Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czy są szanse dla tych którzy się nie załapali?

18.02.07, 22:32
    To temat dla tych którzy szukają swojego miejsca na ziemi. Wypadli z
    galopującego wyścigu do swojego własnego mieszkania. Nie mają kilkuset
    tysięcy na mieszkanie ani wystarczającej zdolności kredytowej by móc sobie
    coś kupić. Czy są dla nich jakieś szanse na własne mieszkanie? Czy są jeszcze
    takie miejsca w których jest jeszcze tanio (powiedzmy do 100 tys za 2-3
    pokojowe lokum) a jednocześnie są jakieś perspektywy na znalezienie
    zatrudnienia. Odpowiedź brzmi: nie ma takich miejsc bo jeśli jest praca to w
    tam już nie jest tanio. To są wykluczające się warunki.
    Ostatnio w Wyborczej pisali, że jedynie w Łodzi są jeszcze niskie ceny
    mieszkań i przewiduje się ich dynamiczny wzrost. No ale biorąc 3,5 tyś za
    metr to w 100 tys. się nie zmieścimy a jak tam z pracą to nie wiem.
    Pozostaje wiec szukać miejsc gdzie dopiero będą uruchamiane lub rozbudowywane
    zakłady pracy, gdzie jest realizowanych dużo przedsięwzieć proinwestycyjnych
    które kiedyś przyniosą spodziewane efekty w postaci nowych miejsc pracy. Może
    znacie takie miejscowości? Ja na razie szukam ale bez większych efektów.
    Obserwuj wątek
      • Gość: ? Re: Czy są szanse dla tych którzy się nie załapal IP: *.abhsia.telus.net 19.02.07, 07:11
        moze irlandia?
        • polla10 Re: Czy są szanse dla tych którzy się nie załapal 19.02.07, 10:51
          radomsko wojewodztwo lodzkie powstaje tam indesit, poddostawca indesitu bora i
          jeszcze cos tam ma zamiar byc. mieszkania trzypokojowe 100.000zl wlasnie
          • ryszardt237 Re: Czy są szanse dla tych którzy się nie załapal 19.02.07, 11:43
            No proszę a jednak jest coś. Rozumiem, że mieszkania są co najmnej po 2000
            zł/metr. Ile nowych miejsc pracy jest planowanych? W jakich zawodach? Jaka jest
            stopa bezrobocia?
            • Gość: polla10 Re: Czy są szanse dla tych którzy się nie załapal IP: *.180.rev.vline.pl 19.02.07, 12:18
              No proszę a jednak jest coś. Rozumiem, że mieszkania są co najmnej po 2000
              > zł/metr. Ile nowych miejsc pracy jest planowanych? W jakich zawodach? Jaka
              jest
              >
              > stopa bezrobocia?
              jak sie dobrze poszuka to mieszkania sa i po 1500za metr. nawet dom mozna kupic
              w tej kwocie, a okolice sa piekne zaraz za radomskiem duzo malych wsi z rzeka,
              lasami itp. bezrobocie duze jednakze teraz ma niby spasc dzieki inwestycjom.
              taki indesit ma przyjac 1200osob jest to firma z agd potzrebuja wszystkich na
              razie kierownikow.
              • kszynka Re: Czy są szanse dla tych którzy się nie załapal 20.02.07, 03:29
                można kupić za małe pieniądze jakieś siedlisko z lasem za płotem i rozkręcić
                biznes agroturystycznyczny, niektórym to się udało
        • kabja Re: Czy są szanse dla tych którzy się nie załapal 19.02.07, 17:03
          Irlandia już zajęta! To moje miejsce ;-)
        • Gość: Wojtek Re: Czy są szanse dla tych którzy się nie załapal IP: 85.128.9.* 19.02.07, 23:03
          Tak sobie myślę że może Starachowice byłyby takim miejscem. Jest zakład MANA
          (dawny STAR), jest CONSTAR, jest RR DONNELEY. Jest tam specjalna strefa
          ekonomiczna i chyba miasto wykorzystuje swoją szansę. Rejon świętokrzyski jest
          dodatkową atrakcją.
          Co do cen mieszkań to nie mam dokładnych danych, ale myślę że nie za 100 000 coś
          się wybierze :-)

• imka1 Re: Czy są szanse dla tych którzy się nie załapal 19.02.07, 12:00
        co do pracy w Łodzi- to nadal sytuacja przedstawia sie kiepsko. Głośno chwalone
        tu inwestycje zagraniczne dają głównie pracę dla ludzi zdesperowanych, bez
        wyjścia za 1000 zl netto. A ceny mieszkań pędzą od prawie roku. Jeszcze z rok i
        łodzian nie będzie stać na zwykłe M-3. Więc co z tego, że ceny mieszkań są
        relatywnie niskie, jak realia życia-jeszcze niższe.... pozdr
        • Gość: Darrek Re: Czy są szanse dla tych którzy się nie załapal IP: 195.94.201.* 19.02.07, 16:29
          to ja podpowiem pomysł na tani dom / mieszkanie
          trzeba w 3 4 osoby kupić działke pod Warszawą i wspólnie wybudować tani
          apartamentowiec (na stan wykończony 2000 - 2500 zł/m2 wystarczy
          powiedzmy 2500 zł, mieszkanie 50 m2 daje 125.000 zł + dobra działka np. gdzieś
          przy linii otwockiej ok. 200.000 zł dzielone na 4, wychodzi po 50.000 zł
          czyli za mieszkanie wychodzi z działką jakieś 175.000 zł

wiem co mówię bo sam wydudowałem dom i za bardzo nie oszczędzałem i wyszło mi
          ok. 2100 zł /mkw za stan wykończony

najważniejsze to znależć zaufanych ludzi z którymi byśmy chcieli dzielić wzloty
          i upadki w trakacie budowy i po
      • Gość: PIKO Re: Czy są szanse dla tych którzy się nie załapal IP: 193.110.80.* 19.02.07, 16:44
        POlecam Łańcut- piękne miasteczko w razie braku pracy , bardzo blisko
        jest Rzeszów
        • ryszardt237 Re: Czy są szanse dla tych którzy się nie załapal 19.02.07, 18:38
          Łańcut jest na pewno piękny a Rzeszów dynamicznie się rozwija. Jednak tam już
          nie jest tanio. Z tego co się orientuję to w Łańcucie są takie same ceny
          mieszkań co w Rzeszowie (4 tys./metr)
        • Gość: KeRmitOZ Re: Czy są szanse dla tych którzy się nie załapal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 22:57
          Łańcut OK. Ja polecam jednak Leżajsk. Byłem tam kilka dni temu. Piękne
          miasteczko, no i niedaleko do Rzeszowa i oczywiście Łańcuta.

Zapraszam na bloga o muzyce rockowej :D

www.tylkorock.blox.pl
      • earlyyears Re: Czy są szanse dla tych którzy się nie załapal 19.02.07, 16:46
        bedzie sarkazm. idz do najblizszej siedziby parti, ktora nazywa sie "prawo i
        sprawiedliwosc"(pis), i zapytaj, kiedy dostaniesz swoja chate. obiecywali 3,
        slownie: trzy miliony mieszkan.
      • borowik1 Re: Czy są szanse dla tych którzy się nie załapal 19.02.07, 17:01
        moje miejsce na ziemi:
      • Gość: justek20 Re: Czy są szanse dla tych którzy się nie załapal IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.07, 18:58
        Fajnie jest od razu 2-3 pokoje miec, szczegolnie jak sie nie ma pieniedzy. Moze
        wystarczy spuscic z tonu i zaczac od czegos tanszego np. kawalerki?
        • iveta2 Re: Czy są szanse dla tych którzy się nie załapal 19.02.07, 19:15
          Chyba najnizsze ceny w Polsce sa w Bytomiu.Mozna kupic mieszkanie nawet i za
          1000zl.metr.Tylko co robic w tym wyniszczonym,zrujnowanym miescie? Miejsc pracy
          jak na lekarstwo i bezrobocie zzera prawie polowe mieszkancow w tym miescie
          upiorze...
          • airborell Re: Czy są szanse dla tych którzy się nie załapal 24.02.07, 17:31
            > Chyba najnizsze ceny w Polsce sa w Bytomiu.Mozna kupic mieszkanie nawet i za
            > 1000zl.metr.Tylko co robic w tym wyniszczonym,zrujnowanym miescie? Miejsc pracy
            > jak na lekarstwo i bezrobocie zzera prawie polowe mieszkancow w tym miescie
            > upiorze...

A do Katowic czy Gliwic nie łaska dojechać? Do jednego i drugiego miasta
            kilkanaście kilometrów dobrymi drogami z bardzo dobrymi połączeniami.

Na Górnym Śląsku w tej chwili mieszkania nie są już tak tanie jak były jeszcze
            rok temu. Ale w dalszym ciągu jest to wyjątkowa okazja, moim zdaniem.
        • mlody-inwestor Re: Czy są szanse dla tych którzy się nie załapal 19.02.07, 20:25
          Swieta prawda. Ale taki przecietny polak raczej tego nie rozumie. wiadomo - menalnosc z prl
      • Gość: KeRmitOZ Re: Czy są szanse dla tych którzy się nie załapal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 22:54
        Dla mnie nie liczy się konkretne miejsce ale to, co w nim robimy. Nie ważne
        gdzie, ważne, żeby posłuchać ciekawej muzyki.

Zapraszam na bloga poświęconego muzyce rockowej :D

www.tylkorock.blox.pl
        • mniklas5 Re:a w Gorzowie Wlkp 20.02.07, 02:45
          sa szanse na mieszkanie, chocby w starej zabudowie
      • Gość: Marek i Beata Odwróć problem IP: *.chello.pl 20.02.07, 08:12
        W Grądach Woniecko możesz znaleźć mieszkanie 3 pokojowe w bloku za 40 tyś.
        Pięknie tam jest: otulina parku Biebrzańskiego, rano bażanty podchodzą pod okno.
        Tyle że jedyna praca w okolicy, to w kurniku lub w więzieniu. Tak samo wszędzie
        na świecie. Jeśli nie masz pieniędzy, to nie masz szansy na porządne lokum, bo
        kupią je ci, którzy mają pieniądze. Mamy ponad 6 miliardów ludzi, a będzie ich
        za naszego życia dwa razy tyle. Więc jak nie ma być wyścigu szczurów??? Jeśli
        chcesz zarobić bez ścigania się, to inna kwestia. Nie daję głowy za ten pomysł,
        bo nie mój, ale zobacz www.zarobmilion.pl. Może coś dla ciebie.
        • Gość: Mania Znam śliczne miejsce IP: 212.76.37.* 20.02.07, 09:23
          Idealnym miejscem do zamieszkania wydają mi się Chojnice. Nie takie małe -
          50.000 mieszkańców, pracę można znaleźć np. w urzędach a wokół śliczne jeziora
          i lasy, o konikach nie wspominajac. Teściowie mojej znajomej kupili kupili jej
          i jej mężowi w prezencie slubnym mieszkanie czteropokojowe za 40.000zł! Co ja
          sobie kupie za to w
          warszawie? Waciki?!:D
      • Gość: Someone Re: Czy są szanse dla tych którzy się nie załapal IP: 213.25.200.* 20.02.07, 09:44
        Można kupić tanio mieszkanie - jeśli się zrezygnuje z niektórych wygód.
        Ja na przykład pracując w Warszawie kupiłem mieszkanie w mieście nieco od niej
        oddalonym (50km). Codzienny dojazd w jedną stronę zajmuje mi w prawdzie około
        1,5 godziny. Ale za mieszkanie 54m2 w 10 letnim bloku zapłaciłem 54tys. Było w
        lichym stanie. Musiałem wymienić okna, obniżyć sufity (poddasze, mieszkanie
        było wysokie na ponad 3m) wyremontować łazienkę i kuchnie czyli remont
        generalny. Remont ten kosztował mnie 30tys. Czyli za okolo 90tys mam bardzo
        fajne mieszkanie i jestem bardzo zadowolony.
        Fakt, że dla niektórych taki długi dojazd jest nie do przyjęcia - ale mam
        znajomych mieszkających "w Warszawie" co dojeżdżają do pracy w podobnym czasie.
        Wszystko kwestia priorytetów. Ja jestem zadowolony.
      • Gość: Eustaychy Re: Czy są szanse dla tych którzy się nie załapal IP: *.pzuzycie.pl 20.02.07, 10:11
        Jedyne takie miejsce na polskiej ziemi to jest cmentarz bo, albowiem, ponieważ:
        - można zmieścić się w kwocie do 100 tys. zł ( np. w Krakowie )
        - nic nie zmienia się
        - co najmniej raz w roku docenią cię ( 1 listopada)
        - nie musisz juz pracowć

samo qśwa szczęście ... innego na tej polskiej ziemi nie widzę
      • ryszardt237 Re: Czy są szanse dla tych którzy się nie załapal 20.02.07, 10:53
        Mamy kolejne miejscowości z centralnej Polski. Przedstawiam artykuł z Pulsu
        Biznsesu. Potwierdza się Radomsko, dochodzi Kutno, Aleksandrów Łódzki,
        Kleszczów, Włocławek, Zgierz oraz Gorzów Wielkopolski. Choć zdaję sobie sprawę,
        że zapewne połowa z tych miejsc już nie jest tania i nie spełniaja kryteriów
        naszego poszukiwania. Może ktoś zna ceny mieszkań w tych miastach?

Megainwestycje w łódzkiej strefie
        (Puls Biznesu/20.02.2007, godz. 08:39)

2,3 mld zł inwestycji spodziewa się łódzka strefa. P&G buduje nowy zakład,
        Sanitec Koło się rozbudowuje.

Dużo grzybów w tym barszczu. Procter & Gamble (P&G), TPV i ich poddostawcy,
        Sanitec Koło i kilka mniejszych firm — to dla nich Łódzka Specjalna Strefa
        Ekonomiczna (ŁSSE) ma się powiększyć o 180 ha.

— Czekamy na dokończenie negocjacji. Myślę, że pod koniec kwartału lub na
        początku kwietnia rozporządzenie wejdzie w życie. Zmiany przewidują poszerzenie
        podstref w Kutnie i Radomsku, gdzie jeszcze nie mamy inwestorów, oraz kilka
        zmian pod konkretne projekty — mówi Marek Cieślak, prezes ŁSSE.

Idą za ciosem

Te konkretne projekty są nie byle jakie. P&G chce wybudować na 25 ha w
        Aleksandrowie Łódzkim zakład produkcji kosmetyków za 157 mln zł. Strefa
        rezerwuje tu jeszcze 30 ha dla poddostawców koncernu. To już kolejna inwestycja
        Amerykanów w ŁSSE — w 2006 r. firma zdecydowała się na podobnej wartości
        inwestycję w rozbudowę fabryki pieluszek na warszawskim Targówku.

— 15 lat doświadczeń w Polsce spowodowało, że nasz kraj jest rozpatrywany jako
        potencjalna lokalizacja kolejnych inwestycji produkcyjnych. Złożyliśmy w
        łódzkiej strefie list intencyjny dotyczący budowy zakładu kosmetyków. Wartość
        inwestycji szacujemy na 40 mln EUR. W jej wyniku powstałoby około 200 nowych
        miejsc pracy — mówi Małgorzata Mejer, dyrektor ds. public relations w P&G.

Rozbudowuje się także poddostawca m.in. P&G i należącego do koncernu Gillette —
        ColepCCL Polska. Producent opakowań plastikowych i metalowych świadczący też
        usługi pakowania myśli o budowie zakładu opakowań metalowych i centrum
        pakowania w Kleszczowie. W pierwszej fazie projekt ma kosztować 72 mln zł, a
        docelowo, w ciągu 5 lat, nawet 120 mln zł.

Idzie nowe

Kolejną inwestycję w ŁSSE zaplanowała też firma Sanitec Koło, która we
        Włocławku rozbuduje zakład i uruchomi nową technologię produkcji wyrobów
        ceramicznych. Rozbuduje i buduje lakiernię producent przyczep do samochodów
        ciężarowych Wielton. Firma Transportowo-Spedycyjno-Handlowa Andrzej Mielczarek
        kupi obszar pod budowę centrum logistycznego, warsztatów i magazynów, a PPHU
        Jacek Sukiennik, producent materiałów budowlanych i izolacyjnych, chce w
        Zgierzu wybudować nowy zakład.

Kolejne podejście

Projekt rozporządzenia przewiduje też objęcie strefą żyrardowskiej fabryki
        telewizorów, która należy do TTE. Majątek ma kupić TPV. Obiecuje ściągnąć
        kooperantów i dla nich również zarezerwowany jest teren w Żyrardowie. W grudniu
        TPV podpisał list intencyjny z władzami Żyrardowa. Dotąd nie doszło do
        przejęcia fabryki. — Rozmowy trwają — mówi Marek Cieślak.

Przypomnijmy, że niedawno specjalnie dla TPV w Gorzowie Wielkopolskim powstała
        podstrefa Kostrzyńsko-Słubickiej SSE. Była mowa o 400 mln zł i 1500 miejscach
        pracy.

• Gość: kra Re: Czy są szanse dla tych którzy się nie załapal IP: *.toya.net.pl 21.02.07, 02:51
          Nie wiem jak teraz, ale ok. rok temu mieszkania tanie były w Bełchatowie - dużo
          osób wyprowadzało się z bloków i budowało domy
        • imka1 Re: Czy są szanse dla tych którzy się nie załapal 25.02.07, 10:04
          jeśli chodzi o wymienione przez Ciebie miasta, to znam Włocławek i odradzam.
      • canbera Re: Czy są szanse dla tych którzy się nie załapal 21.02.07, 06:19
        Ja polecam okolice Koluszek (Żakowice, Różyca, Kaletnik), ale jako miejsce na
        dom. Ziemia jest tania (ok. 20-25zl), a modernizacja linii kolejowej
        Warszawa-Łódź daje szanse na szybki dojazd do tych miast. Po modernizacji pociąg
        do Łodzi ma jechać 20 minut, a do Warszawy - ok. 60 minut.
        Pozdrawiam
        • ryszardt237 Re: Czy są szanse dla tych którzy się nie załapal 21.02.07, 10:51
          Myślę, że to ważna wskazówka. Na pewno trzeba szukać tam gdzie projektowane są
          szybkie połączenia kolejowe a także drogowe (a może i samolotowe)
          • Gość: betty Re: Czy są szanse dla tych którzy się nie załapal IP: 193.24.24.* 21.02.07, 11:38
            a te TBS-y? Myśląc o przyszłości mej nastoletniej Córki, na jej miejscu pewnie
            zainteresowałabym się tego typu budownictwem. Innej szansy w dużym mieście
            niestety nie widzę...
      • Gość: ulla Re: Czy są szanse dla tych którzy się nie załapal IP: *.Astral.Lodz.PL 21.02.07, 19:41
        Poszukaj na gratka.pl
        W Grudziądzu 50m2, cegła za 100000 tys:

http://www.gratka.pl/dom/tresc.phtml?id_og=24507627&id_podrubryka=1&id_rubryka=1&id_region=2&miasto=&dzielnica=&ulica=&metraz_od=&metraz_do=&id_jednostka_pow=1&cena_od=&cena_do=110000&id_waluta=1&liczba_pokoi=2&slowa=&forma_wlasnosci%5B1%5D=1&forma_wlasnosci%5B2%5D=2&forma_wlasnosci%5B3%5D=3&forma_wlasnosci%5B4%5D=4&forma_wlasnosci%5B5%5D=5&pietro_od=&pietro_do=&liczba_pieter_od=&liczba_pieter_do=&rok_budowy_od=&rok_budowy_do=&rp=on&z_dnia=-1&inte=on&gaze=on&biur=on&search=&szukaj=Szukaj&nr=5&key_unique=72fa40dbd50c3ef5f59722438f4f7756&region2=2
        • ryszardt237 Re: Czy są szanse dla tych którzy się nie załapal 21.02.07, 22:21
          No ale jakie są prespektywy w tym Grudziądzu. Jakie jest bezrobocie? Będą
          powstawały jakieś miejsca pracy?
          • yapkovitz Re: Czy są szanse dla tych którzy się nie załapal 22.02.07, 11:50
            Mielec
            www.mielec.pl/inwestycje.php?id=kalejdoskop&sub=84
            www.mielec.pl/przemysl.php?id=sse
            • ryszardt237 Re: Czy są szanse dla tych którzy się nie załapal 22.02.07, 13:16
              Mielec na pewno jest perspektywiczny ale tem już nie jest tanio (4 tys/metr).
              Podajwajcie proszę również ceny mieszkań, poziom bezrobocia bo same nazwy miast
              niewiele mówią.
              Starachowice to mi sie z dużą zapaścią gospodarczą kojarzą. Nie wiem jak jest
              faktyczne.
              • etiuda12 Re: Czy są szanse dla tych którzy się nie załapal 24.02.07, 11:07
                To fakt. Mielec jest drogi i atrakcyjny bo jest tam praca a dodatkowo
                planowanych jest kilkaset nowych miejsc pracy główie w barnży lotniczej. Ceny
                mieszkań ostro idą w górę. Ale jest na to rada z której już sporo osób
                korzysta. Niespełna 40 km od Mielca, pół godziny jazdy dobrą drogą, jest
                Tarnobrzeg. Urokliwe, ładne miasteczko. Ceny mieszkań są w nim jeszcze niskie
                (1,6 tys/metr) bo na razie się tu niewiele dzieje. Jednak już niedługo będzie
                tu wielki ośrodek turystyczny który powstanie wraz z uruchomeniem jeziora.
                Trzeba się spieszyć bo ceny mieszkań co prawda są jeszcze na stosunkowo niskim
                poziomie ale dynamiczne idą w górę.
                Również w innych miastach, w bliskich okolicach Tarnobrzega cały czas powstają
                nowe miejsca pracy głównie w branży stalowej: w Sandomierzu, Stalowej Woli,
                Nisku i Nowej Dębie. Jednak w tych miejscowościach ceny mieszkań są na znacznie
                wyższym poziomie.
                • Gość: borat Re: Czy są szanse dla tych którzy się nie załapal IP: *.chello.pl 25.02.07, 00:13
                  Weż sie młotku do jakiejś roboty ,a nie stękaj !
                  • Gość: bigos Borat jest na fali i mysli ze est debesciakiem IP: *.chello.pl 25.02.07, 08:32
                    ale nawet debesciak moze byc na fali i pod fala. to tylko momencik.
      • ryszardt237 Re: Czy są szanse dla tych którzy się nie załapal 26.02.07, 10:45
        No to mamy kilka miast do wyboru. Trzeba podjać jakąś decyzję. Ja chyba będę
        się skłaniał w kierunku Radomska choć niewątpliwie i Tarnobrzeg został ciekawie
        przedstawiony. Mam dylemat. Najpierw jednak muszę je odwiedzić, obejrzeć,
        pogadać z ludźmi, wysłać cv itd...
        • ryszardt237 Re: Czy są szanse dla tych którzy się nie załapal 27.02.07, 12:02
          Grudziądz się potwierdza. Ciekawie to brzmi. Jakie są tam ceny mieszkań?

(Rzeczpospolita, pr/27.02.2007, godz. 06:39)

Tysiąc miejsc pracy ma przybyć w tym roku w Grudziądzu. W mieście zaczyna
          brakować terenów pod nowe zakłady - pisze "Rzeczpospolita".

Inwestycyjny boom to efekt rozpoczętej w ubiegłym roku budowy autostrady A1.
          Autostrada w pierwszym etapie połączy Nowe Marzy pod Grudziądzem z Trójmiastem,
          a w drugim z Toruniem i dalej z granicą z Czechami. Samo miasto otrzyma
          obwodnicę, która wyprowadzi tiry ze śródmieścia.

Inwestorzy nie czekają, aż mocno wzrosną ceny terenów w pobliżu autostrady,
          tylko swoje inwestycje lokują na działkach przygotowanych przez miasto w tzw.
          korytarzu nowych technologii.

Nowe zakłady na terenie liczącym 40 ha uruchomią Polpak-Karton z Poledna pod
          Świeciem oraz singapurska spółka AMTEK produkująca podzespoły do sprzętu audio
          i AGD. AMTEK (firma ma swoje fabryki w 10 krajach świata, m.in. na Węgrzech i w
          Czechach) ma ruszyć z produkcją w sierpniu. Tylko do końca roku zamierza
          zatrudnić 100 osób.

Podobną liczbę osób przyjmie do pracy Polpak-Karton (pod Świeciem firma
          zatrudnia 250 osób), który adaptuje do produkcji halę na terenie parku
          przemysłowego. W połowie roku ruszy tam produkcja kartonu z makulatury. Polpak-
          Karton to jeden z wiodących zakładów w branży. Firma ma ok. 7-proc. udział w
          rynku tektury falistej.

• etiuda12 Re: Czy są szanse dla tych którzy się nie załapal 02.03.07, 11:05
            Odwiedziłeś już jakieś miasta? Zapadły jakieś decyzje? Otrzymałeś jakieś oferty
            pracy?
            • ryszardt237 Re: Czy są szanse dla tych którzy się nie załapal 06.03.07, 14:01
              Na razie badam rynek pracy w tych miastach. Wysyłam CV. Mam już jedno
              zaproszenie na rozmowę do Stargardu Szczecińskiego. Powstaje tam fabryka opon i
              ma zatrudnić 750 osób. Ciekawa sprawa. Z mieszkaniami nie jest łatwo bo to pod
              Szczecinem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka