Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

meble kuchenne Prestiż

IP: 212.87.3.* 10.01.03, 09:11
    Czy ktos kupil od nich meble kuchenne, mają sklep w TTW?
    ewa
    Obserwuj wątek
      • Gość: Mariusz Re: meble kuchenne Prestiż IP: 213.31.220.* 20.01.03, 14:51
        Tez sie nad nimi zastanawiam-oni albo Remeb. Wybralas juz cos?
        • Gość: ewa Re: meble kuchenne Prestiż IP: 212.87.3.* 21.01.03, 14:11
          Zamowilam w Prestizu ale podobny model jak maja w Remeb-ie. Wlascisiel Prestizu byl
          znacznie chetniejszy do negocjacji cenowych . Inna rzecz ze caly czas mnie zastanawia co
          takiego jest skomplikowanego w szafkach kuchennych, szafach do zbudowy etc ze niektore
          kosztuja tyle co samochod. To tylko plyta oklejona fornirem. Roznice w cenach sa kolosalne.
          Ogladalam w trzech sasiednich firmach w TTW podobny zestaw, roznica cen byla prawie
          100%.
          ewa
          • Gość: Mariusz Re: meble kuchenne Prestiż IP: 213.31.220.* 21.01.03, 14:50
            Czy moge Cie zapytac, ile placilas (za calosc i za metr biezacy)? I ile
            stargowalas upustu od ceny wyjsciowej? Zamawialas ze sprzetem? Kiedy dostaniesz
            te meble-moze poczekam z zamowieniem do tego czasu.
            Sorry, ze sie tak wypytuje, ale kuchnia to jeden z najdrozszych elementow
            mieszkania i nie chcialbym czegos zepsuc. Czy Remeb zrobil Ci projekt i wycene
            (zadaja PLN400 za projekt)?
            Dzieki!
            • Gość: ewa Re: meble kuchenne Prestiż IP: 212.87.3.* 22.01.03, 15:21
              Moja strategia byla dosc prosta narysowalam co chce miec w kuchni, jest to ok 6m zabudowy ale
              malo szafek wiszacych, Pan (chyba ma Maciej na imie) z Prestizu troche projekt poprawil i
              oszacowal mi cene tego co chce na okolo 14tys. Ja powiedzialam ze moge zaplacic gora 11tys (z
              montazem urzadzen) i metoda troche upustu + troche rezygnacji z drogich elementow
              ('dociagaczy szuflad') osiagnelismy kompromis na poziomie 11500. Problem byl tylko taki ze
              fornir jaki jest na meblach w salonie nie bardzo pasuje do mojej kuchni, ale i tu wlasciciel byl
              dosc elestyczny. Sam doradzil mi dab wloski bejcowany na bialo (wychodzi ladny slomkowy kolor)
              ktory mozna bylo obejrzec w sasiednim stoisku Remebu.
              Meble bede miala ok 10 lutego, chetnie dam znac jaki jest efekt koncowy.
              Sprzet do kuchni zamawiam oddzielnie w sklepie internetowam ARA, ceny jakie tam moge
              dostac sa lepsze niz oferuja zwykle sklepy. BTW w kilku salonach zrezygnowalam z zakupu gdy
              uslyszalam ze za montaz 'mojch' tj nie kupionych w 'salonie' urzadzen musze placic i to 50-100zl
              od sztuki. Tu wynegocjowalam ze wszystko jest w cenie. Z jednym ale ..musza tylko miec kogos
              kto moze autoryzawac podlaczenie kuchenki elektrycznej, bo potrzebne specjalne uprawnienia
              elektryczne inaczej mozna stracic gwarancje)
              ewa
              Powodzenia!
              • Gość: Mariusz Re: meble kuchenne Prestiż IP: 213.31.220.* 22.01.03, 15:51
                Serdeczne dzieki! Teraz juz wiem, czego sie trzymac. Poczekam do 10-tego i znow
                poprosze o info. Powiedz facetowi, ze jak sie dobrze spisze, to bedzie mial
                nastepnego klienta! Sprobuje ten sklep ARA.
                Jeszcze raz gorace dzieki!
                Mariusz
                • Gość: ewa meble kuchenne Prestiż - dla Mariusza IP: 212.87.3.* 10.02.03, 15:29
                  Tak jak obiecalam.... Bejcowany dab wloski + wykonczenia aluminiowe = wyglada swietnie.
                  Montazu trwal caly dzien ale wszystko pasowalo, Panowie od montazu byli bardzo profesjonalni
                  nie musialam nawet zakrywac podlogi w miejscu, w ktorym pracowali bo na bierzaco wszystko
                  sprzatali. Polecam.
                  ewa
                  • Gość: Mariusz Dzieki! IP: 213.31.220.* 10.02.03, 16:49
                    Dzieki serdeczne!
                    To zostalo mi juz tylko poprosic o projekt. Dalej sie lamie z Remeb-em. Chyba
                    wiec poprosze ich rowniez (trudno, strace PLN400). Teraz tylko czekam az
                    znajomy da mi odpowiedz w sprawie sprzetu-pracuje w Miele.
                    Jak dlugo czekalas od zamowienia az do montazu?
                    Jeszcze raz dzieki!
                    Mariusz
                    • Gość: ewa Re: Dzieki! IP: 212.87.3.* 11.02.03, 14:19
                      niecale 4 tygodnie, to dosc krotko, w innych firmach zwykle proponowano mi 4 do 6 tygodni.
                      Najlepiej narysowac sobie wstepny projekt samemu, bo wtedy mozesz porownac cene tego
                      samego zestawu w kilku firmach. Projektacji w firmach 'kuchennych' moze cos Ci podpowiedza
                      ale zwykle nie sa to 'prawdziwi' architekci a i pomysly maja czesto takie sobie. Im wiecej bylo
                      w tym komutera, wizualizacji etc tym gorszy wynik w jednej z frim dostalam projekt z szafkami do
                      ktorych nie bylo dostepu i szufladami do ktorych nic nie dalo sie wkladac, tragedia. Sama sobie
                      wkoncu zrobilam komuterowy projekt (nie majac doswiadczenia zajelo mi to 2 godziny) a i tak
                      odreczny projekt Pana z Prestizu, byl lepszy ;-) Poprostu liczy sie doswiadzczenie.
                      ewa
                      Za ten sam projekt w remebie policzono mi prawie 30tys
                      • Gość: Mariusz Re: Dzieki! IP: 213.31.220.* 12.02.03, 13:54
                        Dzieki Twoim informacja mam coraz mniej watpliwosci. Wlasciwie nie mam juz
                        prawie zadnych oprocz jednej-chcialbym zeby Prestiz mial choc jednego
                        konkurenta! Remeb ma fajne meble ale jak widac po Twoim przykladzie nie ma
                        porownania w cenie i w indywidualnym podejsciu. Poza tym, skapie na PLN400 za
                        projekt w Prestizu, ktore pewnie zostalyby wyrzucone w bloto.
                        Najprawdopodobniej zdecydujemy sie w przyszlym tygodniu.
                        Mariusz
      • Gość: Mariusz Re: meble kuchenne Prestiż IP: 213.31.220.* 10.02.03, 12:57
        I jak?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka