam ciało wodą-w rzece. Włosy umyłam raz jakoś po 7dniach. Były tak cudowne, że zabralam ze sobą do domu 2x5l baniaki z tą ichnią wodą Nie smierdziałam, nie miałam wyprysków ( nigdy nie mam) plam, zmarszczek skorup (?!) ani żadnych inny problemów skórnych. odnośnie do potu - pot jest bezwonny, a "zapaszki" powodują bakterie ze skóry które rozkładają bezwonny pot z gruczołów epokrynowych i który ZOSTAJE na skórze przez jakiś czas Żeby było "smiesznie" : Koleżanka, która była pierwszy raz pod namiotami i w takich trudnych warunkach sanitarnych , codziennie wieczorem zagrzewała sobie miskę ciepłej wody by się podmyć. I niestety załapała infekcję intymną. Przypadek ? Nie sądzę Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: Pilne pytanie 20.07.25, 14:23 Jak przypominasz brudny garnek, to może nie wiem, spróbuj się myć częściej niż raz w miesiącu? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Pilne pytanie 19.07.25, 23:06 Wg mnie możesz. Ale oczywiście zależy jak często zmieniasz piżamę, pościel, ręczniki, bierzesz prysznic, myjesz podłogi, toaletę, zmieniasz majtki, biustonosz, pierzesz dżinsy, kurtkę i płaszcz. I pamiętaj! To, że używasz perfum może świadczyć, że maskujesz nieświeży zapach. Czego? A, kochana, wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Pilne pytanie 19.07.25, 23:16 kropkaa napisała: > Wg mnie możesz. > Ale oczywiście zależy jak często zmieniasz piżamę, pościel, ręczniki, bierzesz > prysznic, myjesz podłogi, toaletę, zmieniasz majtki, biustonosz, pierzesz dżins > y, kurtkę i płaszcz. > I pamiętaj! To, że używasz perfum może świadczyć, że maskujesz nieświeży zapach > . Czego? A, kochana, wszystkiego. Perfumy na ciało. Najlepsze to woda i mydło. A zapach kobiecy to naturalny. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Pilne pytanie 20.07.25, 08:16 Kropkaa Jestem ematką, zmieniam bez przerwy! Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka_20 Re: Pilne pytanie 19.07.25, 23:20 Nie no, musisz. Chyba, że ci się nie chce, to wtedy nie musisz Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Pilne pytanie 20.07.25, 09:14 Bez szczerego żalu za grzechy i pokuty, w żadnym wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Pilne pytanie 20.07.25, 14:58 krwawy.lolo napisał: > Bez szczerego żalu za grzechy i pokuty, w żadnym wypadku. Żałowanie za grzechy powoduje stres, stres jest chorobotwórczy i skraca życie. Więc nie Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Pilne pytanie 20.07.25, 12:13 Możesz, pozwalam, tylko spłucz się z piany😀 Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Pilne pytanie 20.07.25, 12:18 Piana z szampana może być na pięknej kobiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Pilne pytanie 20.07.25, 14:05 Przecież będzie się cała kleić. I śmierdzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Pilne pytanie 20.07.25, 17:27 majenkirr napisała: > Przecież będzie się cała kleić. I śmierdzieć. > Przecież to najlepsza laska na tym forum. Choćby trochę woniała to żadna przeszkoda😊 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Pilne pytanie 20.07.25, 13:05 mia_mia napisał(a): > Możesz, pozwalam, tylko spłucz się z piany😀 Tak zrobiłam, wstałam rano, parchów nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Pilne pytanie 20.07.25, 12:25 Czyżbym notorycznie była niedoczyszczona? Oczyszczenie jest tworem umysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Pilne pytanie 20.07.25, 13:03 danaide2.0 napisała: > Czyżbym notorycznie była niedoczyszczona? > Oczyszczenie jest tworem umysłu. Nie mów że zawsze tak robisz? Bez dodatkowych czynności? Nic, nic, rąsia, szczota, gąbka, peeling? Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Pilne pytanie 20.07.25, 14:14 Ja tak. Rzadko używam szczotki czy peelingu. Raz na dwa-trzy miesiące może? Gąbką myje się częściej, ale też nie za często. Tak ze dwa razy tygodniu. Nie mam czego z siebie zdrapywać. Mycie twarzy rano i wieczorem też mi nie służy. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Pilne pytanie 20.07.25, 15:01 No ale rąsią się myjesz? Tu pytanie było o leżenie w wannie z pianą i spłukanie, i zrozumiałam że danaide to robi notorycznie. Ja tylko czasami, w stanie skrajnego wyczerpania. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Pilne pytanie 20.07.25, 15:54 No! Ale znam panią, która mi kiedyś zeznała, że nienawidzi rąsią, fuj, bleh i nigdy przenigdy, jak tak w ogóle można!. Tylko gąbką. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Pilne pytanie 20.07.25, 18:06 Gąbka ma miliony bakterii, a rąsia (o ile regularnie myta), dużo mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Pilne pytanie 20.07.25, 19:16 piataziuta napisała: > Gąbka ma miliony bakterii, a rąsia (o ile regularnie myta), dużo mniej. No pewnie Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Pilne pytanie 20.07.25, 17:38 Jeśli się myjesz codziennie - a wiem, że tak - to nie ma problemu. Nikt nie zapytał - co takiego zrobiłaś (chyba masz wakacje ), że nie masz siły na pocieranie? Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Pilne pytanie 20.07.25, 17:56 Ziuta, ziuta, Ty tropicielkooooo Akurat nic zdrożnego, po prostu miałam pobudkę o 3 nad ranem, potem jazda na lotnisko, i cholerne lądowanie z bardzo dowcipnym i gadatliwym pilotem. Więc zrozumiałe. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Pilne pytanie 20.07.25, 18:01 To się w ogóle nie trzeba myć, wystarczy "po polsku" (tłumaczenie z panienki Cristiano Ronaldo - nie do końca wiadomo czy chodziło jej o "po polsku" czy "po katalońsku") - myjesz krocze z przodu i z tyłu, i pod pachami. Ja się ostatnio umyłam po polsku po Zegrzu i nawet nie dostałam nigdzie grzyba. :p Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Pilne pytanie 20.07.25, 19:19 Tak, baño polaco, użyła tego sformułowania w serialu o sobie. Powiedziała, że kiedy jej się spieszy to bierze francuski albo polki prysznic. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Pilne pytanie 20.07.25, 19:24 Umyj dudę i pachy i jak dla mnie jesteś czysta ;P Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Pilne pytanie 20.07.25, 22:17 Popadam w recydywę... znowu leżę w wannie i nie chce mi się pocierać Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Pilne pytanie 20.07.25, 22:24 Hehe. Przecież możesz moczyć tyłek do samego rana. Kto Ci zabroni. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Pilne pytanie 20.07.25, 22:41 Wilk sie nie myje i zyje! A na pewno nie szoruje sie po kapieli w pianie Be free! Jesli nie teraz to kiedy? Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Pilne pytanie 20.07.25, 22:44 One more thing: takie lezenie w wannie w pianie works much better gdy sie popija jakies suitable winko. Mam nadzieje, ze nie zapomnialas o tym istotnym elemencie No i good music w tle, of course! Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Pilne pytanie 20.07.25, 22:52 Oczywiście że nie zapomniałam! Oraz kindle Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Pilne pytanie 20.07.25, 23:01 Zalezy jaka wanna Wrzucila bym pol kilograma rozpuszczonej soli zamiast tej pianki . Wiekszy benefit . Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Pilne pytanie 21.07.25, 16:36 Amerykanie uważają, że można umyć zęby i wypluć pianę, więc analogicznie możesz ciało otrząsnąć. Nawet wycierać nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś