Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wanny asymetryczne ???

IP: *.uk.deuba.com 29.01.02, 15:12
    Chcę kupić wannę asymetryczną. Widziałem Koło "Pasja" 160/90 cm i inne. Macie
    takie wanny ? Jest w nich wygodnie (chodzi mi m.in. o zwężanie się w nogach) ?
    Warto ?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Piotr Re: Wanny asymetryczne ??? IP: *.uk.deuba.com 30.01.02, 11:56
        Jak tam, nikt nie ma takiej wanny ?
        • Gość: rogoz Re: Wanny asymetryczne ??? IP: *.centertel.pl 30.01.02, 14:06
          Ja jestem właśnie zdecydowany na zakup takiej wanny, ale z razem z parawanem.
          I tutaj powstaje problem, mianowicie parawan mocuje się tam gdzie wanna jest
          szersza. Natomiast wz budowy wanny wynika, że baterię należy umieścić krawędzi
          tam gdzie jest węższa. No i jak teraz korzystać z prysznica jak bateria i
          parawan są po przeciwległych stronach wanny
          • Gość: Pawel Re: Wanny asymetryczne ??? IP: 172.16.2.* 31.01.02, 12:19

> Ja jestem właśnie zdecydowany na zakup takiej wanny, ale z razem z parawanem.
            > I tutaj powstaje problem, mianowicie parawan mocuje się tam gdzie wanna jest
            > szersza. Natomiast wz budowy wanny wynika, że baterię należy umieścić krawędzi
            > tam gdzie jest węższa. No i jak teraz korzystać z prysznica jak bateria i
            > parawan są po przeciwległych stronach wanny

Sa wanny asymteryczne, w ktorych glowa znajduje sie po wezszej stronie (jest
            nawet "podglowek") - zas bateria po szerszej stronie (sam taka bede kupowal, ale
            producenta nie pamietam).

Paweł
            • Gość: rogoz Re: Wanny asymetryczne ??? IP: *.centertel.pl 31.01.02, 12:31
              > Sa wanny asymteryczne, w ktorych glowa znajduje sie po wezszej stronie (jest
              > nawet "podglowek") - zas bateria po szerszej stronie (sam taka bede kupowal,
              > ale producenta nie pamietam).

W moim przypadku z uwagi na układ łazienki muszę mieć baterię na węższej stronie
              a głowę po szerszej.

• Gość: P Re: Wanny asymetryczne ??? IP: *.imir.agh.edu.pl 21.02.02, 14:27
            Ja mam asymetryczną i baterię w połowie dłuższego 'boku', tez zamierzam zalozyc
            parawan przy czesci szerokiej
            Pawel
      • Gość: michał Re: Wanny asymetryczne ??? IP: *.*.*.* 31.01.02, 10:44
        Mam taką wannę od 3 lat. Stalowa Kaldewaja. Poprostu super. 1. wygląda niebo
        lepiej od "zwykłych", 2. wchodzi w nią mniej wody.
        Kran zamocowaliśmy sobie "na środku" W ten sposób możemy brać prysznic razem z
        żoną w jednym czasie, i tak robimy zawsze. Czasami się kąpiemy i też razem,
        trochę ciasnawo (ja po jednej stronie ona po drugiej) ale...
        • alina1 Re: Wanny asymetryczne ??? 31.01.02, 16:32
          Ja mam wannę trójkątną równoramienną. Z miejscem do siedzenia, mało użytecznym
          w sumie.Bateria po przeciwnej stronie głowy, na ścianie uchwyt na prysznic.
          Parawan. Moja wanna nie jest wygodna. Nie można się położyć w niej swobodnie.
          Jakby "za ciasna na plecach" była. Wszystko przez to miejsce-półkę, które mało
          używam. To nie był najlepszy wybór. Lepsza byłaby już taka o różnej długości
          boków, nie zajmowała by pół łazienki. Trudno.
          • Gość: UG Re: Wanny asymetryczne ??? IP: *.net.external.hp.com 01.02.02, 12:01
            Ja też mam wannę narożną z Koła - Vici. Szczerze polecam:
            1. Naprawdę obszerna - 2 osoby kąpią się spokojnie
            2. Z miejscem siedzącym w rogu - dla mnie bomba !!!
            nie tylko do kąpieli... :-)
            3. Ma szeroki "rant" co poprawia użyteczność (można postawić dużo rzeczy)
            a także super wygląda

Pozdrawiam
            UG
            • Gość: I Jakie ma wymiary? IP: 193.0.117.* 04.02.02, 12:04
              Czy możesz podać wymiary wanny?
      • Gość: Piotr Re: Wanny asymetryczne ??? IP: 62.233.180.* 01.02.02, 11:53
        Mam zainstalowaną PASJĘ. Jest OK. Można spokojnie zmieścić się nawet we dwójkę;
        no chyba, że oboje jesteście "puszyści".

Pozdrawiam
        • Gość: rogoz Re: Wanny asymetryczne ??? IP: *.centertel.pl 01.02.02, 12:10
          A myślałeś o parawanie do niej?
          • Gość: I Wymiary wanny IP: 193.0.117.* 04.02.02, 12:05
            Czy mozesz podać wymiary wanny
            • Gość: rogoz Re: Wymiary wanny IP: *.centertel.pl 04.02.02, 14:28
              Sprawdz tą i inne na stronie: www.kolo.com.pl
              • Gość: I Re: Wymiary wanny IP: 193.0.117.* 04.02.02, 15:17
                WWWielkie dzięki
          • Gość: Piotr Re: Wanny asymetryczne ??? IP: 192.168.10.* 07.02.02, 17:14
            Nie, nie myślałem bo obok mam kabinę prysznicową
      • Gość: svejk Re: Wanny asymetryczne ??? IP: *.lasy.com.pl 19.02.02, 08:24
        czyli wanna pasja jest najlepsza?
        • Gość: emka Re: Wanny asymetryczne ??? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.02.02, 09:08
          fajna tez jest poolspa 163x104, troche wieksza i wygodniejsza.
        • Gość: rogoz Re: Wanny asymetryczne ??? IP: *.centertel.pl 19.02.02, 09:12
          Gość portalu: svejk napisał(a):

> czyli wanna pasja jest najlepsza?

To zależy czy pasuje do twojej łazienki. U mnie wymiarami pasuje idealnie tylko
          będzie gorzej z umieszczeniem parawanu do teej wanny, gdyż baterię mam na weższym
          końcu wanny a parawan muszę umieścić na szerszym końcu

• Gość: svejk Re: Wanny asymetryczne ??? IP: *.lasy.com.pl 20.02.02, 09:41
            no to trzeba przesunąć baterie i po problemie :))
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka