Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

gdzie kupic mieszkanie Warszawie?

23.08.03, 17:00
    w jakiej dzielnicy? szukam kawalerki, moze ktos ma do sprzedania?
    joola_m@gazeta.pl
    Obserwuj wątek
      • joola_m Re: gdzie kupic mieszkanie Warszawie? 30.08.03, 17:44
        nie macie zadnej opinii?
      • Gość: Wicio Re: gdzie kupic mieszkanie Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.03, 22:54
        kobieto, tuż poniżej lub powyżej jest IDENTYCZNE PYTANIE i do niego 32 odpowiedzi. Poczytaj sobie
        • senta Re: gdzie kupic mieszkanie Warszawie? 01.09.03, 10:52
          Niekoniecznie...te 32 odpowiedzi dotycza glownie przyszlosci rynku
          nieruchomosci w Polsce po wejsciu do unii.
          Bardzo ciekawe ale z w/w pytaniem niewiele maja wspolnego , wiec...Kabaty i co
          dalej?
          • Gość: monia76 Re: gdzie kupic mieszkanie Warszawie? IP: *.u.mcnet.pl 01.09.03, 11:02
            senta napisała:

> Niekoniecznie...te 32 odpowiedzi dotycza glownie przyszlosci rynku
            > nieruchomosci w Polsce po wejsciu do unii.
            > Bardzo ciekawe ale z w/w pytaniem niewiele maja wspolnego , wiec...Kabaty i
            co
            > dalej?

kopiuje to co napisalam tam:
            zalezy ile masz pieniedzy oczywiscie ;) jesli troszke mniej to polecam
            wybudowany juz blok dom development na boguslawskiego. na tym osiedlu spedzilam
            25 lat swojego zycia i uwazam, ze to naprawde fajne miejsce. cicho, zielono,
            sporo miejsca na spacery, kilka szkol w okolicy i calkiem niezly dojazd do
            centrum. nie wiem jakie dokladnie mieszkania zostaly jeszcze w tym bloku, ale
            sama lokalizacje b. polecam!

• olejna Re: gdzie kupic mieszkanie Warszawie? 01.09.03, 11:17
            Kupić tam, gdzie ci sie podoba. Każdy oczekuje czegoś innego i gdyby wszystkim
            podobały się Kabaty to reszta dzielnic byłaby wyludniona. Mnie osobiście Kabaty
            zupełnie sie nie podobają, zupełny brak ładu architektonicznego, budynek na
            budynku, wszystko wybetonowane: brrr; znacznie bardziej wolę stare uliczki
            Żoliborza, Ochoty i Mokotowa.
            A pytanie "gdzie kupić mieszkanie" zadane na takim forum to pytanie typu "jaki
            kolor najładniejszy": każdy odpowie ci inaczej, bo znajdziesz tutaj wielbicieli
            każdego kawałka Warszawy łącznie ze starą Pragą.
            • vampi_r Re: gdzie kupic mieszkanie Warszawie? 01.09.03, 11:50
              Zgadzam się z Olejną.

Najlepiej kup sobie GW w środę. Znajdziesz tam kilkadziesiąt ofert nowo
              budowanych domów, czy osiedli.
              Jeśli to cię nie zadowoli, to są jeszcze oferty rynku wtórnego.
              • senta Re: gdzie kupic mieszkanie Warszawie? 01.09.03, 14:57
                Z niechecia probuje kupic mieszkanie w stolicy , ot chocby ze wzgledu na
                charakter niektorych z mieszkancow.Rada w stylu "kup se Wyborcza" jest malo
                praktyczna i w dodatku niegrzeczna.

Nie znam miasta i probuje dowiedziec sie czegokolwiek od zyczliwych mieszkancow.

Jak dobrze ,ze nie dotyczy to wszystkich..

jaki kolor najladniejszy? DLA MNIE - zielony !
                pozdr.
                • Gość: Wicio Re: gdzie kupic mieszkanie Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.03, 00:02
                  Przeczytaj co odpowiedziałem na to pytanie w drugim wątku, bo nie chce mi się wklejać
                  • Gość: Evita Re: gdzie kupic mieszkanie Warszawie? IP: *.chello.pl 03.09.03, 01:42
                    Osobiście uważam ( jestem pośrednikiem w sprzedaży nieruchomości) że na pewno
                    warto kupić mieszkanie na linii metra, czyli szeroko pojęty Ursynów, Górny
                    Mokotów, w przyszłości również Żoliborz ,tam mieszkania zawsze będą w cenie i
                    nie będą tracić na wartości. A jaka wygoda wsiadasz w metro i w 5-15 minut (w
                    zależności od miejsca ) jesteś w Centrum. Na pewno odradziłabym Wolę,
                    Bemowo ,Jelonki i Pragę, może po za Saską Kępą ( no chyba że jakaś wyjątkowa
                    okazja) tam się raczej mieszkania gorzej sprzedają no i w większości
                    przypadków okolice mało ciekawa, szczególnie jeśli chodzi o Starą Pragę. Owszem
                    kamienice może ładne ale mieszkańcy, szkoda gadać. ok. 70 % to żulernia i
                    bandziory pozostali to przeważnie mieszkają tam od pokoleń więc są
                    przyzwyczajeni ( podobno swoich tamtejsi chuligani nie ruszają).Śródmieście z
                    kolei jest raczej głośne i jeśli myśleć przyszłościowo nie ma tam gdzie iść z
                    dzieckiem na spacer czy wyprowadzić psa.
                    Pozdrawiam Ewa
                    • maja1000 Re: gdzie kupic mieszkanie Warszawie? 03.09.03, 09:52
                      Gość portalu: Evita napisał(a):

> Osobiście uważam ( jestem pośrednikiem w sprzedaży nieruchomości) że na pewno
                      > warto kupić mieszkanie na linii metra, czyli szeroko pojęty Ursynów, Górny
                      > Mokotów, w przyszłości również Żoliborz ,tam mieszkania zawsze będą w cenie i
                      > nie będą tracić na wartości. A jaka wygoda wsiadasz w metro i w 5-15 minut (w
                      > zależności od miejsca ) jesteś w Centrum. Na pewno odradziłabym Wolę,
                      > Bemowo ,Jelonki i Pragę, może po za Saską Kępą ( no chyba że jakaś wyjątkowa
                      > okazja) tam się raczej mieszkania gorzej sprzedają no i w większości
                      > przypadków okolice mało ciekawa, szczególnie jeśli chodzi o Starą Pragę.
                      Owszem
                      >
                      > kamienice może ładne ale mieszkańcy, szkoda gadać. ok. 70 % to żulernia i
                      > bandziory pozostali to przeważnie mieszkają tam od pokoleń więc są
                      > przyzwyczajeni ( podobno swoich tamtejsi chuligani nie ruszają).Śródmieście z
                      > kolei jest raczej głośne i jeśli myśleć przyszłościowo nie ma tam gdzie iść z
                      > dzieckiem na spacer czy wyprowadzić psa.
                      > Pozdrawiam Ewa

Ewo,
                      A co pośrednicy sądzą na temat Muranowa? W Newsweek'u (w wiosennej wkładce o
                      rynku nieruchomości) było napisane, ze tam jest niebezpiecznie. Przyznam, że
                      troche mnie to zdziwiło. Ja akurat tam zaczęłam szukac mieszkania. Niektórzy
                      pośrednicy mówią, że tam jest generalnie drożej niż na Żoliborzu (starym lub
                      centralnym, żeby nie było wątpliwości, że może chodzi o Wrzeciono:-)
                      • Gość: agami Re: gdzie kupic mieszkanie Warszawie? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.09.03, 11:33
                        Nie jestem pośrednikem. Na Muranowie mieszkam od 3 lat. Czuję się tu
                        bezpiecznie. Generalnie polecam okolicę Umschlagplatz i pomnika Bohaterów
                        Getta. W ziemi ogromne stężenie krwi, ale wyżej wymienione obiekty są pod
                        stałym nadzorem wszelkich służb. Nie wiem jak jest z cenami. Jedyne, co może Ci
                        doskwierać to dresy urzędujące pod blokiem w letnie noce - moi są nieszkodliwi.
                        Poza tym na Muranowie w okolicach o których piszę jest trochę zróżnicowana
                        zabudowa: Fajne bloki z lat 50-tych rozplanowane w dużych kwartałach z zielenią
                        w środku, bloki z lat późniejszych no i ogrodzene osiedle Stawki, które kiedyś
                        zbudowano dla dygnitaży z partii. Do tego kilka apartamentowców.
                        Tyle o Muranowie. Wizualnie i klimatem z pewnością ta dzielniaca przegra z
                        zabudową WSM na Żoliborzu, która moim zdaniem stanowi jedną z najpiękniejszych
                        częsci Warszawy. Co do bezpieczeństwa, to radzę się zastanowić. Żoliborz to
                        dzielnica ludzi starych, na których różne męty lubią napadać.
                      • Gość: Evita Re: gdzie kupic mieszkanie Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.03, 13:35
                        Muranów też jest atrakcyjną lokalizacją rownież z racji bliskości metra.Jeśli chodzi o chuliganów to nie jest ich więcej niż gdzie indziej ,niestety wszędzie się oni szwędają.Moja babcia mieszka od 50 lat na Dzielnej przy Pawiaku i odpukać nigdy nie miała żadnych nieprzyjemnych przygód a zdaża jej się wracać do domu o różnych porach.Ceny w budynkach z cegły w tym rejonie w granicach4,tys-4,5tys/m2 w zależności od piętra wykończenai mieszkania no i lokalizacji(wiadomo że mieszkania np.z oknami na Jana Pawla będą tańsze)
                        Pozdrawiam Evita :))
                    • Gość: m. Re: gdzie kupic mieszkanie Warszawie? IP: 62.233.139.* 04.09.03, 09:23
                      Gość portalu: Evita napisał(a):

Śródmieście z
                      > kolei jest raczej głośne i jeśli myśleć przyszłościowo nie ma tam gdzie iść z
                      > dzieckiem na spacer czy wyprowadzić psa.

Mieszkam w Śródmieściu przy Oleandrów, z jednej strony mam Pola Mokotowskie z
                      drugiej parki na osi Królewskiej (Łazienki i reszta), pełen wypas dla psa i
                      dzieka
                    • joola_m Re: gdzie kupic mieszkanie Warszawie? 06.09.03, 18:13
                      dziekuje za odpowiedz, ale do posrednikow nie mam za grosz zaufania!
                • vampi_r Re: gdzie kupic mieszkanie Warszawie? 03.09.03, 13:31
                  senta napisała:

> Z niechecia probuje kupic mieszkanie w stolicy , ot chocby ze wzgledu na
                  > charakter niektorych z mieszkancow.Rada w stylu "kup se Wyborcza" jest malo
                  > praktyczna i w dodatku niegrzeczna.
                  >
                  > Nie znam miasta i probuje dowiedziec sie czegokolwiek od zyczliwych
                  mieszkancow
                  > .
                  >
                  > Jak dobrze ,ze nie dotyczy to wszystkich..

Ależ właśnie rada, by skorzystać z GW wcale nie jest nieżyczliwa. Znajdziesz
                  tam wiele aktualnych ogłoszeń, z adresami, planami.
                  Jeśli nie znasz miasta, to wystarczy kupic najnowszy plan Stolycy i popatrzeć,
                  wybrać kilka propozycji, potem pojechać w teren.
                  Jak zajrzysz do wątku o takim samym tytule, to tam znajdziesz równiez moja
                  radę - Kabaty. Ale tam załozyciel wątku określił szczegółowo, o co mu chodzi.
                  Tu w zasadzie jest pytanie - gdzie kupic mieszkanie.
                  A no tam, gdzie ci sie podoba, nie znam twojego gustu, wymagań. Nie wiem, czy
                  lubisz las i spokój, czy może wolisz zgiełk miasta (znam takich, co najchętniej
                  urlop spedzaliby na Marszałkowskiej).

Tu mozemy cos doradzać, ale tylko to o czym wiemy, że tam się buduje. Może
                  natomiast byc lokalizacja, o której nikt nie wspomni (bo nie wie), a dla ciebie
                  byc idealną. chociazby cenowo i w rozkładzie samego mieszkania.
                  Dlatego porada - zobacz w GW środowej, tam jest wszystko.

I jeszcze jedno - jak dobrze poszukasz, to znajdziesz tu i w forum Remonty,
                  wiele moich porad w różnych kwestiach, których udzielam forumowiczom. W
                  kwestiach w których coś niecos wiem i moge pomóc. Do wielu osób wysyłałem wzory
                  pism urzędowych, wielu osobom doradzałem jak co zrobic, gdzie co kupic, jak
                  walczyć z fiskusem.

Dlatego czuję się urazony twoja wypowiedzia o moim charakterze i nieżyczliwości.
                  Fe.
                • olejna Re: gdzie kupic mieszkanie Warszawie? 03.09.03, 13:49
                  senta napisała:

> Z niechecia probuje kupic mieszkanie w stolicy , ot chocby ze wzgledu na
                  > charakter niektorych z mieszkancow.Rada w stylu "kup se Wyborcza" jest malo
                  > praktyczna i w dodatku niegrzeczna.
                  >
                  > Nie znam miasta i probuje dowiedziec sie czegokolwiek od zyczliwych
                  mieszkancow
                  > .
                  >
                  > Jak dobrze ,ze nie dotyczy to wszystkich..

Człowieku, nikt nie był niegrzeczny, po prostu pytanie tak postawione jest za
                  ogólne - będziesz miała 100 odpowiedzi i każdą inną, i przy każdej na dokładke
                  wozwinie sie dyskusja. Bo ja np. nie zgadzam sie do końca z Ewitą co do Pragi,
                  uważam że na przestrzeni 10-20 lat zaobserwujemy znaczny wzrost cen w tamtej
                  części Warszawy (zresztą juz widoczny): Praga po prostu staje się modna.
                  >
                  > jaki kolor najladniejszy? DLA MNIE - zielony !

a dla mnie ecru. I jak mam ci dalej radzić skoro lubisz zielny? ;)

pojeździj po Warszawie, popatrz co ci się podoba i napisz, wtedy dostaniesz
                  konkretniejsze odpowiedzi, co to za rejon, co tam się dzieje i jak się tam
                  mieszka.

• vampi_r Re: gdzie kupic mieszkanie Warszawie? 03.09.03, 13:57
                    Aha, dodatkowo Joola_m napisała tak, że bardziej jej chodzi o rynek wtórny.
                    Gdzie kupic? - wszędzie i nigdzie.
                    Ktos napisał, że Muranów to spokojna dzielnica. A właśnie miesiąc temu na
                    Muranowie mojej siostrze dresiarz wyrwał komórkę z ręki.
                    W Wawie nie ma spokojnych dzielnic, wszędzie jest niebezpiecznie.

Nawet jesli kupisz mieszkanie w strzeżonym osiedlu, to i tak musisz po mieście
                    jakos sie poruszać.
                    Dodatkowo możesz trafic na "spokojną" okolice, a mieć sąsiada z góry, co do 2 w
                    nocy urządza "spkojne" balangi.
                    • Gość: eSKa77 A Wyścigi? IP: 212.69.77.* 03.09.03, 16:02
                      A co powiecie o Wyścigach? Bo ja tam właśnie chcę kupić mieszkanie. Dzwoniłam
                      na policję i do straży - to dowiedziałam się tylko, że dzielnica taka sama jak
                      inne w Warszawie - czyli nie wiele więcej niż wiedziałam.
      • altu Re: gdzie kupic mieszkanie Warszawie? 04.09.03, 11:16
        W zależności od tego, gdzie w chwili obecnej pracujesz, czy masz samochód, czy
        chcesz zmienic pracę...
        Kupno / sprzedaż mieszkania to w chwili obecnej nie jest zbyt duża filozofia.
        Ja mieszkam i pracuje na Ursusie. W momencie zmiany pracy przeniose sie tak,
        zeby bylo blisko.
        Nie polecam centrum. Za duzo ludzi, samochodow...
        Wole dzielnice "sypialniane" - Ursus, Bemowo, Jelonki. Czasami sa problemy z
        dojazdem do Centrum, ale tylko w tygodniu. W weekendy dojazd do zycia
        kulturalnego jest niezly...
        Pozdrawiam i zycze powodzenia i wytrwalosci w poszukiwaniach.
        • vampi_r Re: gdzie kupic mieszkanie Warszawie? 04.09.03, 11:38
          altu napisała:

> W zależności od tego, gdzie w chwili obecnej pracujesz, czy masz samochód,
          czy
          > chcesz zmienic pracę...

O to, to to właśnie. Całkowita racja.
          Ludzie często kupując mieszkania patrzą na to jaki jest dojazd do centrum.
          A po cholerę mi dojazd do centrum? W centrum jestem może raz w roku.
          Ważniejsze jest, jaki mam dojazd do pracy. Bo tam musze jeździć 5 razy w
          tygodniu.
          Po co więc kupować mieszkanie w spokojnej i zielonej Białołece, jeśli pracuję
          we Włochach?
      • Gość: kawalerka sprzedam IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.10.03, 00:06
        sprzedam M2 (niektorzy zwa to kawalerka, ale jest osobna kuchnia)

na Dolnym Mokotowie, Czerniakowska/rog Gagarina
        30 m2, pokoj, widna kuchnia, lazienka, malutki przedpokoj
        9 pietro w budynku 15-pietrowym (sa 3 windy)
        budynek z roku 1977, rama H
        jest telefon

okna pokoju i kuchni na ulice Czerniakowska, od strony poludniowo-zachodniej,
        mieszkanie bardzo jasne i po poludniu sloneczne

mieszkanie do remontu (nie ma podlog, glazury ani tp.), ale sa NOWE (roprawie
        roczne) okna plastikowe oraz całkiem nowe (ok. 4-5 lat) drzwi antywlamaniowe

w tej chwili budynek koncza ocieplac
        kilka lat temu wymieniono wszystkie piony
        gaz miejski, woda ciepla miejska (liczniki), liczniki na kaloryferach

miejsce swietnie komunikacyjnie
        niedaleko Lazienki Krolewskie
        w poblizu (ok. 150 m) jest podziemny parking - mozna wykupic lub wynajac
        (od spoldzielni)miejsce parkingowe

chce sprzedac BEZPOSREDNIO jeszcze w tym roku kalendarzowym, a wyprowadzic sie
        ok. lutego-marca 2004

narazie szukam kupca wsród znajomych,
        ale zaczelam tez czytac rozne ogloszenia o kupnie

pozdrawiam
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka