Dodaj do ulubionych

na gazy sposoby, help!

04.08.17, 12:19
Małego strasznie męczą. Po karmieniu zaczyna się krzywić, wyginać, prężyć, płakać. Czasem szybko uda mu się zrobic kupę i czuje ulgę, zasypia a czasem to trwa 2h = marudzenia. Kupiłam Espumisan, ale tam jest napisane że od skonczonego 1 m-ca. A Maksio ma 2 tygodnie.
Poradzicie coś?
Obserwuj wątek
    • e_le_n_a Re: na gazy sposoby, help! 04.08.17, 14:26
      Mnie pediatra radziła przed każdym karmieniem klsc małego na brzuszku żeby się odgazował. Krople powiedziała że od mc dopiero. podobno Bobotic są dobre no i Sab Simplex. Masowanie brzuszka okrężnymi ruchami dookoła pepuszka. Ja na razie nie podawałam nic,małemu się poprawiło jak często leży na brzuszku.
      • martishia7 Re: na gazy sposoby, help! 05.08.17, 11:55
        U mnie była położna środowiskowa i też radziła kłaś  jak najwięcej na brzuszku (ale tylko pod kontrolą wzroku!), masować okrężnie dookoła pępka, ale też masować tak z góry na dół, po linii mięśni skośnych, jakbym chciała małej pokazać czym przeć ;) Tradycyjnie pomagać przyginać nóżki do brzuszka, no i w trakcie karmienia uważać, żeby się dzieciak powietrza nie nałykał - czyli bez ciumkania i mlaskania. Leżenie na klacie dowolnego rodzica z nogami na żabkę też u nas pomaga - szybki bez razem z bąkiem często leci ;)
        • mileczkowa Re: na gazy sposoby, help! 06.08.17, 12:16
          dzięki dziewczyny!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka