Dodaj do ulubionych

Wolny czas w Chełmie

25.09.12, 15:41
Po wyrwaniu się z wiru pracy postanowiłam się trochę zrelaksować w naszym kochanym mieście. Niestety napotkałam duuuży problem, bo niestety nie mam pojęcia, co tutaj w tej chwili robić. Przez dłuższy czas byłam poza Chełmem, wypadłam trochę z obiegu i potrzebuję inspiracji :)

Kino nie, bo Zorza od dawna zamknięta, a w CHDK remont. Kino letnie już się skończyło.
Dziś dorwałam ulotkę Dyskusyjnego Klubu Rozwoju Osobistego w Bibliotece Pedagogicznej i wszystko fajnie, tylko że ostatnie spotkanie było tydzień temu;) a następne jeszcze nie jest ustalone.
Pogoda już niezbyt sprzyja na spacery po górce. Podziemia widziałam milion razy i z zamkniętymi oczami dojdę do Bielucha. Na razie jedyną pewną atrakcją zdaje się być aerobik;) ale wierzę, że są inne atrakcje, o których po prostu nie wiem.

Poratujcie pomysłami - co można zrobić w jesienne popołudnie/wieczór?
Obserwuj wątek
    • andrzej.sawa Re: Wolny czas w Chełmie 27.09.12, 07:07
      Chełm na szczęście jest niezbyt dużym miastem,a więc - "rozrywka" tylko za pomocą granatu.

Po prostu rachunek ekonomiczny!

Oczywiście jest problem budżetu miasta i wyrzucenia milionów na system oświatowy przy zmniejszeniu liczby uczniów.Gdzie indziej oszczędzili,a wiec było na inwestycje.
    • monikgebicka Re: Wolny czas w Chełmie 29.09.12, 20:09
      Śledzić informacje w prasie, na stronach CHDK-u. Niedawno był przegląd filmów dokumentalnych w IV LO dotyczących praw człowieka. Jest Dyskusyjny Klub Filmowy REWERS, zaprasza reżyserów, aktorów na projekcje filmowe i spotkania z widzami. Dzisiaj był festyn "Serce dla serca" i koncerty zespołów a ludzi garstka, aż wstyd. W Dekafencji są koncerty. Myślę, że jak ktoś bardzo chce może spędzić ciekawie czas. Dla miłośników dwóch kółek www.lc24.pl/
      i nie tylko. Rozejrzyj się:) pozdrawiam.

• andrzej.sawa Re: Wolny czas w Chełmie 30.09.12, 12:22
        Czyli mamy problem informacji.
      • jocelyne Re: Wolny czas w Chełmie 16.10.12, 09:47
        REWERS prawdę mówiąc niezbyt mnie zajmuje (akurat nie trafia w moje gusta jeśli chodzi o zapraszane osoby), wolałabym wybrać się do kina, które nie funkcjonuje :( Filmy dokumentalne dotyczące praw człowieka też się nie nadają, jeśli chcę się z kimś rozerwać, bo nie o to chodzi w takich przeglądach. O festynie nic nie słyszałam. Może to faktycznie kwestia informacji, ale gdy chcę poczytać nasze regionalne brukowce, a wszędzie tylko gwałty, mordy i przemyty, czym prędzej rzucam ją w kąt ;) Wydarzenia kulturalne są gdzieś na szarym końcu, gdy już dawno wpadnę w depresję i odejdzie mi ochota do życia, a co dopiero rozrywek kulturalnych!
        • andrzej.sawa Re: Wolny czas w Chełmie 16.10.12, 11:21
          No i widać,informacja zero.Swoja drogą dziwne,że tzw.dziennikarze nie chcą podawać informacji.
          Zresztą to choroba powszechna,np.i GW stroni obecnie od informacji.
    • jocelyne Re: Wolny czas w Chełmie 17.10.12, 21:18
      Chadek ogłasza na fejsbuku: "Powoli wyłaniamy się z niebytu zwanego niekończącym się remontem :) Już niedługo w zupełnie odmienionych wnętrzach Chadeku pierwsze premiery w Kinie Kultura (w tym w technologii 3D/4K) oraz imprezy wyłącznie wysokiego lotu...".

Więc jest szansa, że jeszcze przed zimą uda się coś obejrzeć ;)
      • andrzej.sawa Re: Wolny czas w Chełmie 17.10.12, 22:30
        Złośliwi zapytają - przed którą?
        • jocelyne Re: Wolny czas w Chełmie 23.10.12, 08:32
          Najnowsze doniesienia z prasy:
          W poniedziałek, 29 października działajace w ChDK kino "Kultura" wyświetli pierrwszy film po dłuższej przerwie. Nie będzie to jescze obraz w 3D, bo proponowana "Bitwa pod Wiedniem" w technologii trójwymiarowej nie została nakręcona. - Staramy się bardzo, aby 29 października widzowie mogli obejrzeć ten film. (...) Kolejne obrazy będą już w jakości 3D. Zabiegamy o jakiś dobry film dla dzieci, oczywiście w trójwymiarze
      • monikgebicka Re: Wolny czas w Chełmie 22.10.12, 19:53
        Po fakcie, ale takie rzeczy też się w Chełmie dzieją:
        „Modny Chełm zaprasza na Fashion Night 3”.
        www.modnychelm.pl
        • jocelyne Re: Wolny czas w Chełmie 23.10.12, 08:38
          Wow! Samo istnienie "Modnego Chełma" mnie mile zaskoczyło :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka