Gość: STP IP: 133.6.76.* 20.01.03, 04:51 aby zaoszczedzic nam wszystkim czas, prosze o kontynuowanie powyzszego watku "tutaj"..... pozdrawiam STP Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.175.* 20.01.03, 09:58 Dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fafik Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.25.91.* 20.01.03, 15:33 Nie mogłam być na ostatnim zebraniu na Żytniej. Napiszcie, proszę, jeśli ktoś z was był, jakie uzyskaliście informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.175.* 21.01.03, 09:53 opowiem krótko: 1.w najbliższych dniach Wilbur planuje przeprowadzkę biura do Bukowego Dworku. 2.Od poniedziałku /o ile pogoda na to pozwoli/ miały być robione dojazdy i chodniki do osiedla. 3.wciąż trwają rozmowy z Inwestorem Strategicznym - finał rozmów przewidywany na koniec lutego. 4. trwają ustalenia z Bankiem w sprawie obniżenia kosztów na spłatę hipoteki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: ensgs* / 47.211.0.* 21.01.03, 15:00 Gość portalu: ja napisał(a): > opowiem krótko: > > 1.w najbliższych dniach Wilbur planuje przeprowadzkę biura do Bukowego Dworku. > 2.Od poniedziałku /o ile pogoda na to pozwoli/ miały być robione dojazdy i > chodniki do osiedla. > 3.wciąż trwają rozmowy z Inwestorem Strategicznym - finał rozmów przewidywany > na koniec lutego. > 4. trwają ustalenia z Bankiem w sprawie obniżenia kosztów na spłatę hipoteki. > Rzeczywiscie b. krótko i dalej nic nowego. Nie bierz bynajmniej nic do siebie "ja". Chodzi mi tylko o to co było tematem spotkania. Ad.1 Co nas w tej sytuacji interesuje gdzie będzie urzędować Wilbur. Nadzieją może być jedynie to że w tej sytuacji w końcu podłączą kanalizację i wodę (nie koniecznie uzdatnioną bo do picia mogą kupować w baniakach). Gazu w sumie też nie muszą mieć, bo ogrzewać biuro mogą prądem budowlanym. To samo elektryka - wystarczy im prąd budowlany. Ad.2 Od poniedziałku /o ile pogoda na to pozwoli/... wiedzą,że pogoda nie pozwoli więc dobry argument na pokrzepienie serc. Wiemy że na kolejnym spotkaniu wytłumaczeniem będzie pogoda. Ad.3 "Inwestor Strategiczny" - oryginalny tytuł bajki. Czy ktoś z Was zastanawiał się nad tym, że przy takim systemie finansowania inwestycji przez klientów - 100% wpłaty nie trzeba by się martwić o inwestora strategicznego? Czy ktoś próbował choćby szacunkowo policzyć pieniądze które wpłynęły od nas do Wilburu i porównać tę sumę z tym co do tej pory wybudowano? Popatrzcie: - uśredniając liczbę mieszkań na klatce: 6 mieszkań/piętro x 3 piętra = 18 mieszkań, - budynki A i B - 18 mieszkań/klatkę x 3 klatki/budynek x 2 budynki = 108 mieszkań, - uśredniając cenę mieszkania (są większe i mniejsze) - 150 tys. PLN, - Mamy łączną kwotę 108 x 150 tys. = 16,2 mln PLN Tyle pieniędzy wpłynęło od nas do Wilburu, pomijając wpływy z pozostałych budynków: rozpoczęte C, D, niewybudowane E, F, G, H - (na jednym ze spotkań pojawił się przerażony pan, który zainwestował w mieszkanie z budynku H). Możemy więc zakładać, że tych pieniędzy do Wilburu wpłynęło jeszcze więcej. ...??? Ad.4 Trwają rozmowy z bankiem. Jakieś konkrety? Ustalenia? Propozycje? Czy nie jest to kolejna bajka na pokrzepienie? Kolejny temat na spotkanie, żeby odsunąć na dalszy plan istotne sprawy? Jeśli nawet trwają rozmowy, to kiedy się skończą? Pamiętacie jak długo trwały rozmowy z bankiem (różnymi bankami) na temat kolejnego kredytu i czym się skończyły? Jak długo trwają rozmowy z inwestorem strategicznym? A właśnie, dodając do kwoty która wpłynęła od klientów sumy pożyczek bankowych, które stanowią grube miliony i dodatkowo obciążają nieruchomości, czy nie zastanawiacie się czy aby na pewno to ta inwestycja - Bukowy Dworek - jest finansowana z tych pieniędzy??? Na prawdę zastanówmy się czy ten kierunek rozmów z Wilburem, który od wielu miesięcy nie wniósł nic nowego, jest tym właściwym... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pesymistka Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.03, 21:21 "j" czy byleś może na zebraniu a jesli nie to zapraszam na kolejne. Na forum wszyscy się madrzą a na zebraniu jakos brakuje chetnych do dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STP Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 133.6.76.* 22.01.03, 04:38 do informacji Pana "j" - dawno podliczalem, tak jak ty, pieniadze jakie Wilbur "zgarnal" i otrzymalem wytlumaczenie iz wszystko to czego brakuje poszlo na Skierdy.... prezesi przyznaja sie otwarcie ze tam wydali pieniadze z Bukowego Dworku....(ile poszlo do kieszenie to odzielna sprawa) ale tu kolejny raz stwierdzam iz nie mamy wielu opcji (przynajmniej takich ktore nie skrzywdza nas samych). Z tego co slyszalem to na spotkaniu potwierdzono informacje ze dokonczenie robot w A zostalo juz oplacone mieszkaniami i innymi formami rozliczen!!! (tj INSTALACJE/TYNKI/WYLEWKI/DRZWI WEW I ZEW...chyba piecyki i grzejniki jeszcze nie) -powinnismy wiec widziec sukcesywny (choc nie dynamiczny) postep prac na tym budynku!! Skoro Wilbur za to juz zaplacil to chyba umie sie domagac swego.....???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: ensgs* / 47.211.0.* 22.01.03, 10:44 Do "pesymistka": Tak się składa że byłem na jednym ze spotkań jesienią, które to miało być przełomowym. Za dwa tygodnie mieliśmy widzieć efekty wznowionych prac. Jak wiadomo nic się nie posunęło. I tak też się składa, że zabrałem głos na tym zebraniu kontrując próżne obietnice prezesa, który bardzo się najeżył i nie miał odpowiedzi na moje argumenty. Pozostali uczestnicy tylko się dziwnie na mnie popatrzyli. Nie miałem żadnego poparcia. Widać że ludzie wolą słuchać obietnic prezesów, które jak się później okazuje nie mają pokrycia w działaniu. Jest to jednak zawsze dla nich pocieszenie na okres do kolejnego spotkania. I tak się to ciągnie, a efektów nie ma. Dlatego też nie chcę uczestniczyć w spotkaniach i wyjść na czarownicę, która nie wierzy panom prezosom, chce robić zamieszanie i "psuć miłą atmosferę". Po co mi to. A odpowiedzi na moje pytania uzyskuję na budowie, którą często odwiedzam. Tak samo nie chciałem udzielać się na forum. Nie chodzi mi o wymądrzanie się, bo to jest najprostsze. Jednak wczoraj pokusiłem się i skutek jest taki jakiego się obawiałem. Panie "STP", to rozwiązanie o którym mówisz ,tzn. "Z tego co slyszalem to na spotkaniu potwierdzono informacje ze dokonczenie robot w A zostalo juz oplacone mieszkaniami i innymi formami rozliczen!!!" funkcjonuje już od jesieni - tak zapewniali wtedy prezesi. Czy widać tego efekty? Jesień była przecież przychylna pod względem pogody, a nie zrobiono prawie nic. Wątpliwe stają się więc kolejne zapewnienia. Zapraszam jeszcze tylko do obejrzenia wszystkich mieszkań na poddaszu w budynku A. Na podłogach stoi lód, powstały z wody, która przeciekła przez dach. Tynki i podwieszane sufity są zniszczone, pozalewane, poprzemarzane. Dochodzą więc kolejne koszty związane z naprawą dachu (prawie na całej powierzchni) i ponownym wykonaniu prac wykończeniowych w tych mieszkaniach. Na koniec chcę tylko dodać że chodziło mi o przekazanie moich odczuć, a bynajmniej nie na robieniu zamieszania. Nie bierzcie niczego do siebie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.175.* 22.01.03, 10:58 Gość portalu: pesymistka napisał(a): > "j" czy byleś może na zebraniu a jesli nie to zapraszam na kolejne. Na forum > wszyscy się madrzą a na zebraniu jakos brakuje chetnych do dyskusji POPIERAM, ZAPRASZAM NA SPOTKANIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.175.* 22.01.03, 11:09 Uważam, iż warto przychodzić na spotkania i zabierać głos, nawet jeśli nie będzie to miłe. Chociażby po to warto aby pokazać , że coraz więcej osób jest zaniepokojona złą sytuacją firmy a nie tylko garstka stałych bywalców. Przyjdź, spotkanie w najbliższą środe o 17.00. Odpowiedz Link Zgłoś
adusz Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 23.01.03, 19:23 Mieszkam daleko od Warszawy, dlatego będę bardzo wdzięczny jeśli będziecie zamieszczać wszelkiego rodzaju "nowinki" nt. osiedla Bukowy Dworek, na którym, na swoje nieszczęście chyba zakupiliśmy mieszkanie (teoretyczne mieszkanie!) Na pewno nie przyjadę na spotkanie w przyszłą środę (cholerne kilometry) Dzięki z góry! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.175.* 27.01.03, 09:29 29 styczeń /sroda/ o godz. 17.00 - zebranie dotyczyć będzie bud. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fafik Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.25.91.* 28.01.03, 14:01 Prośba do osób, które mogą pójść na zebranie: zapytajcie o stację uzdatniania wody. Co z wodą? Czy będzie się nadawała do picia ? I napiszcie proszę później, co się dowiedzieliście Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lorbas Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 212.160.127.* 28.01.03, 14:15 Dzwoniłem przed chwilą do wilburu jutrzejsze zebranie A i B zostało odwołane przez wilbur i przełożone za tydzień w ich biurze na Bukowym Dworku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.175.* 28.01.03, 15:13 dzięki za informację o odwołanym spotkaniu. Navigator-co z Twoją obietnicą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tre Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.03, 16:08 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość portalu: w Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.03, 16:09 ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.241.42.* 04.02.03, 13:51 napiszcie kiedy są następne spotkania, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.175.* 04.02.03, 15:20 było już pisane, poczytaj powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.241.42.* 05.02.03, 13:09 dzięki za uprzejmość, głąbie Odpowiedz Link Zgłoś
clasic1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 05.02.03, 14:34 Proponuję zapytać P. G. Jaskowiaka, jaki jest aktualny stan majątku Spółki, bo ja już nie wierzę w ich plany i w tego inwestora str. i z lękiem oczekuję, aż ktoś złoży wniosek o upadłość (to już chyba kwestia czasu). Chyba warto wiedzieć na czym stoimy, a ja nie mogę być dzisiaj. Poza tym czy na forum są osoby znające się na prawie? Może warto przygotować się już powoli na upadłość Wilburu i wspolnie ustalic jakiś plan negocjacji z bankiem na wypadek takiego wydarzenia. Może jak wystąpimy razem, to zmusimy ich do ugody z nami i umorzenia części kredytu, bo w końcu część umów bank podpisał wiedząc o złej sytuacji Wilburu. Czy ktoś ma jakieś pomysły, co robić w razie upadłości spolki? Odpowiedz Link Zgłoś
navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 06.02.03, 08:46 Witam clasic 1 nie panikuj. Ale takie pytanie możesz zadać osobiście za dwa tygodnie, bo 20 lutego jest następne spotkanie. Więc myślę, że masz czas na to, aby tak ustawić sobie plany żeby być o 17.00 na następnym spotkaniu przez około 30 minut. Nie wszyscy odwiedzają to forum ale wszyscy pewnie chętnie by usłyszeli odpowiedź na Twoje pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
dora25 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 05.02.03, 16:27 Chuba cię nie lubię. Jesteś okropny!Po cholere się udzielasz na forum, jeśli nie chcesz komuś pomóc ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Spotkanie IP: ensgs* / 47.211.0.* 06.02.03, 16:05 Cos nowego po spotkaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
tonya WILBUR - Bukowy Dworek - cd 11.02.03, 19:58 Witam przyszłych sąsiadów! Byłam na budowie w sobotę. Na 2 piętrze klatki A1 wylane były prawie wszystkie wylewki (oprócz 1 mieszkania). W tej klatce są już też instalacje wodne na wszystkich piętrach. Brak instalacji gazowej. Ogólnie ta klatka chyba jest najbardziej zaawansowana (tynki, sufity, itp.) Nie wiem jak sprawa wygląda w innych klatkach budynku A, bo już mi się nie chciało chodzić. Myślę, że od zeszłego tygodnia niewiele się zmieniło, czyli: klatka A2 - brak tynków i jakichkolwiek instalacji, klatka A3 - kilka mieszkań otynkowanych, 1 czy 2 nawet mają zamknięte drzwi - chyba już ktoś buduje we własnym zakresie. W budynku B ruch był tylko w okolicach biura Wilburu. Jeśli chodzi o inne budynki większych zmian nie zauważyłam. Navigator, czy udało Ci się uzyskać pisemne oświadczenie Wilburu na temat terminu zakończenia inwestycji budynku A? Pozdrawiam, Tonya Odpowiedz Link Zgłoś
navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 12.02.03, 08:30 Witam Tonya prawdę mówiąc nie wysłałem w tej sprawie pisma z powodu braku czasu i częściowo po informacji na zebraniu, że za 6 tygodni oddadzą mieszkania w "A". W te 6 tygodni nie wierzę i myślę, że jakieś 16 albo 26. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fafik Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.25.91.* 12.02.03, 11:30 Tonya Dzięki za informacje. Tak dla pewności zapytam, bo wiele osób myli klatki A1 z A3: Czy mówiąc A1 - to masz na myśli tę klatkę, na którą wchodzi się od tyłu i jest najbliżej budynku B i C ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tonya Re: Klatka A1 12.02.03, 15:35 Witam, Tak, pisząc klatka A1 rzeczywiście miałam na myśli tą najbliżej budynku B i C. Chyba według pierwotnych planów ta klatka to właśnie A1. Nie jest to jednak aż tak istotne. Ważne, że widać wyraźnie różnice w zaawansowaniu prac w poszczególnych klatkach i szczerze mówiąc nie najlepiej to wygląda. Mam jednak nadzieję, że może jak już się trochę ociepli coś się zacznie dziać. Pozdrawiam, T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fafik Re: Klatka A1 IP: 213.25.91.* 13.02.03, 08:42 Tonya, serdeczne dzięki. Dla mnie to istotne, bo ja mam dziuplę w A1. Ale masz rację, że całość też się liczy. Jeszcze raz dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
tonya Re: Klatka A1 13.02.03, 10:32 Witaj, czyli będziemy sąsiadami jak wszystko dobrze pójdzie. Na którym piętrze jest Twoje przyszłe mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fafik Re: Klatka A1 IP: 213.25.91.* 13.02.03, 10:40 Na pierwszym piętrze. Będziemy sąsiadami, jak dożyję tego wzniosłego momentu oddania nam kluczy i aktu notarialnego. A nie wiem czy dożyję, bo chyba dostanę zawału serca przez to czekanie. Mam serdecznie dość, niestety tak jak większość z nas. Pozdrawiam wszystkich sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.war.eden.com.pl / 172.20.6.* 17.02.03, 07:35 Drodzy sąsiedzi czy ktoś był na osiedlu bo jak widać na dworzu pogoda sprzyja naszym kochanym prezesom ja jestem z budynku A jak sie można domyśleć. Mam prośbę czy ktoś z budynku B już mieszka na swoim wymarzonym osiedlu. Na ostanim spotkaniu prezesi poinformowali nas iż to kwestia dni bo już jest wszystko gotowe:gaz, wodociągi, kanalizacja??????? Czytając ostanio forum zauważyłam iż albo niemamy o czym pisać albo pisać się nam nie chce ?????? Czyż nie mam trochę racji ??????? Jak ktoś był na osiedlu nie coś napisze - jedno wiem że zwolnili wszystkich handloców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STP Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 133.6.76.* 17.02.03, 08:06 a o czym tu mowic.........marazm. co do handlowcow to ciekawe rzeczy piszesz! jak sie zastanowic to faktycznie majac biuro na budowie to ich nie potrzebuja.... no moze jedna osobe..... dziwne tylko ze jeszcze 4 miesiace temu ponownie przyjmowali niektorych do pracy a dzis znow zwalniaja.... czy biuro juz funkcjonuje (mialo byc od dzis wiec jak ktos sprawdzi to dajcie znac) ...aaa jest jedna kwestia - trzeba by sie zastanowic jak powinien wygladac zapis w naszej "drugiej umowie" odnosnie napraw usterek jakie wynikna juz w trakcie uzytkowania... moze jakos zabezpieczyc sie czynszem??? jak macie pomysl piszcie - po to w koncu jest to forum. Dzieki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 212.160.117.* 17.02.03, 16:23 Witam Ostatnio byłem na osiedlu i oglądałem mieszkania. Nawet podobały mi się i przymierzałem się do dziś do blizszego przyjrzenia się firmie i po weryfikacji do zakupu. Dziś zobaczyłem forum i troche moje emocje ostygły - czy warto?, dlaczego sa takie negatywne opinie na forum? - czy firma Wilbud jest tak niesłowna i czy przypadkiem się nie zwinie. Telefony podane na stonie internetowej nie działąją, na miejscu ochroniaż nic nie wie. Będe wdzięczny za szczere informacje I jeszcze jedno - budowana autostarda ma przebiegać przez jabłonną - czy wiecie może dokładnie w którym miejscu? Serdecznie pozdrawiam i gratuluje pomysłu forum arek panfil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.03, 21:11 faktycznie nie bardzo jest o czym pisać, Prezes przeklada spotkania na kolejne tygodnie, aby bliżej wiosny to część spraw samych się rozwiąże. Kwestia gazu nadal wisi i tak naprawdę nie wiadomo o co chodzi, Prezes spycha że to wina Gazowni albo pogody, Gazownia twierdzi że, to Wilbur jest winien bo czegos jeszcze nie dopełnił. Trzeba chyba ściągnąć na spotkanie dwie strony, to się może czegoś dowiemy, inaczej szkoda czasu na kolejne BLE,BLE,BLE. Tylko na co Ci Goście liczą podtrzymując tego trupa, czyżby potrzebowali czasu na skrycie swoich łupów?? Odpowiedz Link Zgłoś
navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 18.02.03, 08:27 Witam Miało być spotkanie w najbliższą środę tzn. 19 lutego. Czy to nadal jest aktualne???. Jeśli tak to napiszcie czy i o której. Narka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 212.160.117.* 19.02.03, 13:10 czy jako, osoba nie mająca mieszjkania w tym osiedlu moge przyjsc i zobaczyc co sie dokladnie dzieje?, gdzie jest spotkanie pozdarwiam arek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGNIESZKA Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.visp.energis.pl 19.02.03, 20:56 Oczywiście nowi klienci mile widziani.Spotkanie w przyszłą środę budynek A o 17.00 a budynek B o 18.00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.2studio.com.pl 20.02.03, 08:45 Czy jest ktoś kto dokładnie zna temat gazu? Jaki jest problem? Co mówi gazownia w Legionowie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robi Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.02.03, 08:56 Dzwoniłem do gazowni. Wilbur nadal zalega z jakimiś dokumentami (jakimi nie wiem). Prace dotyczące włączenia rury gazowej do sieci mogą rozpocząć się dopiero po złożeniu przez Wilbur stosownych dokumentów i po całkowitym odmrożeniu gruntu (według pana z gazowni conajmniej koniec marca). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.2studio.com.pl 20.02.03, 10:08 Dzięki za info Robi.Jeśli chodzi o papiery to faktycznie gazownia w Legionowie im cofneła.Z tego co wiem to we wtorek te papiery już poprawione miały wrócić do gazowni.W temacie gazu może pojawić się jeszcze jeden problem.Nie wszystkie mieszkania mają piece i w związku z tym nie wiadomo jak będzie z uruchomieniem gazu.To są na razie przypuszczenia ale znając nasze szczęście może to być poważnym kłopotem.Być może wiesz jak to jest z tymi piecami,czy jest taki wymóg rzeby wszystkie mieszkania były wyposażone w piece przed uruchomieniem gazu? Jeśli coś wiesz to daj znać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robi Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.02.03, 16:30 Zastanawiam się czy nie należałoby wybrać się we dwie lub trzy osoby w imieniu przyszłych mieszkańców osiedla do gazowni celem wyjaśnienia konkrętnych przyczyn opóźnień w podłączeniu gazu. Na spotkaniu które odbyło się na początku lutego prezes zapewniał że sprawa wszelkich dokumentów dla gazowni jest zamknięta a tym czasem gazownia dzisiaj to jest 20-02 mówi o ich niekompletności. (jedyne co się zmieniło w Wilburze od jakiegoś czasu to ich siedziba, naszczęście na gorsze) Przy okazji można dopytać gazownie czy sytuacja gdzie powiedzmy połowa osób ma piece a reszta nie wpłynie na doprowadzenie gazu do lokali w których one są tak aby można wreście zamieszkać.(k...a) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STP Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 133.6.76.* 21.02.03, 10:42 dlaczego gazownia w Legionowie??? przeciez Wilbur mial umowe i ciagnal gaz z Bialoleki!!! po to te wszystkie zgody od mieszkancow przez ktorych dzialki ten gaz przechodzil...... czegos tu nie rozumiem. Co do papierow i dokonanych oplat, to rowniez prezes informowal ze wszystkie prace w bud A sa oplacone!!! (wszystko poza piecykami i grzejnikami...... nawet drzwi wewnetrzne i wszelkie materialy byly podobno rozliczone)...... i to juz w grudniu.....miala to byc tylko kwestia pogody (bo czego innego skoro juz zaplacili) czyzby Wilbur nie umial egzekfowac uslug za wydane juz pieniadze....... alo to znowu klamstwo..... Odpowiedz Link Zgłoś
penelope_75 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 21.02.03, 11:36 Otóż to... A przy okazji informuję o kolejnym spotkaniu (dla zaiteresowanych bud. A) Środa / 26 luty / o godzinie 17.00 w biurze - na Bukowym Dworku I jeszcze jedno: zaczęli wstawiać framugi. Odpowiedz Link Zgłoś
tonya Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 21.02.03, 16:08 Wybieramy się jutro na budowę, żeby zobaczyć postęp prac w budynku A. Jeśli będą jakieś istotne zmiany, spróbuję zdać relację. Miłego łykendu dla wszystkich!!! Odpowiedz Link Zgłoś
navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 24.02.03, 08:42 Witam Nie wiem jak "tonya" ale ja byłem na budowie w ostatnią sobotę i tak naprawdę niewiele się zmieniło w budynku A. Do zrobienia zostało: ocieplić cały dach ( bo tak naprawdę ocieplono jakieś 10-20%), przeprowadzić przewody wodne i ociepleniowe, zrobić wylewki prawie wszędzie, otynkować większość mieszkań i wszystkie klatki schodowe oraz położyć coś na klatkach schodowych np. terakotę oraz pomalować ściany na klatkach. Owe sześć tygodni o których przynudzał prezes na ostatnim spotkaniu można włożyć między bajki. ( chyba, że mają ekipę około 30 osób pracującą po 10 godzin dziennie - w co jakoś nie wierzę). Otynkowanie klatek i ocieplenie dachu w wielu momentach wymaga zbudowania rusztowania a to też są koszta i czas. Pieniędzy Wilbur nie ma i miał nie będzie bo skąd??? (chyba, że ktoś zna takie źródło). Wszyscy, razem z bankami wiedzą, że to bankrut a takim nikt normalny kasy nie pożycza i nie daje. A propos 6 tygodni: jak z przodu dodadzą 3 lub 4 to postaram się w taki termin uwierzyć. Reasumując: prezesa możecie rozliczać z 6 tygodni a mnie z 36-46 tygodni. ps. przepraszam wszystkich przyszłych sąsiadów za powyższy tekst tak z poniedziałku ale na budowie nie byłem sam tylko z fachowcem. Odpowiedz Link Zgłoś
penelope_75 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 24.02.03, 10:10 Prezes obiecywał mówić szczerze i realnie a okazuje się, że nadal bajki nam sprzedaje. Tempo robót Panie Prezesie jest bardzo niezadawalające. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.war.eden.com.pl / 172.20.6.* 24.02.03, 10:30 MOI DRODZY MAM PROPOZYCHJĘ MOŻE W TAKIM RAZIE SPOTKAJMY SIĘ W WIĘKSZYM GRONIE NA SPOTKANIU (ŚRODA) BO JAK SIĘGAM PAMIĘCIĄ NA ODDANIU LOKALI Z BUDYNKU A ZALEŻY MOZE 3 ALBO 4 RODZINOM (CHYBA ŻE ZOSTAŁA NAS TAK MAŁA GARSTKA) A NAWET JAK SIĘ JUŻ SPOTAKMY TO NIKT NIEMA KONJKRETNYCH PYTAŃ A NAWET GORZEJ NIKT SIĘ NIE ODZYWA LUDZI ETAM SĄ NASZE PIENIĄDZE CIĘŻKO ZAROBIONE MOZE WARTO RÓWNIEŻ ABYŚMY SPOTKALI SIĘ NA ZEBRANIU Z BUDYNKIEM B WTEDY TEŻ DOWIEMY SIE JAK NAPRADE WYGLĄDA SPARAWA PODŁĄCZEŃ. DLA PRZYPOMNIENIE OSTANIO PREZES JAKOWIAK NIEZBYT BYŁ ZADOWOLONY Z OBECNŚCI PANA Z BUDYNKU B. A TAK SWOJĄ DROGĄ POGODA SPRZYJA PANOM PREZESOM CIEKAWE CO WYMYŚLI JAK POGODA SIĘ ZDECYDOWANIE POPRAWI CZYTAJ OCIEPLI POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaudiak Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.acn.waw.pl 24.02.03, 18:32 Bardzo proszę o pomoc mieszkańców budynku B!!!!!!!!!!! Chciałabym odebrać mieszkanie i nie wiem na co zwrócić uwagę przy odbiorze. Czy są może jakieś kruczki na które muszę zwrócić szczególną uwagę. Bardzo proszę o pomoc!!!!!!!!!! Pozdrawiam Wszystkich Klaudiak Odpowiedz Link Zgłoś
penelope_75 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 27.02.03, 15:54 Informacja dla przyszłych mieszkańców budynku A: Zapraszamy na spotkanie, które odbędzie się 3 marca /w poniedziałek/ o godzinie 18.00 w Kancelarii przy ul. Glogera 6 /domofon nr 2/ w Warszawie. Serdecznie zapraszam, przyszły mieszkaniec z bud. A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.war.eden.com.pl / 172.20.6.* 27.02.03, 17:55 jak można prosić o jakiś plan tego spotkania w Kancelarii czy jest to spotkanie z parwnikiem który ma nas reprezentować w dalszych rozmowach Przyszły mieszkaniec A3 Odpowiedz Link Zgłoś
navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 28.02.03, 08:28 Witam "penelope" bardzo proszę i pewnie nie tylko ja o garść informacji na temat tego spotkania w kancelarii. Koszt, na ile osób się to rozłoży, ile osó przybędzie i temat tego spotkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penelope_75 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.175.* 28.02.03, 08:44 navigator_0 napisał: > > > Witam > "penelope" bardzo proszę i pewnie nie tylko ja o garść informacji na temat tego > > spotkania w kancelarii. Koszt, na ile osób się to rozłoży, ile osó przybędzie i > > temat tego spotkania. Spotkanie jest z prawnikiem, który do tej pory reprezentował mieszkańców bud B. Chcemy żeby reprezentował nas - czyli mieszkańców bud A. Nie wiem ile osób przyjdzie, deklarowało się na razie około 9 rodzin. Im więcej nas będzie tym koszt będzie mniejszy. Liczę na Państwa przybycie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pafcio_s Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 03.03.03, 10:40 Witam, niestety nie będę mógł dzisiaj przyjechać na spotkanie, natomiast bardzo chętnie się przyłaczę (jeśli można). Prosiłbym tylko o przysłanie pocztą jakiegoś adresu kontaktowego (do dalszych ustaleń). Pozdrawiam p. Odpowiedz Link Zgłoś
bkprst01 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 03.03.03, 14:41 Cześć, podobnie jak pafcio_s nie mogę dziś przybyć a jestem zainteresowany partycypowaniem w działaniach grupy mieszkańców bud. A - prośba o m@il'a co ustalono na spotkaniu, kiedy następne i "po ile zrzutka"... pozdrawiam bud. A2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penelope_75 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.175.* 03.03.03, 16:16 Naprawdę nie jesteście w stanie dołączyć do nas dzisiaj? Postarajcie się, bo dziś będziemy ustalać wszelkie szczegóły i przydałoby się wiedzieć ile jest chętnych w celu ustalenia kosztów i zakresu działań Pani Prawnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penelope_75 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.175.* 10.03.03, 11:36 Dla mieszkańców bud. A Prosze o telefon do Kancelarii najwczęsniej we wtorek wieczorkiem lub w środę rano - w celu ustalenia kolejnego spotkania. Dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 11.03.03, 15:45 Czy jest ktos na forum niezainteresowany bunkiem A, tylko pozostalymi lub z budynku B? Czy budynek B zostal juz oddany mieszkancom w formie aktow notarialnych? Czy w tej chwili cos sie dzieje na terenie osiedla? W chwili obecnej mieszkam dosc daleko od Warszawy i nie mam mozliwosci zbyt czesto zagladac na budowe w Jablonnej. Prosze o informacje. Z gory serdecznie dziekuje. Kiedys na forum pisal ktos kto postanowil skorzystac z uslug komornika. Podobno Wilbur mial dla niego jakies propozycje. Czym sie to w koncu zakonczylo? Odpowiedz Link Zgłoś
solcon Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 11.03.03, 17:14 na osiedlu dzieje się tyle ile widać na zdjęciach na www.wilbur.prv.pl z tego co wiem , kilkanaście aktów w budynku "B" jest podpisanych pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penelope_75 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.175.* 12.03.03, 10:25 spotkanie w Kancelarii odbędzie się w poniedziałek o 19.00. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 12.03.03, 12:02 Witam Zrobiło się ciepło i postanowiłem odwiedzić budowę "bud. A" w najbliższą sobotę tzn. 15 marca. 17 marca będzie info dla tych co nie mogą przyjechać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fafik Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.25.91.* 12.03.03, 12:35 To może zobaczysz co w A-1 ? Czy już są porobione wylewki na klatce schodowej,może przewody gazowe zakładają itd. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 13.03.03, 08:21 Witam Zawsze staram się przejść po wszystkich klatkach. Bo jak w mojej się nic nie dzieje to może w innej. Także zobaczę. Odpowiedz Link Zgłoś
navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 17.03.03, 08:25 Witam W klatce środkowej budynku A położono w mieszkaniach rury do rozprowadzenia wody ciepłej, zimnej i c.o. co jest ogromnym osiągnięciem jak na Wilbur. Natomiast prawie nie tknięto dachu (ocieplania od wewnątrz) w mieszkaniach na 2 i 2,5 piętra. Nie otynkowano również bodajże trzech mieszkań na pierwszym piętrze i żadnego na drugim. Nie tknięto także klatek schodowych. Reszta klatek w budynku A było zamkniętych. Odpowiedz Link Zgłoś
pafcio_s Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 17.03.03, 11:01 Witam, byłem w weekend na "budowie" i przeszedłem się po wszystkich klatkach. Zmiany są raczej niewielkie. Natomiast to co zwróciło moją uwagę to dach w okolicach klatki nad A2. Wyglądał nienajlepiej. Czy ktoś ma jakieś informacje o tym czy Wilbur planuje coś z tym zrobić? pozdr. p. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.175.* 17.03.03, 15:54 pafcio_s napisał: > Witam, > byłem w weekend na "budowie" i przeszedłem się po wszystkich klatkach. Zmiany > są raczej niewielkie. Natomiast to co zwróciło moją uwagę to dach w okolicach > klatki nad A2. Wyglądał nienajlepiej. Czy ktoś ma jakieś informacje o tym czy > Wilbur planuje coś z tym zrobić? > > pozdr. > p. W środe jest spotkanie z Prezesem można więc będzie zapytać. Odpowiedz Link Zgłoś
pafcio_s Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 17.03.03, 17:01 Gość portalu: ja napisał(a): > W środe jest spotkanie z Prezesem można więc będzie zapytać. Można wiedzieć o której godzinie? p. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.175.* 18.03.03, 08:36 tak jak zwykle o 17.00. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.175.* 19.03.03, 09:15 Dzisiejsze spotkanie na Bukowym Dworku jest niestety odwołane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alidus Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.riviera.pw.edu.pl / 10.4.209.* 21.03.03, 21:18 Witam! Niestety dopiero niedawno trafiłam na tę stronę, a jestem potencjalnym mieszkańcem budynku A (chociaż w to, że on zostanie kiedykolwiek oddany już nie wierzę). Przeczytałam parę listów wstecz i zauważyłam, że chcecie spotkać się z jakims prawnikiem. Czy mogłabym uzyskać więcej informacji na ten temat? Nie jestem niestety z Warszawy i sledzenie poczynań Wilbura jest dla mnie nieco utrudnione. Bardzo prosze o odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.war.eden.com.pl / 172.20.6.* 28.03.03, 07:27 Następne spotkanie u pani adwokat wtorek tj.2003.04.01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 194.9.223.* 31.03.03, 08:57 O godzinie...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alidus Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.student.pw.edu.pl 31.03.03, 16:39 I gdzie to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
penelope_75 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 01.04.03, 09:33 Informuję, iż lista osób chętnych współpracować z Panią Mecenas jest już zamknięta. Odpowiedz Link Zgłoś
navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 02.04.03, 09:04 Witam Czy ktoś może napisać czy jest dzisiaj spotkanie w Wilburze??? Jak jest to o której godzinie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.175.* 02.04.03, 12:56 navigator_0 napisał: > > > Witam > Czy ktoś może napisać czy jest dzisiaj spotkanie w Wilburze??? Jak jest to o > której godzinie ?? Podaję Ci nowy telefon do Wilburu: 782 54 98. Zadzwoń i zapytaj - ja niestety nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dharma Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.acn.waw.pl 08.04.03, 12:32 O jakim lipcu Ty piszesz. Ja kupiłem mieszkanie w budynku B. Oststnio jeden z pracownków Wilburu powiedział mi, że wystąpili do Banku o powiększenie kredytu. Odpowiedź ma być w przeciągu dwóch tygodni. Jeśli Bank im odmówi nie mają wyjścia ogłoszą upadłość. Odpowiedz Link Zgłoś
navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 23.04.03, 16:36 Witam Czy Wilbur jeszcze żyje ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fafik Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.25.91.* 24.04.03, 15:04 Ano dycha jeszcze. W budynku B już mają wszystko podłączone i ludziska się wprowadzają. Tak więc proponuję drobny dystans do tekstów proponujących ogłoszenie upadłości. Odpowiedz Link Zgłoś
navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 24.04.03, 15:29 Witam Nie chciałem wcześniej o tym pisać, ale wiem to z innych źródeł i czekałem na potwierdzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
kiri1 WILBUR - Bukowy Dworek - BUDYNKI E,F,G - BenHaus 29.04.03, 10:19 Juz wiemy, ze mieszkancy budynku B w Bukowym Dworku juz sie wprowadzaja. Ale czy na forum sa ludzie zainteresowni mieszkaniami w budynkach dalszych (E,F). Podobno budowa tych obiektow ma zajac sie nijaka firma BenHaus z Koszalina. 1. Czy ktos cos wie na ten temat? 2. Kiedy zaczna budowac i kiedy skoncza? 3. Czy w zwiazku z tym Wilbur czy tez BenHaus spotka sie z nami - nabywcami lokali mieszkalnych w tych budynkach? Jest to o tyle wazne, ze technologia wykonania tych budynkow bedzie sie znacznie roznic od tej opisywanej w przedwstepnych umowach jakie zawarlismy z Wilburem w formie aktu notarialnego. Moze my przyszli mieszkancy budynkow E,F i G zaproponujemy BenHaus'owi spotkanie, jezeli bedzie mial on swojego przedstawiciela w Jablonnie czy tez w Warszawie. Nalezaloby to zorganizowac jak najpredzej. W ten sposob moze uniknilibysmy przyszlych problemow. Czekam na opinie. Jezeli ktos z Wilburu czyta forum rowniez prosze o potwierdzenie informacji dotyczacych inwestora z Koszalina i czy panowie prezesi tez sa za takim spotkaniem z przedstawicielem BenHaus'a. Odpowiedz Link Zgłoś
kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - BUDYNKI E,F,G - BenH 08.05.03, 10:15 Czy kogos z klientow WILBURU interesuje jeszcze to forum? Ludzie odezwijcie sie. Czy juz jest tak dobrze, ze nie macie o czym pisac. Czy wrecz przeciwnie. Jest tragicznie i nikomu sie nie chce poglebiac swojego zdenerowania. Skoro nie moge przywolac na forum przyszlych mieszkancow budynkow E,F i G, budowanych najprawdopodobniej przez BenHaus, to niech sie odezwa mieszkancy budynku B. Jak Wam sie mieszka i co sie dzieje na osiedlu i z Wilburem (z naszymi kochanymi panami prezesami). Jak wczesniej wspominalem jestem dosc daleko od Warszawy i nie moge czesto odwiedzac Bukowego Dworka. Dzieki z gory za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - BUDYNKI E,F,G - BenH IP: 213.17.175.* 08.05.03, 10:28 kiri1 ja jestem z bud A. Postaram się dziś podjechać na budowę i sprawdzić co się tam dzieje. Dam znać jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - BUDYNKI E,F,G - BenH 10.05.03, 14:34 "ja" obiecywalas /les, ze bedziesz na osiedlu i napiszesz co sie tam dzieje. Prosze, jak bylas/les na osiedlu, napisz zo zobaczylas/les. Dotyczy to rowniez terenow przyszlych budynkow E,F,G. Czy tam cos sie rusz? Odpowiedz Link Zgłoś
penelope_75 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - BUDYNKI E,F,G - BenH 12.05.03, 08:34 cześć, na budowę dotarłam dopiero w sobotę. Wpadałam dosłownie na 5 minut więc za wiele nie napiszę. Mogę powiedzieć tylko, że na bud. A jest parę drobnych zmian. Podłączyli rury z wodą, ktoś się już zaczyna wprowadzać -mimo hipoteki i tyle. Może w tygodniu będzie więcej czasu to spokojnie wszystko obejrzę. Odpowiedz Link Zgłoś
navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - BUDYNKI E,F,G - BenH 12.05.03, 09:21 Witam Puściłem maila 12 maja do firmy Ben Haus z zapytaniem czy to prawda, że będą wykańczać budynki w Wilburze. Jak tylko odpiszą to dam Wam znać co napisali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - BUDYNKI E,F,G - BenH IP: 213.17.175.* 12.05.03, 11:12 Kiri, Niestety nie byłam na budowie. Może w tym tygodniu mi sie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - BUDYNKI E,F,G - BenH 16.05.03, 07:07 Jest to troche zastanawiajace. Skoro ma to byc powazny inwestor (czytaj BenHaus) to chyba powinien odpowiadac na zapytania przesylane poczta elektroniczna. Tym bardziej, ze namiary podaja na swoich stronach internetowych. Jednak jak tylko odpowiedza na Twoj e_mail daj znac. Dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - BUDYNKI E,F,G - BenH 16.05.03, 10:51 O tym, ze BenHaus ma wejsc na budowe "Bukowego" dowiedzialam sie na terenie osiedla od mieszkancow (obecnych albo przyszlych). Dlatego prosilam o potwierdzenie tej informacji na forum przez pracownikow (Prezesow) Wilburu. Zapewne wchodza na to forum i czytaja. To na razie tyle. Czekam na dalsze wiesci. Odpowiedz Link Zgłoś
kiri1 WILBUR - Bukowy Dworek - do Navigator_0 19.05.03, 09:15 Navigator_0. Rozmawialam dzisiaj z przedstawicielem firmy BenHaus i poinformowano mnie, ze wyslano dzisiaj odpowiedz na Twojego maila. Poproszono mnie abym zglosila sie do Ciebie o przeslanie mi tresci tego listu, gdyz oni nie sa wstanie indywidualnie z kazdym rozmawiac. Podobno w tym liscie podane sa blizsze szczegoly dalszych ich dzialan. Prosze wiec jeszcze raz, jezeli bys mogl, o przeslanie mie tresci listu z ich odpowiedzia. Odpowiedz Link Zgłoś
penelope_75 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - do Navigator_0 19.05.03, 11:42 Ja tez poproszę, będę wdzięczna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alidus Re: WILBUR - Bukowy Dworek - do Navigator_0 IP: *.student.pw.edu.pl / 10.4.209.* 29.05.03, 15:25 Czy forum: WILBUR - Bukowy Dworek gdzies sie przenioslo? Pytam bo od dawna nie ma juz nowych wiadomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - do Navigator_0 29.05.03, 16:18 Jest to chyba okres wyczekiwania, co nasi kochani prezesi uzgodnia z firma BenHaus. Jak "navigator_0" podal ma to sie rozstrzygnac do polowy czerwca. Miejmy nadzieje, ze bedziemy sie cieszyc z podjetych przez Wilbur decyzji w sprawie tak naglasnianego od kilku miesiecy inwestora strategicznego. Podobno o wynikach tych rozmow mamy byc powiadomieni przez Wilbur. Ja osobiscie nie wierze w informacje ze strony Wilburu. Chyba, ze Prezesi zmienili sie o 180 stopni. Poczekajmy. Kiedys na forum byl obecny ktos kto korzystal z uslug komornika. Jezeli ten ktos zaglada jeszcze tutaj to niech sie odezwie jaki final miala ta sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fafik Re: WILBUR - Bukowy Dworek - IP: 213.25.91.* 30.05.03, 09:13 Jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że umowa bedzie podpisana. Trwaja rozmowy z bankiem. Niedługo będzie wiadomo dokładniej. Tak więc czekać i nie panikować. Już dawno było mówione, że najpierw skończą pierwsze budynki, dopiero potem ruszą CDE. wiem, że to za długo, każdy jest wściekły, ja też. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: WILBUR - Bukowy Dworek - IP: *.2studio.com.pl 30.05.03, 16:19 Skad ta pewnosc ze jakakolwiek umowa zostanie kiedykolwiek podpisana ? Mam nadzieje ze Fafik ma informacje z innego zrodla niz biuro Wilburu. Odpowiedz Link Zgłoś
kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek 02.06.03, 13:52 Pozostaje nam zatem cierpliwie czekac i odliczac dni. Pozostalo 11 dni. 15 czerwca wypada w niedziele. Poza tym, czy ktos bywa na osiedlu w Jablonnej. Czy tam sie cos dzieje. Czy wszysko zamarlo i tez sa oczekiwania na decyzje inwestora strategicznego. Jezeli ktos cos wie na ten temat niech sie odezwie na tym forum. Moze ktos z mieszkancow budynku B cos napisze. Jak sie mieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - spotkanie 02.06.03, 19:23 Ja jestem za. Ciekawe co Prezesi maja nam do powiedzenia odnosnie swoich dalszych inwestycji i uzgodnien z BenHaus'em. Moze jeszcze w tym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - spotkanie IP: 213.17.175.* 03.06.03, 09:10 ja jestem jak najbardziej za spotkaniem z Prezesami. Kiedyś co dwa tygodnie odbywały się takie spotkania ale potem Prezesi zaczęli odwoływac każde kolejne spotkanie i przestali wyrażać chęć na dalsze spotkania. A mieszkańcy nadal chcą się spotykać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - spotkanie 03.06.03, 11:22 Byc moze wczesniej sila napedowa doprowadzajaca do spotkan byli obecni mieszkancy budynku B. Skoro otrzymali swoje M nie zalezy im juz na tych spotkaniach. Najprawdopodobniej widza Prezesow kazdego dnia. Moze ktos zaproponuje termin spotkania. Czekam na propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - spotkanie 03.06.03, 11:24 Jeszcze jedno "ja". Czy dotarlas/les w koncu na osiedle. Jezeli tak to co tam sie dzieje. Czy sa zauwazalne jakies ruchu i postepy na budowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - spotkanie IP: 213.17.175.* 03.06.03, 14:21 nie pisałam nic bo i nie było o czym. W dwóch mieszkaniach na bud A3 ktoś już wykańcza swoje mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vega Re: WILBUR - Bukowy Dworek - spotkanie IP: 195.136.33.* 03.06.03, 14:24 witam wszystkich, rzeczywiscie to glownie mieszkancy budynku B nastawali na te spotkania bo zalezalo im na jak najszybszym wprowadzeniu sie do mieszkan. Teraz kazdy zajal sie swoimi sprawami tzn. wykanczaniem mieszkan, urzadzaniem itp. Swoje tez wlasnie wykanczam wiec na budowie dosc czesto bywam. Z przykroscia musze stwierdzic ze nic tam sie nie dzieje. Od czasu do czasu placze sie kilku robotnikow na budynku A, byc moze nawet cos tam robia, ale co to jest za robota skoro nie widac zadnego profesjonalnego sprzetu. Pozostale budynki i teren na osiedlu stoja kompletnie. Do czasu kiedy nie wyjasni sie sprawa z inwestorem, na budowie raczej nic sie nie zmieni. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - spotkanie IP: 213.17.175.* 03.06.03, 14:48 Gość portalu: vega napisał(a): > witam wszystkich, > rzeczywiscie to glownie mieszkancy budynku B nastawali na te spotkania bo > zalezalo im na jak najszybszym wprowadzeniu sie do mieszkan. Niezupełnie. Spotkania z Prezesami organizowali również przyszli mieszkańcy bud. A. Na spotkania przychodziło około 10 rodzin z bud A. Nie było nikogo z bud B. Oni mieli osobne spotkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbbbb2 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - spotkanie IP: *.warta-vita.com.pl 03.06.03, 15:09 Witam, skąd informacja że mieszkańcy budynku B już w nim mieszkają? moze mieszkańcy budynku A wiedzą coś więcej niż mieszkańcy budynku B? Z tego co wiem, budynek B nie został jeszcze formalnie odebrany przez gminę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbbbb2 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - spotkanie IP: *.warta-vita.com.pl 03.06.03, 15:09 Witam, skąd informacja że mieszkańcy budynku B już w nim mieszkają? moze mieszkańcy budynku A wiedzą coś więcej niż mieszkańcy budynku B? Z tego co wiem, budynek B nie został jeszcze formalnie odebrany przez gminę... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fafik Re: WILBUR - Bukowy Dworek - spotkanie IP: 213.25.91.* 03.06.03, 15:50 Gość portalu: bbbbb2 napisał(a): > Z tego co wiem, budynek B > nie został jeszcze formalnie odebrany przez gminę... > pozdrawiam To prawda. Ale faktycznie ludzie dostali już klucze. Na formalny odbiór będą czekać już w swoich mieszkaniach Odpowiedz Link Zgłoś
alidus1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - spotkanie 03.06.03, 22:02 Witam wszystkich. Bylam ostatnio na budowie, bo zainteresowana jestem, jak i wszyscy chyba, postepami w budowie budynku A. Obecnie mieszka w nim jeden czlowiek, ktory na tyle wymeczyl prezesa, ze ten wykonczyl mu mieszkanie. Wykanczanie innych mieszkan (pojedynczych) jest na tej samej zasadzie - kto czesto dzwoni, przychodzi, wymusza etc. temu paru robotnikow pomalutku cos robi. A propos spotkania: czy jest sens organizowac je przed 15 skoro i tak nic nowego sie nie dowiemy? Po obiecanym 15 mozna by ewentualnie wymagac od nich jakis dalszych krokow. A teraz beda nas odsylac obiecujac rychle rozwiazanie rozmow z wybawicielem BenHausem. Bardzo prosze, jesli ustalicie juz jakis termin to dajcie znac. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rer Re: WILBUR - Bukowy Dworek - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.03, 16:15 ! Odpowiedz Link Zgłoś
pepe282 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 04.06.03, 15:06 Witam wszystkich Wczoraj znalazłam forum i wierzcie mi, że ogromnie ucieszył mnie fakt, że nie jestem już sama.Szukałam Was od wielu miesięcy aż w końcu. Dziś rano usiadłam i przeczytałam od deski do deski wszystko.. Szczerze powiem, że trochę zaskoczyła mnie ta bez konstruktywna wymiana maili. Nie chce nikogo urazić, może wyjaśnialiście coś na spotkaniach z "prezesami"( nic o nich nie wiedziałam), może osobiście spotykacie się i uzgadniacie kwestie których nie poruszacie na forum. To, że ktoś odebrał klucze w budynku B wiem od naszych "prezesów". Tyle, że poinformowali mnie o tym w ten sposób, że Ci lokatorzy podpisali z nimi ugodę zrzekając się spłaty karnych odsetek za zwłokę w zamian za niepłacenie czynszu przez jakiś okres. Czy to prawda? Czy jest to wyjście z sytuacji? Jak wszyscy nie będą płacić czynszu, kto będzie opłacał całą administrację? A może warto byłoby się spotkać na neutralnym guncie, bez prezesów i ustalić jakąś strategię. Nawet przed tym spotkaniem w Wilburze o którym pisaliście. Co Wy na to? Czekam na rychłą odpowiedź i pozdrawiam Pepe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ` Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 194.9.223.* 04.06.03, 16:40 "..lokatorzy podpisali z nimi ugodę > zrzekając się spłaty karnych odsetek za zwłokę w zamian za niepłacenie czynszu > przez jakiś okres...." To jeszcze dopytaj ich, czy grzejniki i piecyki też WILBUR odda mieszkańcom w czynszu... I do jakiej kwoty jest ta "ugoda"? Czego jak czego, ale fantazji nieudacznikom nie brakuje - brak za to konkretów. bud.A (niestety) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ` Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 194.9.223.* 04.06.03, 16:45 Jeśli chcesz się czegoś dowiedzieć, pytaj raczej mieszkańców bud. B. Oni nie mają w odróżnieniu od czapli/jaskowiaka powodów by kłamać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jer. Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 217.8.161.* 04.06.03, 17:13 pepe282 napisała: > > To, że ktoś odebrał klucze w budynku B wiem od naszych "prezesów". Tyle, że > poinformowali mnie o tym w ten sposób, że Ci lokatorzy podpisali z nimi ugodę > zrzekając się spłaty karnych odsetek za zwłokę w zamian za niepłacenie czynszu > przez jakiś okres. Czy to prawda? Prawdą jest to, że większość z bud. B odebrała klucze, zamieszkane jest 9 mieszkań i to wszystko. Żadnej ugody nie podpisywaliśmy, odsetki cały czas lecą (budynek nie jest oddany do użytkowania - mieszkamy na budowie), a suma urosła już do takich rozmiarów, że chyba przez 20 lat musiałbym nie płacić czynszu, a Wilbur ma problemy nawet żeby zapłacić za prąd w biurze (kilka dni mieli odcięty ). Podpisaliśmy jedynie porozumienie, że sfinansujemy zakup piecy i grzejników i te pieniądze (ok 3 000 zł) odbierzemy w niepłaconym czynszu.W maju zwolnili prawie wszystkich pracowników z biura. Właściwie od dwóch miesięcy nic się nie dzieje na budowie i jeżeli nie wejdzie inwestor to pozostaje tylko czekać na syndyka i prokuratora, bo są tam niezłe przekręty.Prezesi unikają spotkań i cały czas mówią o negocjacjach z inwestorem. Do 15-stego już niedaleko i wtedy się okaże co wyszło z tych negocjacji. Odpowiedz Link Zgłoś
pepe282 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 05.06.03, 09:55 Dzięki za informacje. Wiecie co najgorsze jest to, że w momencie kiedy nie wiedziałam o Waszych spotkaniach, chodziłam do Wilbura sama. To, że prezesi kłamią wiadomo, ale jak przychodzisz i dowiadujesz się, że jeden podpisał ugodę, drugi coś tam innego to zaczynasz się zastanawiać. Raz czy to prawda. Dwa a jeśli tak to dlaczego ludzie tak to załatwiają? Każdy kto przychodzi do Wilburu słyszy jakieś inne kłamstwa. Ilu jest takich ludzi, którzy nie wiedzą ani o spotkaniach, ani o tym forum? Czy nie sądzicie, że naprawdę warto byłoby się spotkać w jakimś gronie i uzgodnić pewne rzeczy zanim pójdziemy do Wilburu. W momencie jeśli będziemy wiedzieli że mamy podobne zdanie na pewne tematy łatwiej będzie zabrać głos wiedząc że się ma poparcie. Z tego co pisaliście wcześniej nikt na spotkaniach nie popiera tego który coś zacznie. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi i propozycje w sprawie spotkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.2studio.com.pl 12.06.03, 13:38 Nie chcialbym nikogo martwic ale obawiam sie ze z naszego inwestora nici. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ` Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 194.9.223.* 12.06.03, 14:46 Nie chciałeś, ale zmartwiłeś... Jakieś konkrety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fafik Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.25.91.* 12.06.03, 15:14 właśnie. o konkrety poprosimy. Ja słyszałam tylko, że jest opóźnienie, jedna z umów już jest podobno podpisana i wysłana gdzie trzeba, jeszcze jakąś trzeba podpisać. Ale Ty widocznie masz inne wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.2studio.com.pl 12.06.03, 15:59 Mam.informacje ze zrodla czyli od p.J. Niestety o niby podpisanej jednej umowie nic nie powiedzial. Takze nie wiem skad pani Fafik ma te info. Wiadomo tyle ze nie dogadali sie co do infrastruktury. Inwestor nie chce wejsc jezeli Wilbur nie dokonczy przynajmniej dwoch blokow i nie zagospodaruje terenu tj. drogi,chodniki itd. Swoja droga to dosyc ciekawe, i tu zwracam sie do p.Prezesa, ze w trakcie tylu miesiecy rozmow i spotkan nie dogadaliscie tematu drogi i zagospodarowania terenu. Chociaz pan.Prezes twierdzil ze to inwestora sprawa. Tak naprawde to chyba jest kolejne potwierdzenie tego ze panom Prezesom najlepiej wychodzi KLAMANIE. Mam wrazenie ze spora grupa ludzi z tego forum bardzo rzadko bywa na budowie i nie wie co tak naprawde tam sie dzieje. Pare dowodow na to ze prezesi klamia; - stacja uzdatniania, miala byc zalatwiona za dzialke w Skierdach w grudniu ub. roku(slowa pana J), do dzis nie ma. a co ciekawe wtedy miala wartosc 100 tys .zl, dzisiaj juz 170 tys. - droga i chodniki, poszly dwa mieszkania dla wykonawcy. Zrobili kawalek a co z reszta? Lista obietnic jest dluga. Te wszystkie stwierdzenia padaly na spotkaniach, a niewiele z tego zostalo zrobione. Moze p.Prezes sproboje nam to wytlumaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
plfox Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 12.06.03, 17:04 Jezeli chcecie sie spotykac rzeby sie czegos dowiedziec to nie macie po co. 15 bedzie w niedziele wiec do jutra powinno wszystko byc jasne. Jezeli do dzisiaj nic nie zostalo zalatwione to marne sa szanse ze jutro sie wyjasni. Odpowiedz Link Zgłoś
plfox Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 12.06.03, 17:11 Mam wrazenie ze prezesi kombinuja jak tu wyrwac jeszcze pare zlotych i zakonczyc swoja dzialalnosc. Z jakiegos powodu pan Cz. przepisuje dzialki na swoich ziomkow ( te na ktorych nie siedzi jeszcze komornik). Odpowiedz Link Zgłoś
pepe282 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 13.06.03, 09:34 Pisałam dwa razy z prośbą żebyśmy się spotkali na neutralnym gruncie aby ustalić pewne kwestie przed spotkaniem z Prezesami. Bez odpowiedzi. Czy uważacie że to głupi pomysł? Prosze navigator widze że Ty jesteś tu na forum prawie od początku może odpowiesz na moją propzycje. Odpowiedz Link Zgłoś
pepe282 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 13.06.03, 15:15 Dzieki za odpowiedź. Mam jakiś telefon do Bukowego na Szkolną spróbuje zadzwonić i umówić spotkanie. Dam znać jutro co ustaliłam. Odpowiedz Link Zgłoś
plfox Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 13.06.03, 15:30 Tak na przyszlosc podam numery na Szkolna, 782 54 98, 782,53 98, 782 51 37 i numer na ktory zawsze dzwonie 782 51 38 Odpowiedz Link Zgłoś
pepe282 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 16.06.03, 08:31 Słuchajcie, dzwoniłam w Piątek do Wilburu, ale oni nie chcą się umówić na konkretną godzinę. Dostałam odpowiedź, że Prezes będzie w środę cały dzień od 9 do 17 i można przyjechać, żeby się spotkać. Nie wiem czy wcześniej jak umawialiście się na spotkania mówiliście, że jest to spotkanie mieszkańców budynku A czy B, czy nie. Ja zadzwoniłam i powiedziałam że chce sie umówić na spotkanie wydawało mi sie że w taki sposób łatwiej podadzą termin. Może więc ustalimy jakąś godzine i pojedziemy wszyscy, a jeśli nie to dajcie znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.175.* 16.06.03, 09:13 Chętnie przyjdę na spotkanie w środę. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.03, 10:54 Zgadzam się że prezesom potrzebny jest wstrząs, może wynająć profesjonalistów ze wschodu? Nie chcą umawiać się na konkretną godzinę bo boją się większej grupy i wolą wciskać kit indywidualnie w takim razie my musimy ustalić godzinę i zrobić najazd. Czas ściemniania się skończył! Odpowiedz Link Zgłoś
pepe282 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 17.06.03, 11:12 To co jedziemy jutro ok 10-11? Kto przystaje na tą propozycję? Odpowiedz Link Zgłoś
alidus1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 17.06.03, 16:57 Ja jak najbardziej jestem za. Moze konkretnie: o 11 pod biurem Wilbura? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.03, 21:05 Ja niestety mogę być albo około 9 albo dopiero po południu Odpowiedz Link Zgłoś
alidus1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 18.06.03, 00:22 Co do spotkania, to mozna i po poludniu? Nie ma co zwlekac! Warto byloby spotkac sie jutro i to im wiecej nas bedzie tym lepiej. Jak cos ustalicie to dajcie mi znac na alidus@wp.pl . Co do godziny, to jest mi obojetne i moge do Was sie dopasowac. Odpowiedz Link Zgłoś
pepe282 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 18.06.03, 08:30 Jeśli popołudniu, to co powiecie na godz. 15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.03, 08:49 Niestety na 15-stą się nie wyrobię, w tym momencie jednak praca jest najważniejsza bo z czegoś trzeba spłacać kredyt mieszkaniowy!!! Może uda mi się dotrzeć na godz.9-10 Ale widzę, że nie ma dużo zainteresowanych tym spotkaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ` Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 194.9.223.* 18.06.03, 10:23 Zainteresowani są, ale jak sam napisałeś trzeba pracować na spłacanie kredytu, więc godz. 9-10 jest dość egzotycznie dla pracowników biurowych Odpowiedz Link Zgłoś
alidus1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 18.06.03, 10:20 Ja na 15 dalabym rade. Jesli chcesz to mozemy isc we dwie, chociaz mam cicha nadzieje, ze ktos sie jeszcze dolaczy. Czekam na sygnal. Mieszkam dosyc daleko od Jablonny i potrzebuje ok.1,5 godz. na dojechanie. Odpowiedz Link Zgłoś
pepe282 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 18.06.03, 12:05 Niestety już w tym momencie nie dam rady zwolnić sie z pracy, jest już za późno. Nie wiem czy ktoś da rade dzis sie tam wybrać. Jeśli tak niech coś napisze, a jeśli nie spróbujmy się umówić po długim weekendzie. Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
alidus1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 18.06.03, 13:49 Dzwonilam wlasnie do Wilbura. Niestety rozmowy nie zostaly zfinalizowane, ale dostalam numer do BenHausa i tam przemila pani powiedziala mi bardzo uprzejmie, ze rzeczywiscie dyskusje sa w toku (co nie jest nowoscia), ale pod koniec przyszlego tygodnia (dokladnej daty nie byla w stanie podac) bedzie spotkanie przedstawicieli BenHausa z naszym Wilburem na miejscu w Jablonnie i wtedy maja juz zapasc ostateczne decyzje. To tyle nowinek. Hmmm czy znow musimy uzbroic sie w cierpliwosc? Aha podobno Wilbur zdeklarowal sie, ze powiadomi wszystkich o przedluzeniu rozmow. Ja zostawilam swoje namiary w biurze, ale jakos nie dostalam zadnej informacji (?!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ` Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 194.9.223.* 18.06.03, 14:51 alidus1 napisała: > ...podobno Wilbur zdeklarowal sie, ze powiadomi wszystkich o przedluzeniu > rozmow. A czego Czapla i Jaskowiak nie potrafią zadeklarować? Kiedy wysyłali ostatnie pisma do klientów? Są jak Pinokio - tylko nos im się nie wydłuża... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.03, 19:46 W srodę przed południem prezesów nie było, a podobno mieli byc od rana! Oni również śledzą to forum i wiedzą kiedy się ulotnić. A na budowie oczywiście nic się nie dzieje. Na informacje z biura raczej bym nie liczył bo zostali tam tak samo dobrzy łgarze jak prezesi, ci którzy byli szczerzy z klientami dawno już nie pracują Odpowiedz Link Zgłoś
kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 23.06.03, 13:14 Mam wrazenie, ze na forum sa ludzie, ktorzy nie maja nic wspolnego z nasza inwestycja, a jedynie maja na celu podburzanie nas przyszlych mieszkancow. Wydaje mi sie, ze niektore wypowiedzi nalezy traktowac z przymruzeniem oka. Skoro zostala podana informacja o spotkaniu mieszkancow bloku A, mysle, ze powinnismy sie pojawic w Bukowym Dworku. Ja bede. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.03, 14:11 kiri1 napisała: > Mam wrazenie, ze na forum sa ludzie, ktorzy nie maja nic wspolnego z nasza > inwestycja, a jedynie maja na celu podburzanie nas przyszlych mieszkancow. > Wydaje mi sie, ze niektore wypowiedzi nalezy traktowac z przymruzeniem oka. > Skoro zostala podana informacja o spotkaniu mieszkancow bloku A, mysle, ze > powinnismy sie pojawic w Bukowym Dworku. Ja bede. Ciekawe kogo masz na myśli? Myślisz że nie mam nic innego do roboty tylko śledzić forum, które mnie nie dotyczy? Jakos dziwnie wszyscy są spokojni, ile jeszcze można czekać?!!! A co to za "nowiny",że ktoś mieszka w budynku B, przecież od dawna mieszkają tam ludzie tylko nadal nie ma zgody na zamieszkanie tego budynku. A w budynku A jezeli coś się dzieje to w mieszkaniach wykonawcow albo osob, które dodatkowo sponsorują prace, bo kierownik budowy nie ma grosza na nic. Nerwy mi juz puszczają i jeszcze chwila i wprowadzę się z rodziną do gabinetu prezesów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ` Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 194.9.223.* 23.06.03, 14:51 AA wydaje mi się, że nie chodziło o Ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
alidus1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 23.06.03, 16:45 Ja tez bede na spotkaniu w srode. Chociaz troche mnie zdziwila forma zawiadomienia - trzeba bylo przypadku zeby ktos akurat pojechal na budowe i zobaczyl ogloszenie... Odpowiedz Link Zgłoś
alidus1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 24.06.03, 10:38 Przepraszam jesli wziales do siebie to co napisalam! Absolutnie nikogo o nic nie posadzam i nie chcialam nikogo urazic. Po prostu chodzi mi o to, ze szefostwo Wilbura ma dosyc oryginalny sposob informowania swoich klientow o waznych dla nich sprawach. I gdyby nikt akurat w tym czasie nie pojechal na budowe to spotkanie "przeszloby" przez nikogo niezauwazone. To tyle... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pepe282 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 24.06.03, 10:58 Witam, więc widzimy się w środę o 18, napewno będę Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ` Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 194.9.223.* 24.06.03, 12:34 Pewnie śledzą nasze wypowiedzi, czy się przypadkiem nie organizujemy, i wyposażamy w cepy i siekiery. Ot, takie bezmyślne dzieciaki a nie prezesi... Odpowiedz Link Zgłoś
alidus1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 26.06.03, 10:36 Witam! Spoznilam sie na pociag i nie dotarlam wczoraj na spotkanie :( Czy ktos moglby powiedziec co bylo? Dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.03, 00:09 Witam! Na razie znowu trzeba uzbroić sie w cierpliwosć i czekać do konca lipca. Tym razem trwają rozmowy z bankiem, jezeli bedzie OK to jest nadzieja, jezeli pojawią sie problemy to lepiej nie mówic Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alidus1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 27.06.03, 00:33 A co z BenHausem? Wszedl w te inwestycje, czy nie? I jeszcze jedno pytanko: jak tam z Wasza cierpliwoscia? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 28.06.03, 07:28 Skad macie te wiadomosci i na ile sa one prawdziwe. Chodzi mi tutaj o te rozmowy z bankiem, ktore maja trwac do konca lipca i te z BenHausa. Co to byl za czlowiek?. Czy sa to informacje z tego spotkania w srode, o ktorym byla mowa. Cos mi tu nie pasuje. Bylo mowione, ze rozmowy sie juz koncza. I jeszcze jedno. To na jakie budynki ten Benhaus bedzie wchodzil?. Ja slyszalam, ze w jego zainteresowaniach sa budynki od E poczynajac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.03, 22:05 kiri jak Ci coś nie pasuje to najlepiej byloby żebyś osobiście pojawiła się na tym zebraniu a nie ciągle podważała prawdziwość informacji podawanych na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solcon Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.crowley.pl 30.06.03, 11:27 kiri1 napisała: > Skad macie te wiadomosci i na ile sa one prawdziwe. Witaj ! Było spotkanie na osiedlu z prezesem Benhausa, stąd mamy wiadomści. Na ile one są prawdziwe to się okaże. Pozdrawiam solcon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 217.153.63.* 04.07.03, 10:34 Witam! czy Ktos z Panstwa slyszal o firmie BaumTechnik,ktora jakoby "wygrala przetarg" i zaproponowala lepsze anizeli benHaus warunki? ktorej ekipa podobna "na dniach" wchodzi na teren Bukowego Dworku? ktora jakoby miala wykupic od Banku wszelkie dlugi i zostac "dobry Wujkiem" Wilburu? wczoraj zostalam (jako ze kupilam mieszkanie w budynku E) na spotkanie i duzo takich i podobnych informacji otrzymalam! czy Ktos z Panstwa rowniez otrzymal takie informacje? Dodam jeszcze, ze zapewniano mnie,ze to firma Polska, jednak nikt nie chcial mi udzielic informacji o siedzibie, kontkacie do firmy, czy jakichkolwiek innych szczegolow!nie znalazlam zadnej wzmianki w Internecie o dzialaniach tej firmi na rynku Polskim! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penelope_75 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.175.* 04.07.03, 11:31 Pierwsze słyszę (???) Znam firmę Bau und Technik. To firma, która zaopatruje Bukowy dworek w drzwi wewnętrzne. Nic nie słyszałam o tym, że oni mają być inwestorem strategicznym zamiast BenHausu. Jestem mocno zdziwiona. Czy taką informację otrzymałeś (aś) od Presesów??? Daj znać. Odpowiedz Link Zgłoś
kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 04.07.03, 12:56 Rowniez nie slyszalam o Bau und Technik. Niech tylko wejda i zaczna budowac. Mam tylko pytanie do p.Kasia, jako, ze ja tez jestem zainteresowana budynkiem A. Skad Pani dowiedziala sie o jakims spotkaniu, ktore odbylo sie wczoraj w czwartek. Do mnie takie informacje nie dotarly. Skora Bau und Technik ma kontynuowac budowe budynku, to czy rowniez oni przejmuje wszelkie zobowiazania Wilburu. Czy beda budowac w tej samej technologii, o ktorej jest mowa w umowach. Wydaje mi sie, ze powinni zorganizowac spotkanie ze wszystkimi klientami budynku E, ktory bedzie budowac "Technik". Czy cos na ten temat wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 217.153.63.* 04.07.03, 13:10 Drodzy Panstwo! informacje o firmie "BaumTechnik" jako "dobrym Wujku" jak ja to nazywam (bo to niemal niewyobrazalne ile "dobra" chce nam tak po prostu wyswiadczyc) otrzymalam wczoraj "wezwana pilnie" na spotkanie do siedziby Wilburu! mieli byc na niej obaj prezesi, ale nie bylo zadnego, myslalam, ze beda inne osoby, okazalo sie, ze jestem sama!!! czyzbym byla jedyna osoba ktora kupila mieszkanie w budynku E ???? dlatego pozwolilam sobie zadac pytanie na Forum! Tak czy owak, info potiwerdzajace to, co napisalam, bedziemy otrzymywac w pismie, jakie w przyszlym tygoniu maja wyslac do WSZYSTKICH (jak mnie poinformowano). Podobno trzeba bedzie podpisywac (lub nie) "oswiadczenia" ktore wywoluja u mnie skurcz zoladka na sama mysl o ich tresci! jesli Ktos z Panstwa jest prawdziwie zainteresowany informacjami, jakie wczoraj jako rewelacje otrzymalam, uprzjmie prosze o kontakt bezposrednio na mail: kw@telbank.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 217.153.63.* 04.07.03, 14:06 Krotko odpowiadam: 1. dzwoniono do mnie na wszystkie telefony jakie podalam do kontaktu. Nalegali na spotkanie, nic nie chcieli powiedziec przez telefon! nie mialam pojecia, czy dzwonia tylko do mnie, czy do innych tez, teraz tez tego nie rozumiem, skoro Panstwo o niczym nie wiecie! 2. pisma nie widzialam, przytoczono mi slownie "przykladowe sprawy" - chodzi o ew. kierowanie roszczen. Odpowiedz Link Zgłoś
kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 04.07.03, 14:17 Czy to nalezy rozumiec, ze wczesniej Pani czyms ich straszyla, skoro do Pani sie odezwali a do mnie nie. Ja tez zostawialam im swoje numery kontaktowe. Jezeli bedzie Pani wiedziala o kelejnych spotkaniach czy tez bedzie Pani wzywana prosze mnie poinformowac. Chetnie tez sie pojawie w Bukowym Dworku. W koncu sprawa budynku E takze mnie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
penelope_75 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 04.07.03, 14:30 kiri-p.Kasia jest z bud E a Ty z A i prawdopodobnie dlatego nie byłaś zaproszona na to spotkanie. Tak mi się wydaje. Poza tym inwestor nie jest zainteresowny budynkami od A i B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.03, 16:24 Wilbur podpisuje umowę z benhausem , teraz negocjują z bankiem zwalnianie hipotek. takie dzis otrzymałem inforamacje telefonicznie od wilburu. Powiedzieli, że bauundtechnik negocjował z nimi ale są już bardzo blisko z benhausem i na 99 % bedzie on dalej budował nastepne bloki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 04.07.03, 16:48 Ciekawe jest to co pisze realista. Bo ja po informacji na forum od p. Kasi przedzwonlam do Wilburu i otrzymalam zgola odmienne informacje. Otoz na budynki E i F wchodzi firma Bau und Technik a nie BenHaus. Takie informacje mi przekazano dzisiaj. Gdzies tutaj w takim razie pojawia sie przeklamanie. Moze Wilbur udziela informacje w zaleznosci jak mu pasuje. Z drugiej strony nie jest istotne kto wejdzie na budowe, a wazne jest tylko to aby wybudowali i to dobrze (?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anin PROKURATURA IP: 217.96.29.* 07.07.03, 12:31 Szanowni Państwo jeżeli Wilbur jest firma na krawędzi bankructwa i dalej sprzedaje mieszkania oznacza to jawne naciąganie klientów. Myslę, że nadszedł czas powiadomienia prokuratury o działalności pp prezesów. Czy ktos może juz podejmował ten wątek na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
kiri1 Re: PROKURATURA 07.07.03, 12:47 "Anin" wydaje mi sie, ze jestes po raz pierwszy na forum przynajmniej z tym pseudonimem. Kiedys byly takie propozycje, ale teraz wydaje mi sie, ze nalezy jeszcze poczekac. Tyle czekalismy to poczekajmy jescze troche. Tym bardziej, ze zapewnienia prezesow co do inwestycji w Bukowy Dworek firmy Bau und Technik sa prawdziwe. Potwierdzaja to informacje z banku, ktory uczestniczyl w rozmowach trostronnych. Poczekajmy. Gdyby byli oszustami i chcieli zgarnac nasze pieniadze, to naszych kochaniutkich prezesikow juz dawno by nie bylo. A jednak probuja cos dalej dzialac. Nie podejrzewam zeby robili w konia zarowno bank jak i powazna firme Bau und Technik, ktora na rynku krajowym dziala dosc dlugo i to z powodzeniem. Oni przeciez tez maja informacje o Wilburze takie czy inne i postanawiaja wspolinwestowac w te nasze upragnione M. Poczekajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anin Re: PROKURATURA IP: 217.96.29.* 08.07.03, 13:16 Obawiam się, że grzeszycie naiwnością... wpłaciłem Wilburowi pieniądze za które można było wybudować mieszkanie i jeszcze coś odłozyć. A teraz dom ledwo wyszedł z ziemi, a pieniędzy w kasie nie ma...więc gdzie są???? Może to jest tak, że milczymy bo boimy sie, że mozemy stracic coś co i tak juz straciliśmy? Odpowiedz Link Zgłoś
kiri1 Re: PROKURATURA 08.07.03, 14:58 Anin, ktorym blokiem jestes zainteresowany(a)?. Skoro piszesz, ze blok ledwo co wyszedl z ziemi to chyba masz na mysli blok E. Czy w zwiazku z tym Wilbur prowadzil z toba w ostatnich dniach rozmowy ugodowe?. Jesli tak to podziel sie z nami informacjami jakie Ci przekazano skoro zaczales watek dotyczacy prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vega Re: bukowy dworek IP: 195.136.33.* 09.07.03, 09:39 wyjeżdzałam dzisiaj przed 7 rano z osiedla, a tu patrzę zjeżdają jacyś ludzie... wygladali na robotników. Poza tym przed wczoraj rozmawiałam z jednym zaprzyjaźnionym ochroniarzem z osiedla i powiedział mi że roboty mają się zacząć lada dzień. Więc może naprawdę coś ruszy! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zorientowany Re: WILBUR - Bukowy Dworek - WAŻNE!!!! IP: *.studiokwadrat.com.pl 09.07.03, 10:04 Chciałbym dodać tylko jedno w temacie firmy WILBUR i Osiedla Bukowy Dworek: Firma Wilbur jest bankrutem, jeżeli dokończy tą inwestycję to tylko cudem. Ktoś powinien zainteresować się dlaczego PEKAO SA jako kredytodawca zgodził się na przelanie całej kwoty kredytu jeszcze przed rozpoczęciem na dobre inwestycji. Drgie pytanie brzmi: gdzie jest kasa z kredytu? Jeżeli komuś uda się zmusić PEKAO SA do odpowiedzi na te pytania, to gwarantuję że zaraz znajdą się pieniądze na wykończenie osiedla. Bank nie pozwoli sobie bowiem na to, żeby wyszły na jaw przekręty, które zostały zrobione za jego wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - WAŻNE!!!! 09.07.03, 11:49 Malo Zorientowany - podobna role chyba spelniasz na tym forum jak Anin. Czy byles kiedykolwiek u prezesow i prosiles ich o dokumenty dotyczace splaty zaciagnietego przez nich kredytu? Jak nie to proponuje zrob to. Ja te dokumenty widzialam, mam nawet ich kopie, z ktorych jasno wynika ze kredyt jest splacany. Nie przypuszczam, zeby szli na to i probowali tego typu dokumenty falszowac. Poza tym, skoro wypisujesz takie rzeczy to powinienes miec jakies dowody dotyczace przekretow PEKAO S.A. W takiej sytuacji powinienes o tym informowac nie nas a odpowiednie instytucje. Teraz mam prosbe do "Vega". Jak bedziesz na osiedlu, a przypuszczam, ze chyba tam juz mieszkasz, poinformuj nas wszystkich na forum czy rzeczywiscie Twoje dzisiejsze poranne spostrzezenia i przypuszczenia sie potwierdzily. Czy zaczyna sie cos dziac w kwesti kontynuowania tej budowy. Ja osobiscie z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vega Re: WILBUR - Bukowy Dworek - WAŻNE!!!! IP: 195.136.33.* 09.07.03, 12:49 nie ma sprawy, jeśli faktycznie okaże się że na osiedlu zaczęło się cokolwiek dziać, dam znać na forum. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zdesperowana1 PROKURATURA 15.07.03, 08:37 Drodzy "forumowicze". Po raz pierwszy pisze na tym forum. Do tej pory bylam jedynie bierna jego uczestniczka. Ale dotychczasowe moje kontakty z Prezesami Wilburu byly straszne, jak zapewne Was wszytskich. Oszukiwali mnie w swoich wypowiedziach i zapewnieniach na kazdym kroku ponad rok. Ich prawdomownosc i dotrzymywanie wypowiedzianego czy tez pisanego slowa co do kolejnych spotkan i krokow dalszego dzialania byly zenujace. Podawane przez nich ciagle informacje o BenHausie a pozniej o Bau und Technik nie maja potwierdzenia. Firmy te wchoodza na budowe w Jablonnej juz chyba od trzech tygodni i nie moga wejsc. Bardzo zle o nich to swiadczy, chyba ze Wilbur podaje nam ciagle nieprawdziwe informacje. Czy ktokolwiek od dluzszego czasu otrzymal jakies informacje od Prezesikow na temat dalszych inwestycji w Bukowym Dworku?. Nie przypuszczam. Ja gdybym nie nalegala to do zadnych spotkan z Prezesami z moim udzialem by nie dochodzilo. Poza tym informacje jakie mi podawano na tych spotkaniach nie mialy zadnego potwierdzenia w dzialaniu, ktore my przyszli mieszkancy "Bukowego" moglibysmy zauwazyc. Musze wszystkich poinformaowac, ze moja cierpliwosc sie skonczyla i wczoraj tj. 14 lipca 2003 roku sprawe Wilburu i budowy przez nich Bukowego Dworka podalam do Prokuratury. Z tego co wiem, bo rozmawialam niedawno na osiedlu z przyszlym mieszkancem budynku E, z analogicznych przyczyn, tez nad tym ostatecznym krokiem sie zastanawia. I nie dziwie sie, gdyz z takim lekcewazeniem z jakim jestesmy traktowani nie spotkalam sie nigdzie w niekrotkim juz moim zyciu. Jezeli bede miala jakies informacje z prokuratury, to na pewno odezwe sie jeszcze na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
zdesperowana1 Re: PROKURATURA 15.07.03, 10:36 Rozumiem to. Ale podobno byl to przedstawiciel BenHaus'a a na osiedle Bukowy Dworek podobno ma wejsc firma Bau und Technik. Jak widac sa to niescislosci, ktore tylko potwierdzaja moja opinie. Poza tym jak juz wspominalam o wszelkich krokach czy powinnismy byc onformowani. To nikt inny jak tylko my wplacilismy im ogromne pieniadze a oni Jaskowiak, Czapla) nic z tego sobie nie robia. Wszystko to co do tej pory wiemy to niestety tylko i wylacznie z kontaktow z Prezesami, ktore my sami na nich wymuszalismy. Zadnej inicjatywy w tym kierunku z ich strony. Odpowiedz Link Zgłoś
zdesperowana1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 15.07.03, 12:28 Po pierwsze. Nie uważasz, że powinniśmy być o tym wszystkim informowani na bieżąco. Jeżeli chodzi o moją osobę nie otrzymałam od nich żadnych informacji (ponad rok) za wyjątkiem tych, które od nich wydusiłam. Uważam, że są to na tyle poważne sprawy, że powinny wymagać od Jaskowiaka i Czapli trochę własnej inicjatywy, przynajmniej tej w kontaktach z klientami. To, że próbują ciągnąć całość do przodu – chwała im za to. Ale powtórzę jeszcze raz. Powinniśmy coś o tym wiedzieć. Być może nie wszystko, gdyż wymaga tego sytuacja. Na pewno czytają nasze forum. Czy nie mogą oficjalnie się logować i informować nas, przynajmniej tą drogą, o swoich planach i bieżących wynikach ich rozmów z potencjalnymi inwestorami. A jak zdążyłam się zorientować, czytając wypowiedzi na tym forum, to co osoba to ma inne informacje i to nawet od samych prezesów. Jest to coś niewiarygodnego. Chciałeś abym się ustosunkowała do kolejnych pytań, które postawiłeś. Nie widzę żądnego problemu. Skoro bank prowadzi rozmowy z BenHaus’em, to podanie do Prokuratury sprawy Wilburu nie powinno wpłynąć na te rozmowy. Poza tym prokuratura zapewne nie zacznie tak szybko działać jak by nam się zdawało. Jeżeli tylko rozmowy zakończą się do końca lipca to będzie wszystko w porządku. Wiem, że podając sprawę do Prokuratury nie odzyskam szybko swoich pieniędzy. Nie robiąc nic też ich nie odzyskam. A tak przynajmniej zarówno Jaskowiak jak i Czapla nie będą mieć spokojnego czasu, nie tylko ze względu na prowadzone rozmowy z inwestorami strategicznymi, które być może dadzą jakiś efekt (w co ja osobiście bardzo wątpię, gdyż jakby mieli wejść to już by coś robili na tej budowie. Rozmowy przecież toczą się już prawie pół roku. Czy to nie jest zastanawiające) ale również ze względu na wizyty Pani lub Pana Prokuratora. Odpowiedz Link Zgłoś
zdesperowana1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 15.07.03, 13:57 Oczywiscie wszystko co piszesz jest logiczne. Ale dlaczego prawie wszyscy piszacy na forum przyczepili sie BenHaus'a. Mam informacj, ze firma ta pomoze oczywiscie Wilburowi, ale w inwestycji nas nie dotyczacej. Podobno maja wejsc w Skierdy. To nawiasem mowiec mi "wisi" (przepraszam za okreslenie). Z kolei podobno na Bukowy Dworek ma wejsc Bau und Technik. To oni nie prowadza zadnych rozmow z bankiem. Zadziwiajace. Wylozyliby wlasna kase. Chyba, ze odnosnie tego inwestora i odpowiednich rozmow jestem niedoinformowana. Sumienie nakazuje mi napisac jeszcze jedno. A mianowicie po wczesniejszych Twoich wypowiedziach i informacjach na forum (mam nadzieje, ze nie jestes w zadny sposob, za wyjatkiem oplacenia inwestycji, zwiazany z Wilburem), zdecydowalam sie na razie wycofac z prokuratury moje doniesienie na Wilbur, korzystajac z tego, ze jednym z prokuratorow jest moja kolezanka. Jednak, jezeli nie otrzymam zadnej informacji o rozpoczeciu inwestycji w Bukowym Dworku od 1 sierpnia, skladam doniesienie nieodwolalnie. Mam nadzieje, ze chyba zrobilam dobrze. Wczoraj dzialalam chyba zbyt pochopnie. Ale jedna korzysc z tego wszystkiego mam. Przetarlam sobie wszystkie drogi do Prokuratury i w razie czego 1 sierpnia bedzie mi juz zdecydowanie latwiej. Dzieki za podtrzymanie mnie na duchu jeszcze na te kilkanascie dni. Odpowiedz Link Zgłoś
pafcio_s Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 15.07.03, 15:52 Z moich informacji wynika, że Ben-Haus już wszedł na Skierdy i tam prace trwają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fafik Re: zdesperowana IP: 213.25.91.* 15.07.03, 15:09 Podaj z jakiego jesteś budynku. Swojego e-maila także. Jak będzie jakieś spotkanie mieszkańców z twojego budynku, o którym będziemy wiedzieć, to Cię poinformujemy Odpowiedz Link Zgłoś
zdesperowana1 Re: zdesperowana 16.07.03, 07:14 "Zdesperowana" jazeli chodzi o mnie to zdesperowana1@gazeta.pl. Bylam i jestem zaonteresowana budynkiem E. To wlasnie na ten budynek podobno mial wejsc Bau und Technik. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy011 Re: zdesperowana 16.07.03, 09:35 Uwazam, ze pod wieloma wzgledami zdesperowana1 ma racje. Slownosc naszych Prezesow jest okropna. Ja bylem umowiony na kontakt telefoniczny ze strony Prezesa Jaskowiaka na koniec zeszlego tygodnia najpozniej poczatek obecnego. Do chwili obecnej Prezes sie ze mna nie skontaktowal. Ma to miejsce nie pierwszy raz. Byc moze Prezes Jaskowiak czyta to forum i mu sie przypomni co obiecywal. Podobnie jak zdesperowana1 ja tez mam juz powoli dosyc lekcewazacego stosunku Prezesow Wilburu do nas przyszlych mieszkancow Bukowego Dworka. Zdesperowana1 - jezeli bedziesz ponownie wystepowac do Pokuratury to daj znac. Ja uczynie to samo. Rzeczywiscie dajmy moze im czas jeszcze do konca lipca. Dluzej uwazam nie ma sensu oczekiwac, ze byc moze cos Prezesi wymysla. Mieli na to chyba juz dosc czasu. Uslyszalem, ze BenHaus inwestuje w Skierdy. Czy tam tez jest taki problem jak w bukowym dworku. Chyba nie. Dlatego nie rozumiem tego. Jest to troche podejrzane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Kłamstwa Zarządu Wilburu IP: *.studiokwadrat.com.pl 16.07.03, 09:47 Proszę Państwa, Przestańcie wierzyć w jakiekolwiek zapewnienia Zarządu Wilburu. Ta budowa nigdy nie będzie dokończona przez tą firmę, ani przez jakiegolwiek partnera... Zastanówcie się lepiej gdzie podziały się pieniądze z kredytu na budowę tego osiedla i Wasze pieniądze, które już zapłaciliście za mieszkania. Ich już dawno nie ma, a co za tym idzie budowa nie ruszy nigdy, lub będzie szła tak jak dotychczas. Może ruszcie bank kredytujący budowę, czyli PEKAO SA - wg. mnie tu tkwi rozwiązanie: - Gdzie był nadzór banku podczas budowy? - Dlaczego bank przelewał tyle kasy ile Wilbur chciał na każde zawołanie? - I ostatnie pytanie: gdzie jest kasa? Odpowiedz Link Zgłoś
nowy011 Re: Kłamstwa Zarządu Wilburu 16.07.03, 10:08 Tez mam takie podejrzenia. Swego czasu gdy byly prowadzone rozwmoy Wilburu z BenHaus'em, po otrzymaniu pewnych informacji z Wilburu od Prezesa Jaskowiaka rozmawialem z przedstawicielem BenHaus'a. Niestety wiekszosc informacji jakie uzyskalem podczas tej rozmowy nie pokrywaly sie z informacjami jakie przekazal mi Prezes. W tej sytuacji nalezy sie chyba domyslac, ze Prezesi Wilburu nie chca nam podawac prawdziwych informacji. Jest to bardzo zastanawiajace. Ale poczekajmy jeszcze do konca lipca, jak wiekszosc z Was proponuje. Odpowiedz Link Zgłoś
zdesperowana1 Re: Kłamstwa Zarządu Wilburu 16.07.03, 10:10 Ja na pewno czekam tylko do 31 lipca 2003 roku. 1 sierpnia ponowie swoje dzialania w kierunku Prokuratury, gdyz calej tej sytuacji mam juz dosyc. Odpowiedz Link Zgłoś
zdesperowana1 Re: Kłamstwa Zarządu Wilburu 16.07.03, 13:31 A czy ktos slyszal o banku Bank Inicjatyw Spoleczno-Ekonomicznych?. W tym banku podabno chca lub wzieli kredyt. Odpowiedz Link Zgłoś
pafcio_s Re: Kłamstwa Zarządu Wilburu 16.07.03, 14:25 zdesperowana1 napisała: > A czy ktos slyszal o banku Bank Inicjatyw Spoleczno-Ekonomicznych?. W tym banku > > podabno chca lub wzieli kredyt. Z tego co mi wiadomo to właśnie z tym bankiem i z Ben-Hausem trwają rozmowy odnośnie bukowego. To chyba żadna tajemnica. Odpowiedz Link Zgłoś
pafcio_s Re: Kłamstwa Zarządu Wilburu 16.07.03, 17:21 Kedyt to jest chyba cały czas, bo przecież jest hipoteka na działkach. Sądzę, że Ben Haus, Wilbur i Bank rozmawiają o dalszym prowadzeniu inwestycji. Natomiast jeśli chodzi o budynek E to wydaje mi się, że ma go kończyc firma Bau and Technik i z tego co mówią prezesi ma będzie on po prostu przez firme Bau wykupiony i bank zwolni hipotekę . Tak mówią, można to chyba sprawdzić. A co do Ben Hausa to ja na ich mejscu też bym nie zainwestował nawet złotówki dopóki negocjacje z bankiem się nie zakończą. Odpowiedz Link Zgłoś
zdesperowana1 Re: Kłamstwa Zarządu Wilburu 17.07.03, 07:10 "pafcio" czy wiesz cos wiecej na temat Bau und Technik i budowy przez te firme budynku E? Odpowiedz Link Zgłoś
pafcio_s Re: Kłamstwa Zarządu Wilburu 17.07.03, 13:06 zdesperowana1 napisała: > "pafcio" czy wiesz cos wiecej na temat Bau und Technik i budowy przez te firme > budynku E? niestety nie interesowałem się specjalnie budynkiem E, to są wiadomości usłyszane "przy okazji" więc można je chyba potwierdzić na miejscu. P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ` Re: WILBUR - Hipoteka pod bud. A IP: *.centertel.pl 11.09.03, 11:42 Czy cos wiecie? Do 10 września mieli zwolnić część mieszkań, a wygląda, że to kolejne kłamstwo z kolei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.2studio.com.pl 21.07.03, 16:08 mam pytanie do kogos z bud. A. co ciekawego powiedzial wam pan Jaskowiak po wizycie TVN-u ? Na czym stanela sprawa TVN-u ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.2studio.com.pl 22.07.03, 11:53 TVN byl na budowie w zeszlym tygodniu. Nie uczestniczylem w rozmowie ale wiem ze byli ludzie z bud. A i nie tylko. Stad moje pytanie. Po nagraniu odbyla sie jeszcze rozmowa z prezesem, dlatego pytam czego dotyczyla ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vega Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 195.136.33.* 23.07.03, 13:48 proszę uprzejmie: ktoś nadał sprawę do TVNu - prawdopodobnie ktoś z bud. A (tak słyszałam). W każdym razie, w niedzielę (chyba dwa tygodnie temu) TVN na budowie się zjawił. Chcieli porozmawiać z ludźmi; udało im się kogoś przydybać z bud.B, ci co mieszkają (lub akurat w tym czasie byli) w bud. A...nie chcieli z nimi rozmawiać. Wilbur o fakcie zgłoszenia sprawy do TVNu skądś się dowiedział więc zakazał mieszkańcom rozmawiania z nimi (słyszałam że rozmawiał w tej sprawie z mieszkańcami z bud. A, bo z nami o tym nie rozmawiał) a w sobotę wywiesił na drzwiach kartkę, że przez weekend mają urlop co oczywiście było dziwne, bo i tak ich nigdy w weekend nie ma. Nie chcieli widać z TVN rozmawiać. Ale w zeszłym tygodniu TVN i tak się u nich zjawił, żeby wysłuchać także drugiej strony. Efekt jest taki że Wilbur ich ubłagał, żeby tego materiału na razie nie puszczali, że trwają teraz zaawansowane rozmowy z inwestorem, że już prawie mają podpisaną umowę i żeby go to nie spłoszyło. TVN się chyba zgodził, sprawa jest odłożona, a na budowie wciąż się nic nie dzieje. Chodzi oczywiście o program "UWAGA". pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pafcio_s Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 23.07.03, 17:30 Z czystej ciekawości. Co chcecie osiągnąć? Odpowiedz Link Zgłoś
kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 24.07.03, 07:16 Wlasnie. "pafcio" ma racje. Co chcecie osiagnac?. Z tego co wiem Wilbur naprawde prowadzi negocjacje zzarowno z Benhausem jak i z Bau und Technikiem. A ze sie one przeciagaja to chyba zrozumiale. Sa to powazne firmy, tak mi sie przynajmniej wydaje, i nie chca wejsc nie pouzgadniajac wszystkich kwestii do najmniejszych szczegolow. Kazda z nich moze duzo zyskac ale tez i moze duzo stracic. Pieniadze i opinie. Te ostatnie maja naprawde nie zle. Najwazniejsze zeby w koncu popodpisywali te porozumienia i zaczeli budowe. Czy to bedzie koncem lipca czy tez poczatkiem sierpnia dla mnie nie ma wiekszego znaczenia. I tak czekam juz dosc dlugo. Kilka czy kilkanascie dni mnie nie zbawi. A zobowiazania (odsetki karne) Wilburu wobec mnie (Nas), co zostalo zapisane w umowach w formie aktu notarialnego, rosna. Ja jeszcze poczekam. Mowie, tym bardziej, ze Wilbur cos robi w kierunku, zeby to osiedle w koncu wybudowac. Przez glupie dzialania mozna stracic wszystko a nic nie zyskac. Ja wplacilam im kupe pieniedzy. I widzac, ze Prezesi cos robia w kierunku dolszej budowy, pozostaje mi czekac na odbior wlasnego M. Nie chcialabym stracic wszystkich swoich kilkuletnich oszczednosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.2studio.com.pl 24.07.03, 08:57 Z tego co mi wiadomo to wczoraj Wilbur mial podpisac ostateczna umowe z Bau und Technik a z poczatkiem sierpnia ma ruszyc budowa. Jezeli podpisali to mysle ze bezzwlocznie wszystkich o tym poinformuja. Oni tez maja swiadomosc ze czekamy do konca lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 24.07.03, 09:30 Wiedza jak cztaja to forum. Z mojego doswiadczenia w kontaktach z naszymi Prezesami wiem jedno, ze Prezesom nie zawsze jest spieszno informowac nas wszystkich czy tez tylko zainteresowanych o swoich postepach w negocjacjach. Czesto tez zdarza sie im mowic nieprawde. Ale poczekajmy. Moze tym razem, majac tak wspaniala wiadomosc pospiesza sie czym predzej i nas o tym poinformuja. Czy komus Prezesi obiecali informacje w momencie wejscia w to wszystko Bau und Technik'a czy tez BenHaus'a?. Czy ktos wie o ewentualnym jakims spotkaniu z przedstawicielami tych firm?. Jezeli cos takiego nie jest planowane, to moze my, po wejsciu na budowe tych firm, bysmy zaproponowali takie spotkanie?. Co "forumowicze" o tym sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
pafcio_s Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 24.07.03, 09:56 navigator, absolutnie nie było w moim pytaniu nawet krzty zarzutu. Forum czytam od początku. Doskonale znam Twoje wypowiedzi i praktycznie w 100% się z nimi zgadzam. Moje pytanie wynikało ze faktu, iż doskonale zdaję sobię sprawę, że tvn, tvp czy też jakaś inna telewizja, tak naprawdę nie jest zainteresowana rozwiązaniem naszych problemów, a tylko wzrostem swojej oglądalności. Im więcej sensacji tym lepiej. Więc jak piszesz nic nie zyskamy-dużo stracimy. Odnośnie Wilburu, a zwłaszcza panów Prezesów to jestem bardzo daleko od ich bronienia. Jednak ponieważ mam podobne odczucia, że naprawdę coś usiłują zrobić to jeszcze bym poczekał. Acz panowie Prezesi muszą mieć świadomość, że cierpliwość ich klientów jest już bliska wyczerpania. Masz również rację, że najgorszy jest brak informacji-Panowie Prezesi może byście popracowali nad swoim wizerunkiem i starali się na bieżąco informować i niech to ma potwierdzenie w faktach, bo obawiam się, że niedługo jakiś niedoinformowany klient narobi wam niezłego bigosu i to mimo waszych starań. P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iskir Przejęcie Wilburu IP: 217.96.29.* 24.07.03, 14:12 Uprzejmie proszę Państwa o rozważenie propozycji przejęcia Wilburu przez kandydatów na mieszkańców wobec których firma jest powaznie zadłuzona i nastepnie samodzielne doprowadzenie inwestycji do końca. Jesli zgodzimy sie co do wspólnych działań sprawa jest prosta: Prawnik, nowy Zarząd, Sąd, Komornik. Takie rzeczy w Polsce już miały miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
kiri1 Re: Przejęcie Wilburu 24.07.03, 14:22 "Iskir" nie obrazisz sie chyba, ze skwituje Twoj udzial w forum nastepujacym stwierdzeniem: "chyba urwales sie z gruszy". Czy czytasz to forum i jestes w temacie. Po co komu ta propozycja w chwili obecnej. Czy bierzesz w tym rozwiazaniu rowniez pod uwage klientow na dalszych budynkach jak np.E?. Co oni maja tam dikanczac?. Tam trzeba dobrze rozpoczac a dopiero pozniej zakanczac. Poza tym ponowie to co wczesniej napisalam. Czy jestes w temacie?. Na dniach powinny wejsc na budowe ponoc dwie firmy: Bau und Technik oraz BenHaus. Beda konczyc pierwsze budynki i kontynuowac budowe dalszych. Twoja wypowiedz to chyba sluzy jedynie podburzaniu. Nie zauwazylam zebys wczesniej uczestniczyl w tym forum (cofnelam sie i przejrzalam je dosc daleko), a tu nagle sie pojawiasz i na dodatek wypisujesz dziwne rzeczy. Udalo Ci sie tylko jedno: troche mnie zdenerwowales. I tylko tyle. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iskir Re: Przejęcie Wilburu IP: 217.96.29.* 24.07.03, 14:31 Nie śledzę forum i cóż z tego! Prezesi są nie wiarygodni. A czy Ty boisz sie choćby rozwazenia koncepcji przejęcia Wilburu??? Myslę, że najwyższy czas podjąć działania w tym kierunku. Lepiej wydac jeszcze po 10 tysięcy na prawnika i nowy Zarząd niz stracic to co włozyliśmy. Inwestorów gotowych wykończyć to osiedle naprawde znajdziemy. Warunkiem jest przjęcie tej budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iskir Re: Przejęcie Wilburu IP: 217.96.29.* 24.07.03, 14:24 uzupełniając: sprawa nie jest prosta ale możliwa. Negocjacje z podwykonawcami byłyby łatwiejsze. Musimy pamietać, że prezesi negocjując zapłatę dla Baum T.. za metr negocjuą swoje zyski i To powoduje opóźnienia. Chyba już czas wystąpić do Sądu o ogłoszenie upadłości i otworzyc listę wierzycieli. Dokończmy budowe sami. Odpowiedz Link Zgłoś
kiri1 Re: Przejęcie Wilburu 24.07.03, 14:58 Kolego (kolezanko) "Iskir" jezeli moge tak pisac. Wlozylam w te budowe juz ponad 100 000 zlotych. Ogloszenie upadlosci nic nam nie da. Sa wierzyciele. Oni bede w pierwszej kolejnosci zaspajac swoje potrzeby. Nam najprawdopodobniej nic nie zostanie. A mzslisy,ze jak przejmiesz budowe to wykonawcy, ktorych ewentualnie znajdzesz beda budowac za darmo. Ja w to nie wierze. W obecnej sytuacji mam tylko pieniazki na ewentualna doplate jaka mi jeszcze zostala. Dla mnie kolejne 10 000 zlotych byloby ciezko "wyskrobac". Dlatego widzac, ze prezesi jednak jeszcze cos robia i sa szanse na wejscie na budowe wczesniej wspomnianych firm, postanowilam jeszcze troche poczekac. Jezeli chodzi o negocjacje Wilburu z inwestorami, ktore sie przedluzaja, to musza troche trwac. Sa to powazne decyzje zwlaszcza ze strony inwestorow strategicznych. Ale miejmy nadzieje, ze sie zakoncza pomyslnie i budowa na dniach ruszy. Odpowiedz Link Zgłoś
pafcio_s Re: Przejęcie Wilburu 24.07.03, 16:31 Mam pytanie do Iskir odnośnie listy wierzycieli, na którym miejscu tej listy się znajdziesz? I jeszcze jedno jeżeli zmierzasz przejąć Wilbur to rozumiem że razem z ich obciążeniami i kredytem? P. Odpowiedz Link Zgłoś
pafcio_s Re: Przejęcie Wilburu 24.07.03, 17:07 + spłata kredytu. ale to już chyba nie ma znaczenia. p. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iskir Czy ja aby nie rozmawiam z prezesami IP: 217.96.29.* 25.07.03, 13:16 Wilburu? Nie obraźcie się ale odnoszę wrażenie, że dbacie o ich interesy, a nie o własne czyli jak mniemam mieszkańców! czy brak pieniędzy na walkę o własne interesy przekonał Panią aby stracić te 100 tyś, które już Pani wpłaciła? czy nie lepiej pożyczyć 10 tysięcy aby odzyskać to co juz zainwestowano? Przejęcie Wilburu daje taka szansę, której obecnie (przykro mi obdzierac Panią z marzeń) nie ma. Inne watpliwości Państwa postów: Koszty Sądu to grosze, komornik to obecnie także grosze. Pytacie o liste wierzycieli i o moje miejsce na tej liście, pytacie o długi i inne zobowiązania Wilburu- Ależ ja nie znam odpowiedzi na te pytania podobnie jak i Państwo. Wiem natomiast, że pełnej odpowiedzi, na której przyznam bardzo mi zalezy, może udzielic tylko sąd! (Prezesi mają moje pytania o kondycję firmy w poważaniu bardzo lekkim). Mysle, że to lepsze od odwracania głowy od faktów. Czy Państwo rzeczywiście rozumiecie istote negocjacji obecnie prowadzonych przez Prezesów? Przecież negocjacje te dotyczą tak naprawdę ewentualnych zarobków naszych prezesów!: upraszczając wygląda to tak: prezesi są właścicielami nieruchomości i firmy, mają zobowiązania finansowe wobec mieszkańców, prezesów nie stać na dokończenie inwestycji i wywiązanie się z zobowiązań bowiem coś zrobili z pieniędzmi które od nas wzięli. Pierwotnie rozliczenie z wykonawcą miało wyglądać nastepująco: Wilbur sprzedaje 1 metr mieszkania za 2700 zł na czym zarabia np 1500 zł a wykonawca bierze pozostałe 1200. Ponieważ jednak prezesi stracili pieniądze i wpadli w tarapaty negocjacje wyglądaja obecnie mniej więcej tak: Wilbur sprzedaje nadal za 2700 ale zarabia już tylko np 200zł na metrze bo podwykonawca inwestuje własne pieniądze i za to Wilbur ma mu płacić (z przyszłej sprzedaży kolejnych budynków) nie dawne 1200 ale np 2500. Prezesi negocjują własne pieniądze przekonując podwykonawców aby np ze 100 zł do metra dorzucili! Dla mnie prezesi mogą nic nie zarobić. Wszelkie działania nalezy zacząć od prześwietlenia Wilburu, a tego może dokonac tylko sąd (tak na marginesie macie Państwo pewność, że Prezesi utopili nasze pieniądze (kilkanaście milionów, za które można byłoby spokojnie zbudować jeszcze ze dwa osiedla!), a nie np. obracają nimi, a nas zwyczajnie olewają ponieważ mało walczymy o swoje interesy?). Państwa posty nie przekonały mnie do dalszej bezczynności. Sądzę, że najlepsze rozwiązanie to przygotowanie planu przejęcia Wilburu i przekazania całości inwestycji rzetelnej firmie, która dokończy inwestycję zarabiając na tym co jeszcze w Jabłonnie wybuduje. Odpowiedz Link Zgłoś
kiri1 Re: Czy ja aby nie rozmawiam z prezesami 25.07.03, 14:02 Iskir, zycze Ci powodzenia. Mam tylko do Ciebie jedno pytanie. Przykladowo ja zainwestowalam juz 100 tys. zl, o czym juz wiesz. Wartosc mojego mieszkania niech bedzie rowna 140 tys. zl. Przejmujesz Wilbur. Czy wybudujesz mi mieszkanie warte 140 tys. zl. za 40 tys.zl. Rachunek jest prosty koszt 1 m2 wynosilby okolo 800 jestes w stanie?. Przejmujac Wilbur przejmujesz bowiem poprzednie zobowiazania. Ja chcilabym od Ciebie kupic to mieszkanie za 140 tys. zl, a nie za 240 tys. zl. Poza tym ta Twoja wiedza na temat negocjacji mnie troche zastanawia. Wedlug mnie jest dosc szczegolowa. A jak uwazasz. Jezeli Wilbur rzeczywiscie robilby nieczyste interesy to bank negocjowalby z nimi. Chyba nie, tak mi sie przynajmniej wydaje. Negocjacje, o ktorych mowisz odgrywaja chyba role drugoplanowa. Ponadto, przed przejeciem wilburu musialbys sie zorientowac o liscie wierzycieli. Na pierwszym miejscu jest chyba bank. Pozyczka jest niemala. Inne wierzytelnosci. Czy Ty wiesz w co Ty sie pakujesz. Jeszcze raz zycze Ci powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pafcio_s Re: Czy ja aby nie rozmawiam z prezesami 25.07.03, 14:33 Gość portalu: Iskir napisał(a): > Wilburu? Nie obraźcie się ale odnoszę wrażenie, że dbacie o ich interesy, a nie > > o własne czyli jak mniemam mieszkańców! czy brak pieniędzy na walkę o własne > interesy przekonał Panią aby stracić te 100 tyś, które już Pani wpłaciła? czy > nie lepiej pożyczyć 10 tysięcy aby odzyskać to co juz zainwestowano? Przejęcie > Wilburu daje taka szansę, której obecnie (przykro mi obdzierac Panią z marzeń) > nie ma. Reprezentujemy swoje interesy, tylko nie każdy musi uważać, że upadłość to najlepsze rozwiązanie. Jeszcze raz zapytam w jaki sposób chcesz przejąć Wilbur? A jeżeli chcesz przejąć to dlaczego myślisz, że ktoś Ci podaruje ich obciążenia. >Inne watpliwości Państwa postów: Koszty Sądu to grosze, komornik to > obecnie także grosze. Tu mam wątpliwości, chcesz przejąć Wilbur czy doprowadzić do upadłości? Z drugiej strony radziłbym Ci się dowiedzieć ile tak naprawdę bierze komornik, bo ja nie określiłbym tego jako grosze. Pytacie o liste wierzycieli i o moje miejsce na tej > liście, pytacie o długi i inne zobowiązania Wilburu- Ależ ja nie znam > odpowiedzi na te pytania podobnie jak i Państwo. Wiem natomiast, że pełnej > odpowiedzi, na której przyznam bardzo mi zalezy, może udzielic tylko sąd! > (Prezesi mają moje pytania o kondycję firmy w poważaniu bardzo lekkim). Podpowiem Ci, będziesz na drugim miejscu. Za urzędem skarbowym i zusem. W tej samej grupie, będzie bank. Jak myślisz jakie masz szanse w wyścigu z prawnikami banku ??? A liczenie na to, że sąd udzieli Ci odpowiedzi na Twoje pytania określiłbym jako naiwne. Mysle, > > że to lepsze od odwracania głowy od faktów. > Czy Państwo rzeczywiście rozumiecie istote negocjacji obecnie prowadzonych > przez Prezesów? Przecież negocjacje te dotyczą tak naprawdę ewentualnych > zarobków naszych prezesów!: upraszczając wygląda to tak: prezesi są > właścicielami nieruchomości i firmy, mają zobowiązania finansowe wobec > mieszkańców, prezesów nie stać na dokończenie inwestycji i wywiązanie się z > zobowiązań bowiem coś zrobili z pieniędzmi które od nas wzięli. Pierwotnie > rozliczenie z wykonawcą miało wyglądać nastepująco: Wilbur sprzedaje 1 metr > mieszkania za 2700 zł na czym zarabia np 1500 zł a wykonawca bierze pozostałe > 1200. Ponieważ jednak prezesi stracili pieniądze i wpadli w tarapaty negocjacje > > wyglądaja obecnie mniej więcej tak: > Wilbur sprzedaje nadal za 2700 ale zarabia już tylko np 200zł na metrze bo > podwykonawca inwestuje własne pieniądze i za to Wilbur ma mu płacić (z > przyszłej sprzedaży kolejnych budynków) nie dawne 1200 ale np 2500. Prezesi > negocjują własne pieniądze przekonując podwykonawców aby np ze 100 zł do metra > dorzucili! Dla mnie prezesi mogą nic nie zarobić. > Wszelkie działania nalezy zacząć od prześwietlenia Wilburu, a tego może dokonac > > tylko sąd (tak na marginesie macie Państwo pewność, że Prezesi utopili nasze > pieniądze (kilkanaście milionów, za które można byłoby spokojnie zbudować > jeszcze ze dwa osiedla!), a nie np. obracają nimi, a nas zwyczajnie olewają > ponieważ mało walczymy o swoje interesy?). > Państwa posty nie przekonały mnie do dalszej bezczynności. Sądzę, że najlepsze > rozwiązanie to przygotowanie planu przejęcia Wilburu i przekazania całości > inwestycji rzetelnej firmie, która dokończy inwestycję zarabiając na tym co > jeszcze w Jabłonnie wybuduje. Być może masz rację. Być może nawet uda Ci się dowiedzieć co, gdzie i jak. Myślę tylko, że zajmię Ci to, przy naszych sądach kilka lat i możliwość skończenia inwestycji o kilka lat się oddali lub nawet skończy się na obecnym etapie. Pozatym z tego co wiem negocjacje są prowadzone z firmami, które chyba można uznać za rzetelne, więc sądze, że można jeszcze chwilę poczekać i zobaczyć co z tego wyniknie. Jeżeli dalej myslisz o przejęciu Wilburu to przynajmniej zacznij się opierać na faktach, bo z tego co co piszesz wynika, że nie bardzo masz pojęcie o tym co Cię czeka. Jeżeli masz wolne 10 tys. żeby powiększyć swoją wiedzę to proszę bardzo, bo nie wydaje mi się, że coś pożytecznego z tego wyniknie. Życzę powodzenia. P. Odpowiedz Link Zgłoś
kiri1 Nowy tydzien 28.07.03, 11:38 Czy ktos ma jakies pocieszajace informacje dotyczace Bukowego Dworka? Czy cos tam z nastaniem nowego tygodnia sie dzieje? Czy pojawily sie jakies ekipy budowlane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Nowy tydzien IP: *.2studio.com.pl 28.07.03, 12:37 Z informacji jakie uzyskalem z Wilburu to dzis lub jutro mieli ruszyc z droga a w najblizszycz dniach maja sie rozpoczac prace w budynku A oraz wykanczanie budynku B. Dzisiaj rano niestety nic jeszcze sie nie dzialo. Nie uzyskalem jasnej odpowiedzi czy wznowienie robot jest zwiazane z Inwestorem czy tez po prostu kapnelo Wilburowi pare grosz z innego zrodla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.2studio.com.pl 28.07.03, 15:01 Nie chcialbym zapeszac ale na osiedlu trwaja prace przy drodze przy budynku B, miejmy nadzieje ze to poczatek dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 28.07.03, 15:18 Zobaczymy co przyniosa nam kolejne dni. Miejmy nadzieje, ze rzeczywiscie bedzie to poczatek dobrego dla nas wszystkich. Zycze to sobie i kazdemu z Was kto jest zainteresowany tym osiedlem. Odpowiedz Link Zgłoś
kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 29.07.03, 10:03 Wczoraj rozmawialam ze znajomym, ktory rowniez zainteresowany jest "Bukowym". Podobno pojawily sie jakies ekipy budowlane na budynku E. Czy ktos moze to potwierdzic? Czy oprocz tego cos innego dzieje sie na osiedlu. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.2studio.com.pl 29.07.03, 10:10 Faktycznie pojawila sie ekipa, chyba dzisiaj zaczeli prace na budynku E. Naliczylem 10 chlopa. Jak na ta budowe to duzo. Mowie chyba poniewaz gdy wyjezdzalem do pracy to panowie sie przygotowywali. Jutro dam znac czy przybylo troche cegiel na E. Poza tym dzisiaj ma ruszyc praca przy drodze. Wiecej napisze jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.2studio.com.pl 29.07.03, 10:14 Jeszcze jedno. Bank zwolnil jakas hipoteke. W srode maja wplacic kolejne pieniadze i zwalniac kolejne hipoteki. Niestety nie wiem o ktore tereny dokladnie chodzi poniewaz nie jestem az tak bardzo tym zainteresowany. Odpowiedz Link Zgłoś
kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 29.07.03, 10:22 "p" dziekuje za info. Bede czekala na informacje jutro. Pozdrowienia Kiri1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.2studio.com.pl 29.07.03, 11:35 Jestem z bud. B. Chociaz juz mieszkam to mnie tez interesuja postepy i plany budowy. Nikt nie chce mieszkac na budowie przez "x " lat. Na dzien dzisiejszy nic o spotkaniu mi nie wiadomo. Chcemy jednak na takie spotkanie sie umowic. Skoro w firmie pojawily sie pieniadze to powinien byc takze ustalony jakis plan dzialania. Prezesi jasno i wyraznie powinni powiedziec co i kiedy bedzie robione. Pytan jest duzo a skoro sa pieniadze to odpowiedzi nie powinny byc trudne. Dla tych ktorzy rzadko moga bywac na osiedlu postaram sie rzucac raz na jakis czas garsc informacji z budowy. Sam jestem ciekawy jak beda postepowac prace. Odpowiedz Link Zgłoś
pafcio_s Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 29.07.03, 12:28 To miłe z Twojej strony. Tylko wielka szkoda, że Panowie Prezesi nie kwapią się do inforowania swoich klientów!! Pozdrawiam P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksy Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.165.* 30.07.03, 13:05 W uzupełnieniu wypowiedzi "p" zaczęto wkopywać kolejne krawężniki na drodze za budynkiem B, jednocześnie pojawiły się betoniarki i trochę innego sprzętu przy budynku E. Jest również olbrzymi kontener na gruz pomiędzy budynikm A i C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.2studio.com.pl 31.07.03, 13:33 Witam, Budynek E powoli pnie sie w gore, w budynku A robia wylewki, niestety droga ma nie najlepsze tempo no ale biorac pod uwage to ze jaszcze tydzien temu kompletnie nic sie nie dzialo to uwazam ze nie jest zle. Oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 31.07.03, 13:53 "p" dziekuje za informacje. Jak bys mogl(a) to informuj nas na biezaco o postepach na Osiedlu. Ja jestem z budynku E. Odpowiedz Link Zgłoś
alidus1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 01.08.03, 19:53 Witam! Bylam dzisiaj na budowie i nie da sie ukryc, ze cos tam sie dzieje. Rzeczywiscie w budynku A robia wylewki, a budynek E tak jakby sie wznosil. Panowie robotnicy mowia, ze poki co jest kasa wiec robia :) Podobno dostali dwa razy po 900 tys. pln od Bau & Technik bodajze i chca skonczyc z blokiem A w pazdzierniku. Ma sie tez odbyc spotkanie, o ktorym wszyscy mieszkancy maja byc poinformowani pisemnie. Nie wiem kiedy ma byc to spotkanie, bo nie bylo dzisiaj w biurze nikogo, kto moglby udzielic konkretnej odpowiedzi. Pani bedaca w biurze mowila o 7,8 albo 11, 12 sierpnia - ale to nie na pewno. Wszystko to nastraja bardzo optymistycznie. Oby tylko bylo prawda... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksy Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.165.* 04.08.03, 10:10 Czy mógłbyś rozszerzyć wypowiedź na temat programu w TVNie? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
pafcio_s Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 04.08.03, 12:15 navigator_0 napisał: > Chyba nikt z TVN nie był na spotkaniu pod koniec czerwca, gdzie > wyraźnie powiedziano, że budowa ruszy na początku sierpnia i tak się stało. > Nie bronię to Prezesów ale TVN niech nie przesadza. Nie ma to jak "niezależne", "obiektywne" media. hahaha !! P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksy Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.165.* 05.08.03, 09:35 Byłem wczoraj na budowie: na budynku E wznoszą się ściany nośne (naliczyłem 15 robotników), od strony północno-zachodniej budynku B zebrano wierzchnią warstwę ziemi pod parking, jednocześnie w dalszym ciągu są wkopywane krawężniki drogi wewnętrznej. Podobno 11.08 ma zostać wykopany słup energetyczny, który stoi obecnie na środku tej drogi. W budynku A w dalszym ciągu są robione wylewki. Odpowiedz Link Zgłoś
kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 05.08.03, 09:38 Dzieki wszystkim za informacje odnosnie sytuacji na budowie Bukowego Dworku. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ` Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 194.9.223.* 05.08.03, 21:31 Cały program to sprytnie zmontowane wypowiedzi mieszkańców TBSu z Jabłonnej i opowieść o problemach Wilburu. Cały program IMHO powstał z inicjatywy TBS (ktokolwiek za tym określeniem stoi) Wypowiedź (bez twarzy, kamera pokazuje budynki Bukowego Dworku)L "i dali nam do podpisanie akty z wpisaną hipoteką..." Generalnie program był o TBSie, realizowany na tle Bukowego Dworku. Niestety jego tendencyjność i poziom "Super Expressu" sprawiły, że nie wniósł nic nowego do sprawy. Był o dobry rok spóźniony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.2studio.com.pl 06.08.03, 11:06 Witam, Budynek E rosnie w niezlym tempie. Parter juz stoi. Jak tak dalej bedzie szla praca to E bedzie szybciej gotowy od A. Niestety z droga panowie sie nie spiesza i budynku B tez nie ruszaja a przeciez jest co robic. Miejmy nadzieje ze na najblizszym spotkaniu dostaniemy konkrety tzn. co i kiedy bedzie robione. Reasumujac prace na razie skoncentrowaly sie na bud. E. Na poczatku tygodnia Wilbur mial wyslac pisma info., czy ktos z Was juz je otrzymal ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.2studio.com.pl 06.08.03, 12:28 Sorry, nie dostalismy poniewaz jeszcze nie wyslali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksy Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.165.* 07.08.03, 12:21 Wczoraj przyjechało bardzo dużo cegieł do budynku E. Odpowiedz Link Zgłoś
kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 08.08.03, 08:41 Wczoraj tj. 7.08. bylam na osiedlu. Rzeczywiscie blok E znacznie urosl. Wokola lezy bardzo duzo paczek cegiel i jeszcze okolo 18.00 dowiezli kolejne. Najprawdopodobniej, wedlug mojej oceny - nie znam sie budowlance, lada dzien beda klasc strop. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.2studio.com.pl 14.08.03, 10:42 Mam pytanie do Kiri. Na kiedy jest przewidziany termin oddania budynku E. Rozumiem ze tez dostalas pismo w ktorym Cie o tym poinformowano. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KSY Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.165.* 19.08.03, 10:28 Wczoraj tj.18.08 (poniedziałek)przywieziono kostkę do wyłożenia drogi wewnętrznej, postępują też prace przy wkopywaniu krawężników na parkingu za budynkiem B. W zeszłym tygodniu przeniesiono słup energetyczny, który stał na środku drogi. Dotatkowo na wzniesieniu po prawej stronie od wjazdu na osiedle, przed budynkiem A, wyrwano chwasty i przywieziono kilka wywrotek lepszej ziemi. Podobno od dzisiaj główny wjazd na osiedle ma być zamknięty i mają kłaść kostkę. Odpowiedz Link Zgłoś
kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 25.08.03, 09:23 Niestety zadnego pisma z Wilburu, dotyczacego planow prac na budynku E, nie dostalam. Byc moze na razie o tym nie mysla. Budynek E jest malo zaawansowany. Jednakze jakies plany i terminy budowy chyba istnieja. Odpowiedz Link Zgłoś
kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 27.08.03, 07:44 Mam pytanie do mieszkancow budynku B. Podobno Prezesi naliczyli niesamowicie wysoki czynsz?. Czy przedstawili jego kalkulacje?. Powinno to byc w jakis sposob rozliczone. Dziwi mnie troche postepowanie Prezesow. W ten sposob moga bowiem odstraszyc przyszlych nabywcow mieszkan na tym oiedlu ze wzgledu wlasnie na wysoki czynsz. Byc moze ulegnie on zmniejszeniu gdy oddadza wieksza liczbe blokow. Wowczas utrzymanie niektorych elementow osiedla rozlozy sie na wiecej rodzin. Chociazby ochrona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fafik czynsz IP: 213.25.91.* 29.08.03, 15:35 co to znaczy "niesamowicie wysoki czynsz" ? Możesz podać jakieś konkrety ? Też tak myślę, że odstraszą następnych klientów wysokim czynszem. Jak coś się dowiesz, to daj znać pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
kiri1 Re: czynsz 01.09.03, 10:00 Podobno czynsz jest naliczony na okolo 4 zl za metr kwadratowy powierzchni mieszkania. Na tarchominie, nowe mieszkania, osiedle ogrodzone i strzezone - czynsz okolo 3 zl za metr kwadratowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fafik Re: czynsz IP: 213.25.91.* 01.09.03, 10:14 Dzięki za info. No tak. To już nie jest Warszawa, więc czynsz powinien być niższy. Tym bardziej, że osiedle nie jest wykończone, brakuje wielu rzeczy. A może prezesiny faktycznie chcą potencjalnych klientów odstraszyć ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kiri1 Re: czynsz 01.09.03, 10:51 Biorac jednak pod uwage rozpoczeta po dlugim czasie inwestycje, powinno im zalezec na poprawie opinii a nie szargac jej jeszcze bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
kommas Re: czynsz 01.09.03, 15:15 A czy ktoś wie, co stało się z wpisami komorników na budynku A (jak oglądałem księgę kilka miesięcy temu, to widziałem takie) oraz z hipoteką banku? Czy Wilbur już cos zrobił w tym kierunku czy też mysli, że mieszkańcy oprócz wysokiego czynszu będę również spłacali długi Wilburu? A boję sie, że Wilbur znając sytuację mieszkańców postawi przed przed takim wyborem: wziąć co jest albo czekać kolejne lata. Tylko wtedy to ja (i inni) będą nachodzeni przez komornika. Czy ktoś coś wie lub ma jakiś pomysł, jak się przed tym zabezpieczyć? Co zrobili mieszkańcy budynku B (chyba też kupowaliście mieszkania wiedząc, że są jakieś wpisy komorników?). Kommas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 47.211.0.* 02.09.03, 14:50 navigator_0 napisał: > ps. ... "proces przekazywania mieszkań na budynku A będzie postępował etapami począwszy od dnia 02 września 2003. Całość prac na budynku A zostanie zakończona do 30 października 2003..." Otóż dzisiaj jest 02 września 2003 i byłem rano na budowie. Na budynku A nic się nie dzieje. Tynkarze i posadzkarze zeszli z budowy w piątek bo nie doczekali się pieniędzy. Historia znów się powtarza. Czy ktoś może słyszał o zwolnieniu hipoteki spod jego mieszkania?....? -Do przemyślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alidus Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.student.pw.edu.pl / 10.5.209.* 03.09.03, 21:49 Ja juz nie mam sily.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vega Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 195.136.33.* 04.09.03, 09:44 co do hipoteki pod A to nie wiem. natomiast jeśli chodzi o komorników to prezesi liczą na to, że nowi inwestorzy spłacą ich. komornicy są wpisani na cały majątek wilburu, a nie tylko na bud. A czy B, więc nowym inwestorom powinno zależeć żeby sprzedając mieszkania np. na bud. E i kolejnych, sprzedawać ich bez wpisów komorniczych. no chyba żeby prezesi doszli z wierzycielami do takiego porozumienia, że zrezygnują oni z roszczeń w stosunku do mieszkań z bud. E i następnych a zostaną tylko wpisani na A i B. osobiście wątpię, żeby sie na to zgodzili bo są nabuzowani nie mniej od nas, ale kto wie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 04.09.03, 14:48 Witam Mam pytanie do kiri: co to zmaczy ...."podobno wysoki czynsz". Może sprecyzuj słowo "podobno", bo równie dobrze można napisać: "podobno" czynsz będzie śmiesznie niski. Jeżeli widziałaś(eś) pismo z kwotą czynszu to napisz Odpowiedz Link Zgłoś
kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 05.09.03, 07:43 "Navigator_0" - odpowiadam na Twoje pytanie. Dokladnie 26 sierpnia rano bylam na budowie i spotkalam znajomych (czesto spotykam tych panstwa na osiedlu, ktorzy juz mieszkaja). Od nich otrzymalam informacje, ze na jednym ze spotkan z Prezesami przedstawiono im pisma, w ktorych podano informacje o naliczonym czynszu. Byla to kwota okolo 4 zlotych za metr plus jakas zaliczka na poczet oplat za wode. Ta ostatnia informacja mnie bardzo zdziwila. Jak mozna placic zaliczke na cos za co sie placi zgodnie ze wskazaniami licznika. Takowe przeciez Wilbur instaluje. Zadnego pisma nie widzialam. Oprocz tych oplat wchodza jeszcze oplaty za scieki, smieci, prad. To na razie tyle. Jak uscisle te informacje to dam znac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brain Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.acn.waw.pl 08.09.03, 12:16 Witam, Do tej pory byłem tylko biernym obserwatorem tej strony. Mam odebrane już mieszkanie w budynku B i ostatnio dostałem naliczone już wskaźniki cytuję: I. Zaliczkana koszty utrzymania nieruch. wspólnej: 1. Zarząd nieruchomością wspólną 1,20 zł/m2; 2. Ochrona 0,95 zł/m2; 3. Sprzatanie nieruchomości wspólnej 0,60 zł/m2;;/jeszcze nie naliczane/ 4. Ubezpieczenie budynku 0,11 zł/m2; 5. En. elektr. na część. wspólnych 0,32 zł/m2; 6. Konserwacja hydrauliki osiedla 0,45 zł/m2; 7. Przegląd kominów 0,02 zł/m2; 8. Naprawy bieżące nieruch. wspólnej 0,06 zł/m2; 9. Materiały eksploatacyjne część. wspólnej 0,03 zł/m2; 10. Zuzycie wody na częściach wspólnych 0,04 zł/m2; 11. Eksploatacja ogólnodostepnych części wspólnych osiedla o charakt. technicznycm, użytkowym i rekreacyjnym 1,00 zł/m2;/jeszcze nie naliczane/ 12. Fundusz remontowy 0,20 zł/m2;;/jeszcze nie naliczane/ II Zaliczka na koszty mediów lokalnych 1. Woda ścieki (zaliczka) wg wskazań licznika 0,85 zł/m2; 2. Wywóz nieczystości, śmieci (zaliczka) 0,35 zł/m2; Pozdrawiam Wszystkich BRAIN Odpowiedz Link Zgłoś
kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 08.09.03, 13:21 "BRAIN" - Dzieki za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.175.* 11.09.03, 12:59 ..."Czy cos wiecie? Do 10 września mieli zwolnić część mieszkań, a wygląda, że to kolejne kłamstwo z kolei."... Niestety, nic z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ` Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.idea.pl 11.09.03, 16:53 Nic z tego? Skąd wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.175.* 12.09.03, 13:14 taką informację otrzymałam od osoby, która kontaktowała się Bankiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 12.09.03, 14:33 O ile sie orientuje to nalezaloby to sprawdzic w ksiegach wieczystych w sadzie w Legionowie. Z tego co wiem to hipoteka (bank i ostrzezenia komornicze) pod budynek E jest zwolniona. Bylo to w interesie wykonawcy tego budynku czyli Bau und Technik. Budujac ten blok chcieli miec czyste konto. Z budynkiem A i B sprawa wyglada chyba analogicznie. Ale jeszcze raz powtarzam. Najlepszym zrodlem informacji w tej kwestii jest sad w Legionowie. Odpowiedz Link Zgłoś
pepe282 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 22.09.03, 09:50 Witam, Byłam wczoraj na budowie. Jest coraz ładniej. Jeśli chodzi o budynek A byłam tylko w klatce A1. Są już w mieszkaniach rury gazowe i wszystkie podłączenia. Klatka jeszcze nie ruszona. Już ktoś nowy mieszka. Cały wjazd do osiedla jest wyłożony kostką, częściowo rozłożona jest ziemia z odrobiną trawy, ale jeszcze dużo ziemi leży na kupie. Widać, że się dzieje, ale tempo nie jest oszałamiające. Termin na koniec października jest raczej mało prawdopodobny. Odpowiedz Link Zgłoś
kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 23.09.03, 11:29 Byłam w sobotę tj.20 wrzesnia na budowie. Wokół budynku B zaczynają pojawiać się miejsca parkingowe i droga wykładana kostką dochodzi juz prawie do budynku D. Budynek E ma juz pierwsze piętro i zaczynają robić strop. Zostałam zaskoczona jednym widokiem. Otóż za budynkiem E zaczyna wyłaniać się spod ziemi Budynek F. Rzeczywiście na osiedlu zaczyna się dużo dziać. Jednakże czy na forum jest ktoś oprócz mnie zainteresowany budynkiem E. Jeżeli tak to mam pytanie: czy otrzymał ten ktoś jakieś informacje z Wilburu dotyczące terminów zakończenia poszczególnych etapów budowy budynku i na kiedy przewidują ukończenie jego budowy? Za ewentualne informacje z gory dziękują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solcon Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.crowley.pl 23.09.03, 12:07 W sprawie hipotek budynku "A", pan Tomasz Z. powiedział dziś mi że bank przysłał im pismo o tym że decyzję ogłosi do 15 października. gaz w klatce a1 - 99,9% w a2 - 50% w a3 - 75% wg. mojej oceny tynki w a1 - 99% w a2 - 50% (i robią , widziałem maszyne i robotników) w a3 - 75% Pozdrawiam przyszłych sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crymer Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 12:47 robią głównie bokiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ` Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 194.9.223.* 24.09.03, 14:52 Czy ktoś z osób mieszkających już w budynku A może mi powiedzieć czy mają już grzejniki i piecyk? Jeśli tak to rozumiem, że trzeba to sobie samemu "zasponsorować" przy obecnej kondycji Wilburu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.175.* 10.10.03, 14:37 jak na razie nikt z bud. A nie dostał od Wilburu ani grzejnikow ani pieca. No chyba, ze o czymś nie wiem. Nie mogę doczekać się czego dowiem się od Wilburu po 15.X -pzdr- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.175.* 17.10.03, 09:12 dzisiaj 17.X. Do srody 15.X. miała być odpowiedź z Banku z sprawie hipoteki bud. A. Czy to Bank spóźnia się z odpowiedzią czy też Wilbur nie kwapi się do powiadomienia nas o decyzji Banku? A kolejna zima tuż, tuż. Moje resztki cierpliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fafik Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.25.91.* 17.10.03, 10:25 A ja straciłam już dawno cierpliwość nie tylko do Wilburu ale i do tych co ciągle straszą. Też jest mi bardzo ciężko, ale trzeba widzieć, że to co było obiecywane , powoli, bardzo powoli, ale jednak jest realizowane. Budynek E rośnie, F też. W budynku A mieszka coraz więcej ludzi. Ci niecierpliwi zanim zaczną rozrabiać (czym zaszkodzą innym klientom, a ułatwią sprawę Wilburowi), to może niech wejdą do swojego mieszkania, nawet jeszcze nie gotowego, wezmą szczotkę i pozmiatają gruz. Trochę Im to czasu zajmie, a przy okazji może głowy ochłoną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.175.* 17.10.03, 11:12 Fafik-a widziałeś jak mieszkają? Czy o takim mieszkaniu marzyłeś wpłacając pieniadze? Bo ja nie. Nie ma ciepłej wody, zimna jest nie do picia, nie ma gazu a prąd od czasu do czasu zanika. Żeby dostać się o klatki trzeba pokonać drogę przez błoto i glinę. Nie zapomnij wziąć ze sobą wieczorem latarki bo możesz nie dotrzeć do własnych drzwi. Piszesz powoli, powoli realizują, he he. Rzeczywiście bardzo powoli. Realizowali ale juz przestali. Wiem to po ostatnim spotkaniu i po częstej obserwacji na budowie. Chodzi mi głównie o bud. A, ponieważ inne budynki nie obchodzą mnie w ogóle. A o pozamiataniu gruzu-no coments! Gaz też mogę sobie samemu założyć, wodę podgrzać w garnku i faktycznie nie ma co narzekać :) Dla mnie najważniejszą rzeczą jest zwolnienie hipoteki. Owszem, mozna nie narzekać, mozna włożyć ręce do kieszeni i czekać, czekać aż minie kolejna zima, dawać kolejną szansę-bo przez zimę znowu będę słyszeć te same słowa-mamy pieniadze ale nic nie mozemy zrobić bo są minusowe temperatury. Jak tylko będzie cieplej...wszyscy co chodzili regularnie na spotkania doskonale znają te słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fafik Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.25.91.* 17.10.03, 12:12 Ja też te opowiadania znam. Zamiatanie własnego mieszkania z gruzu to dla Ciebie problem ? Dla mnie nie, bo to zrobiłam. Inne sprawy też pozałatwiałam. Zanim się narozrabia, to trzeba się zastanowić co z tego wyniknie dla klientów. Jak wszystko się posypie, to tylko ułatwi życie zarządowi Wilbura, bo będą mieli spokojne sumienie - znaleźli inwestora, budują dalsze budynki, z czego część pieniędzy idzie na pierwsze budynki, więc spokojnie powiedzą, że to nie ich wina, tylko napalonych klientów. Takich jak Ty czy ja. Jak masz tyle energii, to sprawdź może uprzejmie, czy zdjęto hipotekę z gruntów pod bud. E,F. To by był kolejny pozytywny krok (zgodnie z zapowiedzią) Tempo jest żółwie, ale nie pleć, że nic się nie dzieje. Ludzie mają bardzo trudne warunki, ale jeszcze gorzej by było, gdyby do tej pory nie dostali kluczy. Dla mnie gorsze jest nie mieć mieszkania niż mieć mieszkanie bez ogrzewania. Możesz myśleć inaczej - widocznie masz gdzie mieszkać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.175.* 17.10.03, 14:30 Gość portalu: Fafik napisał(a): > Ja też te opowiadania znam. > Zamiatanie własnego mieszkania z gruzu to dla Ciebie problem ? Dla mnie nie, bo > > to zrobiłam. > Inne sprawy też pozałatwiałam. > Zanim się narozrabia, to trzeba się zastanowić co z tego wyniknie dla klientów. > > Jak wszystko się posypie, to tylko ułatwi życie zarządowi Wilbura, bo będą > mieli spokojne sumienie - znaleźli inwestora, budują dalsze budynki, z czego > część pieniędzy idzie na pierwsze budynki, więc spokojnie powiedzą, że to nie > ich wina, tylko napalonych klientów. Takich jak Ty czy ja. > Jak masz tyle energii, to sprawdź może uprzejmie, czy zdjęto hipotekę z gruntów > > pod bud. E,F. To by był kolejny pozytywny krok (zgodnie z zapowiedzią) > Tempo jest żółwie, ale nie pleć, że nic się nie dzieje. > Ludzie mają bardzo trudne warunki, ale jeszcze gorzej by było, gdyby do tej > pory nie dostali kluczy. Dla mnie gorsze jest nie mieć mieszkania niż mieć > mieszkanie bez ogrzewania. > Możesz myśleć inaczej - widocznie masz gdzie mieszkać Po pierwsze nie mam zamiaru rozrabiać, pomogłem bardzo dużo Zarządowi, i nie chcę tu opowiadać w czym. Budynek E i F nie interesuje mnie zupełnie, uważam, że nie ma wpływu na budynek A. Takie jest moje zdanie. Gadanie o zamiataniu gruzu rozśmieszyło mnie, bo nie w tym rzecz, żeby ten gruz zamieść. Dopóki hipoteka nie zostanie zdjęta z "mojego" m. nie będę sie wprowadzał, bo boję sie dalej inwestować. Nadal uważam, ze od jakiegoś czasu nic na budowie się nie dzieje-sprawdzam to regularnie. Chyba szkoda pisać i się denerwować ale z drugiej strony pozostać biernym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ` WILBUR - Bukowy Dworek = Alternatywy 4? IP: 194.9.223.* 17.10.03, 17:34 A może by tak ściągnąć starą lokomotywę i podłączyć ja do budynku... Co z tego, że mam zamiecione mieszkanie? Mam zamiecione elegancko i co mam dlaej zrobić? Bez parapetów, grzejników, parapetów?! Zamieść raz jeszcze? A może na własną rękę wykończyć klatkę schodową i zrobić obiecane korty tenisowe? Macie jeszcze karty członkowskie "Wilbur Club", dzwonicie na "Bukolinię"? ROTFL! Jeżeli juz ktoś tu straszy to sam wilbur... swoim bezczelnym samozodowoleniem i niedotrzymywaniem umów. Jeżeli ktoś nie pamięta, to bud. A miał zostać oddany do 30.09.2001 Dziś jest 17-10-2003 I kto tu kogo straszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: WILBUR - Bukowy Dworek = Alternatywy 4? IP: *.aster.pl / 10.71.6.* 17.10.03, 17:44 Fafik to chyba wtyka zarządu - jeśli nie, niech sie ujawni. Jak można bronić tego łajdactwa - mijają już dwa lata, jak obiecano oddać budynek A. To fafik straszy nas, że stanie sie coś złego, jak zaczniemy dochodzic swego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ` Re: WILBUR - Bukowy Dworek = Alternatywy 4? IP: 194.9.223.* 17.10.03, 21:36 Czy jest w ogóle sens używać słów: zarząd, prezes, dyrektor, kierownik w odniesieniu do wilburu? Zarząd, prezes kojarzą mi się osobiście z uczciwie działającą instytucją czy firmą. Trudno zaliczyć do nich wilbur... u nich wszystko zaczyna i kończy się na słowach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: WILBUR - Bukowy Dworek = Alternatywy 4? IP: 213.17.175.* 20.10.03, 10:57 NAVIGATOR - piszesz, ze hipoteka została zdjęta z części mieszkań. Który budynek masz na myśli. Budynek A, E czy może F? Jak coś wiesz to daj proszę znać. Ja tez postaram się czegoś dowiedzieć. -pzdr- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: WILBUR - Bukowy Dworek = Alternatywy 4? IP: 213.17.175.* 20.10.03, 11:55 DZIĘKI, TRZEBA ZADZWONIĆ I SPRAWDZIĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Budynek B. Re: WILBUR - Bukowy Dworek = Alternatywy 4? IP: 217.8.161.* 20.10.03, 16:30 Jestem w dużo lepszej sytuacji (jestem z bud. B) jednak to co się dzieje na osiedlu jest coraz bardziej niepokojące, z tygodnia na tydzień coraz mniej robią (poza bud. E iF), pieniędzy nie mają i mieć nie będą - umowa z inwestorem jest tak skonstruowana, że pieniądze Wilbur dostanie dopiero gdy zaczną sprzedawać mieszkania w E i F (część z zysku-wygadał się o tym P.Czapla), mieszkancy B postanowili, że jeżeli do końca października nie będzie konkretów dotyczących zakończenia naszej części osiedla - plan prac i sposób ich finansowania (bud. A i B), to bardzo nagłośnimy całą sprawę, tak żeby nie sprzedali już nic jako WILBUR, jednocześnie wniesiemy doniesienie do prokuratury na prezesów - działanie na niekorzyść spółki oraz do skarbówki - zawyżanie kosztów (tynki, fundamenty, równanie terenu) o których to krążą już w Jabłonnie legendy, bo w tej chwili nie ma już na co czekać, zbliża się następna zima, po której bloki będą nadawały się do kapitalnego remontu, woda prawdopodobnie zamarznie w niezabezpieczonych garażach, a panowie prezesi nadal będą opowiadali bajki o tym, że już za miesiąc będą pieniądze, a za dwa będzie się można meldować - tylko gdzie, może u panów prezesów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solcon Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.crowley.pl 21.10.03, 17:12 Byłem dziś na osiedlu. Rozmawiałem z Panem T. Zolechem. Niestety nie jestem na liście mieszkań ze zwolnioną hipoteką. zostało zwolnionych 25 mieszkań reszta prawdopodobnie do końca roku (ha nie zapytałem sie którego) Pozdrawiam przyszłych współmieszkańców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.175.* 23.10.03, 09:02 rzadne mieszkania z budynku A nie zostały zwolnione!! dzwoniłem i pytałem. Bank zgodził się zwolnić hipoteke z części mieszkan w budynku A ale pod warunkiem, ze Wilbur wpłaci 500 tys. złotych. Tylko skąd Wilbur weźmie taką sumę pieniędzy to nie mam pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melam Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 193.59.174.* 30.10.03, 14:14 Heja! Już drugi rok zaglądam na wasze forum.Powiedzcie mi,skąd się biorą tacy frajerzy jak wy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vega Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 195.136.33.* 31.10.03, 13:50 a skąd się biorą tacy frajerzy jak ty? Odpowiedz Link Zgłoś
penelope_75 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 04.11.03, 11:32 nie mogłam być w tym tygodniu na budowie, czy ktoś z Was był? Jakieś zmiany, nowe wiadomości? Dajcie znać proszę, -pzdr- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alidus Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.student.pw.edu.pl 04.11.03, 14:17 Prezes mowil, ze bedzie znow jakies spotkanie o tym dlaczego nic sie nie dzieje. Mielismy byc o nim poinformowani w zeszlym tygodniu. Czy ktos stal sie szczesliwym posiadaczem informacji o dacie i godzinie tegoz? Odpowiedz Link Zgłoś
penelope_75 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 04.11.03, 14:47 my nie dostaliśmy zadnego pisma w tej sprawie. Chętnie przyszłabym na to spotkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
pepe282 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 05.11.03, 10:02 W zeszłym tygodniu Prezes poinformował mnie telefonicznie, że będzie chciał spotkać się ze wszystkimi po długim weekendzie. Co prawda mówił, że wyśle w tej sprawie pismo ale nic takiego nie otrzymałam. Co jeszcze? Twierdził, że będzie to spotkanie w kwestii ustalenia końcowych szczegółów tzn. odbioru kluczy itp. Nic nie pisałam, bo czekałam na to oficjalne pismo, ale jakoś się jeszcze nie doczekałam. Przepraszał oczywiście, że termin się znów przesunął ble ble ble, ale że już pod koniec listopada będą chcieli oddawać klucze. Stwierdziłam, że chętnie się spotkam, ale dopiero jak będzie mógł pokazać mi zdjętą hipotekę i załatwione inne formalności i obawiam się, że dlatego nie mam odzewu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lorbas Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 05.11.03, 13:03 Powiedziałem ZNAM TAKIE MIEJSCE GDZIE PRZYCHODZA UMIERAĆ KOTY. Zapytałem CHCESZ JE ZOBACZYĆ? Odpowiedziała NIE CHCĘ, NIE CHCĘ. Powiedziałem JEST JASNE I WAŻNE. Powiedziałem JEST CZYSTE I PIERWSZE. Zapytałem CHCESZ JE ZOBACZYĆ? Odpowiedziała NIE CHCĘ. Powiedziała to w taki sposób, że musiałem odwrócić sie od niej. Od tamtej pory powoli zbliżam się do wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś