Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

GASPOL - ile to kosztuje?

IP: *.um.wroc.pl 21.11.01, 10:24
    czy ktos z was uzywa gazu plynnego? jesli tak, to ciekawym niezmiernie ile
    kosztuje was miesiecznie taka przyjemnosc. albo inaczej. ile kosztuje takie cos
    przy domu o powiezchni okolo 150m2, przy zalozeniu ze woda i kuchenka tez
    bedzie na tym chodzila.
    Obserwuj wątek
      • Gość: szaser Re: GASPOL - ile to kosztuje? IP: 193.59.130.* 22.11.01, 08:52
        Za załadowanie dużej butli płacę 19 pln, jeśli bym zamówił telefonicznie to
        dostawa tego samego dnia, lub następnego z wniesieniem do lokalu, ale wtedy 125
        pln. Ja jede wózeczkiem z butlą i napełniam na miejscu, bo nie chcę mieć cudzej
        (gorszej) butli no i 6 pln taniej i nie musze na nikogo czekać. Gazu używam
        wyłącznie do kuchenki (gotowanie)i butla wystarcza dla mnie samego na ok. dwa
        miesiące.
        • Gość: lem Re: GASPOL - ile to kosztuje? IP: *.um.wroc.pl 22.11.01, 09:28
          dzieki. ale mi chodzilo raczej o zainstalowanie duzego zbiornika
          [ok.2000litrow] przed domem do grzania, gotowania i cieplej wody. dom ma byc w
          miejscu gdzie nie ma jeszcze instalacji gazowej wiec pozostaje mi elektryczna,
          ale to chyba wiecej kosztuje niz prad.
          jestem ciekawy jak to wyglada u kogos kto juz uzywa takiego zbiornika. ile
          placi, na ile mu to starcza.
          • Gość: Marcin Re: GASPOL - ile to kosztuje? IP: 217.96.18.* 22.11.01, 12:21
            Dom, kubatura ok 1300m3. Ogrzewanie - tylko na dole - podłogowe. Dach -
            nieocieplony. Przez zimę wychodzi mi jakieś 5000 litrów gazu. W przypadku samej
            kuchenki i ciepłej wody - 80 litrów na miesiąc
      • Gość: arch Re: GASPOL - ile to kosztuje? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.01, 00:06
        nie jest to tania inwestycja, moi rodzice maja taki system, sprawdza sie, ale
        tanio nie jest; najpierw trzeba zaplacic za projekt, potem za instalacje, a
        potem za gaz dwa razy do roku... dowiem sie ile to kosztuje jeszcze napisze!
        • Gość: Bzyk Re: Tylko nie GASPOL IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.01, 14:12
          Człowieku nie daj sie nabrać podpisujesz umowę na wyłaczność dostaw i pierwszy
          raz sprzedają ci gaz bardzo tanio a potem jakieś 50% więcej niz w detalu u
          innych dostawców. Obecnie tak 1.50 zł za litr a u innych dostawców 1 zł
          Zbiornik oplombowany i za zerwanie plomb kary umowne.Dzierżawa zbiornika też w
          pierwszym roku niska potem drastyczna podwyzka aktualnie 890 zł rocznie.
          Wychodzi jakieś 75% więcej niż olejem opałwym.
          Podpisałem taką umowe i niewiem jak sie z tego wyplątać może jakiś prawnik
          udzieli dobrej rady. Nie moge zbiornika odkupić a zrezygnować tez nie bo
          podobno Gaspol opłacił część kosztów projektu choć ja płaciłem też nie mało.
      • Gość: M Re: GASPOL - ile to kosztuje? IP: 194.181.0.* 04.12.01, 18:28
        Rozmawiałem ostatnio z Gaspolem. Projekt przyłącza z realizacją 1500 PLN.
        Zbiornik 4000 jednorazowej kaucji, albo dzierżawa 600 rocznie. Jeśli to
        podpucha i potem są podwyżki, to trzeba dokładnie sprawdzić umowę. Według mnie
        nie jest możliwe, aby gaz miał różne ceny w zależności od klienta. Cennik
        powinien być jeden dla całej sieci, albo regionu.
      • Gość: agn Re: GASPOL - ile to kosztuje? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.01, 23:04
        projekt kosztuje, dzierzawa tez, ale gaz to cena rynkowa-trzeba tylko uwazac,
        bo dostawca zawsze wpisuje wiecej niz pokazuje zbiornik, a dlaczego?: "bo
        przeciez zostaje w wezu... to tez pana, to tak jak z paliwem, placi pan tez za
        to co w wezu" -dzieki...
        • Gość: Bzyk Re: GASPOL - ile to kosztuje? IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.01, 11:39
          Ja tylko ostrzegam gaz jest droższy bo podobno to czysty propan a nie
          mieszanina jak w samochodach i butlach ale akurat w rejonie jest sporo innych
          firm dostarczających gaz i ceny mają o 50% niższe. I po to są plomby na
          zbiorniku oraz kary za ich zerwanie. Dzierżawa zbiornika 4800 l kosztuje 890 zł
          tak jest w Gaspolu Łomża , tankowanie minimum 1000 litrów. Ubiegłej zimy żądali
          1,70 zł za litr. Bardziej opłaca się kupić zbiornik i zamawiać gaz u kogo się
          chce , ale mądry jestem po szkodzie. Pozostaje tylko modlić się żeby zima była
          krótka.
          • Gość: M Re: GASPOL - ile to kosztuje? IP: 194.181.0.* 10.12.01, 16:31
            Z ciekawości dzwoniłem do Gaspolu. Cena litra gazu to obecnie 1,2 PLN. Ktoś Cię
            chyba chce nieźle orżnąć, albo ze mnie zrobili durnia. A na lekką zimę nie
            licz. Niestety od czwartku będzie znów po -15C.:(((
            • Gość: Bzyk Re: GASPOL - ile to kosztuje? IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.01, 11:47
              To prawdziwa cena tylko bez VAT-u. Dodaj 22%.
            • Gość: Bzyk Re: GASPOL - ile to kosztuje? IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.01, 11:51
              Ps. Może jakoś przetrwam na szczęście mam kominek opalany drewnem. To mogę
              polecić innym w przeciwieństwie do Gaspolu.
      • korwinkozak Re: GASPOL - ile to kosztuje? 19.11.17, 18:49
        Mam umowę z Gaspolem od ponad 2 lat. Teraz podnieśli mi opłatę za dzierżawę butli z 35 na86 zł! miesięcznie. Gaz zdrożał o około 2 zł za m3. Opłata miesięczna zimą wzrośnie więc... o 300 zł. Rocznie jest to około 2200 więcej niż płaciłem rok temu. Wszystko mogą podwyższać a ja nie mogę nic z tym zrobić. Oszustwo!!! Nawet rzecznik praw konsumenta nic nie pomaga. Trzeba zurzyć ilość gazu, na jaką się z nimi podpisało umowę i kupić własny zbiornik i uciekać od nich. Jeśli się zrezygnuje z ich usług a nie wykupi jeszcze odpowiedniec ilości gazu, to trzeba im zwrócić... rabaty, których nam udzielono, czyli około 4000-6000, zależy co nawypisywali w umowie. Za zrobienie wykopu doliczą sobie 2 tysiące zł minimum, mimo, że nie wspominali, że nie obejmuje tego koszt montażu zbiornika, czyli około 1500 zł
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka