10.03.17, 22:17
Oj tak! To juz ten watek smile
Wczoraj nie mialam pewnosci. Dzis (o ironio!!) Przy segregowaniu noworodkowych couszkow jakie dostalam.
2 tyg wczesniej niz z corka, tydzien przed synem. Tesnilam przokrutnie za tym uczuciem. Mimo, ze jeszcze slabym, ale takim prawdziwym 😍
Obserwuj wątek
    • k-81 Re: Ruchy 11.03.17, 22:08
      super wink ja pamiętam, jak mi tego brakowało po ciąży wink mój mały taki aktywny był, a pod koniec, to az przez skórę było widać smile czekam z niecierpliwością na to!
      • nastka1980 Re: Ruchy 15.03.17, 12:36
        Ja też zaraz po porodzie strasznei tęskniłam za brzuchem, brakowało mi kopniaków, obrotów, szturchnięć... teraz jeszcze nic nie czuje, ale już nie mogę się doczekać tego uczucia...
    • olenienie88 Re: Ruchy 24.03.17, 11:14
      Tez juz czuje i tez strasznie mnie cieszy każdy motylkowy ruch smile))))
      • anetadymek Re: Ruchy 24.03.17, 19:35
        To ktory tc dokladnie?
        Pamietasz kiedy czulas w pierwszej?
        • olenienie88 Re: Ruchy 24.03.17, 20:12
          Ja dzis zaczęłam 17tc. W pierwszej czułam jakoś w 18 chyba smile
          • anetadymek Re: Ruchy 24.03.17, 22:29
            O to w nastepnej bbedzie w 176tc big_grin
            Ja co ciaza,to tydIen wczesniej smile
            • anetadymek Re: Ruchy 24.03.17, 22:30
              W 16 mialo byc.
              A nie 176 😂
    • nastka1980 Re: Ruchy 03.04.17, 11:44
      Chyba ja już zaczynam czuc kopniaki, ale nie jestem pewna czy to ruchy czy bączki biegają po jelitach big_grin
      • ash_3 Re: Ruchy 03.04.17, 18:36
        W pierwszej ciąży czekałam to 21go tygodnia. Wcześniej nawet się nie wsłuchiwałam w organizm. W zeszłym tygodniu miałam wrażenie czegoś dziwnego ale już się nie powtórzyło. Cierpliwie więc czekam na ruchy smile Pewnie jeszcze poczekam.
      • nastka1980 Re: Ruchy 04.04.17, 06:09
        Teraz juz jestem pewna...czuje ruchy, narazie to takoe smyrniecia, musniecia, przecudne uczucie...
    • ash_3 Re: Ruchy 18.04.17, 18:39
      U mnie się zaczęło wyraźnie w niedzielę. Mam pewność, że to fikołki. Fajne to smile
      • nastka1980 Re: Ruchy 19.04.17, 14:18
        Tez lubie to uczucie kiedy wieczorem sie klade i nagke zaczyna mnie ktos smyrac od srodka, tak jeszcze delikatnie i przyjemnie 😊
        • ash_3 Re: Ruchy 19.05.17, 09:34
          Czas leci, waga Młodej rośnie i ruchy przestały być delikatne i przyjemne smile Zdarzają się takie, że mnie skręca w pół. Jest strasznie ruchliwa. Wczoraj "skopała" mojego męża 😂
          Jak Wasze dzieciaczki? Też dają popalić?
          • nastka1980 Re: Ruchy 19.05.17, 11:45
            Jeszcze nie boli, ale to juz nie sa zdecydowanie babelki i motylki wink Juz mozna zobaczyc jak brzuch faluje smile
            • olenienie88 Re: Ruchy 19.05.17, 12:12
              U mnie to samo, wieczorami brzuch podskakuje tak, ze nie da sie nie zauważyć smile uwielbiam to smile
    • livia_22 Re: Ruchy 22.05.17, 22:29
      mi też już brzuch często podskakuje przy kopniakach smile i nareszcie starsza córka jest zadowolona, że czuje jak ją siostra kopie smile
      • nastka1980 Re: Ruchy 23.05.17, 13:00
        Mój syn podobnie, chociąz jak go czasami wołam, zeby dotknął to on odpowiada :"myslisz, ze ja nie wierze ze ona tam jest? Juz raz przeciez czułem ze się rusza".. big_grin
        • livia_22 Re: Ruchy 23.05.17, 14:02
          ha ha ha smile to ten wiek, moja ma 7,5 roku i też ma gotowe odpowiedzi na wszystko wink
    • ash_3 Re: Ruchy 12.08.17, 05:36
      Dziewczyny jak u Was z ruchami? Mnie Młoda wykończy. Wszędzie piszą że ruchy słabną a u nas przybrały na sile (oczywiście były dni że się denerwowałam bo się nie ruszała) i nie wiem czy to normalne że tak intensywnie się rusza. Potrafi cały dzień się rozpychać. Nie wiem kiedy śpi. Teraz też wywija. Często naprawdę boli. Lekarka mi mówiła że w kolejnej ciąży czuje się ruchy mocniej ale żeby aż tak?
      • dexia Re: Ruchy 12.08.17, 14:32
        Ja akurat tez czuje bardzo mocno, czasem boli jak sie wbije gdzies na dole po boku tak, kopie i rozpycha sie strasznie, czesto sie budze w nocy i akurat maly sie rusza, nie wiem czy to on mnie budzi czy ja jego wink a w poprzedniej ciazy ruchy byly delikatne wlasnie, wiec teraz jestem tez lekko zdziwiona, ze mlody tak szaleje
        • nastka1980 Re: Ruchy 12.08.17, 18:09
          U mnie podobnie, duzo mocniej czuje ją niz syna.
          • justynagl Re: Ruchy 12.08.17, 21:25
            To prawda, że przy kolejnych ciążach(wg mojego doświadczenia zawsze) dziecko mocniej czuć ale tylko wtedy gdy nie macie za duzo kilogramów na +.
            Mi też nie sprawia juz przyjemności wciąż obolałe i skopany brzuch
            • ash_3 Re: Ruchy 12.08.17, 22:53
              Mam +15 więc Twoja teoria nie dla mnie ☺☺
              • justynagl Re: Ruchy 13.08.17, 13:26
                To przynajmniej Cię nie boli brzuch. A w ciąży. ..nie ma siły -trzeba przytyć 😀
                Pozdrawiam sapiąco- dysząco dzisiaj🤐
                • ash_3 Re: Ruchy 13.08.17, 22:53
                  Właśnie boli jak cholera i wg wszystkich jest mały jak na 8my miesiąc ☺ W pierwszej ciąży przytyłam ze 20kg i też nie było widać ponoć. 😉
                  • nastka1980 Re: Ruchy 14.08.17, 09:03
                    Ash bo pewno jestes na codzień chudzinka i te 15 do u Ciebie jak i innych 5 wink
                    Ja to czuje głownie na pęcherzu i tak jakby to promieniowało w kierunku pochwy i na zebrach, jakby je ktos uciskal...
                    Czasami zaboli, a czasami jest mało komfortowe i męczące...Nie wiem jak Wy ale ja nie czuje kopniaków tylko takie przepychania, rozciagnia, prostowanie kończyn...
                    • justynagl Re: Ruchy 14.08.17, 09:51
                      Dziewczyny
                      Tak czy siak jest juz blisko końca wiec mnie pociesza myśl, że zaraz WSZYSTKO MINIE!!! JUHU!!!
                      Ash....no to rzeczywiście moja teoria wzięła w łeb 😀
                      Ale nie będę na sobie po raz siódmy testować wpływu kilogramów na odbiór kopniakow😁😁😁😁
                      Trzymaj się 🤗
                    • ash_3 Re: Ruchy 14.08.17, 10:21
                      U nas robi się kulka pod skórą z prawej i jeździ na trasie pachwina - żebra ☺ a w tym samym momencie z lewej obok pępka wypina się ogromna pupa chyba. I tak przez kilka godzin. Po czym głowa dusi pęcherz i dostaje czkawkę tak 15-20 min.
                      I czasem takie rzucanie w brzuchu jakby odruch.
                    • livia_22 Re: Ruchy 14.08.17, 15:28
                      Nastka mam identycznie jak TY!! Dokładnie tak samo to odczuwam, czasami nawet jak gdzieś idę to muszę przystanąc bo odczuwam tak nieprzyjemne ciągnięcie w okolicach pęcherza.
      • aniak37 Re: Ruchy 16.08.17, 23:07
        I ja bardzo silne ruchy odczuwam i mnie tez to boli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka