Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

malutkie kolorowe wc

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.03, 17:44
    czy znacie może jakieś strony z aranżacjami małych łazienek i maleńkich wc
    chce sobie "zrobić" małe wc kolorowe , może być w mozaice ale wszystko
    zalerzy od ceny za 1 m2. może sa jakieś niepolskie strony , mam już dużo
    gazet na temat aranżacji ale cały czas są to duże łazienki albo "reklamówki
    z "koła" .
    zaprojektowełam sobie już żółtą ale boje się troch może ten kolor jest za
    odważny
    prosze podajcie jakieś strony ze zdjęciami
    pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: EDGAR Re: malutkie kolorowe wc IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.03, 18:35
        Ani, właśnie wykańczam swoj kwadrat.
        Mam bardzo mały WC - tylko klopik i umywalka.
        Sciany zielone, podłoga zółta - glazurka włoska 60zł/m2 - Dostępna w TTW - DOM
        i OGRÓD
        ale tych metrów jest tylko 15 - więc koszt glazury - znikomy
        Efekt zajebisty - w suficie dwa halogeny , po 20W każdy
        pozdr.
        • Gość: ani Re: malutkie kolorowe wc IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.03, 18:58
          Gość portalu: EDGAR napisał(a):

> Ani, właśnie wykańczam swoj kwadrat.
          > Mam bardzo mały WC - tylko klopik i umywalka.
          > Sciany zielone, podłoga zółta - glazurka włoska 60zł/m2 - Dostępna w TTW -
          DOM
          > i OGRÓD
          > ale tych metrów jest tylko 15 - więc koszt glazury - znikomy
          > Efekt zajebisty - w suficie dwa halogeny , po 20W każdy
          > pozdr.

EDGAR
          a gdzie to "TTW"?
          dzięki pozdrawiam
          ani
          • Gość: EDGAR Re: malutkie kolorowe wc IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.03, 19:50
            TTW - Dom i ogród - Aleje Jerozolimskie w Warszawie
      • Gość: zosia Re: malutkie kolorowe wc IP: *.acn.pl / 10.71.2.* 17.02.03, 19:15
        Cześć,

Ja też mam takie malutkie (1,5 m) WC i też jest żółte (z nutką ochry i
        zgaszonej pomarańczy)! Glazura (duża, prostokąna!)i terakota Polcolorit - 30-40
        zł/m, a więc z tych tańszych. Efekt b. fajny, nawet lampka nad lustrem ma
        żółtawy klosz. Wygląda trochę śródziemnomorsko i przez 1,5 roku się
        nie "opatrzyło". Aha, kafelki kupowane na Bartyckiej w sklepie Opex. Pozdrawiam,

Z
        • Gość: wik Re: malutkie kolorowe wc IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.03, 07:55
          Gość portalu: zosia napisał(a):

> Cześć,
          >
          > Ja też mam takie malutkie (1,5 m) WC i też jest żółte (z nutką ochry i
          > zgaszonej pomarańczy)! Glazura (duża, prostokąna!)i terakota Polcolorit - 30-
          40
          >
          > zł/m, a więc z tych tańszych. Efekt b. fajny, nawet lampka nad lustrem ma
          > żółtawy klosz. Wygląda trochę śródziemnomorsko i przez 1,5 roku się
          > nie "opatrzyło". Aha, kafelki kupowane na Bartyckiej w sklepie Opex.
          Pozdrawiam
          > ,
          >
          > Z

nie bardzo wiem jaki kolor to ochra
          ja mam błękitną
          pozdr
          wik
          • Gość: pol Re: dla powiększenia polecam lustra. IP: 213.77.125.* 18.02.03, 08:19
            A ja mam szarą z lustrami. Podłoga gres szary jasny polerowany, ściany
            ciemniejszy ze strukturą - położone poziomo. Lustra (paski 60 cm) na dwóch
            ścianach powiększaja małe WC. Lustra łączą się na sąsiadujących ścianach pod
            kątem 90 stopni, a pod nimi jest umywalka KOŁO narożna. Sufit podwieszany, 4
            halogeny 20 W , i duzo chromowych i metalowych dodatków. Pod umywalke kupiłem
            także metalową maskownicę, żeby zasłoniła syfon i wężyki. Pzdr.
            • Gość: mario Re: dla powiększenia polecam lustra. IP: 195.136.95.* 18.02.03, 08:44
              A ja planuje miec w malym wc ... kolory niebieski, ciemny czerwony oraz zolty -
              wysztko w malych plytkach 10x10 .. kolory beda sie przechodzic. Bedzie bardzo
              fajnie .... mam nadzieje :-))
              • Gość: ani Re: dla powiększenia polecam lustra. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.03, 10:00
                dzięki
                a czy znacie jakieś strony z łazienkami - kolorowymi?
                pozdrawiam
                ani
            • Gość: ALA Re: dla powiększenia polecam lustra. IP: 217.153.39.* 18.02.03, 16:46
              czesć
              a cóz to za metalowa maskownica? troche mnie to zaciekawiło jako że planowałam
              zabudować zwykły zlew Szafką-półką, ale okazało sie ze to musi być specjalny
              zlew zeby nie zaciekałą woda.
              Moze tak maskownica fajnie by wygładała?
              • Gość: pol Re: co do maskownicy. IP: 213.77.125.* 19.02.03, 07:16
                Gość portalu: ALA napisał(a):

> czesć
                > a cóz to za metalowa maskownica? troche mnie to zaciekawiło jako że
                planowałam
                > zabudować zwykły zlew Szafką-półką, ale okazało sie ze to musi być specjalny
                > zlew zeby nie zaciekałą woda.
                > Moze tak maskownica fajnie by wygładała?

Maskownicę kupiłem w Niemczech (Bahr), ale widziałem taką samą pod umywalką w
                Castoramie. Kosztowała chyba 60-80 zł w Niemczech 10 Euro.
                Zakrywa to wszystkie wężyki i odpływ i jest chromowana. Widok więc
                przyjemniejszy. W pierwszej wersji chcieliśmy to zamówić (wygięta blacha), ale
                znależliśmy gotowca. Kupiona maskownica ma specjalny system mocowania pod
                umywalką. Pzdr.
          • Gość: zosia Re: malutkie kolorowe wc IP: *.acn.pl / 10.71.2.* 18.02.03, 13:59
            Wik,

Ochra to taka zółć "spalona", złamana brązem (nie intensywna i nie jaskrawa).

A błękitną (całą) mam "dużą" łazienkę.

Pozdrowienia,

Zosia
            • Gość: ani Re: malutkie kolorowe wc IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.03, 14:29
              ja mam dużą łazienke w kolorze kości słoniowej , duże płytki i mozaika , udało
              mi się dobrać kolory z dwóch różnych firm , mozaika kosztowała ok. 80 zł/m2

dlatego chce zrobić małe wc bardziej krzykliwe , ekstrawaganckie?
              pozdrawiam Was
              • Gość: ani Re: malutkie kolorowe wc IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.03, 10:14
                wc będzie miało czerwoną podłoge i żółto-białe ściany
                ani
                • Gość: anika Re: malutkie kolorowe wc IP: *.de.ibm.com 28.02.03, 11:28
                  Jeśli mogę wtrącić swoje trzy grosze - po pierwsze te ostre kolory szybko się
                  opatrzą (wiem z doświadczenia), a moda na takie eksperymenty dość szybko się
                  zmienia. Jeśli planujesz układanie glazury, to lepiej to jeszcze przemyśl, tym
                  bardziej że na małej przestrzeni raczej źle wygląda natłok różnych barw i
                  wzorów. Ja sama w kibelku w glazurze (małe kafelki) zrobiłam tylko obudowę
                  podwieszanego kibelka i pasek od sufitu do podłogi przy umywalce - świetnie to
                  wygląda, bo poza tym jest biała ściana i optycznie powiększa to przestrzeń.
                  Moja przyjaciółka kibelek ma po prostu pomalowany (jeśli ściany są gładkie
                  super to wygląda), na dość żywy żółty kolorek z paskiem ozdobnej bordiury, jest
                  jakby to powiedzieć - dość przytulnie, przy tym tanio a jak się znudzi można
                  takim kosztem zmienić koncepcję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka