Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Otwory drzwiowe!!!!!!!!!

14.07.03, 21:31
    Obserwuj wątek
      • mzudr Re: Otwory drzwiowe!!!!!!!!! 14.07.03, 21:45
        Za szybko nacisnąłem....
        Witam serdecznie.Mam taki problem:w krótce odbieram mieszkanie od
        dewelopera.Otwory drzwiowe w moim mieszkaniu mają wymiary 205x90cm(jeszcze
        przed ułożeniem podłóg).Chcemy zamontować drzwi Porty zregulowanymi
        oscieżnicami.Problem polega w tym, że do ich montażu potrzebne są otwory 210x90.
        Brakuje 5 cm....Nie wiem czy deweloper zgodzi się to poprawić.Może ktoś zna
        jakieś przepisy, które określają jakie powinny byc te wymiary.Mógłbym się nimi
        podepszeć,o ile coś takiego w ogóle istnieje.Jakich argumentów mam użyć aby
        deweloper zgodził się to poprawić.Przecież ja nie chcę niczego
        nadzwyczajnego,chce założyć typowe drzwi.Dlaczego mam to robić na własny
        koszt.Z tego co się oriemtuję to u innych deweloperów standartem są otwory na
        210cm.Dodam jeszcze, że inni producenci drzwi też wymagają 210cm
        (m.in.Unidor,Sokółka,Stolarka Wołomin).Poradzcie mi co mam zrobić aby postawic
        na swoim.Z góry dziękuję za pomoc.
        Pozdrawiam serdecznie.
        • Gość: m. Re: Otwory drzwiowe!!!!!!!!! IP: 62.233.139.* 15.07.03, 09:00
          przepisy wymagają 200 cm - par. 62 rozporządzenia ministra infrastruktury w
          sprawie warunków technicznych itd...
          • Gość: m. Re: Otwory drzwiowe!!!!!!!!! IP: 62.233.139.* 15.07.03, 12:35
            Gość portalu: m. napisał(a):

> przepisy wymagają 200 cm - par. 62 rozporządzenia ministra infrastruktury w
            > sprawie warunków technicznych itd...
            zapomniałem dodać, że 200 ale w świetle ościeżnicy
        • Gość: AgaAga Re: Otwory drzwiowe!!!!!!!!! IP: *.dialin.vianetworks.nl 15.07.03, 11:27
          W moim mieszkaniu otwory byly wieksze - specjalnie, na wypadek gdyby zachcialo
          nam sie montowac nietypowe, wieksze drzwi (jak nam powiedzial niezalezy ekspert
          latwiej jest dosztukowac niz wybijac potem wieksze otwory). Ale o tym, zeby
          zrobili mniejsze to nie slyszalam. Chyba cos schrzanili - wpisz to do protokolu
          przy odbiorze mieszkania i niech poprawiaja.
      • mzudr Re: Otwory drzwiowe!!!!!!!!! 16.07.03, 16:04
        Dziękuję za podpowiedzi.Zobaczymy co uda mi się wskurać.Jestem pewien,że będzie
        ciężko,barzo ciężko coś załatwić!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka