Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

WILBUR - Bukowy Dworek - cd

IP: 133.6.76.* 20.01.03, 04:51
    aby zaoszczedzic nam wszystkim czas, prosze o
    kontynuowanie powyzszego watku "tutaj".....
    pozdrawiam
    STP
    Obserwuj wątek
      • Gość: ja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.175.* 20.01.03, 09:58
        Dobry pomysł.
        • Gość: Fafik Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.25.91.* 20.01.03, 15:33
          Nie mogłam być na ostatnim zebraniu na Żytniej. Napiszcie, proszę, jeśli ktoś z
          was był, jakie uzyskaliście informacje
          • Gość: ja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.175.* 21.01.03, 09:53
            opowiem krótko:

1.w najbliższych dniach Wilbur planuje przeprowadzkę biura do Bukowego Dworku.
            2.Od poniedziałku /o ile pogoda na to pozwoli/ miały być robione dojazdy i
            chodniki do osiedla.
            3.wciąż trwają rozmowy z Inwestorem Strategicznym - finał rozmów przewidywany
            na koniec lutego.
            4. trwają ustalenia z Bankiem w sprawie obniżenia kosztów na spłatę hipoteki.

• Gość: j Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: ensgs* / 47.211.0.* 21.01.03, 15:00
              Gość portalu: ja napisał(a):

> opowiem krótko:
              >
              > 1.w najbliższych dniach Wilbur planuje przeprowadzkę biura do Bukowego
              Dworku.
              > 2.Od poniedziałku /o ile pogoda na to pozwoli/ miały być robione dojazdy i
              > chodniki do osiedla.
              > 3.wciąż trwają rozmowy z Inwestorem Strategicznym - finał rozmów przewidywany
              > na koniec lutego.
              > 4. trwają ustalenia z Bankiem w sprawie obniżenia kosztów na spłatę hipoteki.
              >

Rzeczywiscie b. krótko i dalej nic nowego. Nie bierz bynajmniej nic do
              siebie "ja". Chodzi mi tylko o to co było tematem spotkania.

Ad.1
              Co nas w tej sytuacji interesuje gdzie będzie urzędować Wilbur. Nadzieją może
              być jedynie to że w tej sytuacji w końcu podłączą kanalizację i wodę (nie
              koniecznie uzdatnioną bo do picia mogą kupować w baniakach). Gazu w sumie też
              nie muszą mieć, bo ogrzewać biuro mogą prądem budowlanym. To samo elektryka -
              wystarczy im prąd budowlany.

Ad.2
              Od poniedziałku /o ile pogoda na to pozwoli/... wiedzą,że pogoda nie pozwoli
              więc dobry argument na pokrzepienie serc.
              Wiemy że na kolejnym spotkaniu wytłumaczeniem będzie pogoda.

Ad.3
              "Inwestor Strategiczny" - oryginalny tytuł bajki.
              Czy ktoś z Was zastanawiał się nad tym, że przy takim systemie finansowania
              inwestycji przez klientów - 100% wpłaty nie trzeba by się martwić o inwestora
              strategicznego? Czy ktoś próbował choćby szacunkowo policzyć pieniądze które
              wpłynęły od nas do Wilburu i porównać tę sumę z tym co do tej pory wybudowano?
              Popatrzcie:
              - uśredniając liczbę mieszkań na klatce: 6 mieszkań/piętro x 3 piętra = 18
              mieszkań,
              - budynki A i B - 18 mieszkań/klatkę x 3 klatki/budynek x 2 budynki = 108
              mieszkań,
              - uśredniając cenę mieszkania (są większe i mniejsze) - 150 tys. PLN,
              - Mamy łączną kwotę 108 x 150 tys. = 16,2 mln PLN
              Tyle pieniędzy wpłynęło od nas do Wilburu, pomijając wpływy z pozostałych
              budynków: rozpoczęte C, D, niewybudowane E, F, G, H - (na jednym ze spotkań
              pojawił się przerażony pan, który zainwestował w mieszkanie z budynku H).
              Możemy więc zakładać, że tych pieniędzy do Wilburu wpłynęło jeszcze więcej.
              ...???

Ad.4
              Trwają rozmowy z bankiem. Jakieś konkrety? Ustalenia? Propozycje?
              Czy nie jest to kolejna bajka na pokrzepienie? Kolejny temat na spotkanie, żeby
              odsunąć na dalszy plan istotne sprawy?
              Jeśli nawet trwają rozmowy, to kiedy się skończą? Pamiętacie jak długo trwały
              rozmowy z bankiem (różnymi bankami) na temat kolejnego kredytu i czym się
              skończyły? Jak długo trwają rozmowy z inwestorem strategicznym?

A właśnie, dodając do kwoty która wpłynęła od klientów sumy pożyczek bankowych,
              które stanowią grube miliony i dodatkowo obciążają nieruchomości, czy nie
              zastanawiacie się czy aby na pewno to ta inwestycja - Bukowy Dworek - jest
              finansowana z tych pieniędzy???

Na prawdę zastanówmy się czy ten kierunek rozmów z Wilburem, który od wielu
              miesięcy nie wniósł nic nowego, jest tym właściwym...

Pozdrawiam.
              • Gość: pesymistka Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.03, 21:21
                "j" czy byleś może na zebraniu a jesli nie to zapraszam na kolejne. Na forum
                wszyscy się madrzą a na zebraniu jakos brakuje chetnych do dyskusji
                • Gość: STP Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 133.6.76.* 22.01.03, 04:38
                  do informacji Pana "j" - dawno podliczalem, tak jak ty, pieniadze jakie
                  Wilbur "zgarnal" i otrzymalem wytlumaczenie iz wszystko to czego brakuje poszlo
                  na Skierdy.... prezesi przyznaja sie otwarcie ze tam wydali pieniadze z
                  Bukowego Dworku....(ile poszlo do kieszenie to odzielna sprawa) ale tu kolejny
                  raz stwierdzam iz nie mamy wielu opcji (przynajmniej takich ktore nie skrzywdza
                  nas samych). Z tego co slyszalem to na spotkaniu potwierdzono informacje ze
                  dokonczenie robot w A zostalo juz oplacone mieszkaniami i innymi formami
                  rozliczen!!! (tj INSTALACJE/TYNKI/WYLEWKI/DRZWI WEW I ZEW...chyba piecyki i
                  grzejniki jeszcze nie) -powinnismy wiec widziec sukcesywny (choc nie
                  dynamiczny) postep prac na tym budynku!! Skoro Wilbur za to juz zaplacil to
                  chyba umie sie domagac swego.....????
                • Gość: j Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: ensgs* / 47.211.0.* 22.01.03, 10:44
                  Do "pesymistka":
                  Tak się składa że byłem na jednym ze spotkań jesienią, które to miało być
                  przełomowym. Za dwa tygodnie mieliśmy widzieć efekty wznowionych prac.
                  Jak wiadomo nic się nie posunęło.
                  I tak też się składa, że zabrałem głos na tym zebraniu kontrując próżne
                  obietnice prezesa, który bardzo się najeżył i nie miał odpowiedzi na moje
                  argumenty. Pozostali uczestnicy tylko się dziwnie na mnie popatrzyli. Nie
                  miałem żadnego poparcia.
                  Widać że ludzie wolą słuchać obietnic prezesów, które jak się później okazuje
                  nie mają pokrycia w działaniu. Jest to jednak zawsze dla nich pocieszenie na
                  okres do kolejnego spotkania. I tak się to ciągnie, a efektów nie ma.
                  Dlatego też nie chcę uczestniczyć w spotkaniach i wyjść na czarownicę, która
                  nie wierzy panom prezosom, chce robić zamieszanie i "psuć miłą atmosferę". Po
                  co mi to. A odpowiedzi na moje pytania uzyskuję na budowie, którą często
                  odwiedzam.

Tak samo nie chciałem udzielać się na forum. Nie chodzi mi o wymądrzanie się,
                  bo to jest najprostsze. Jednak wczoraj pokusiłem się i skutek jest taki jakiego
                  się obawiałem.

Panie "STP", to rozwiązanie o którym mówisz ,tzn. "Z tego co slyszalem to na
                  spotkaniu potwierdzono informacje ze dokonczenie robot w A zostalo juz oplacone
                  mieszkaniami i innymi formami rozliczen!!!" funkcjonuje już od jesieni - tak
                  zapewniali wtedy prezesi. Czy widać tego efekty? Jesień była przecież
                  przychylna pod względem pogody, a nie zrobiono prawie nic. Wątpliwe stają się
                  więc kolejne zapewnienia.

Zapraszam jeszcze tylko do obejrzenia wszystkich mieszkań na poddaszu w budynku
                  A. Na podłogach stoi lód, powstały z wody, która przeciekła przez dach. Tynki i
                  podwieszane sufity są zniszczone, pozalewane, poprzemarzane. Dochodzą więc
                  kolejne koszty związane z naprawą dachu (prawie na całej powierzchni) i
                  ponownym wykonaniu prac wykończeniowych w tych mieszkaniach.

Na koniec chcę tylko dodać że chodziło mi o przekazanie moich odczuć, a
                  bynajmniej nie na robieniu zamieszania. Nie bierzcie niczego do siebie.

Pozdrawiam
                • Gość: ja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.175.* 22.01.03, 10:58
                  Gość portalu: pesymistka napisał(a):

> "j" czy byleś może na zebraniu a jesli nie to zapraszam na kolejne. Na forum
                  > wszyscy się madrzą a na zebraniu jakos brakuje chetnych do dyskusji

POPIERAM, ZAPRASZAM NA SPOTKANIE.
                  • Gość: JA Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.175.* 22.01.03, 11:09
                    Uważam, iż warto przychodzić na spotkania i zabierać głos, nawet jeśli nie
                    będzie to miłe. Chociażby po to warto aby pokazać , że coraz więcej osób jest
                    zaniepokojona złą sytuacją firmy a nie tylko garstka stałych bywalców.

Przyjdź, spotkanie w najbliższą środe o 17.00.
                    • adusz Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 23.01.03, 19:23
                      Mieszkam daleko od Warszawy, dlatego będę bardzo wdzięczny jeśli będziecie
                      zamieszczać wszelkiego rodzaju "nowinki" nt. osiedla Bukowy Dworek, na którym,
                      na swoje nieszczęście chyba zakupiliśmy mieszkanie (teoretyczne mieszkanie!)
                      Na pewno nie przyjadę na spotkanie w przyszłą środę (cholerne kilometry)
                      Dzięki z góry!
                      • navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 24.01.03, 14:51

• Gość: ja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.175.* 27.01.03, 09:29
                          29 styczeń /sroda/ o godz. 17.00 - zebranie dotyczyć będzie bud. A.
                          • Gość: Fafik Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.25.91.* 28.01.03, 14:01
                            Prośba do osób, które mogą pójść na zebranie: zapytajcie o stację uzdatniania
                            wody. Co z wodą? Czy będzie się nadawała do picia ? I napiszcie proszę później,
                            co się dowiedzieliście

Pozdrowionka
                            • Gość: lorbas Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 212.160.127.* 28.01.03, 14:15
                              Dzwoniłem przed chwilą do wilburu jutrzejsze zebranie A i B zostało odwołane
                              przez wilbur i przełożone za tydzień w ich biurze na Bukowym Dworku.
                              • Gość: ja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.175.* 28.01.03, 15:13
                                dzięki za informację o odwołanym spotkaniu.
                                Navigator-co z Twoją obietnicą?
                                • navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 29.01.03, 09:12

• Gość: tre Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.03, 16:08
                                    ?
                                    • Gość: Gość portalu: w Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.03, 16:09
                                      ??
      • navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 03.02.03, 13:39

• Gość: lolo Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.241.42.* 04.02.03, 13:51
          napiszcie kiedy są następne spotkania, pozdrawiam
          • Gość: ja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.175.* 04.02.03, 15:20
            było już pisane, poczytaj powyżej.
            • navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 05.02.03, 09:01

• Gość: lolo Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.241.42.* 05.02.03, 13:09
              dzięki za uprzejmość, głąbie
              • clasic1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 05.02.03, 14:34
                Proponuję zapytać P. G. Jaskowiaka, jaki jest aktualny stan majątku Spółki, bo
                ja już nie wierzę w ich plany i w tego inwestora str. i z lękiem oczekuję, aż
                ktoś złoży wniosek o upadłość (to już chyba kwestia czasu). Chyba warto
                wiedzieć na czym stoimy, a ja nie mogę być dzisiaj.
                Poza tym czy na forum są osoby znające się na prawie? Może warto przygotować
                się już powoli na upadłość Wilburu i wspolnie ustalic jakiś plan negocjacji z
                bankiem na wypadek takiego wydarzenia. Może jak wystąpimy razem, to zmusimy ich
                do ugody z nami i umorzenia części kredytu, bo w końcu część umów bank podpisał
                wiedząc o złej sytuacji Wilburu. Czy ktoś ma jakieś pomysły, co robić w razie
                upadłości spolki?

• navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 06.02.03, 08:46

Witam
                  clasic 1 nie panikuj. Ale takie pytanie możesz zadać osobiście za dwa tygodnie,
                  bo 20 lutego jest następne spotkanie. Więc myślę, że masz czas na to, aby tak
                  ustawić sobie plany żeby być o 17.00 na następnym spotkaniu przez około 30
                  minut. Nie wszyscy odwiedzają to forum ale wszyscy pewnie chętnie by usłyszeli
                  odpowiedź na Twoje pytanie.
            • dora25 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 05.02.03, 16:27
              Chuba cię nie lubię. Jesteś okropny!Po cholere się udzielasz na forum, jeśli
              nie chcesz komuś pomóc ?!
              • Gość: k Spotkanie IP: ensgs* / 47.211.0.* 06.02.03, 16:05
                Cos nowego po spotkaniu?
                • pafcio_s info 11.02.03, 10:06
                  czy ktoś może napisac co się dzieje na bukowym?
      • tonya WILBUR - Bukowy Dworek - cd 11.02.03, 19:58
        Witam przyszłych sąsiadów!

Byłam na budowie w sobotę. Na 2 piętrze klatki A1 wylane były
        prawie wszystkie wylewki (oprócz 1 mieszkania).
        W tej klatce są już też instalacje wodne na wszystkich piętrach.
        Brak instalacji gazowej.
        Ogólnie ta klatka chyba jest najbardziej zaawansowana (tynki, sufity, itp.)

Nie wiem jak sprawa wygląda w innych klatkach budynku A,
        bo już mi się nie chciało chodzić.
        Myślę, że od zeszłego tygodnia niewiele się zmieniło,
        czyli: klatka A2 - brak tynków i jakichkolwiek instalacji,
        klatka A3 - kilka mieszkań otynkowanych, 1 czy 2 nawet mają zamknięte
        drzwi - chyba już ktoś buduje we własnym zakresie.

W budynku B ruch był tylko w okolicach biura Wilburu.
        Jeśli chodzi o inne budynki większych zmian nie zauważyłam.

Navigator, czy udało Ci się uzyskać pisemne oświadczenie
        Wilburu na temat terminu zakończenia inwestycji budynku A?

Pozdrawiam,
        Tonya
        • navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 12.02.03, 08:30

Witam
          Tonya prawdę mówiąc nie wysłałem w tej sprawie pisma z powodu braku czasu i
          częściowo po informacji na zebraniu, że za 6 tygodni oddadzą mieszkania w "A".
          W te 6 tygodni nie wierzę i myślę, że jakieś 16 albo 26.
          • Gość: Fafik Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.25.91.* 12.02.03, 11:30
            Tonya
            Dzięki za informacje. Tak dla pewności zapytam, bo wiele osób myli klatki A1 z
            A3:
            Czy mówiąc A1 - to masz na myśli tę klatkę, na którą wchodzi się od tyłu i jest
            najbliżej budynku B i C ?
            Pozdrawiam
            • tonya Re: Klatka A1 12.02.03, 15:35
              Witam,
              Tak, pisząc klatka A1 rzeczywiście miałam na myśli tą najbliżej
              budynku B i C. Chyba według pierwotnych planów ta klatka to właśnie A1.

Nie jest to jednak aż tak istotne. Ważne, że widać wyraźnie różnice
              w zaawansowaniu prac w poszczególnych klatkach i szczerze mówiąc
              nie najlepiej to wygląda. Mam jednak nadzieję, że może jak już się
              trochę ociepli coś się zacznie dziać.

Pozdrawiam,
              T.

• Gość: Fafik Re: Klatka A1 IP: 213.25.91.* 13.02.03, 08:42
                Tonya, serdeczne dzięki. Dla mnie to istotne, bo ja mam dziuplę w A1. Ale masz
                rację, że całość też się liczy. Jeszcze raz dzięki
                • tonya Re: Klatka A1 13.02.03, 10:32
                  Witaj,
                  czyli będziemy sąsiadami jak wszystko dobrze pójdzie.
                  Na którym piętrze jest Twoje przyszłe mieszkanie?
                  • Gość: Fafik Re: Klatka A1 IP: 213.25.91.* 13.02.03, 10:40
                    Na pierwszym piętrze. Będziemy sąsiadami, jak dożyję tego wzniosłego momentu
                    oddania nam kluczy i aktu notarialnego. A nie wiem czy dożyję, bo chyba dostanę
                    zawału serca przez to czekanie. Mam serdecznie dość, niestety tak jak większość
                    z nas.
                    Pozdrawiam wszystkich sąsiadów
      • Gość: ja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.war.eden.com.pl / 172.20.6.* 17.02.03, 07:35
        Drodzy sąsiedzi czy ktoś był na osiedlu bo jak widać na dworzu pogoda sprzyja
        naszym kochanym prezesom ja jestem z budynku A jak sie można domyśleć. Mam
        prośbę czy ktoś z budynku B już mieszka na swoim wymarzonym osiedlu. Na ostanim
        spotkaniu prezesi poinformowali nas iż to kwestia dni bo już jest wszystko
        gotowe:gaz, wodociągi, kanalizacja???????
        Czytając ostanio forum zauważyłam iż albo niemamy o czym pisać albo pisać się
        nam nie chce ?????? Czyż nie mam trochę racji ???????
        Jak ktoś był na osiedlu nie coś napisze - jedno wiem że zwolnili wszystkich
        handloców

• Gość: STP Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 133.6.76.* 17.02.03, 08:06
          a o czym tu mowic.........marazm.
          co do handlowcow to ciekawe rzeczy piszesz!
          jak sie zastanowic to faktycznie majac biuro na budowie to ich nie
          potrzebuja.... no moze jedna osobe..... dziwne tylko ze jeszcze 4 miesiace temu
          ponownie przyjmowali niektorych do pracy a dzis znow zwalniaja.... czy biuro
          juz funkcjonuje (mialo byc od dzis wiec jak ktos sprawdzi to dajcie znac)
          ...aaa jest jedna kwestia - trzeba by sie zastanowic jak powinien wygladac
          zapis w naszej "drugiej umowie" odnosnie napraw usterek jakie wynikna juz w
          trakcie uzytkowania... moze jakos zabezpieczyc sie czynszem??? jak macie pomysl
          piszcie - po to w koncu jest to forum. Dzieki i pozdrawiam
          • Gość: arek Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 212.160.117.* 17.02.03, 16:23
            Witam
            Ostatnio byłem na osiedlu i oglądałem mieszkania. Nawet podobały mi się i
            przymierzałem się do dziś do blizszego przyjrzenia się firmie i po weryfikacji
            do zakupu. Dziś zobaczyłem forum i troche moje emocje ostygły - czy warto?,
            dlaczego sa takie negatywne opinie na forum? - czy firma Wilbud jest tak
            niesłowna i czy przypadkiem się nie zwinie. Telefony podane na stonie
            internetowej nie działąją, na miejscu ochroniaż nic nie wie.
            Będe wdzięczny za szczere informacje

I jeszcze jedno - budowana autostarda ma przebiegać przez jabłonną - czy wiecie
            może dokładnie w którym miejscu?

Serdecznie pozdrawiam i gratuluje pomysłu forum

arek panfil
          • Gość: Lokator Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.03, 21:11
            faktycznie nie bardzo jest o czym pisać, Prezes przeklada spotkania na kolejne
            tygodnie, aby bliżej wiosny to część spraw samych się rozwiąże.
            Kwestia gazu nadal wisi i tak naprawdę nie wiadomo o co chodzi, Prezes spycha
            że to wina Gazowni albo pogody, Gazownia twierdzi że, to Wilbur jest winien bo
            czegos jeszcze nie dopełnił. Trzeba chyba ściągnąć na spotkanie dwie strony,
            to się może czegoś dowiemy, inaczej szkoda czasu na kolejne BLE,BLE,BLE.
            Tylko na co Ci Goście liczą podtrzymując tego trupa, czyżby potrzebowali czasu
            na skrycie swoich łupów??
            • navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 18.02.03, 08:27

Witam
              Miało być spotkanie w najbliższą środę tzn. 19 lutego. Czy to nadal jest
              aktualne???. Jeśli tak to napiszcie czy i o której.
              Narka
              • Gość: arek Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 212.160.117.* 19.02.03, 13:10
                czy jako, osoba nie mająca mieszjkania w tym osiedlu moge przyjsc i zobaczyc co
                sie dokladnie dzieje?, gdzie jest spotkanie

pozdarwiam
                arek
                • Gość: AGNIESZKA Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.visp.energis.pl 19.02.03, 20:56
                  Oczywiście nowi klienci mile widziani.Spotkanie w przyszłą środę budynek A o
                  17.00 a budynek B o 18.00
                  • Gość: pawel Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.2studio.com.pl 20.02.03, 08:45
                    Czy jest ktoś kto dokładnie zna temat gazu? Jaki jest problem? Co mówi gazownia
                    w Legionowie?
                    Pozdrawiam
                    • Gość: Robi Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.02.03, 08:56
                      Dzwoniłem do gazowni.
                      Wilbur nadal zalega z jakimiś dokumentami (jakimi nie wiem).
                      Prace dotyczące włączenia rury gazowej do sieci mogą rozpocząć się
                      dopiero po złożeniu przez Wilbur stosownych dokumentów
                      i po całkowitym odmrożeniu gruntu
                      (według pana z gazowni conajmniej koniec marca).

pozdrawiam
                      • Gość: pawel Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.2studio.com.pl 20.02.03, 10:08
                        Dzięki za info Robi.Jeśli chodzi o papiery to faktycznie gazownia w Legionowie
                        im cofneła.Z tego co wiem to we wtorek te papiery już poprawione miały wrócić
                        do gazowni.W temacie gazu może pojawić się jeszcze jeden problem.Nie wszystkie
                        mieszkania mają piece i w związku z tym nie wiadomo jak będzie z uruchomieniem
                        gazu.To są na razie przypuszczenia ale znając nasze szczęście może to być
                        poważnym kłopotem.Być może wiesz jak to jest z tymi piecami,czy jest taki wymóg
                        rzeby wszystkie mieszkania były wyposażone w piece przed uruchomieniem gazu?
                        Jeśli coś wiesz to daj znać.
                        Pozdrawiam
                        • Gość: Robi Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.02.03, 16:30
                          Zastanawiam się czy nie należałoby wybrać się we dwie lub trzy osoby w imieniu
                          przyszłych mieszkańców osiedla do gazowni celem wyjaśnienia konkrętnych
                          przyczyn opóźnień w podłączeniu gazu. Na spotkaniu które odbyło się na początku
                          lutego prezes zapewniał że sprawa wszelkich dokumentów dla gazowni jest
                          zamknięta a tym czasem gazownia dzisiaj to jest 20-02 mówi o ich
                          niekompletności. (jedyne co się zmieniło w Wilburze od jakiegoś czasu to ich
                          siedziba, naszczęście na gorsze)
                          Przy okazji można dopytać gazownie czy sytuacja gdzie powiedzmy połowa osób ma
                          piece a reszta nie wpłynie na doprowadzenie gazu do lokali w których one są tak
                          aby można wreście zamieszkać.(k...a)

• Gość: STP Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 133.6.76.* 21.02.03, 10:42
                            dlaczego gazownia w Legionowie???
                            przeciez Wilbur mial umowe i ciagnal gaz z Bialoleki!!!
                            po to te wszystkie zgody od mieszkancow przez ktorych dzialki ten gaz
                            przechodzil...... czegos tu nie rozumiem. Co do papierow i dokonanych oplat, to
                            rowniez prezes informowal ze wszystkie prace w bud A sa oplacone!!! (wszystko
                            poza piecykami i grzejnikami...... nawet drzwi wewnetrzne i wszelkie materialy
                            byly podobno rozliczone)...... i to juz w grudniu.....miala to byc tylko
                            kwestia pogody (bo czego innego skoro juz zaplacili) czyzby Wilbur nie umial
                            egzekfowac uslug za wydane juz pieniadze....... alo to znowu klamstwo.....
                            • penelope_75 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 21.02.03, 11:36
                              Otóż to...

A przy okazji informuję o kolejnym spotkaniu (dla zaiteresowanych bud. A)
                              Środa / 26 luty / o godzinie 17.00 w biurze - na Bukowym Dworku

I jeszcze jedno: zaczęli wstawiać framugi.
      • tonya Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 21.02.03, 16:08
        Wybieramy się jutro na budowę, żeby zobaczyć postęp prac w budynku A.
        Jeśli będą jakieś istotne zmiany, spróbuję zdać relację.

Miłego łykendu dla wszystkich!!!

• navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 24.02.03, 08:42

Witam
          Nie wiem jak "tonya" ale ja byłem na budowie w ostatnią sobotę i tak naprawdę
          niewiele się zmieniło w budynku A. Do zrobienia zostało: ocieplić cały dach (
          bo tak naprawdę ocieplono jakieś 10-20%), przeprowadzić przewody wodne i
          ociepleniowe, zrobić wylewki prawie wszędzie, otynkować większość mieszkań i
          wszystkie klatki schodowe oraz położyć coś na klatkach schodowych np. terakotę
          oraz pomalować ściany na klatkach. Owe sześć tygodni o których przynudzał
          prezes na ostatnim spotkaniu można włożyć między bajki. ( chyba, że mają ekipę
          około 30 osób pracującą po 10 godzin dziennie - w co jakoś nie wierzę).
          Otynkowanie klatek i ocieplenie dachu w wielu momentach wymaga zbudowania
          rusztowania a to też są koszta i czas. Pieniędzy Wilbur nie ma i miał nie
          będzie bo skąd??? (chyba, że ktoś zna takie źródło). Wszyscy, razem z bankami
          wiedzą, że to bankrut a takim nikt normalny kasy nie pożycza i nie daje. A
          propos 6 tygodni: jak z przodu dodadzą 3 lub 4 to postaram się w taki termin
          uwierzyć.
          Reasumując: prezesa możecie rozliczać z 6 tygodni a mnie z 36-46 tygodni.
          ps.
          przepraszam wszystkich przyszłych sąsiadów za powyższy tekst tak z poniedziałku
          ale na budowie nie byłem sam tylko z fachowcem.
          • penelope_75 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 24.02.03, 10:10

Prezes obiecywał mówić szczerze i realnie a okazuje się, że nadal bajki nam
            sprzedaje. Tempo robót Panie Prezesie jest bardzo niezadawalające.
      • Gość: JA Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.war.eden.com.pl / 172.20.6.* 24.02.03, 10:30
        MOI DRODZY MAM PROPOZYCHJĘ MOŻE W TAKIM RAZIE SPOTKAJMY SIĘ W WIĘKSZYM GRONIE
        NA SPOTKANIU (ŚRODA) BO JAK SIĘGAM PAMIĘCIĄ NA ODDANIU LOKALI Z BUDYNKU A
        ZALEŻY MOZE 3 ALBO 4 RODZINOM (CHYBA ŻE ZOSTAŁA NAS TAK MAŁA GARSTKA) A NAWET
        JAK SIĘ JUŻ SPOTAKMY TO NIKT NIEMA KONJKRETNYCH PYTAŃ A NAWET GORZEJ NIKT SIĘ
        NIE ODZYWA LUDZI ETAM SĄ NASZE PIENIĄDZE CIĘŻKO ZAROBIONE MOZE WARTO RÓWNIEŻ
        ABYŚMY SPOTKALI SIĘ NA ZEBRANIU Z BUDYNKIEM B WTEDY TEŻ DOWIEMY SIE JAK NAPRADE
        WYGLĄDA SPARAWA PODŁĄCZEŃ. DLA PRZYPOMNIENIE OSTANIO PREZES JAKOWIAK NIEZBYT
        BYŁ ZADOWOLONY Z OBECNŚCI PANA Z BUDYNKU B.
        A TAK SWOJĄ DROGĄ POGODA SPRZYJA PANOM PREZESOM CIEKAWE CO WYMYŚLI JAK POGODA
        SIĘ ZDECYDOWANIE POPRAWI CZYTAJ OCIEPLI
        POZDRAWIAM
        • Gość: klaudiak Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.acn.waw.pl 24.02.03, 18:32
          Bardzo proszę o pomoc mieszkańców budynku B!!!!!!!!!!! Chciałabym odebrać
          mieszkanie i nie wiem na co zwrócić uwagę przy odbiorze. Czy są może jakieś
          kruczki na które muszę zwrócić szczególną uwagę. Bardzo proszę o
          pomoc!!!!!!!!!! Pozdrawiam Wszystkich Klaudiak
          • penelope_75 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 27.02.03, 15:54
            Informacja dla przyszłych mieszkańców budynku A:

Zapraszamy na spotkanie, które odbędzie się
            3 marca /w poniedziałek/
            o godzinie 18.00
            w Kancelarii przy ul. Glogera 6 /domofon nr 2/ w Warszawie.

Serdecznie zapraszam,
            przyszły mieszkaniec z bud. A
            • Gość: ja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.war.eden.com.pl / 172.20.6.* 27.02.03, 17:55
              jak można prosić o jakiś plan tego spotkania w Kancelarii czy jest to spotkanie
              z parwnikiem który ma nas reprezentować w dalszych rozmowach
              Przyszły mieszkaniec A3
            • navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 28.02.03, 08:28

Witam
              "penelope" bardzo proszę i pewnie nie tylko ja o garść informacji na temat tego
              spotkania w kancelarii. Koszt, na ile osób się to rozłoży, ile osó przybędzie i
              temat tego spotkania.
              • Gość: penelope_75 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.175.* 28.02.03, 08:44
                navigator_0 napisał:

>
                >
                > Witam
                > "penelope" bardzo proszę i pewnie nie tylko ja o garść informacji na temat
                tego
                >
                > spotkania w kancelarii. Koszt, na ile osób się to rozłoży, ile osó
                przybędzie i
                >
                > temat tego spotkania.

Spotkanie jest z prawnikiem, który do tej pory reprezentował mieszkańców bud B.
                Chcemy żeby reprezentował nas - czyli mieszkańców bud A.
                Nie wiem ile osób przyjdzie, deklarowało się na razie około 9 rodzin.
                Im więcej nas będzie tym koszt będzie mniejszy.
                Liczę na Państwa przybycie.
                Pozdrawiam.

• pafcio_s Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 03.03.03, 10:40
                  Witam,
                  niestety nie będę mógł dzisiaj przyjechać na spotkanie, natomiast bardzo
                  chętnie się przyłaczę (jeśli można). Prosiłbym tylko o przysłanie pocztą
                  jakiegoś adresu kontaktowego (do dalszych ustaleń).
                  Pozdrawiam
                  p.
                  • bkprst01 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 03.03.03, 14:41
                    Cześć,
                    podobnie jak pafcio_s nie mogę dziś przybyć a jestem zainteresowany
                    partycypowaniem w działaniach grupy mieszkańców bud. A - prośba o m@il'a co
                    ustalono na spotkaniu, kiedy następne i "po ile zrzutka"...

pozdrawiam
                    bud. A2
                    • Gość: penelope_75 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.175.* 03.03.03, 16:16
                      Naprawdę nie jesteście w stanie dołączyć do nas dzisiaj?
                      Postarajcie się, bo dziś będziemy ustalać wszelkie szczegóły i przydałoby się
                      wiedzieć ile jest chętnych w celu ustalenia kosztów i zakresu działań Pani
                      Prawnik.

• Gość: penelope_75 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.175.* 10.03.03, 11:36
                        Dla mieszkańców bud. A

Prosze o telefon do Kancelarii najwczęsniej we wtorek wieczorkiem lub w środę
                        rano
                        - w celu ustalenia kolejnego spotkania.
                        Dziękuję i pozdrawiam.
                        • kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 11.03.03, 15:45
                          Czy jest ktos na forum niezainteresowany bunkiem A, tylko pozostalymi lub z
                          budynku B? Czy budynek B zostal juz oddany mieszkancom w formie aktow
                          notarialnych? Czy w tej chwili cos sie dzieje na terenie osiedla?
                          W chwili obecnej mieszkam dosc daleko od Warszawy i nie mam mozliwosci zbyt
                          czesto zagladac na budowe w Jablonnej. Prosze o informacje. Z gory serdecznie
                          dziekuje.

Kiedys na forum pisal ktos kto postanowil skorzystac z uslug komornika. Podobno
                          Wilbur mial dla niego jakies propozycje. Czym sie to w koncu zakonczylo?
                          • solcon Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 11.03.03, 17:14

na osiedlu dzieje się tyle ile widać na zdjęciach na www.wilbur.prv.pl
                            z tego co wiem , kilkanaście aktów w budynku "B" jest podpisanych

pozdrawiam
                            • Gość: penelope_75 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.175.* 12.03.03, 10:25
                              spotkanie w Kancelarii odbędzie się w poniedziałek o 19.00.
                              Pozdrawiam.
      • navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 12.03.03, 12:02

Witam
        Zrobiło się ciepło i postanowiłem odwiedzić budowę "bud. A" w najbliższą sobotę
        tzn. 15 marca. 17 marca będzie info dla tych co nie mogą przyjechać
        • Gość: Fafik Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.25.91.* 12.03.03, 12:35
          To może zobaczysz co w A-1 ?
          Czy już są porobione wylewki na klatce schodowej,może przewody gazowe zakładają
          itd.
          Pozdrawiam
          • navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 13.03.03, 08:21

Witam
            Zawsze staram się przejść po wszystkich klatkach. Bo jak w mojej się nic nie
            dzieje to może w innej. Także zobaczę.
            • navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 17.03.03, 08:25

Witam
              W klatce środkowej budynku A położono w mieszkaniach rury do rozprowadzenia
              wody ciepłej, zimnej i c.o. co jest ogromnym osiągnięciem jak na Wilbur.
              Natomiast prawie nie tknięto dachu (ocieplania od wewnątrz) w mieszkaniach na 2
              i 2,5 piętra. Nie otynkowano również bodajże trzech mieszkań na pierwszym
              piętrze i żadnego na drugim. Nie tknięto także klatek schodowych. Reszta klatek
              w budynku A było zamkniętych.
              • pafcio_s Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 17.03.03, 11:01
                Witam,
                byłem w weekend na "budowie" i przeszedłem się po wszystkich klatkach. Zmiany
                są raczej niewielkie. Natomiast to co zwróciło moją uwagę to dach w okolicach
                klatki nad A2. Wyglądał nienajlepiej. Czy ktoś ma jakieś informacje o tym czy
                Wilbur planuje coś z tym zrobić?

pozdr.
                p.
                • Gość: ja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.175.* 17.03.03, 15:54
                  pafcio_s napisał:

> Witam,
                  > byłem w weekend na "budowie" i przeszedłem się po wszystkich klatkach.
                  Zmiany
                  > są raczej niewielkie. Natomiast to co zwróciło moją uwagę to dach w
                  okolicach
                  > klatki nad A2. Wyglądał nienajlepiej. Czy ktoś ma jakieś informacje o tym
                  czy
                  > Wilbur planuje coś z tym zrobić?
                  >
                  > pozdr.
                  > p.

W środe jest spotkanie z Prezesem można więc będzie zapytać.
                  • pafcio_s Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 17.03.03, 17:01
                    Gość portalu: ja napisał(a):
                    > W środe jest spotkanie z Prezesem można więc będzie zapytać.

Można wiedzieć o której godzinie?

p.
                    • Gość: ja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.175.* 18.03.03, 08:36
                      tak jak zwykle o 17.00.
                      • Gość: ja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.175.* 19.03.03, 09:15
                        Dzisiejsze spotkanie na Bukowym Dworku jest niestety odwołane.
                        • Gość: alidus Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.riviera.pw.edu.pl / 10.4.209.* 21.03.03, 21:18
                          Witam! Niestety dopiero niedawno trafiłam na tę stronę, a jestem potencjalnym
                          mieszkańcem budynku A (chociaż w to, że on zostanie kiedykolwiek oddany już
                          nie wierzę). Przeczytałam parę listów wstecz i zauważyłam, że chcecie spotkać
                          się z jakims prawnikiem. Czy mogłabym uzyskać więcej informacji na ten temat?
                          Nie jestem niestety z Warszawy i sledzenie poczynań Wilbura jest dla mnie
                          nieco utrudnione. Bardzo prosze o odpowiedz.
      • Gość: ja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.war.eden.com.pl / 172.20.6.* 28.03.03, 07:27
        Następne spotkanie u pani adwokat wtorek tj.2003.04.01
        • Gość: Przemek Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 194.9.223.* 31.03.03, 08:57
          O godzinie...?
          • Gość: alidus Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.student.pw.edu.pl 31.03.03, 16:39
            I gdzie to jest?
            • penelope_75 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 01.04.03, 09:33
              Informuję, iż lista osób chętnych współpracować z Panią Mecenas jest już
              zamknięta.
              • navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 02.04.03, 09:04

Witam
                Czy ktoś może napisać czy jest dzisiaj spotkanie w Wilburze??? Jak jest to o
                której godzinie ??
                • Gość: ja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.175.* 02.04.03, 12:56
                  navigator_0 napisał:

>
                  >
                  > Witam
                  > Czy ktoś może napisać czy jest dzisiaj spotkanie w Wilburze??? Jak jest to o
                  > której godzinie ??

Podaję Ci nowy telefon do Wilburu: 782 54 98.
                  Zadzwoń i zapytaj - ja niestety nie wiem.
                  • navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 08.04.03, 09:17

• Gość: dharma Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.acn.waw.pl 08.04.03, 12:32
                      O jakim lipcu Ty piszesz. Ja kupiłem mieszkanie w budynku B. Oststnio jeden z
                      pracownków Wilburu powiedział mi, że wystąpili do Banku o powiększenie
                      kredytu. Odpowiedź ma być w przeciągu dwóch tygodni. Jeśli Bank im odmówi nie
                      mają wyjścia ogłoszą upadłość.
                      • navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 23.04.03, 16:36

Witam
                        Czy Wilbur jeszcze żyje ???
                        • Gość: Fafik Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.25.91.* 24.04.03, 15:04
                          Ano dycha jeszcze. W budynku B już mają wszystko podłączone i ludziska się
                          wprowadzają.
                          Tak więc proponuję drobny dystans do tekstów proponujących ogłoszenie
                          upadłości.
                          • navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 24.04.03, 15:29

Witam
                            Nie chciałem wcześniej o tym pisać, ale wiem to z innych źródeł i czekałem na
                            potwierdzenie.
                            • kiri1 WILBUR - Bukowy Dworek - BUDYNKI E,F,G - BenHaus 29.04.03, 10:19
                              Juz wiemy, ze mieszkancy budynku B w Bukowym Dworku juz sie wprowadzaja. Ale
                              czy na forum sa ludzie zainteresowni mieszkaniami w budynkach dalszych (E,F).
                              Podobno budowa tych obiektow ma zajac sie nijaka firma BenHaus z Koszalina.
                              1. Czy ktos cos wie na ten temat?
                              2. Kiedy zaczna budowac i kiedy skoncza?
                              3. Czy w zwiazku z tym Wilbur czy tez BenHaus spotka sie z nami - nabywcami
                              lokali mieszkalnych w tych budynkach?
                              Jest to o tyle wazne, ze technologia wykonania tych budynkow bedzie sie
                              znacznie roznic od tej opisywanej w przedwstepnych umowach jakie zawarlismy z
                              Wilburem w formie aktu notarialnego.
                              Moze my przyszli mieszkancy budynkow E,F i G zaproponujemy BenHaus'owi
                              spotkanie, jezeli bedzie mial on swojego przedstawiciela w Jablonnie czy tez w
                              Warszawie. Nalezaloby to zorganizowac jak najpredzej. W ten sposob moze
                              uniknilibysmy przyszlych problemow. Czekam na opinie. Jezeli ktos z Wilburu
                              czyta forum rowniez prosze o potwierdzenie informacji dotyczacych inwestora z
                              Koszalina i czy panowie prezesi tez sa za takim spotkaniem z przedstawicielem
                              BenHaus'a.
                              • kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - BUDYNKI E,F,G - BenH 08.05.03, 10:15
                                Czy kogos z klientow WILBURU interesuje jeszcze to forum?
                                Ludzie odezwijcie sie. Czy juz jest tak dobrze, ze nie macie o czym pisac. Czy
                                wrecz przeciwnie. Jest tragicznie i nikomu sie nie chce poglebiac swojego
                                zdenerowania.
                                Skoro nie moge przywolac na forum przyszlych mieszkancow budynkow E,F i G,
                                budowanych najprawdopodobniej przez BenHaus, to niech sie odezwa mieszkancy
                                budynku B. Jak Wam sie mieszka i co sie dzieje na osiedlu i z Wilburem (z
                                naszymi kochanymi panami prezesami). Jak wczesniej wspominalem jestem dosc
                                daleko od Warszawy i nie moge czesto odwiedzac Bukowego Dworka. Dzieki z gory
                                za informacje.
                                • Gość: ja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - BUDYNKI E,F,G - BenH IP: 213.17.175.* 08.05.03, 10:28
                                  kiri1
                                  ja jestem z bud A.
                                  Postaram się dziś podjechać na budowę i sprawdzić co się tam dzieje.
                                  Dam znać jutro.
                                  • kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - BUDYNKI E,F,G - BenH 10.05.03, 14:34
                                    "ja" obiecywalas /les, ze bedziesz na osiedlu i napiszesz co sie tam dzieje.
                                    Prosze, jak bylas/les na osiedlu, napisz zo zobaczylas/les. Dotyczy to rowniez
                                    terenow przyszlych budynkow E,F,G. Czy tam cos sie rusz?
                                    • penelope_75 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - BUDYNKI E,F,G - BenH 12.05.03, 08:34
                                      cześć, na budowę dotarłam dopiero w sobotę.
                                      Wpadałam dosłownie na 5 minut więc za wiele nie napiszę.
                                      Mogę powiedzieć tylko, że na bud. A jest parę drobnych zmian. Podłączyli rury
                                      z wodą, ktoś się już zaczyna wprowadzać -mimo hipoteki i tyle.
                                      Może w tygodniu będzie więcej czasu to spokojnie wszystko obejrzę.
                                      • navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - BUDYNKI E,F,G - BenH 12.05.03, 09:21

Witam
                                        Puściłem maila 12 maja do firmy Ben Haus z zapytaniem czy to prawda, że będą
                                        wykańczać budynki w Wilburze. Jak tylko odpiszą to dam Wam znać co napisali.
                                    • Gość: ja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - BUDYNKI E,F,G - BenH IP: 213.17.175.* 12.05.03, 11:12
                                      Kiri,
                                      Niestety nie byłam na budowie. Może w tym tygodniu mi sie uda.
                                      • navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - BUDYNKI E,F,G - BenH 15.05.03, 13:45

• kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - BUDYNKI E,F,G - BenH 16.05.03, 07:07
                                          Jest to troche zastanawiajace. Skoro ma to byc powazny inwestor (czytaj
                                          BenHaus) to chyba powinien odpowiadac na zapytania przesylane poczta
                                          elektroniczna. Tym bardziej, ze namiary podaja na swoich stronach
                                          internetowych.
                                          Jednak jak tylko odpowiedza na Twoj e_mail daj znac. Dziekuje.
                                          • navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - BUDYNKI E,F,G - BenH 16.05.03, 10:26

• kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - BUDYNKI E,F,G - BenH 16.05.03, 10:51
                                              O tym, ze BenHaus ma wejsc na budowe "Bukowego" dowiedzialam sie na terenie
                                              osiedla od mieszkancow (obecnych albo przyszlych). Dlatego prosilam o
                                              potwierdzenie tej informacji na forum przez pracownikow (Prezesow) Wilburu.
                                              Zapewne wchodza na to forum i czytaja. To na razie tyle. Czekam na dalsze
                                              wiesci.
      • kiri1 WILBUR - Bukowy Dworek - do Navigator_0 19.05.03, 09:15
        Navigator_0. Rozmawialam dzisiaj z przedstawicielem firmy BenHaus i
        poinformowano mnie, ze wyslano dzisiaj odpowiedz na Twojego maila. Poproszono
        mnie abym zglosila sie do Ciebie o przeslanie mi tresci tego listu, gdyz oni
        nie sa wstanie indywidualnie z kazdym rozmawiac. Podobno w tym liscie podane sa
        blizsze szczegoly dalszych ich dzialan. Prosze wiec jeszcze raz, jezeli bys
        mogl, o przeslanie mie tresci listu z ich odpowiedzia.
        • navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - do Navigator_0 19.05.03, 11:33

• penelope_75 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - do Navigator_0 19.05.03, 11:42
          Ja tez poproszę, będę wdzięczna :)
        • navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - do Navigator_0 19.05.03, 14:50

• Gość: alidus Re: WILBUR - Bukowy Dworek - do Navigator_0 IP: *.student.pw.edu.pl / 10.4.209.* 29.05.03, 15:25
            Czy forum: WILBUR - Bukowy Dworek gdzies sie przenioslo? Pytam bo od dawna nie
            ma juz nowych wiadomosci.
            • kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - do Navigator_0 29.05.03, 16:18
              Jest to chyba okres wyczekiwania, co nasi kochani prezesi uzgodnia z firma
              BenHaus. Jak "navigator_0" podal ma to sie rozstrzygnac do polowy czerwca.
              Miejmy nadzieje, ze bedziemy sie cieszyc z podjetych przez Wilbur decyzji w
              sprawie tak naglasnianego od kilku miesiecy inwestora strategicznego. Podobno o
              wynikach tych rozmow mamy byc powiadomieni przez Wilbur. Ja osobiscie nie
              wierze w informacje ze strony Wilburu. Chyba, ze Prezesi zmienili sie o 180
              stopni. Poczekajmy.
              Kiedys na forum byl obecny ktos kto korzystal z uslug komornika. Jezeli ten
              ktos zaglada jeszcze tutaj to niech sie odezwie jaki final miala ta sprawa.
              • navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - do Navigator_0 30.05.03, 08:45

• Gość: Fafik Re: WILBUR - Bukowy Dworek - IP: 213.25.91.* 30.05.03, 09:13
                  Jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że umowa bedzie podpisana. Trwaja rozmowy
                  z bankiem. Niedługo będzie wiadomo dokładniej.
                  Tak więc czekać i nie panikować. Już dawno było mówione, że najpierw skończą
                  pierwsze budynki, dopiero potem ruszą CDE.
                  wiem, że to za długo, każdy jest wściekły, ja też.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: pawel Re: WILBUR - Bukowy Dworek - IP: *.2studio.com.pl 30.05.03, 16:19
                    Skad ta pewnosc ze jakakolwiek umowa zostanie kiedykolwiek podpisana
                    ? Mam nadzieje ze Fafik ma informacje z innego zrodla niz biuro Wilburu.
                    • navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - 02.06.03, 13:19

• kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek 02.06.03, 13:52
                        Pozostaje nam zatem cierpliwie czekac i odliczac dni. Pozostalo 11 dni. 15
                        czerwca wypada w niedziele. Poza tym, czy ktos bywa na osiedlu w Jablonnej. Czy
                        tam sie cos dzieje. Czy wszysko zamarlo i tez sa oczekiwania na decyzje
                        inwestora strategicznego. Jezeli ktos cos wie na ten temat niech sie odezwie na
                        tym forum. Moze ktos z mieszkancow budynku B cos napisze. Jak sie mieszka.
                        • navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek 02.06.03, 15:22

• kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - spotkanie 02.06.03, 19:23
                            Ja jestem za. Ciekawe co Prezesi maja nam do powiedzenia odnosnie swoich
                            dalszych inwestycji i uzgodnien z BenHaus'em. Moze jeszcze w tym tygodniu.
                            • Gość: ja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - spotkanie IP: 213.17.175.* 03.06.03, 09:10
                              ja jestem jak najbardziej za spotkaniem z Prezesami. Kiedyś co dwa tygodnie
                              odbywały się takie spotkania ale potem Prezesi zaczęli odwoływac każde kolejne
                              spotkanie i przestali wyrażać chęć na dalsze spotkania. A mieszkańcy nadal
                              chcą się spotykać!!!
                              • kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - spotkanie 03.06.03, 11:22
                                Byc moze wczesniej sila napedowa doprowadzajaca do spotkan byli obecni
                                mieszkancy budynku B. Skoro otrzymali swoje M nie zalezy im juz na tych
                                spotkaniach. Najprawdopodobniej widza Prezesow kazdego dnia. Moze ktos
                                zaproponuje termin spotkania. Czekam na propozycje.
                                • kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - spotkanie 03.06.03, 11:24
                                  Jeszcze jedno "ja". Czy dotarlas/les w koncu na osiedle. Jezeli tak to co tam
                                  sie dzieje. Czy sa zauwazalne jakies ruchu i postepy na budowie.
                                  • navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - spotkanie 03.06.03, 13:54

• Gość: ja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - spotkanie IP: 213.17.175.* 03.06.03, 14:21
                                      nie pisałam nic bo i nie było o czym.
                                      W dwóch mieszkaniach na bud A3 ktoś już wykańcza swoje mieszkanie.
                                    • Gość: vega Re: WILBUR - Bukowy Dworek - spotkanie IP: 195.136.33.* 03.06.03, 14:24
                                      witam wszystkich,
                                      rzeczywiscie to glownie mieszkancy budynku B nastawali na te spotkania bo
                                      zalezalo im na jak najszybszym wprowadzeniu sie do mieszkan. Teraz kazdy zajal
                                      sie swoimi sprawami tzn. wykanczaniem mieszkan, urzadzaniem itp. Swoje tez
                                      wlasnie wykanczam wiec na budowie dosc czesto bywam. Z przykroscia musze
                                      stwierdzic ze nic tam sie nie dzieje. Od czasu do czasu placze sie kilku
                                      robotnikow na budynku A, byc moze nawet cos tam robia, ale co to jest za robota
                                      skoro nie widac zadnego profesjonalnego sprzetu. Pozostale budynki i teren na
                                      osiedlu stoja kompletnie. Do czasu kiedy nie wyjasni sie sprawa z inwestorem,
                                      na budowie raczej nic sie nie zmieni.
                                      pozdrawiam
                                      • Gość: ja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - spotkanie IP: 213.17.175.* 03.06.03, 14:48
                                        Gość portalu: vega napisał(a):

> witam wszystkich,
                                        > rzeczywiscie to glownie mieszkancy budynku B nastawali na te spotkania bo
                                        > zalezalo im na jak najszybszym wprowadzeniu sie do mieszkan.

Niezupełnie. Spotkania z Prezesami organizowali również przyszli mieszkańcy
                                        bud. A. Na spotkania przychodziło około 10 rodzin z bud A. Nie było nikogo z
                                        bud B. Oni mieli osobne spotkania.

• Gość: bbbbb2 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - spotkanie IP: *.warta-vita.com.pl 03.06.03, 15:09
                                          Witam,
                                          skąd informacja że mieszkańcy budynku B już w nim mieszkają? moze mieszkańcy
                                          budynku A wiedzą coś więcej niż mieszkańcy budynku B? Z tego co wiem, budynek B
                                          nie został jeszcze formalnie odebrany przez gminę...
                                        • Gość: bbbbb2 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - spotkanie IP: *.warta-vita.com.pl 03.06.03, 15:09
                                          Witam,
                                          skąd informacja że mieszkańcy budynku B już w nim mieszkają? moze mieszkańcy
                                          budynku A wiedzą coś więcej niż mieszkańcy budynku B? Z tego co wiem, budynek B
                                          nie został jeszcze formalnie odebrany przez gminę...
                                          pozdrawiam
                                          • Gość: Fafik Re: WILBUR - Bukowy Dworek - spotkanie IP: 213.25.91.* 03.06.03, 15:50
                                            Gość portalu: bbbbb2 napisał(a):

> Z tego co wiem, budynek B
                                            > nie został jeszcze formalnie odebrany przez gminę...
                                            > pozdrawiam

To prawda. Ale faktycznie ludzie dostali już klucze. Na formalny odbiór będą
                                            czekać już w swoich mieszkaniach
                                            • alidus1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - spotkanie 03.06.03, 22:02
                                              Witam wszystkich. Bylam ostatnio na budowie, bo zainteresowana jestem, jak i
                                              wszyscy chyba, postepami w budowie budynku A. Obecnie mieszka w nim jeden
                                              czlowiek, ktory na tyle wymeczyl prezesa, ze ten wykonczyl mu mieszkanie.
                                              Wykanczanie innych mieszkan (pojedynczych) jest na tej samej zasadzie - kto
                                              czesto dzwoni, przychodzi, wymusza etc. temu paru robotnikow pomalutku cos
                                              robi.
                                              A propos spotkania: czy jest sens organizowac je przed 15 skoro i tak nic
                                              nowego sie nie dowiemy? Po obiecanym 15 mozna by ewentualnie wymagac od nich
                                              jakis dalszych krokow. A teraz beda nas odsylac obiecujac rychle rozwiazanie
                                              rozmow z wybawicielem BenHausem. Bardzo prosze, jesli ustalicie juz jakis
                                              termin to dajcie znac. Pozdrawiam.
                    • Gość: rer Re: WILBUR - Bukowy Dworek - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.03, 16:15
                      !
      • pepe282 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 04.06.03, 15:06
        Witam wszystkich
        Wczoraj znalazłam forum i wierzcie mi, że ogromnie ucieszył mnie fakt, że nie
        jestem już sama.Szukałam Was od wielu miesięcy aż w końcu.
        Dziś rano usiadłam i przeczytałam od deski do deski wszystko.. Szczerze powiem,
        że trochę zaskoczyła mnie ta bez konstruktywna wymiana maili. Nie chce nikogo
        urazić, może wyjaśnialiście coś na spotkaniach z "prezesami"( nic o nich nie
        wiedziałam), może osobiście spotykacie się i uzgadniacie kwestie których nie
        poruszacie na forum.
        To, że ktoś odebrał klucze w budynku B wiem od naszych "prezesów". Tyle, że
        poinformowali mnie o tym w ten sposób, że Ci lokatorzy podpisali z nimi ugodę
        zrzekając się spłaty karnych odsetek za zwłokę w zamian za niepłacenie czynszu
        przez jakiś okres. Czy to prawda? Czy jest to wyjście z sytuacji? Jak wszyscy
        nie będą płacić czynszu, kto będzie opłacał całą administrację?
        A może warto byłoby się spotkać na neutralnym guncie, bez prezesów i ustalić
        jakąś strategię. Nawet przed tym spotkaniem w Wilburze o którym pisaliście. Co
        Wy na to?
        Czekam na rychłą odpowiedź i pozdrawiam
        Pepe
        • Gość: ` Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 194.9.223.* 04.06.03, 16:40
          "..lokatorzy podpisali z nimi ugodę
          > zrzekając się spłaty karnych odsetek za zwłokę w zamian za niepłacenie
          czynszu
          > przez jakiś okres...."

To jeszcze dopytaj ich, czy grzejniki i piecyki też WILBUR odda mieszkańcom w
          czynszu... I do jakiej kwoty jest ta "ugoda"? Czego jak czego, ale fantazji
          nieudacznikom nie brakuje - brak za to konkretów.

bud.A (niestety)
          • Gość: ` Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 194.9.223.* 04.06.03, 16:45
            Jeśli chcesz się czegoś dowiedzieć, pytaj raczej mieszkańców bud. B. Oni nie
            mają w odróżnieniu od czapli/jaskowiaka powodów by kłamać.
        • Gość: Jer. Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 217.8.161.* 04.06.03, 17:13
          pepe282 napisała:

> > To, że ktoś odebrał klucze w budynku B wiem od naszych "prezesów". Tyle, że
          > poinformowali mnie o tym w ten sposób, że Ci lokatorzy podpisali z nimi ugodę
          > zrzekając się spłaty karnych odsetek za zwłokę w zamian za niepłacenie
          czynszu
          > przez jakiś okres. Czy to prawda?
          Prawdą jest to, że większość z bud. B odebrała klucze, zamieszkane jest 9
          mieszkań i to wszystko. Żadnej ugody nie podpisywaliśmy, odsetki cały czas lecą
          (budynek nie jest oddany do użytkowania - mieszkamy na budowie), a suma urosła
          już do takich rozmiarów, że chyba przez 20 lat musiałbym nie płacić czynszu, a
          Wilbur ma problemy nawet żeby zapłacić za prąd w biurze (kilka dni mieli
          odcięty ). Podpisaliśmy jedynie porozumienie, że sfinansujemy zakup piecy i
          grzejników i te pieniądze (ok 3 000 zł) odbierzemy w niepłaconym czynszu.W maju
          zwolnili prawie wszystkich pracowników z biura. Właściwie od dwóch miesięcy nic
          się nie dzieje na budowie i jeżeli nie wejdzie inwestor to pozostaje tylko
          czekać na syndyka i prokuratora, bo są tam niezłe przekręty.Prezesi unikają
          spotkań i cały czas mówią o negocjacjach z inwestorem. Do 15-stego już
          niedaleko i wtedy się okaże co wyszło z tych negocjacji.
      • pepe282 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 05.06.03, 09:55
        Dzięki za informacje.
        Wiecie co najgorsze jest to, że w momencie kiedy nie wiedziałam o Waszych
        spotkaniach, chodziłam do Wilbura sama. To, że prezesi kłamią wiadomo, ale jak
        przychodzisz i dowiadujesz się, że jeden podpisał ugodę, drugi coś tam innego
        to zaczynasz się zastanawiać. Raz czy to prawda. Dwa a jeśli tak to dlaczego
        ludzie tak to załatwiają?
        Każdy kto przychodzi do Wilburu słyszy jakieś inne kłamstwa. Ilu jest takich
        ludzi, którzy nie wiedzą ani o spotkaniach, ani o tym forum?
        Czy nie sądzicie, że naprawdę warto byłoby się spotkać w jakimś gronie i
        uzgodnić pewne rzeczy zanim pójdziemy do Wilburu. W momencie jeśli będziemy
        wiedzieli że mamy podobne zdanie na pewne tematy łatwiej będzie zabrać głos
        wiedząc że się ma poparcie. Z tego co pisaliście wcześniej nikt na spotkaniach
        nie popiera tego który coś zacznie.
        Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi i propozycje w sprawie spotkania.
        • navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 05.06.03, 10:42

• Gość: p Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.2studio.com.pl 12.06.03, 13:38
        Nie chcialbym nikogo martwic ale obawiam sie ze z naszego inwestora
        nici.
        • Gość: ` Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 194.9.223.* 12.06.03, 14:46
          Nie chciałeś, ale zmartwiłeś...
          Jakieś konkrety?
          • Gość: Fafik Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.25.91.* 12.06.03, 15:14
            właśnie. o konkrety poprosimy.
            Ja słyszałam tylko, że jest opóźnienie, jedna z umów już jest podobno podpisana
            i wysłana gdzie trzeba, jeszcze jakąś trzeba podpisać.
            Ale Ty widocznie masz inne wiadomości.
            • Gość: p Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.2studio.com.pl 12.06.03, 15:59
              Mam.informacje ze zrodla czyli od p.J.
              Niestety o niby podpisanej jednej umowie nic nie powiedzial.
              Takze nie wiem skad pani Fafik ma te info.
              Wiadomo tyle ze nie dogadali sie co do infrastruktury.
              Inwestor nie chce wejsc jezeli Wilbur nie dokonczy przynajmniej dwoch
              blokow i nie zagospodaruje terenu tj. drogi,chodniki itd.
              Swoja droga to dosyc ciekawe, i tu zwracam sie do p.Prezesa, ze w trakcie
              tylu miesiecy rozmow i spotkan nie dogadaliscie tematu drogi i
              zagospodarowania terenu.
              Chociaz pan.Prezes twierdzil ze to inwestora sprawa. Tak naprawde to
              chyba jest kolejne potwierdzenie tego ze panom Prezesom najlepiej
              wychodzi KLAMANIE.
              Mam wrazenie ze spora grupa ludzi z tego forum bardzo rzadko bywa na
              budowie i nie wie co tak naprawde tam sie dzieje.
              Pare dowodow na to ze prezesi klamia;
              - stacja uzdatniania, miala byc zalatwiona za dzialke w Skierdach w
              grudniu ub. roku(slowa pana J), do dzis nie ma. a co ciekawe wtedy miala
              wartosc 100 tys .zl, dzisiaj juz 170 tys.
              - droga i chodniki, poszly dwa mieszkania dla wykonawcy. Zrobili kawalek
              a co z reszta?
              Lista obietnic jest dluga.
              Te wszystkie stwierdzenia padaly na spotkaniach, a niewiele z tego
              zostalo zrobione. Moze p.Prezes sproboje nam to wytlumaczyc.

• navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 12.06.03, 16:24

• plfox Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 12.06.03, 17:04
        Jezeli chcecie sie spotykac rzeby sie czegos dowiedziec to nie macie po
        co. 15 bedzie w niedziele wiec do jutra powinno wszystko byc jasne.
        Jezeli do dzisiaj nic nie zostalo zalatwione to marne sa szanse ze jutro sie
        wyjasni.
        • plfox Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 12.06.03, 17:11
          Mam wrazenie ze prezesi kombinuja jak tu wyrwac jeszcze pare zlotych i
          zakonczyc swoja dzialalnosc. Z jakiegos powodu pan Cz. przepisuje
          dzialki na swoich ziomkow ( te na ktorych nie siedzi jeszcze komornik).
          • navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 13.06.03, 08:20

• pepe282 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 13.06.03, 09:34
              Pisałam dwa razy z prośbą żebyśmy się spotkali na neutralnym gruncie aby
              ustalić pewne kwestie przed spotkaniem z Prezesami. Bez odpowiedzi. Czy
              uważacie że to głupi pomysł? Prosze navigator widze że Ty jesteś tu na forum
              prawie od początku może odpowiesz na moją propzycje.
              • navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 13.06.03, 11:09

• pepe282 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 13.06.03, 15:15
                  Dzieki za odpowiedź. Mam jakiś telefon do Bukowego na Szkolną spróbuje
                  zadzwonić i umówić spotkanie. Dam znać jutro co ustaliłam.
                  • plfox Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 13.06.03, 15:30
                    Tak na przyszlosc podam numery na Szkolna, 782 54 98, 782,53 98, 782
                    51 37 i numer na ktory zawsze dzwonie 782 51 38
                    • pepe282 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 16.06.03, 08:31