Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pop system firmy Black Red White

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.10.03, 20:28
    Znalazłam w internecie stronę firmy meblowej "Black Red White". Podobają mi
    się ich meble pokojowe "pop system". Ceny są niewysokie, można robić dowolne
    zestawy - czy ktoś wie, jaka jest ich jakość i trwałość? Czy warto je kupić?
    Czy wystarczą na kilkanaście (moze i dłużej) lat?
    Podaję link:
    www.brw.com.pl/index.php
    Obserwuj wątek
      • Gość: texas Ja mam system borys... IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.10.03, 11:00
        ale podejrzewan że jakośc jest podobna.a więc:meble wyglądają dużo lepiej niż
        są warte.taniośc uzytych materiałów widzisz przy ich montażu.płyty wiórowe z
        których są one wykonane to jest szczyt taniochy.wcześnie miałem meble z okresu
        PRL i mimo iż także były z płyt wiórowych (teraz to sie chyba nazywa mdf)to
        jednak były o niebo lepszej jakości.jeżeli zdecydujesz się na kupno to musisz
        strasznie uwazać przy montażu, każdą czynnośc przestudiuj 5x czy czegoś nie
        sknocisz.Nie daj Boże abyś uszkodziła płytę np. wybiła jakąś dziurkę:plyta
        sypie sie wtedy niemilosiernie.no ale cóż za te pieniądze nie wymagajmy
        cudów.Podsumowujac:raczej tak ale musisz zwrócić uwagę przy montażu, wszystko
        dobrze przemyśl przed kolejnym etapem montażu, potem zmontuj, kleju nie
        oszczedzaj! Acha i raczej nie sa to meble do czestego
        przemeblowywania.Zmontujesz i kropka niech stoją w jednym miejscu.Wtedy masz
        dużo szanse że nie bedziesz musiała ich zmieniać co 5 lat.Fakt, meble BRW po
        fachowym złożeniu prezentuja sie ładnie i wyglądaja na solidniejsze niż są nimi
        w rzeczywistości. Jak cos nie wiesz to pytaj
        • Gość: jaagna Re: Ja mam system borys... IP: *.bu.uni.wroc.pl 27.10.03, 09:36
          Korzystam i pytam się:
          Piszesz, że nie należy oszczedzać kleju: to, że trzeba meble poskręcać
          (drzwiczki do korpusów), to rozumiem, ale POSKLEJAĆ???? Czyżby sprzedawali same
          dechy, które trzeba SAMEMU poskładać??? Jeżżżu, a co z szufladami??? Też je
          sklejam?? Proszę, wyjaśnij mi to bliżej, bo nie wierzę...

Jeśli te meble to szczyt taniochy (w wykonaniu też), to moze polecisz jakieś
          nieco lepszej jakości w tym stylu?
          • asia.su Re: montaż 27.10.03, 10:56
            Meble są rozłożone na drobny mak - każda śrubka, podkładka, szuflada.
            Z szufladami to wygląda tak -składaja się z 3 części, które trzeba skleić-
            osobno jest przód , spód i 3 ścianki środka złączone razem okleiną. Nie wiem co
            z tego zrozumiałaś, ale naprawdę trudno mi opisać szuflady.
            Korpusy też są w częsciach. Generalnie te meble składają sie z desek i śrubek -
            które należy złożyć "do kupy".
            Jeżeli ktoś ma to coś to meble złoży bez problemu - ja np. potrafię. Jezeli nie
            ma tego czegoś - to lepiej kogoś zatrudnić - bo rzeczywiście bardzo łatwo
            złożyć je źle.
            Pozdrawiam
            • Gość: jaagna Re: montaż IP: *.bu.uni.wroc.pl 27.10.03, 11:15
              Dziękuję za odpowiedź. Coraz mniej mi się te meble podobają... :-((
              Sklejać, skręcać... Tylko skąd mogę wiedzieć JAKI KLEJ BĘDZIE ODPOWIEDNI??
              Sprzedają go razem z meblami?? Doradzają?
              (To raczej pytania retoryczne)
              • Gość: babeczka Re: montaż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.03, 14:07
                jaagna, nie zniechecaj sie, ja mam meble firmy forte i tez musialam je sama
                sklejac i skręcać, wiec nie licz że gdzie indziej bedzie lepiej i obejdzie się
                bez takich czynności, jesli ci sie podobają to nic nie stoi na przeszkodzie...,
                A co do kleju to w moich meblach byl dołączony do nich.pozdrawiam
          • Gość: texas a może abra? IP: 5.2.* / *.chello.pl 27.10.03, 17:03
            U mnie w borysie wszystko opierało sie na drewnianych bolcach i kleju
            (szczególnie doszuflad).Oczywiście meble brw to nie tylko taniocha,robią
            równiez porządne meble gdzie fronty sa drewniane (chyba zestawy werona)ale i
            kosztują bezporównania o wiele wiecej niz taniocha o ktorej piszemy.Pytasz o
            alternatywę? Chyba jest.Mieszkam w Krakowie gdzie mamy sklepy meblowe abra (
            nie wiem czy we Wrocławiu tez takie macie?)a których tez zakupilem meble ktore
            cenowo sa bardzo porównywalne do BRW a w mim subiektywnym odczuciu sa
            solidniejsze.pozdrowionka
      • Gość: anika Re: Pop system firmy Black Red White IP: 62.29.135.* 26.10.03, 11:32
        Jestem od kilkunastu m-cy użytkowniczką tych mebli. Uważam, ze są oki. Moje
        meble to regały na książki przede wszystkim, ale mam też szafki. W
        najśmielszych nawet marzeniach nie zakładam, że będą mi służyły kilkanaście
        lat. Nawet nie dlatego, że ich jakość na to nie pozwoli. Kilkanaście lat to
        dla mnie po prostu kosmiczna perspektywa. Nie znam sie na montażu i
        materiałach, z których zostały wykonane, ale widziałam, że mój facet składał
        je migusiem i chyba miał przy tym trochę frajdy. Regały są obłożone książkami
        po brzegi i - jak na razie - nic sie nie dzieje. Dzwi szafek i szuflady
        funkcjonują sprawnie. Okleiny nie odpryskują i są łatwe w utrzymaniu. Ogólnie
        od czasu zakupu ich stan nie uległ pogorszeniu. Wyglądaja - jak na mój gust -
        estetycznie i są praktyczne. PRzynajmniej w moim gabinecie się sprawdzają. Do
        pokoju dziennego bym ich sobie nie zakupiła. Prawdą jest - na co zwracał uwagę
        mój przedmówca, że ja nie robię przemeblowań, więc stoją przez cały czas w
        jednym miejscu.
        • Gość: p Re: Pop system firmy Black Red White IP: 81.15.170.* 27.10.03, 11:55
          Dziadostwo i tandeta...
          BRW w meblarstwie sa tym, czym JW w budownictwie...
          • Gość: babeczka Re: Pop system firmy Black Red White IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.03, 14:09
            a co to jest JW??? bo ja nie wiem?
      • Gość: babeczka Re: Pop system firmy Black Red White IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.03, 14:11
        jaagna, zobacz sobie jeszcze meble forte strona chyba www.forte.com.pl
        cenowo bardzo podobne,polecam
        • Gość: jan Re: Pop system firmy Black Red White IP: *.host / 80.51.237.* 27.10.03, 16:54
          Opisany powyżej system Borys to faktycznie taniocha i tandeta ale nie wszystkie
          BRW są takie - System XXI jest sporo trwalszy - fronty sa utwardzone
          poważnym problemem są faktycznie szuflady które sie rozklejają
          Połki na książki wytrzymują średnie obciążenie pod encyklopediami wyginaja sie
          tak ze nie wiem czy nie pękną w końcu.
      • Gość: Kaszpiros Re: Pop system firmy Black Red White IP: 158.75.197.* 28.10.03, 07:42
        Gość portalu: jaagna napisał(a):

> Znalazłam w internecie stronę firmy meblowej "Black Red White". Podobają mi
        > się ich meble pokojowe "pop system". Ceny są niewysokie, można robić dowolne
        > zestawy - czy ktoś wie, jaka jest ich jakość i trwałość? Czy warto je kupić?
        > Czy wystarczą na kilkanaście (moze i dłużej) lat?
        > Podaję link:
        > www.brw.com.pl/index.phpa

Witam !

U mnie w domu mam w swoim pokoju biurko + stolik pod TV z serii Pop system.
        Mebelki sa wykonane z MDF (albo większośc z tego materiału) i wyglądają bardzo
        porządnie.
        Także u mojej siostry mają sporo mebli z z BRW seria POP i nie narzekają ...

Meble są dostarczane w częściach ale każda firma sprzedaje te meble za dopłatą
        5% odda Ci meble już złożone lub za 10% złoży je w Twoim domu ...
        Ja zapłaciłem 5% więcej bo uważałem że wydając juz taką kasę szkoda "bawić" się
        i uszkodzić lub źle złożyć meble i wyrzucić kase w błoto ..

Niedługo będę urządzał mieszkanie (jak oczywiście będzie trochę gotówki) i
        zdecydowałem że umebluje je całkowicie z mebli z BRW (pop).

PS. Ostatnio byłem na Słowacji i lekko się zdziwiłem że meble z BRW tez tam są
        sprzedawane :)

• miriam_73 Re: Pop system firmy Black Red White 28.10.03, 09:33
        Ja mam w sypialni mebelki zestawione z POPa i Extazy BRW (w identycznym
        kolorze). Kupując meble wybrałam taka opcję, że przyjechał ich człowiek i
        poskładał, poskręcał i pozestawiał mi wszystko. Zrobił to szybko, sprawnie,
        łącznie z tym klejeniem szuflad (w opakowaniu danego mebla jest tubka kleju).
        Są ładne funkcjonalne i wygodne.
        • Gość: Fly ws zakupu tych mebli... IP: 156.24.231.* 28.10.03, 10:32
          mam do was pytanie - czy jak zdecydowaliscie sie kupic te meble, to czy
          robiliscie sobie wczesniej u nich, w BRW, w sklepie - projekt ustawienia tych
          mebli i czy placiliscie za to? a jak tak, to ile m/w?
          bede wdzieczna za info...
          chcialabym wyposazyc cale mieszkanie w meble BRW pokoje i kuchnie...
          myslalam o Borysie...o Pop'ie...
          dostawaliscie jakies upusty przy zakupie wiekszej ilosci tych mebli?

pozdrawiam,
          Fly

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka