joolanta 19.06.06, 10:02 jak płacić, kiedy zdłosic itp. Prosze o porade, bo do skarbowego za .... nie mozna sie dodzwonic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: K. Re: Ryczałt od wynajmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 22:00 ja place raz w miesiacu, do 20 kazdego miesiaca, zglosilam w momencie podpisania umowy najmu, wypelnia sie druk i zostawia w US Odpowiedz Link Zgłoś
joolanta Re: Ryczałt od wynajmu 20.06.06, 10:20 do urzedu dodzwonilam sie i powiedzieli ze drukow takowych nie maja i zeby samemu napisac.... peweni "co kraj to obyczaj":-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaworek Re: dlaczego Ryczałt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 14:52 może lepiej opodatkowanie najmu na zasadach ogólnych ? wtedy masz prawo odliczać wszelkie wydatki na wyposażenie lokalu i jego remont, modernizację - to się opłaci zwłaszcza jak rozpoczynasz wynajem Odpowiedz Link Zgłoś
d95 Re: dlaczego Ryczałt 21.06.06, 00:27 a jak pracuje za granica i nie place w polsce podatku i chce wynajac komus moje mieszkanie to co mam zrobic??? rozumiem ze musze rowniez placic podatek od wynajmu mozecie przedstawic jak to wyglada tzn, jak ryczalt a jak na zasadach ogolnych??? Odpowiedz Link Zgłoś