Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jak kupic mieszkanie w Poznaniu

IP: *.piastlan.net 11.11.06, 17:42
    hej- od kilku tygodni mysle o kupnie mieszkania w Poznaniu na rynku wtornym.
    Bylam w agencjach nieruchomosci ale dostalam odpowiedz ze mieszkan jest b.
    malo (i rzeczywiscie agencje nie odzywaja sie do mnie w tej sprawie) - no i
    jeszcze te prowizje!
    Najlepiej byloby kupic mieszkanie bezposrednio, tylko jak to zrobic?? w
    internecie jest b. malo ofert a i tak wiekszosc nieaktualnych. Moze jakies
    ogloszenia? ale gdzie??
    Moze ktos podrzuci jakis dobry sposob :)
    Obserwuj wątek
      • vwpolo1 Re: jak kupic mieszkanie w Poznaniu 11.11.06, 19:34
        Mam do sprzedania mieszkanie bezpośrednio w Luboniu - trzysta metrów od granic
        Poznania. Powierzchnia 80 metrów - dwupoziomowe. Mój telefon 0-605-544-167.
        Pozdrwiam
        • Gość: Kaja Re: jak kupic mieszkanie w Poznaniu IP: *.piastlan.net 12.11.06, 11:05
          Dzieki ale szukam czegos w samym Poznaniu - pozdrawiam
          • zegmarek Re: jak kupic mieszkanie w Poznaniu 13.11.06, 17:25
            Ja może byłby wstanie Ci pomóc - tylko niestety u mnie prowizja jest nieuchronna

www.doradca.gratka.pl
            • Gość: Kaja Re: jak kupic mieszkanie w Poznaniu IP: *.piastlan.net 14.11.06, 10:33
              a jak wysoka jest prowizja od kupna mieszkania?
              • zegmarek Re: jak kupic mieszkanie w Poznaniu 14.11.06, 17:58
                Wysokość prowizji jest uzależniona od biura. Syszałem ,że są biura , które
                pobierają nawet 1/5.
                Ja pobieram 3+ VAT , umowę zawieram tylko na wyłączność. Reprezentuję zawsze
                jedną stronę i tylko od niej pobieram wynagrodzenie.

www.doradca.gratka.pl
      • Gość: Kaja Re: jak kupic mieszkanie w Poznaniu IP: *.piastlan.net 14.11.06, 10:35
        czy naprawde tak malo osob moze sie podzieli swoimi doswiadczeniami na temat
        kupna mieszkania? Wydawalo mi sie ze jest to "goracy" temat a tymczasem na forum
        prawie cisza. A moze dziala zasada "konkurencja nie spi"?? sama juz nie wiem ...
        • Gość: alojzy Re: jak kupic mieszkanie w Poznaniu IP: 81.210.16.* 14.11.06, 10:46
          albos glupkowata albo udajesz... wrzuc w gratke ograniczenia jakie chcesz -
          cene, dzielnice, itd i wyskoczy ci kilkaset mieszkan. wybierz te ktore cie
          interesuja i dzwon do agencji ktore je wystawily.
          • zegmarek Re: jak kupic mieszkanie w Poznaniu 14.11.06, 18:01
            Jezeli ktoś tu głupka udaje to zapewne nie ona. A ten rewelacyjny sposób jest
            po prostu głupi o czym łatwo się można przekonać.

www.doradca.gratka.pl
            • Gość: alojzy jasne zegmarek IP: 81.210.16.* 15.11.06, 10:01
              najlepszy sposob na kupienie mieszkania to zadzwonic do ciebie - ty juz na
              pewno cos znajdziesz. w poznaniu, w rzeszowie czy bilgoraju. drodzy panstwo oto
              nasz super posrednik. i niedrogo.
              • Gość: anikka Re: jasne zegmarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 15:46
                mieszkania sie sprzedaly ;) oczywiscie niewszystkie, ale sporo, wszystko
                schodzilo na pniu w 1-szej polowie roku i teraz rzeczywiscie mozesz miec
                problem, musisz sie uzbroic w cierpliwosc i szukac, szukac, szukac... a ceny
                rosna
          • Gość: Kaja Re: jak kupic mieszkanie w Poznaniu IP: *.piastlan.net 15.11.06, 21:19
            Alojzy ales ty przemadrzaly- chyba nie jestes tutaj aby obrazac ludzi?
            sposob ktory podrzucasz jest o tyle prostacki co i nieskuteczny - madralo :(
            • Gość: alojzy Re: jak kupic mieszkanie w Poznaniu IP: 81.210.16.* 16.11.06, 11:23
              podrzucam bo sam skorzystalem i tak robi wiekszosc znajomych. no ale to w
              warszawie. w poznaniu moze nie ma gratki i rzeczywiscie trzeba chodzic i po
              przystankach rozlepiac ogloszenia. pewnych ludzi nigdy nie zrozumiem.
      • Gość: toffsie Re: jak kupic mieszkanie w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 14:17
        witam

udalo mi sie po dlugim szukaniu kuic mieszkanie w Poznaniu
        oczywiscie chcialam uniknac agencji- dawalam ogloszenia, rozlepialam ulotki w dzielnicach, ktore mnie
        interesowaly; niestety konczylo sie na telefonach od posrednikow

przez te kilka miesiecy spotkaly mnie chyba wszystkie mozliwe komplikacje i rozczarowania
        nieuczciosc i chamstwo agentow i wlascicieli itp-ksiazke by mozna napisac

ostatecznie skorzystalam z biura- mieszkanie kupione doslownie kilka dni temu i przyznam ze moje
        klopoty jeszcze sie nie skonczyly

zycze powodzenia w szukaniu :)
        • Gość: Kaja Re: jak kupic mieszkanie w Poznaniu IP: *.piastlan.net 21.11.06, 20:49
          to gratuluje zakupu - wiem jak jest ciezko tym bardziej sie ciesze ze komus sie
          udalo. pozdrawiam i zycze powodzenia :)
      • Gość: jaro Re: jak kupic mieszkanie w Poznaniu IP: *.echostar.pl 16.11.06, 20:11
        polecam sobotni głos wielkopolski.
        • Gość: Kaja Re: jak kupic mieszkanie w Poznaniu IP: *.piastlan.net 21.11.06, 20:50
          dzieki - kupuje - przegladam, mize cos sie trafi :)
      • Gość: Kaja Re: jak kupic mieszkanie w Poznaniu IP: *.piastlan.net 21.11.06, 20:48
        ach ta warszawka - zawsze tacy sami - to do Alojzego
        • Gość: alojzy ok, wiec rozumiem ze masz juz super pomysl na IP: 81.210.16.* 22.11.06, 11:46
          kupienie mieszkania? z postow to jakos nie widze: glos wlkp (moze jeszcze
          poznanska?) i 1 posrednik sie zglosil. wiec co - nie ma super sposobu na
          kupienie mieszkania czy nikt sie nie chce podzielic?
          • Gość: anikka Re: ok, wiec rozumiem ze masz juz super pomysl na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 13:27
            super sposob alojzy? twoja ironia niepotrzebna
            nie ma super sposobu, nalezy szukac: kupowac np srodowa GW, sobotni glos, brac
            wszelkie gazety ze sklepow typu "kup dom'-sa bezplatne, korzystac z internetu,
            czasem w gratce pojawiaja sie nowe ogloszenia dane przez osoby prywatne, jesli
            zgadzaja sie oni na wspolprace z agencja po kilku dniach na gratce sa juz w
            ofercie biur nieruchomosci.
            mozna zrobic sobie w gratce opcje o powiadamianiu na mail
            probowac na rozne sposoby
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka