Dodaj do ulubionych

PWSZ matma z informa zaocznie

07.06.05, 19:18
zastanawiam sie nad matma z informa z ofny jestem ok ale mamy nie czaje nic !!! ile tam jest tej matmy czy wiecj zajec informatycznych czy jednak matma? czy ktos kto matmy nie czai przejdzie to??
Obserwuj wątek
    • donpedro72 Re: PWSZ matma z informa zaocznie 07.06.05, 21:01
      no jasne i w ogóle nic że wtedy nie bo on nie tego przecież zawsze chyba że
      dlatego w dół, no nie? Wiwat Ukraina. Alelluja.
      • kwiat_paproci Re: PWSZ matma z informa zaocznie 07.06.05, 22:09
        wydaje mi się, że jeżeli naprawdę nie czaisz w ogóle matmy, to jednak te studia
        chyba nie będą dla ciebie najlepsze :) Nawet jeżeli dostaniesz się, to potem
        możesz się tylko męczyć i dla nikogo nic dobrego z tego nie wyjdzie :)
        Spytaj się na uczelni, ale wydaje mi się, że jeżeli w nazwie kierunku są dwa
        zagadnienia, to są one traktowane później po połowie, czyli połowa zajęć z
        matematyki, a połowa z informatyki.
        • miet.b Re: PWSZ matma z informa zaocznie 22.06.05, 22:39
          Same studia informatyczne wymagają opanowania matematyki w szkole średniej na
          poziomie minimum 4 plus. Nie należy to łaczyć z oceną na swiadectwie
          maturalnym, która często bywa przypadkowa z różnych względów. Matematykę trzeba
          lubieć i umieć starając się na studia matematyczno-informatyczne. Informatyka
          to nie buszowanie po internecie, czy pisanie tekstów. Nawet grafika
          komputerowa, czy tworzenie stron WWW jest tylko uzupełnieniem informatyki. Sama
          iformatyka to zbór algorytmów czyli, pisanie w różnych językach inf. w sposób
          ściśle uporządkowany ciąg logicznych operacji. W ten sposób za pomocą danych
          wejściowych oraz zmiennych przekształca się informację w sposób ciągły stosując
          logiczny ciąg operacji, aż do uzyskania pożądanego wyniku. Najczęściej stosuje
          się przekształcenia matematyczne zapisanie tak aby były odczytane przez wybrany
          program.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka