Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ściany - przecierka

IP: *.ipartners.pl / 217.153.79.* 10.01.03, 12:24
    Cześć jestem nowym gościem na forum - ale ponieważ kupiliśmy z mężem nowe
    mieszkanie w stanie surowym - podejrzewam że będę częstym :)
    Chciałabym w kuchni pomalować ścanę metodą przecierki. Czy możecie mi
    poradzić w jaki sposób najlepiej to zrobic i jakimi farbami
    Obserwuj wątek
      • Gość: monia Re: Ściany - przecierka IP: *.gda.computerland.pl 10.01.03, 12:47
        Gratuluję mieszkania! Przecierka jest bardzo prosta, interesowałam się tym,
        zaprosiłam nawet fachowca, który zrobił mi jedną ścianę, kilka następnych
        zrobiłam już sama. Recepta jest prosta: potrzebna miska z wodą i kilka ścierek,
        gąbek (ja robiłam to ścierkami), farba - używałam optimy 5 tikurilla. Zamaczasz
        (mokrą, wyciśniętą)ścierkę w farbie, zbierasz nadmiar i smarujesz np. okrężnymi
        ruchami po ścianie (na małym kawałku np. metrze) zanim wyschnie musisz czystą
        ścierką - zamoczoną, odciśniętą w wodzie przecierać fragment pomalowany w
        farbie itd.Powodzenia!!!
        • Gość: ana Re: Ściany - przecierka IP: 217.11.142.* 10.01.03, 16:28
          mozna tez robic rozne rzeczy z gipsu.
          ja w kuchni mam wlasnie taka sciane, cienka warstwa gipsu po calosci (lub
          miejscowo), kiedy jeszcze mokra to mozna drapac, skrobac, wyciskac rozne
          ksztalty - co tylko dusza zapragnie.
          potem mozna pomalowac jak sie chce.
          mozna tez poprzyklejac rozne kafelki w dowolnych miejcach (pod nie trzeba
          troche wiecej gipsu zeby sie przykleily).

a i jeszce mozna robic przcierke szczotka -musi miec dosc twarde wlosie -np.
          taka do podlogi, zamaczejac ja w farbie. znajoma ma taka sciane w ogromne zolte
          slonca.cudo!!

milej zabawy!
          • kedas Re: Ściany - przecierka 13.01.03, 09:27
            A jak wyglada sprawa tych nietypowych walkow malarskich (np. z kawalkami skory,
            zmarszczona folia itp.)
            Uzywal ktos takich wynalazkow?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka