Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Automat w garażu?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 14:02
    W bramie wiadomo, wygodnie i bezpiecznie, ale czy warto też automatyzować
    garaż? Nie za dużo tego sprzętu, pilocików, duperelków? Czy jednak wygoda większa?
    Obserwuj wątek
      • Gość: faire-socks Re: Automat w garażu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 15:18
        Jak już Ci pasuje, ja tam mam siłownik i tu i tam, szybko się wyjeżdża i szybko
        wraca, a i nikt nieporządany tego nie otworzy.
        • Gość: Ygrek Re: Automat w garażu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 14:38
          Też mam. Jest po prostu wygodnie, co tu oszukiwać. Człowiek istotą leniwą. Jak
          już masz w bramie, to głupio zamykać i otwierać garaż ręcznie, jak wjazd
          zautomatyzowany. Bezpieczeństwo, nie powiem, też miało duży udział w decyzji.
      • Gość: AniaSK Re: Automat w garażu? IP: *.katowice.agora.pl 18.04.07, 15:17
        Za dużo sprzętów i pilotów?? E, tam, możesz mieć wszystko w jednym pilocie ;)
        • Gość: karnish Re: Automat w garażu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 12:49
          Ano! Podpinasz pod jeden pilocik i nie ma problemu. Do torebki się zmieści ;P
          Najlepiej kupić wszystko jednego producenta, jak masz w garażu faaca, to i w
          bramie też być powinien. I z każdą inszą firmą tak jest, łatwiej wtedy całością
          sterować. Potem już nie musisz nic mieć na główce, wszystko samo działa ;D
      • ralston Re: Automat w garażu? 19.04.07, 16:51
        Ale czy rzeczywiście jest bezpieczniej? Czy ktoś z zewnątrz nie może skopiować
        sygnału z pilota i potem za jego pomocą otworzyć i bramę i garaż?
        Albo czy ten kto urządzenia instaluje nie może potem otworzyć? Mógłby ktoś w
        tym temacie mnie nieco oświecić?
        • Gość: Konrado Re: Automat w garażu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 15:50
          Już łatwiej staranować bramę :)
          W nowych modelach automatów jest sygnał dynamicznie zmienny, nikt Ci tego ot tak
          nie skopiuje. Więc nie ma stracha :]
          • Gość: Surprise Re: Automat w garażu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 12:20
            W samochodach jest chyba taki sam system, nie? Na pewno siłownik jest lepszym
            zabezpieczeniem, niż nic :)
            • gringo68 Re: Automat w garażu? 23.04.07, 12:59
              Sygnał z pilota łatwo jest rozkodować. Niedawno zresztą w ten sposób czyścili
              domy pod Warszawą. Wystarczyło się ustawić ze skanerem na ulicy parę metrów
              dalej i potem chłopaki bez problemów otwierali bramy i garaże. Sczesali w ten
              sposób kilkanaście domów. Relacja z pierwszej ręki bo kumpel prauje w
              dochodzeniówce w KSP...

Pilot ok. ale mimo wszsko wolę go uzupełnić atestowanym zamkiem. Wysiąść z
              samochodu to nie problem, przynajmniej mi kałdun nie rośnie...;)

• Gość: parmezan Re: Automat w garażu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 12:33
                Może miał stary model? Dla mnie siłownik + duży pies na podwórku to całkiem
                niezłe zabezpieczenie :)
                • karmoon Re: Automat w garażu? 25.04.07, 10:37
                  Mąż mówił, że siłownik trudno jest przesterować, a mamy najnowszego faaca,
                  niedawno zamontowany :) Osobiście czuję się pewniej, mamy jeszcze alarm i kamerę
                  na podwórku. Ktoś by naprawde musiał by się uwziąść, żeby nas obrobić. A okolica
                  typowa wieś, raczej drobne złodziejaszki, które już przy tabliczcce "Zły pies"
                  rezygnyją :D
                  • Gość: silwerchair Re: Automat w garażu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 12:18
                    Ja to mam tylko garaż, więc i siłownik jeden :) Do tej poru prób włamania nie
                    było i ufam, że nie będzie. Urządzonko chodzi już dwa lata i działa perfect :)
                  • grimmil Re: Automat w garażu? 26.04.07, 10:53
                    To masz szczęście do okolicy, ja mieszkam pod Warszawą i mam dom obwarowany jak
                    twierdzę, bo inaczej by mi nawet kostkę z podwórka zabrali. Siłowniki w garażu i
                    bramie to obowiązkowo, poza tym mam pełny monitoring posesji i wykupioną firmę
                    ochroniarską, psa niestety nie mam, ale chyba o tym pomyślę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka