Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

czy warto kupic sofe firmy DOMOFABER?

13.05.03, 07:53
    widzialem w czoraj w sklepie taka z serii monza moze ktos jest szczesliwym
    posadaczem lub nieszczesliwym? całkiem solidne wykonanie ale sie czeka 4
    tygodnie

pzdr

sntx
    Obserwuj wątek
      • Gość: Kryspina Re: czy warto kupic sofe firmy DOMOFABER? IP: 213.134.140.* 13.05.03, 15:13
        Monza!!!! moje marzenie - tylko dlaczego tak drogo, ponad 4 tysiace.
        A w części forum:"Remonty i naprawy" powinienes znależć wątek o ich meblach.
        Dodam, ze nawet pokusiłam sie o napisanie do domofaber czy mozna zamówic
        bezpośrednio w fabryce - ale niestety grzecznie mnie odesłali do sklepów
        firmowych :):):)

Pzdr
        Kryspina
        • bee26 Re: czy warto kupic sofe firmy DOMOFABER? 13.05.03, 16:00
          Gość portalu: Kryspina napisał(a):

> Monza!!!! moje marzenie - tylko dlaczego tak drogo, ponad 4 tysiace.
          > A w części forum:"Remonty i naprawy" powinienes znależć wątek o ich meblach.
          > Dodam, ze nawet pokusiłam sie o napisanie do domofaber czy mozna zamówic
          > bezpośrednio w fabryce - ale niestety grzecznie mnie odesłali do sklepów
          > firmowych :):):)
          >
          > Pzdr
          > Kryspina

Hm widzę, że nie tylko ja jestem zachwycona tym modelem.
          Jaki jest najlepszy rodzaj obicia na sofy i fotele???
          Pozdr.
          • clemi Re: czy warto kupic sofe firmy DOMOFABER? 13.05.03, 16:36
            W Jankach polecają materiał alcantara lub Vaduz. Oczywiscie pomijam obicia
            skórzane - bo po pierwsze drogie, po drugie nie mam do nich przekonania.

Mi sie marzy czerwien.
            Zestaw sofa 2,5 rozkładana + 2 fotele kosztuje odpowiednio: Vaduz ok 3600,
            Alcantara 4100.

Niestety ze względu na cene chyba narazie przeproszę sie z
            magazynami "Emilki":):):)

Kryspina
            • sntx Re: czy warto kupic sofe firmy DOMOFABER? 14.05.03, 08:28
              clemi napisała:

> W Jankach polecają materiał alcantara lub Vaduz. Oczywiscie pomijam obicia
              > skórzane - bo po pierwsze drogie, po drugie nie mam do nich przekonania.
              >
              > Mi sie marzy czerwien.
              > Zestaw sofa 2,5 rozkładana + 2 fotele kosztuje odpowiednio: Vaduz ok 3600,
              > Alcantara 4100.
              >
              > Niestety ze względu na cene chyba narazie przeproszę sie z
              > magazynami "Emilki":):):)
              >
              > Kryspina

w krakowie fuksem wczoraj rozmawialem z przedstawicielem domo faber polecal
              material vaduz ponoc wszystkie materialy sa importowane z wloch i belgii.
              Jak sklep zlozy zamowienie do fabryki przed czwartkiem to jest szansa na 3
              tygodniowy termin .
              A moze bysmy sie zebrali w kilka osob i zlozyli zamowienie hurtem kilka sztuk
              to obnizyli by cene?

pzdr

sntx
              • Gość: asik Re: czy warto kupic sofe firmy DOMOFABER? IP: 62.148.83.* 14.05.03, 08:34
                Widzę, że Monza wszystkim przypadła do gustu. Moja już stoi w mieszkanku i
                cieszy oko. Kupiłam sofę "dwójkę" z funkcją spania, materiał - szenil -
                polecam, b. przyjemny w dotyku. Cena - 1750, czekałam na realizację zamówienia
                4 tygodnie. Teraz myślę jeszcze o jednej dwójce Monza, tym razem bez spania, za
                to ze skrzynią.
                • sntx Re: czy warto kupic sofe firmy DOMOFABER? 14.05.03, 09:11
                  Gość portalu: asik napisał(a):

> Widzę, że Monza wszystkim przypadła do gustu. Moja już stoi w mieszkanku i
                  > cieszy oko. Kupiłam sofę "dwójkę" z funkcją spania, materiał - szenil -
                  > polecam, b. przyjemny w dotyku. Cena - 1750, czekałam na realizację
                  zamówienia
                  > 4 tygodnie. Teraz myślę jeszcze o jednej dwójce Monza, tym razem bez spania,
                  za
                  >
                  > to ze skrzynią.

monza dwojka czy swobodnbie siada na niej 3 osoby nie wiem czy kupic 2 czy 2,5

pzdr
                  sntx
                  • bee26 Re: czy warto kupic sofe firmy DOMOFABER? 14.05.03, 09:58
                    sntx napisał:

> Gość portalu: asik napisał(a):
                    >
                    > > Widzę, że Monza wszystkim przypadła do gustu. Moja już stoi w mieszkanku i
                    >
                    > > cieszy oko. Kupiłam sofę "dwójkę" z funkcją spania, materiał - szenil -
                    > > polecam, b. przyjemny w dotyku. Cena - 1750, czekałam na realizację
                    > zamówienia
                    > > 4 tygodnie. Teraz myślę jeszcze o jednej dwójce Monza, tym razem bez spani
                    > a,
                    > za
                    > >
                    > > to ze skrzynią.
                    >
                    > monza dwojka czy swobodnbie siada na niej 3 osoby nie wiem czy kupic 2 czy 2,5
                    >
                    > pzdr
                    > sntx

Wydaje mi sie, że 2 nie ma funkcji spania, a 2,5 ma i szerokości od boku do
                    boku ma 185 (to chyba wystarczająco. Pan z DF podał mi cenę fotela w szenilu ok
                    1000 i sofy 2,5 z funkcją spania 2050.
                    Pozd
                    BEE

• sntx Re: czy warto kupic sofe firmy DOMOFABER? 14.05.03, 10:06
                      bee26 napisała:

> sntx napisał:
                      >
                      > > Gość portalu: asik napisał(a):
                      > >
                      > > > Widzę, że Monza wszystkim przypadła do gustu. Moja już stoi w mieszka
                      > nku i
                      > >
                      > > > cieszy oko. Kupiłam sofę "dwójkę" z funkcją spania, materiał - szenil
                      > -
                      > > > polecam, b. przyjemny w dotyku. Cena - 1750, czekałam na realizację
                      > > zamówienia
                      > > > 4 tygodnie. Teraz myślę jeszcze o jednej dwójce Monza, tym razem bez
                      > spani
                      > > a,
                      > > za
                      > > >
                      > > > to ze skrzynią.
                      > >
                      > > monza dwojka czy swobodnbie siada na niej 3 osoby nie wiem czy kupic 2 czy
                      > 2,5
                      > >
                      > > pzdr
                      > > sntx
                      >
                      > Wydaje mi sie, że 2 nie ma funkcji spania, a 2,5 ma i szerokości od boku do
                      > boku ma 185 (to chyba wystarczająco. Pan z DF podał mi cenę fotela w szenilu
                      ok
                      >
                      > 1000 i sofy 2,5 z funkcją spania 2050.
                      > Pozd
                      > BEE
                      ma sprawdzalem za 2 w verduz zaspiewala mi pani 1750

pzdr

sntx
                • sntx do ASIK !!! 14.05.03, 10:11

> Widzę, że Monza wszystkim przypadła do gustu. Moja już stoi w mieszkanku i
                  > cieszy oko. Kupiłam sofę "dwójkę" z funkcją spania, materiał - szenil -
                  > polecam, b. przyjemny w dotyku. Cena - 1750, czekałam na realizację
                  zamówienia
                  > 4 tygodnie. Teraz myślę jeszcze o jednej dwójce Monza, tym razem bez spania,
                  za
                  >
                  > to ze skrzynią.
                  czy na tej 2 spokojnie siada 3 osoby?

pzdr
                  sntx
                  • Gość: asik Re: do ASIK !!! IP: 62.148.83.* 15.05.03, 10:05
                    sntx napisał:

> Gość portalu: asik napisał(a):
                    >
                    > > Widzę, że Monza wszystkim przypadła do gustu. Moja już stoi w mieszkanku i
                    >
                    > > cieszy oko. Kupiłam sofę "dwójkę" z funkcją spania, materiał - szenil -
                    > > polecam, b. przyjemny w dotyku. Cena - 1750, czekałam na realizację
                    > zamówienia
                    > > 4 tygodnie. Teraz myślę jeszcze o jednej dwójce Monza, tym razem bez spani
                    > a,
                    > za
                    > >
                    > > to ze skrzynią.
                    > czy na tej 2 spokojnie siada 3 osoby?
                    >
                    > pzdr
                    > sntx

Cześć sntx (czy to taki skrót od synteks?)
                    No, tak spokojnie to 3 osoby nie usiądą. Chyba, że chudziny. A poza tym, wtedy
                    ta osoba w środku może się zapadać pomiędzy poduchy (łączenie na środku). Ale
                    dwie osoby siadają naprawdę wygodnie, można sie rozpierać :-). Myślę, że jeśli
                    zależy Ci na tym, aby usiadły 3 osoby, musisz rozważyć wersję 2,5.

I uwaga do wątpiących:
                    2-jka owszem posiada wersję ze spaniem. Jest taka ze skrzynią i inny model z
                    funkcją spania.
                    • sntx Re: do ASIK !!! 15.05.03, 16:09

> sntx napisał:
                      >
                      > > Gość portalu: asik napisał(a):
                      > >
                      > > > Widzę, że Monza wszystkim przypadła do gustu. Moja już stoi w mieszka
                      > nku i
                      > >
                      > > > cieszy oko. Kupiłam sofę "dwójkę" z funkcją spania, materiał - szenil
                      > -
                      > > > polecam, b. przyjemny w dotyku. Cena - 1750, czekałam na realizację
                      > > zamówienia
                      > > > 4 tygodnie. Teraz myślę jeszcze o jednej dwójce Monza, tym razem bez
                      > spani
                      > > a,
                      > > za
                      > > >
                      > > > to ze skrzynią.
                      > > czy na tej 2 spokojnie siada 3 osoby?
                      > >
                      > > pzdr
                      > > sntx
                      >
                      >
                      > Cześć sntx (czy to taki skrót od synteks?)
                      > No, tak spokojnie to 3 osoby nie usiądą. Chyba, że chudziny. A poza tym,
                      wtedy
                      > ta osoba w środku może się zapadać pomiędzy poduchy (łączenie na środku). Ale
                      > dwie osoby siadają naprawdę wygodnie, można sie rozpierać :-). Myślę, że
                      jeśli
                      > zależy Ci na tym, aby usiadły 3 osoby, musisz rozważyć wersję 2,5.
                      >
                      > I uwaga do wątpiących:
                      > 2-jka owszem posiada wersję ze spaniem. Jest taka ze skrzynią i inny model z
                      > funkcją spania.

ok dzieki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka