Gość: zaqty IP: *.chello.pl 09.05.03, 13:25 Chciałbym napisać pracę inżynierską na temat "inteligentnych biurowców",więc jeśli ktoś ma jakieś ciekawe materiały i miałby ochotę się nimi podzielić>Zapraszam do współpracy.Z góry dzięqję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zaqty Re: Inteligentne biurowce IP: *.chello.pl 09.05.03, 13:30 Jeśli jesteście zainteresowani wymianą opini> mail:zaqty1@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mouchi Re: Inteligentne biurowce 09.05.03, 13:56 Gość portalu: zaqty napisał(a): > Jeśli jesteście zainteresowani wymianą opini> mail:zaqty1@wp.pl pracuję w "inteligentnym budynku", przynajmniej niedawno otrzymał on nagrodę za swoją "inteligencję". rzeczywistość jest jednak daleka od charakterystyki takiego budynku z artykułu i jak dla mnie również daleka od mojego pojmowania inteligencji. nie widzę nic inteligentego w biurze bez okien na świat (moje okna wychodzą na wewnętrzne patio budynku), pseudoklimatyzacja czyli nawiewy, jeśli wyłączone, to jest zaduch nie do zniesienia, jeśli włączone, marzniemy, wentylacja żadna, nawilżanie żadne, efekt - wysuszona skóra do bólu, popękana skóra dłoni, liszaje na twarzy, problemy z górnymi drogami oddechowymi, chrypki, kaszle, wysuszone spojówki, zmęczone oczy, ogólne zmęczenie samym przebywaniem w biurze. aha, i te okna się nie otwierają. można się nabawić klaustrofobii. można by tak jeszcze poprzyczepiać się do wielu rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś