Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    19.07.07, 09:13
    Mam upatrzone (do kupna) mieszkanie na niskim parterze z ogródkiem. Jednak
    nigdy nie mieszkałam na parterze i mam pewne obawy. Krat bym nie chciała na
    pewno, tylko okna p/włamaniowe. Jednak zastanawiam się czy takie
    zabezpieczenie jest wystarczające ? A jak z uchylaniem takich okien np: w
    nocy ? Czy przy uchylonych oknach jest większa możliwość włamania ?
    Proszę o opinie.
    Obserwuj wątek
      • milena.borkowska Re: Parter ? 19.07.07, 09:21
        Zastanawiam sie także czy warto pachć się w mieszkanie na parterze (tym
        bardziej, że cena nie jest az tak niska) tylko ze wzgledu na ładny rozkłąd
        mieszkania i ogródek, który przynalezy do mieszkania.
        • Gość: edek Re: Parter ? IP: *.aster.pl 19.07.07, 22:55
          Mieszkałem w dwóch mieszkaniach na parterze i mam takie spostrzeżenia, w takim
          mieszkaniu jest dużo głośniej niż na innych piętrach, słychać wszystkie rozmowy
          przechodniów, miałczenie kotów, ruch uliczny ,pozatym w mieszkaniu jest
          ciemniej. Szyby w oknach brudzą się bardzo szybko i przeważnie roznosiciel
          ulotek, inkasent, listonosz, kominiarz, lub inna osoba dzwoni najpierw do ciebie
          abyś go wpuścił do budynku . Ludzie lubią zaglądać w okna nawet jeśli nie
          znajdują się one nisko można to zrobić np. z drugiej strony ulicy. Jeśli zatka
          się rura kanalizacyjna lub odprowadzająca brudną wodę cały syf i fekalia
          wypływają na mieszkanie a ekipa remontowa przychodzi i tzw. sprężyną przepycha
          zator.System rur jest innaczej rozlokowany niż na wyższych kondygnacjach z tąd
          trudności remontowe.
          Plusem jest niższy czynsz z reguły o 10% podobnie jak w mieszkaniach
          szczytowych, udogodnienie w przypadku częstego korzystania z roweru, brak
          możliwości zalania mieszkania położonego niżej .
          • mna Re: Parter ? 20.07.07, 01:46
            To zależy czy od ulicy co masz za tym oknem otoczenie itd. Ja np mieszkam juz w
            drugim parterowym mieszkaniu ale oba na osiedlach ogrodzonych i strzezonych i
            akurat w ogóle sobie nie narzekam na perter prznajmniej wygladajac z okna widze
            roślinnosć drzewa. A już ogródek to w ogóle dla mnie atrakcja jeśli od
            południowej strony. Raczej nie chciałbym mieszkania na parterze ani na wyższym
            piętrze uż przy ulicy. Co do włąmań to raczej rzadko oknem przeważnie jednak
            wchodza drzwiami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka