Dodaj do ulubionych

Pilne pytanie

19.07.25, 22:03
Czy jeśli poleżę przez godzinę w wannie z dużą ilością piany, to mogę się oplukać i uznać że jestem oczyszczona? Czy muszę wykonywać dodatkowe czynności, np. pocieranie?
Nie mam siły na dodatkowe czynności big_grin
Obserwuj wątek
    • mikams75 Re: Pilne pytanie 19.07.25, 22:14
      Możesz. I tak wytrzesz się ręcznikiem.
    • lajtova Re: Pilne pytanie 19.07.25, 22:16
      Nie opukuj się. Będziesz jak Afrodyta wychodząca na cypryjską plażę.
      • primula.alpicola Re: Pilne pytanie 19.07.25, 22:25
        I co, ta cała CHEMIA ma zostać na skórze?!
        • tania.dorada Re: Pilne pytanie 19.07.25, 22:27
          Woda to też chemia. Nie uciekniesz od tego.
    • hrasier_2 Re: Pilne pytanie 19.07.25, 22:24
      Niech Cię ktoś wymasuje po tej kąpieli. Piana będzie w tym doskonała.
      • dekoderka Re: Pilne pytanie 19.07.25, 22:49
        hell-raiser1
        Re: Pogaduchy u Hukersa...
        08.02.24, 22:13
        Lubię takie damy co ciągną do robola bez matury. Do szorstkiej ręki robotnika. Niejedna traciła cnotę, a wykształcona i z dobrego domu.
        • hrasier_2 Re: Pilne pytanie 19.07.25, 22:53
          Ty masz problem dekoderek na tym forum. Ciebie nikt nie lubi trollku. Jak można ciągle udawać kobietę Marek.
          • grazyny Re: Pilne pytanie 19.07.25, 23:14
            My go lubimy, kiedy nabija się z ciebie lub zjebalca.
    • makurokurosek Re: Pilne pytanie 19.07.25, 22:56
      Czy wedlug ciebie brudny garnek staje się czysty tylko dlatego, że przez godzinę był zalany woda z płynem?
      • snakelilith Re: Pilne pytanie 19.07.25, 23:01
        Skóra to nie brudny garnek. Pot rozpuszcza się znakomicie w wodzie, a żadna kobieta, które codziennie się myje, nie jest aż tak brudna, że zarośnie glonami, gdy raz się nie wyszoruje.
        • makurokurosek Re: Pilne pytanie 19.07.25, 23:21
          Owszem jesteśmy takim brudnym garnkiem.
          W trakcie mycia zmywamy nie tylko pot ale rowniez kurz ,brud , martwy naskórek oraz łoj.

• magdulecp Re: Pilne pytanie 20.07.25, 13:43
            I barierę ochronna skóry też. Akurat w powiedzeniu częste mycie skraca życie jest sporo prawdy 😛
            • primula.alpicola Re: Pilne pytanie 20.07.25, 14:57
              magdulecp napisała:

> I barierę ochronna skóry też. Akurat w powiedzeniu częste mycie skraca życie je
              > st sporo prawdy 😛

Zdrowa skóra poradzi sobie z codziennym myciem.
          • snakelilith Re: Pilne pytanie 20.07.25, 14:21
            makurokurosek napisała:

> W trakcie mycia zmywamy nie tylko pot ale rowniez kurz ,brud , martwy naskórek
            > oraz łoj.
            >

Tak. I jak raz się nie wyszorujesz, to zrobi się z tego skorupa uniemożliwiająca oddychanie. Szczególnie z tego martwego naskórka. I kilka centymetrowego brudu.
            • makurokurosek Re: Pilne pytanie 20.07.25, 17:52
              Nie, nie zrobi się z tego skorupa, ale nadal będziemy chociażby brzydko pachnieć.
              Wbrew temu co piszesz mieszanina łoju, potu i brudu nie zmywa się od samego wejścia do wody, tak więc smrodek pod pachami nadal zostaje, tak samo jak smrodek z innych części ciała.
              • wapaha Re: Pilne pytanie 20.07.25, 18:17
                makurokurosek napisała:

> Nie, nie zrobi się z tego skorupa, ale nadal będziemy chociażby brzydko pachnie
                > ć.
                > Wbrew temu co piszesz mieszanina łoju, potu i brudu nie zmywa się od samego wej
                > ścia do wody, tak więc smrodek pod pachami nadal zostaje, tak samo jak smrodek
                > z innych części ciała.

zdrowy człowiek nie będzie tak samo jak człowiek który zdrowo się odżywia i unika pewnych produktów ( zawierających allicynę)

robiłam eksperyment-tzn niechcący-że to eksperyment pomyślałam sobie po kilku latach w jakimś wątku na ematce wink
                mianowicie podczas pewnego wakacyjnego intensywnego pobytu w bieszczadach nie myłam się detergentami przez 10 dni. Za to codziennie-nieraz kilka razy dziennie spłukiwałam ciało wodą-w rzece. Włosy umyłam raz jakoś po 7dniach. Były tak cudowne, że zabralam ze sobą do domu 2x5l baniaki z tą ichnią wodą
                Nie smierdziałam, nie miałam wyprysków ( nigdy nie mam) plam, zmarszczek skorup (?!) ani żadnych inny problemów skórnych. odnośnie do potu - pot jest bezwonny, a "zapaszki" powodują bakterie ze skóry które rozkładają bezwonny pot z gruczołów epokrynowych i który ZOSTAJE na skórze przez jakiś czas

Żeby było "smiesznie" : Koleżanka, która była pierwszy raz pod namiotami i w takich trudnych warunkach sanitarnych , codziennie wieczorem zagrzewała sobie miskę ciepłej wody by się podmyć. I niestety załapała infekcję intymną. Przypadek ? suspicious Nie sądzę
      • nick_z_desperacji2 Re: Pilne pytanie 20.07.25, 14:23
        Jak przypominasz brudny garnek, to może nie wiem, spróbuj się myć częściej niż raz w miesiącu?
    • kropkaa Re: Pilne pytanie 19.07.25, 23:06
      Wg mnie możesz.
      Ale oczywiście zależy jak często zmieniasz piżamę, pościel, ręczniki, bierzesz prysznic, myjesz podłogi, toaletę, zmieniasz majtki, biustonosz, pierzesz dżinsy, kurtkę i płaszcz.
      I pamiętaj! To, że używasz perfum może świadczyć, że maskujesz nieświeży zapach. Czego? A, kochana, wszystkiego.
      • hrasier_2 Re: Pilne pytanie 19.07.25, 23:16
        kropkaa napisała:

> Wg mnie możesz.
        > Ale oczywiście zależy jak często zmieniasz piżamę, pościel, ręczniki, bierzesz
        > prysznic, myjesz podłogi, toaletę, zmieniasz majtki, biustonosz, pierzesz dżins
        > y, kurtkę i płaszcz.
        > I pamiętaj! To, że używasz perfum może świadczyć, że maskujesz nieświeży zapach
        > . Czego? A, kochana, wszystkiego.
        Perfumy na ciało. Najlepsze to woda i mydło. A zapach kobiecy to naturalny.
      • primula.alpicola Re: Pilne pytanie 20.07.25, 08:16
        Kropkaabig_grin

Jestem ematką, zmieniam bez przerwy!
        • kropkaa Re: Pilne pytanie 20.07.25, 19:18
          😘😘😘
    • mizantropka_20 Re: Pilne pytanie 19.07.25, 23:20
      Nie no, musisz. Chyba, że ci się nie chce, to wtedy nie musisz
    • krwawy.lolo Re: Pilne pytanie 20.07.25, 09:14
      Bez szczerego żalu za grzechy i pokuty, w żadnym wypadku.
      • primula.alpicola Re: Pilne pytanie 20.07.25, 14:58
        krwawy.lolo napisał:

> Bez szczerego żalu za grzechy i pokuty, w żadnym wypadku.

Żałowanie za grzechy powoduje stres, stres jest chorobotwórczy i skraca życie. Więc niewink
    • mia_mia Re: Pilne pytanie 20.07.25, 12:13
      Możesz, pozwalam, tylko spłucz się z piany😀
      • hrasier_2 Re: Pilne pytanie 20.07.25, 12:18
        Piana z szampana może być na pięknej kobiecie.
        • primula.alpicola Re: Pilne pytanie 20.07.25, 13:04
          Tani przestań fantazjować!
        • majenkirr Re: Pilne pytanie 20.07.25, 14:05
          Przecież będzie się cała kleić. I śmierdzieć.
          • hrasier_2 Re: Pilne pytanie 20.07.25, 17:27
            majenkirr napisała:

> Przecież będzie się cała kleić. I śmierdzieć.
            >
            Przecież to najlepsza laska na tym forum. Choćby trochę woniała to żadna przeszkoda😊
      • primula.alpicola Re: Pilne pytanie 20.07.25, 13:05
        mia_mia napisał(a):

> Możesz, pozwalam, tylko spłucz się z piany😀

Tak zrobiłam, wstałam rano, parchów nie mambig_grin
    • danaide2.0 Re: Pilne pytanie 20.07.25, 12:25
      Czyżbym notorycznie była niedoczyszczona?
      Oczyszczenie jest tworem umysłu.
      • primula.alpicola Re: Pilne pytanie 20.07.25, 13:03
        danaide2.0 napisała:

> Czyżbym notorycznie była niedoczyszczona?
        > Oczyszczenie jest tworem umysłu.

Nie mów że zawsze tak robisz? Bez dodatkowych czynności? Nic, nic, rąsia, szczota, gąbka, peeling?
        • pade Re: Pilne pytanie 20.07.25, 14:14
          Ja tak. Rzadko używam szczotki czy peelingu. Raz na dwa-trzy miesiące może? Gąbką myje się częściej, ale też nie za często. Tak ze dwa razy tygodniu.
          Nie mam czego z siebie zdrapywać. Mycie twarzy rano i wieczorem też mi nie służy.
          • primula.alpicola Re: Pilne pytanie 20.07.25, 15:01
            No ale rąsią się myjesz?
            Tu pytanie było o leżenie w wannie z pianą i spłukanie, i zrozumiałam że danaide to robi notorycznie.
            Ja tylko czasami, w stanie skrajnego wyczerpania.
            • pade Re: Pilne pytanie 20.07.25, 15:08
              Oczywiście, że rąsiąbig_grin
              • primula.alpicola Re: Pilne pytanie 20.07.25, 15:54
                No!
                Ale znam panią, która mi kiedyś zeznała, że nienawidzi rąsią, fuj, bleh i nigdy przenigdy, jak tak w ogóle można!. Tylko gąbką.
                • piataziuta Re: Pilne pytanie 20.07.25, 18:06
                  Gąbka ma miliony bakterii, a rąsia (o ile regularnie myta), dużo mniej.
                  • primula.alpicola Re: Pilne pytanie 20.07.25, 19:16
                    piataziuta napisała:

> Gąbka ma miliony bakterii, a rąsia (o ile regularnie myta), dużo mniej.

No pewnie
    • piataziuta Re: Pilne pytanie 20.07.25, 17:38
      Jeśli się myjesz codziennie - a wiem, że tak - to nie ma problemu.
      Nikt nie zapytał - co takiego zrobiłaś (chyba masz wakacje suspicious), że nie masz siły na pocieranie? suspicious
      • primula.alpicola Re: Pilne pytanie 20.07.25, 17:56
        Ziuta, ziuta, Ty tropicielkooooobig_grin
        Akurat nic zdrożnego, po prostu miałam pobudkę o 3 nad ranem, potem jazda na lotnisko, i cholerne lądowanie z bardzo dowcipnym i gadatliwym pilotem.
        Więc zrozumiałe.
        • piataziuta Re: Pilne pytanie 20.07.25, 18:01
          To się w ogóle nie trzeba myć, wystarczy "po polsku" (tłumaczenie z panienki Cristiano Ronaldo - nie do końca wiadomo czy chodziło jej o "po polsku" czy "po katalońsku") - myjesz krocze z przodu i z tyłu, i pod pachami. wink
          Ja się ostatnio umyłam po polsku po Zegrzu i nawet nie dostałam nigdzie grzyba. :p
          • primula.alpicola Re: Pilne pytanie 20.07.25, 19:19
            Tak, baño polaco, użyła tego sformułowania w serialu o sobie. Powiedziała, że kiedy jej się spieszy to bierze francuski albo polki prysznic.
    • wapaha Re: Pilne pytanie 20.07.25, 18:17
      tak

rozgrzeszam suspicious
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Pilne pytanie 20.07.25, 19:24
      Umyj dudę i pachy i jak dla mnie jesteś czysta ;P
    • primula.alpicola Re: Pilne pytanie 20.07.25, 22:17
      Popadam w recydywę... znowu leżę w wannie i nie chce mi się pocieraćsad
      • hrasier_2 Re: Pilne pytanie 20.07.25, 22:24
        Hehe. Przecież możesz moczyć tyłek do samego rana. Kto Ci zabroni.
    • bi_scotti Re: Pilne pytanie 20.07.25, 22:41
      Wilk sie nie myje i zyje! A na pewno nie szoruje sie po kapieli w pianie tongue_out Be free! Jesli nie teraz to kiedy? wink Cheers.
      • bi_scotti Re: Pilne pytanie 20.07.25, 22:44
        One more thing: takie lezenie w wannie w pianie works much better gdy sie popija jakies suitable winko. Mam nadzieje, ze nie zapomnialas o tym istotnym elemencie big_grin No i good music w tle, of course! Cheers.
        • primula.alpicola Re: Pilne pytanie 20.07.25, 22:52
          Oczywiście że nie zapomniałam!
          Oraz kindle
    • a74-7 Re: Pilne pytanie 20.07.25, 23:01
      Zalezy jaka wanna wink
      Wrzucila bym pol kilograma rozpuszczonej soli zamiast tej pianki .
      Wiekszy benefit .
    • memphis90 Re: Pilne pytanie 21.07.25, 16:36
      Amerykanie uważają, że można umyć zęby i wypluć pianę, więc analogicznie możesz ciało otrząsnąć. Nawet wycierać nie trzeba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka